Šta je novo?

Meizu MX4

Ma i ja sam na tom francuskom 4.2.2.2i ali reko da vidim sta ja mogu da dobijem rutovanjem, tacnije zbog kojih app se isplati rutovati meizu, znaci taj flyme super user da instaliram posle

Sta se dobija rutovanjem? U pon bi uzeo ovaj telefon pa da znam sta ciniiti sa njim .. jel samo da mu sibnem 4.2.2.2i i da ga 'teram' tako?

Sto se tice rutovanja ne mogu da ti pomognem :D, i ja cekam neko da mi se javi za to
A sto se tice softvera, sibni mu slobodno 4.2.2I sa francuskog meizu-a, posto ce ti tvoj verovatno doci sa 4.1.7, ima par lepih promena, i 4.2.2 je bas stabilan

Sa rutovanjem ne dobijes nista osim sto mozes da koristis aplikacije koje zahtevaju root acces ili ti da menjas stvari u systemu ako znas tacno sta radis. Ne bi ti preporucio da rutujes telefon ako 100% nisi siguran sta radis posto ima dosta aplikacija za te radnje ali isto tako mozes i da zeznas nesto pa da ti telefon poludi ili ne daj boze da ga brikujes. Naravno, ne mora to da se desi ali zavisi sve od tebe. Moj je rutovan ali samo zbog toga kako bi izbacio neke aplikacije koje mi ne trebaju uopste a nalaze se u sistemu, nista drugo. Imas o rutovanju mnogo na netu pa citaj samo nemoj da te povede sva ta prica jer ovaj telefon je drugaciji od ostalih posto ima Mediatek procesor a za njega nema custom romova tako da mnogi zaobilaze da se igraju sa ovom platformom jer ne mogu a ono sto vazi na primer za Samsung ovde ne mora da ce raditi uopste, zato pripazi (mislim na xposed ili gomilu slicnih applikacija)...

Poslednja izmena:
Ok, hvala na informacijama, koj ubi mi ti onda app preporucio za battery saving, jer meizu nema taj mod koliko vidim, ima samo power saving opciju za stanje porcesora

Ne znam kako mogu te aplikacije pomoci da sacuvaju bateriju, ako koristis normalno telefon, tipa FB, twiter, viber, whatsapp, email, 3G, wifi, internet,.... po meni vise se cuva baterija uz pomoc tog pover savinga za procesor. Ako hoces jos vise baterije, onda kad zavrsis sa internetom ili FB iskljuci wifi i 3g, i tako te opcije

Ja nisam power user, meni internet radi samo kada mi treba a ne non stop kao vecini jer sam pored racunara dobar deo dana i ne fali mi jos sve to na telefonu uopste. Uninstalirao sam samo par applikacija koje su u sistemu a ne trebaju mi uopste, imam oko 30-50min na dan razgovora i baterija mi traje 4 do 5 dana bez problema a od toga internet kao sto sam rekao, samo po potrebi. Trenutno mi je baterija na 40%, 3 dana i 2 sata, oko 100 min razgovora sto zanci da ce bez problema izdrzati jos 2 cela dana za moje potrebe. Neko ko koristi FB ceo dan, twitter, mail, i ko zna sta jos siguran sam da ce puniti telefon svaki dan.

Ma nisam ni ja power user, al sam navikao da mi se od 20% baterije pali power saving, sta znam sta on sve radi, smanjuje brightness, cpu itd

instaliraj tu aplikaciju, koju si vec koristio ranije, pa vidi kako radi. MX4 je isto android ko i svi drugi :)

Moze preporuka za kaljeno staklo ili foiju, gde da kupim? Ovu sto sam imao sam morao da skinem jer sam imao problem sa losim reagvanjem taca..

Izasao novi 2.4.8A, ima nekoliko zanimljivih opcija, npr za voznju u kolima, da procita poruku, da procita dolazeci poziv. Samo ne znam da li moze da cita na nasem. I tako jos po nesto, nisam bas mnogo zagledao, ali ovo mi prvo upalo u oko jer je dodat poseban meni u settingu ( ikonica izgleda kao otisak prsta)
i jos ima opcija da se u notifikacion bar doda data wifi protok

kamera ima dodat metering mod ( center weight )

Poslednja izmena:
Izasao novi 2.4.8A, ima nekoliko zanimljivih opcija, npr za voznju u kolima, da procita poruku, da procita dolazeci poziv. Samo ne znam da li moze da cita na nasem. I tako jos po nesto, nisam bas mnogo zagledao, ali ovo mi prvo upalo u oko jer je dodat poseban meni u settingu ( ikonica izgleda kao otisak prsta)
i jos ima opcija da se u notifikacion bar doda data wifi protok

kamera ima dodat metering mod ( center weight )
Kako beše da update-ujem?
Pošto sam na 4.2.2.2I, treba da downgrade-ujem na 4.0.4I pa da ubacim 2.4.8? I onda posle preko koje aplikacije da obrišem kineske? Titanium?

