Šta je novo?

Meizu mx5/mx5 pro

http://www.gsmarena.com/alleged_ima...u_mx5_pro_plus_make_the_rounds-news-13575.php

main.jpg

Hoce li neko biti ljubazan da napise koja je najbolja prica oko preuzimanja preko aliexpressa, da li slati na nasu zemlju ili recimo CRO, HUN? konkretno bas ovaj model ma zanima. I jos jedno, da li je video zapis moguc sa nekom smooth opcijom 60fps kao recimo kod Note 3 ili NOte 4 uredjaja?

Iz EU skladišta u EU državu, to je najbrže, i nema dodatnih troškova.

Hvala na preporuci, imam konekcije u CRO i HUN, pa zato pitam. Da li je u pakovanju silikon futrola ili ona kadica hard back cover case?

U Rusiji je 32gb oko 400 eur, jel to ok? Je li ok sa frekvencijama iz RU, simfree i sl.? Gledao sam zvanični meizu Rusija.

Moze li koji utisak o kameri, koliko su teske (mb) slike uslikane fabrickom kamerom na max rezoluciji, oseti li se ne prisustvo OIS tokom koriscenja? Da li poseduje opciju u settings, paljenja i gasenja uredjaja u odredjenom terminu?

Da, ali ako ubiju stvarno sa onolikom cenom ne znam koliko će tada komada prodati. Za sada im dobro ide jer imaju kvalitetan uređaj za prihvatljivu cenu, kome se ne sviđa flyme i preko toga prelazi samo zbog cene...

To ce biti neka verzija u pozlacenoj varijanti. :)
Ne verujem da ce cena biti nesto drazticno visa od mx4 pro kada se pojavio..
Ako uskoro izbace ovu slabiju verziju od 3gb mozda je nabavim u nov.decembru :)

Poslednja izmena:
Ostao sam dužan par reči o telefonu da napišem.
Kvalitet izrade - odličan osim volume rocker-a i sim kadice koji su nekako labavi pri dodiru i sveukupno kvare utisak o premium osećaju jer se klimaju. Ceo telefon stvarno prelepo izgleda i nemate uopšte utisak da ima 5.5 inča, jako mali bezeli i jako lepo uklopljen. Za displej su se svi oko mene oduševili, mene je ostavio ravnodušnim, ne znam šta tačno da mislim, jeste dobar displej i boje su prelepe ali me nije kupio kao E9 plus, naravno ovo je subjektivan osećaj.
Što se tiče kvaliteta i jačine zvučnika - veoma glasan i jasan zvučnik je u pitanju, iako je samo jedan sa donje strane, npr, u odnosu na Boom sound stereo zvučnike kod HTC-a, vokale i glasove na filmovima bolje razaznajem i čujem na MX5. Zvuk na slušalicama ništa posebno, kao i na MX4, za moje prohteve tanak zvuk, dobar output, ali po meni mekan i svetao zvuk.
Lag - nema ga uopšte - telefon ni da štucne, najbolji browsing koji sam video na telefonu, koliko god tabova da uključim i koju god stranicu da skrolujem, telefon to radi savršeno, čak mi je i bolji od samsung S6 koji sam imao par nedelja. Flyme je jako lak sistem, i sve aplikacije i sve zadatke obavlja jako brzo, bez stuttering-a. Druga strana medalje je što morate da se bakćete oko security app-a i da aplikacijama dajete posebne instrukcije da bi radile non-stop. Npr, Endomondo i Music app ne mogu da rade zajedno dok trčite, posle 3.5 minuta se gasi GPS i endomondo staje da radi dok music app nastavlja da radi, ako upalite samo endomondo, aplikacija radi sasvim normalno. Imaju tu neki problem, i trebalo bi to kroz neku update da isprave.
Kamera je super, tu nema šta da se priča, fali OIS i morate da držite smireno telefon ako hoćete dobru fotku, ali detalji na fotkama su odlični.
Evo dva primera, jedan danju i jedan noću sa blicem, u manjoj rezoluciji:
https://flic.kr/p/xTcqUo
https://flic.kr/p/y9VVr1

Poslednja izmena:
Lep review nema sta. Flyme je miljama laksi od miui sto se meni extra svidja.

Za koliko si ga prodao ako se sme znati ? :)

Kakav li je AMOLED ovde, da li je onaj budjolini iz Nexusa 6 ili neki krsten ? Ne nalazim nesto puno da je neko prijavljivao burn-in, mada je suvise kratko na trzistu...

Inace 23ceg Septembra predstavljanje zverine. Mx pro 5. Navodno dve verzije. Jedna 3gb rama druga 4gb. Po najavama ovo bi trebao da bude "najjaci" mob do sada. Kinezi se nadaju ceni od oko 2600 kineza,mada neki ocekuju i preko 3000 [emoji15]

Najverovatnije exynos 7420 ( iz s6) na 1080 ekran. Bolest. Dodajte tu najbolji DAC na trzistu i sve ce vam biti jasno.

meizu_go_pro_03.jpg

Po ovoj slici se moze zakljuciti da je amoled ponovo.

