Šta je novo?

Meizu MX4

Uzmi ga online tada moraju da ti isporuče najkasnije za nedelju dana na kućnu adresu :)

Uzmi ga online tada moraju da ti isporuče najkasnije za nedelju dana na kućnu adresu :)

Ma jok ;) Evo sta pise na njihovom sajtu 'do 30 dana ukoliko se radi o proizvodu koji je u pristizanju ili trenutno nije raspoloživ u online prodavnici (rezevacija proizvoda). Ukoliko je poručeni proizvod trenutno nije raspoloživ korisnik će biti obavešten u najkraćem roku'

Ma jok ;) Evo sta pise na njihovom sajtu 'do 30 dana ukoliko se radi o proizvodu koji je u pristizanju ili trenutno nije raspoloživ u online prodavnici (rezevacija proizvoda). Ukoliko je poručeni proizvod trenutno nije raspoloživ korisnik će biti obavešten u najkraćem roku'

Ja sam hteo da uzmem bas taj ali dzaba kad nema, a kostao bi me samo 5k din.

Izbacise stabilnu verziju 4.2.2.2i.Vredi probati...Sve radi odlicno od podneva na mojoj spravi...

Takodje, bolji je 4.2.8 od 4.2.2 u nekim nijansama

Nema, ti takozvani test firmware su obicno A, ali oni se mogu instalirati na sve verzije. Posle samo pobrises aplikacije koje su kineske.

Danas je izašla 4.2.8.1A verzija, ima nekih sitnih poboljšanja.

@slavisaj ima li kakvih vesti za popravku? Vidim da si pisao na meizufans u vezi unbricking tool-a koji bi nam dobro došao. .. da postoji naravno, a onda bi bilo lakše i eksperimentisati sa telefonom.

Poslao sam ga na servis ovde u Francuskoj, mozda im je danas stigao u servis. Treba da vide kakva je "steta" i koliko ce to sve da kosta, pa ce mi javiti.

Svakako cu javiti sta se desilo i koliko me sve izislo. Sumnjam da ce biti jeftino, ali ko zna.

Da pisao sam na meizufans, kao sto sam napisao tamo, ne treba mi nikakvi custom romovi, ne treba mi custom recovery, samo nek naprave tools da se moze sam odraditi unbrick. Secam se da je u pocetku i sa Xiaomi bilo tako, nikakvi toolova , nista, i onda uz pritisak sa foruma su izbacili tool uz pomoc kojeg se moze odraditi restore img firmwarea. Nadam se da ce i meizu slediti zelju vlasnika njihovih telefona.

Baš zato kažem da treba da tražimo i da potpisujemo peticiju. Ako ne tražimo nikad ništa nećemo ni dobiti.

Za početak ko što ti kažeš bio bi dovoljan program sličan Flash tools-u i factory image, kad bi to imali mogli bi da čačkamo do mile volje bez straha.

Pa da, nadam se da ce uroditi peticija bar za takav neki flash tool i da cemo dobtit factory image.

Pozdrav dobri ljudi. Da li se gube instalirane aplikacije prilikom nadogradnje softvera na 4.2.2? Pitam, zato sto imam bankarsku aplikaciju za koju mi prilikom instaliranja treba aktivacioni kod iz banke. I da li neko moze da pojasni proces nadogradnje? U napred zahvalan. :)

Pozdrav dobri ljudi. Da li se gube instalirane aplikacije prilikom nadogradnje softvera na 4.2.2? Pitam, zato sto imam bankarsku aplikaciju za koju mi prilikom instaliranja treba aktivacioni kod iz banke. I da li neko moze da pojasni proces nadogradnje? U napred zahvalan. :)

Aka je Intesa u pitanju,treba ce ti novi aktivacioni kod,svakako.Skines sa Meizu sajta zvanicnu stabilnu verziju 4.2.2.2i u telefon(folder je download),preko fajl managera ga pronadjes,klikom na fajl se pokrece nadogradnja.Obavezno odradi instalaciju sa brisanjem (to cekiras,jer ce ti biti ponudjena ta opcija)podataka naloga.Ja sam imao problema u radu sa aplikacijama jer nisam to odradio...Kada se proces zavrsi,aktiviras ponovo google nalog i azuriras aplikacije sa Play store-a,restartuj telefon jos jednom i to je to...Ako nisi siguran da mozes da odradis proces nadogradnje,uhvati nekog klinca ili klincezu iz komsiluka...:wave:

Dobio sam danas pismo od servisa, na koje treba da odgovorim sa da li prihvatam ili ne da urade servis. Cena je 150eur.
Nisu normalni, sta bi tek bilo da je polomljeno staklo preko displeja ili tako neki kvar, kad za samo fleshovanje treba ovoliko.
Nemam opcija, jedino da kazem da necu, i cekam da se meizu smiluje i izbaci neki tool za reflash firmwarea, ali ko zna kad ce to biti. Da cekam 2 meseca dok se ne vratim kod nas da vidim, a telefon mi treba. Sad imam neku staru motorolu samo za pozive i sms.

^ Verovatno je to cena zamene matične ploče.

he he, onda nek mi zamenu sa I verzijom, i od 32GB verzijom :)

Pa ti ih pitaj, možda je razlika u ceni mala.

Dobra ideja, poslo sam im mejl, valjda ce odgovorit danas

Nema ništa tu od bilo kakvog flash tool-a za korisnike kada ovlašćeni servis menja matičnu ploču u takvim slučajevima...

Jak im je taj servis, to si mogao i sam da uradiš :)

Aka je Intesa u pitanju,treba ce ti novi aktivacioni kod,svakako.Skines sa Meizu sajta zvanicnu stabilnu verziju 4.2.2.2i u telefon(folder je download),preko fajl managera ga pronadjes,klikom na fajl se pokrece nadogradnja.Obavezno odradi instalaciju sa brisanjem (to cekiras,jer ce ti biti ponudjena ta opcija)podataka naloga.Ja sam imao problema u radu sa aplikacijama jer nisam to odradio...Kada se proces zavrsi,aktiviras ponovo google nalog i azuriras aplikacije sa Play store-a,restartuj telefon jos jednom i to je to...Ako nisi siguran da mozes da odradis proces nadogradnje,uhvati nekog klinca ili klincezu iz komsiluka...:wave:
Jos jedna stvar. Da li treba da bekapujem slike i muziku? Negde sam procitao da ne dira fajlove, ali reko da proverim.

Nema potrebe da bekapujes slike i muziku, to ostaje

Nema ništa tu od bilo kakvog flash tool-a za korisnike kada ovlašćeni servis menja matičnu ploču u takvim slučajevima...

Nisu oni rekli da menjaju maticnu, tj nisu nista rekli, vec samo da servis kosta toliko. E sad ne bi me cudilo da je servis stvarno jedno 50eur ( bez obzira i da samo flesuju ), a da su ruke 100eur. Nista nije cudno na zapadu. Secam se jednom sam nosio rucni trimer benzinski za travu na popravku, i cena je bila 28eur, dok deo zamenjen je bio 3 eur a ruke tj rad 25evra.

Stigla mi maska danas koju sam uzeo sa alija, malo je deblja no sto sam se nadao, ali vrh izgleda,sibnucu neke fotke kad stignem gajbi

Ajd bas me interesuje kakva je maska. Da li je komplet maska ili samo poklopac baterije?

Je l' je našao neko negde da ima da se kupi metalni poklopac baterije, a da ne košta 20-30e? [emoji19]

Poslednja izmena:
Vrh Dno