Ako ne bude htelo da ti ide direktno idi tako. Ja koristim system app remover za brisanje kineskih aplikacija.

Kako beše da update-ujem?
Pošto sam na 4.2.2.2I, treba da downgrade-ujem na 4.0.4I pa da ubacim 2.4.8? I onda posle preko koje aplikacije da obrišem kineske? Titanium?
Ne znam da li moras prvo da downgradujes na 4.0.4I posto vec imas I verziju, mozda na 4.0.4A, ali prvo probaj samo da skines 4.2.8A i stavis je u root interne memorije, i onda mozes kroz recovery Power and volum down. pa selektiraj upgrade i clear data. Ako nece tako onda prvo stavi 4.04A pa onda 4.2.8A

Za ukljanjanje kineskih aplikacija i ja koristim system app remover.
http://meizufans.eu/forum/thread-apps-safe-to-freeze ode imas aplikacije koje se mogu zaustaviti, ali ja ih sve izbrisem, ( uninstaliram) i nemam nikakvih problema vec evo dva meseca koliko imam telefon

Poslednja izmena:
Koristis to sa KP i nemas problema sa reagovanjem ?

Koristim kaljeno staklo više od 5 meseci i nisam imao nikakvih problema, i trenutno imam baš to sa KP.

Dok nisam stavio kaljeno staklo imao sam problem sa touch panic-om kad mi se zamasti staklo, ali to je verovatno bilo do starog firmwera 4.0.2I

Što se tiče aplikacija koje brišem, upravo to radim pa ću ih navesti sve(iz system app remover):

Meizu game frame

Browser

AppCenter

Flyme home screen (Koristim Nova Launcher)

Game center

Life

Reader

Sina Weibo

Smart Voice

System Keyboard (koristim Touch pal)

Weather

Poslednja izmena:
Izgleda da sam brikovao svoj MX4, sa meizufan sam instalirao recovery international na moj kineski, i sad imam samo meizu logo , ne moze da se udje u recovery, jedino fast boot.
da li ima neko scatter file ili originalni recovery image?

Možeš li uopšte da uđeš u recovery ili da probas da odradiš update sistema. ako ne uspeš bojim se da ćeš morati da šalješ na servis u Kinu.

Za meizu ne postoji scatter niti orig. recovery image, bar koliko ja znam, znam da flash tools uopšte ne vidi tel.

Možda ima neko pametniji od mene na meizu fans.

Ne mogu da udjem u recovery, samo u fastboot, . Mislio sam ako ima neko originalni recovery.img da probam sa adb, ali ne znam da li ce raditi adb . Da li je isti driver za fastboot i adb?

Iskreno da ti kažem ne znam, čini mi se da sam video adb driver na meizufans i da je u stvari drajver od nekog samsunga koji pasuje za MX4 .

Jedno pitanje - ako sa 4.2.2.2I pređem na 4.2.8A je l' ću moći kasnije ako hoću da se vratim na I verziju?

Mozes, isti princip kako si i doso, kad oces da se vratis, prvo flesujes na 4.04i pa onda na sta oced

Izgleda da je otisao telefon do vecnih lovista, tj nije ali ja ga ne mogu osposobiti da proradi. Cudno mi je to da Meizu nema neki tool to restore firmware ako se nesto desi. Cak i iPhone ima tu opciju da se odradi iz iTunes. cccc za Meizu.
znam ja sam kriv, ali bar takav neki tool su mogli napraviti

Dal je moguce da nema nikakve mogucnosti, jesi sve probao iz recovery-a itd...

Nema nikakve sanse, probao sam iz fastbota da uradim nesto, ali fastboot ima neki sekjuriti koji ne dozvoljava da se bilo sta radi po sistemu ili cemu vec.
Jos cu pokusati da uradim preko fastbota update originalnog update.zip Mislim to sam vec radio ali izbaci da fale neki textovi, android info text. sad skidam drugi pa mozda ce tamo biti, . ne znam ni sta znaci taj android info text.
bas mi je malo bedak sad da bas nista ne moze da se odradi, gori su od apple.
dobro ja sam zeznio, ali bas da je toliko sve zatvoreno, zakljucano. ne mogu da verujem

Ma mora da postoji neko resenje, inace, uzeo sam xiaomi piston 2 sluske, vrh se cuju, ali na mom se cuje slabije dok na sestrinom mx4 se cuje malo glasnije samim tim je i kod nje malo slabiji kvalitet, u cemu je fora ja sam na 4.2.8 a ona na 4.1.7i

Vrh Dno