Inace uz pozivnicu za event su delili go pro kameru,mnogi misle da ce zbog toga mob imati ois i brutalnu kameru. :)

152453fftdej0dejc0nc0u.jpg

152411ef5fyfareeezfwaw.jpg

Vise cekam ovaj mob nego nove nexuse :)

Poslednja izmena:
Danas citam nesto i cena stvarno moze da bude problem.. :( i to bas sada kada imam dobru vezu u decembru za kinu..

Inace i zvanicno predstavili pro liniju mobova. Znaci od sada pa na dalje 3 linije proizvoda. Charm blue,mx i pro. Dobra strategija.

"A lot of consumer hugh-end smartphone OEM’s are blindly following the trend, rather than to really solve the fundamental problems. Many of the domestic flagship devices are using Qualcomm Snapdragon 810 processor, but the user experience sucks, consumers are often being fooled, sadly, no one in the industry is ready to tell the truth, but Meizu hopes that by publishing this sub-brand ‘PRO’ they change this status"-Li Nan, vice president, Meizu

http://www.phonearena.com/news/Meizu-goes-PRO-introduces-new-line-of-high-end-phones_id73683

Pojavila se i vest da ce jeftiniji ,verovatno do 3000 kineza imati drugaciji soc od onog skupljeg koji ce mozda biti oko 3500kineza [emoji15]

Soc u opticaju helio x20 i exynos 7420. Koji ce u skuplji a koji u jeftiniji je veliko pitanje

Poslednja izmena:
This afternoon, we found in GeekBench database codenamed NIUX Meizu new machine, if nothing else, then it is the legendary Pro 5 (Ann Bunny had also exposed to the same code).

Configuration, the machine uses Exynos 7420 (2.1GHz + 1.5GHz) processor, built-in 4GB memory, running Android 5.1 system , 

Izgleda da ce skuplja verzija(4gb) biti sa exynosom a jeftinija(3gb) sa helio x20 mtk

Dobra stvar sto po prvim naznakama taj mtk nije uopste los. Ima 1800 score u single core testu navodno.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meni je zanimljivo da ljudi uopste citaju opise koje izbacuju te arene. Meni oni imaju svrhu da sire traceve (poput kurira) i zato i klikcem na likove koji vode ka njima. Kada hocu krsten opis da procitam tu su neki drugi sajtovi i naravno youtube reviews. To je jedna od tuga postojanja Androida, sto su se izrodili kojekakvi nebitni sajtovi koje samo android fanboji prate.

Ma to se prelista cisto iz zezanja, da se procita i njihovo misljenje. Ja vise ni anand ne uzimam za ozbiljno jer su im autonomije ip6/s6 drastocno duze nego u bench/gizmo testu ;) Bez obzira na male razlike u nacinu testiranja, to je nemoguce, sto su potvrdili i objektivni vlasnici samsung/iphone sa foruma.

A ove dve bugarske arene postoje odavno.. bas odavno, nisu nastale u talasu popularnosti androida. Ovaj Ray iz PA je inace apple fan(boj).

Nerealna ocena :) kakvi fejlovi su na bugaraereni dobijali ocene 7+ ovo je smeh

Kapiram da su sami morali da kupe primerak pa zato luduju,ili su ih odbili za 23 sept event pro 5

bas sam planirao da sutra kupim mx5, al' cu se strpiti jos ovih nedelju dana da vidim kakva ce cena biti za pro verziju
btw zivim u kini pa mi nabavka telefona nije problem :d

Blago tebi :)
Ocekuj slabiju verziju za oko 3000kineza a jacu za oko 3500. Rekao ovaj ceo meizua da ih ne zanima preterano prodaja tog modela nego da hoce da im taj mob bude pozitivna reklama u svetu i nosilac celog meizu brenda. :)
U prevodu cena ce biti bas jaka

Poslednja izmena:
s_d4a4cac2f8e04f5eaf892b35bfe67cf7.jpg

s_a0e0df290a66472ea8595f28851c305c.jpg

Navodno prve slike pro 5.. Ne znam da li sa ovih slika moze da se vidi da li je amoled u pitanju ili ne.

Ozbiljno mi se svidja mx5 ali mi se trenutno ne bacaju pare na njega.. Kapiram da bi bio mnogo jeftiniji kada bi ga telesmor nabavio kao i mx4. Verovatno firma koja ih uvozi nema nameru da uveze i mx5 ,mozda zbog toga sto podrzava samo jednu lte frek. :(

90c681b452e545dba3d48b7142fa0f59.jpg

Inace ss sa pro 5.

17h up i 8h sot-a. :)

e8bdd83de25c45e1be89351843af5422.jpg

Navodno ovako ce izgledati

Poslednja izmena:
Ok za Pro, ali ne nadajte se 8h SoT na MX5, ja zaboravih da kažem da je već nekih nedelju dana kod mene na testu :) Neću da otkrivam koliko je tačno SoT pre sutrašnjeg testa, samo ću reći da je ok. Pitaj loznice ako te zanima nešto da proverim, pošto si zagrejan za mx5 :)

Nazad
Vrh Dno