Pozdrav svima, nov sam na forumu, dobio sam ovaj telefon na benchmark nagradnoj igri od pre mesec dana na sestrino ime.
Vidim da su se neki bunili sto sam stavio telefon na oglase, zapravo bio sam upoznat sa ovim modelom od pre, ali sam cisto hteo da vidim da li ima zainteresovanih kod nas za njega za ne daj boze, razmisljao sam da ga menjam i za G3, Z3, M8, ali posto mi je telefon kasnio odustao sam od svega i resio da ga koristim. Kako god, telefon je moj i imam prava da radim sa njim sta zelim, tako da se ne bih vise oko toga zadrzavao, presao bih na telefon
Razlog zasto mi je stigao posle mesec dana je taj sto se cekalo da stigne sa grupom telefona koji su poslati za Srbiju operaterima. Bar mi je tako rekla glavna i odgovorana za marketing Benchmarka. To se poklapa sa pricom da ce telefon biti dostupan kod nas u decembru, ali ko zna.
Stigla mi je international verzija sa srpskim jezikom sa Flyme OS 4.0.3I verzijom sistema. Evo mojih utisaka.
Telefon super deluje u ruci sa onim aluminijumskim ramom, na kvalitet izrade stvarno nemam nikakvih zamerki, plastika cvrsta, bez krckanja i nekog pomeranja, znaci sve je cvrsto i pod konac, iznenadjujuce dobro, nisam ocekivao to. Tacnije, koristio sam i susreo se sa vise telefona (S3, S4, S5, Huawei P6, G2) ovaj od svih definitivno ima najbolju izradu. Zvuk ludnica, nisam jos cuo na nekom telefonu jaci i kvalitetniji zvuk (od gore pomenutih, mogu da pricam samo iz iskustva), kako na slusalicama, tako bez, zapravo zvuk me je najvise odusevio na MX4 zbog toga sam i batalio da razmsljam da ga mozda menjam. Takodje, dok pricas sa sagovornikom, odlicno se cuje.
Displej odlican, to sam ocekivao, kamera super, nisam nesto zahtevan sa kamerama niti sam nekad toliko u detalje obracao paznju na to, ni ovde nisam stigao da je testram jos uvek, ali ovo malo sto sam je koristio mi je super, zadovoljan sam.
Flyme OS. Mislio sam da cu da imam problema da se naviknem, ali za pola sata sam vec rukovao njim bez problema, sve je maximalno uprosceno, OS veoma fluidan, nisam jos naisao na stekanje. Takodje, navikao sam se i na nemanje back tastera i ono svajpovanje home-a na gore za back, cak sam posle jednog dana i iskljucio da mi u aplikacijama izbacuje onaj back i dodatne touch komande kada nije potrebno, cisto da bih povecao ekran. Ume da bude kad-kad zeznuto da umesto svajpa odradis povratak na home ali kad izvalis retko se desava.
Sad mane i ono sto meni licno nedostaje.
Baterija. Izdrzi on bez problema od ujutru do uvece, cak i jace, ali sam koristio G2 pre njega i on me je razmazio sa baterijom, jer G dvojku bukvalno nisam mogao 2 dana da ispraznim, i ovde sad osetim to ubrzano praznjenje baterije u odnosu na G2 . 3100 mAh, ipak sam ocekivao da ce to da bude malo bolje. Mada, da sam koristio S5 ili S4 pre MX4 ili tako neki model sa slabijom (citaj normalnom) baterijom verovatno bi mi ova sad bila super.
Nedostaje mi onaj slide bar za zvuk kao sto ima za osvetljenje. Ovo su sad sitnice ali bih voleo da ima i to da bih u potpunosti bio zadovoljan. Zatim, kad sam u nekoj igrici, dok mi radi kamera, ili gledam video, bilo sta sto je u full screenu nece svajpom na dole da mi spusti notification bar, pa moram na home da bih video notifikaciju. To ce, nadam se, da srede nekim update-om.
I sitan bag koji sam primetio (doduse meni i ne bas sitan jer mi to bas treba), korisnik sam vec 2 godine Swiftkey tastature i bukvalno bilo koji fon da uzmem prvo to instaliram. Ovde sam naravno instalirao i kad kucam nesto, bilo poruku, mail, svejedno i sad hocu da pomerim onaj kursor na neku drugu rec da obrisem, promenim, ili sta god, nece uopste da pomeri onaj type kursor, kako vec da ga nazovem, znaci stoji tu gde je, tapkam po ekranu nece da ga pomeri nigde. Vratim fabricku Flyme tastaturu i sve radi normalno. Pokusam bilo koju drugu tastaturu da instaliram i opet isti problem. Tako da sam prinudjen da koristim njihovu stock, koja je inace super, ali sam se jednostavno navikao na Swiftkey. Instalirao sam 4.0.4I upgrade i nista od toga jos uvek nisu sredili, nadam se da hoce nekim buducim.
Telefonom sam generalno zadovoljan, ne razmisljam da ga menjam (ako u buducnosti ne krenu neki sitni bagovi, ali ne bi trebalo). Lepo je imati nesto drugacije, nista od ovih sitnih mana me nece naterati da ga menjam jer telefon radi odlicno, sve klizi, displej odlican, zvuk, ne postoje reci da opisem koliko sam zadovoljan zvukom, kamera super, izrada odlicna.
I to bi otprilike bilo to