Šta je novo?

Meizu MX4

Pozdrav svima, da li nego može da mi detaljno objasni kako da uradim update software na meizu mx4 trenutna verzija softvera je 4.1.7 I, želeo bih da uradim update na najnoviju verziju 4.2.5 odnosno lolipop. Hvala unapred :)

Link gde ima da se skine 4.2.5A - klikni ovde, i mislim da je to i dalje KitKat, nema Lollipop-a još.

Ispod je uputstvo koje su meni dali za update. :)

Tvoja verzija firmavarea je I sto znaci international. Ti bi trebalo da mozes instalirati sve verzije A, I, U,
Ne gubis nista sa instalaciom A firmvarea, jedino sto na svom I firmvareu dobijas vec preinstalirane google aplikacije, i nema onih nepotrebnih kineskih. A firmvare najbrze dobija updejt, i uopste nije tesko da se pobrisu nepotrebne aplikacije.
Kad skines verziju koju hoces, ona se vec zove update. To stavis na root telefona, znaci da nije ni u jednom folderu. I onda odes na telefonu u documents i kliknes na update.zip koji si ubacio u telefon, i onda samo pratis uputstva

@Balzak, ja koristim default tastaturu jer mi je najlepša, iako me ubija space koji je premali. :mad:
Sestra je na njenom imala Google tastaturu i mislim da je samo otišla u Settings > Language and Time i da je tu čekirala Google tastaturu i da je to bilo to.

Poslednja izmena:
Uspeo sam u medjuvremenu da sredim to, ne znam ni sam sta sam kliktao :D
Ja sam probao ovaj 4.2.5a ali izbacuje mi error nece da ga upgraduje, i kakve su kod tebe temperature telefona? si imao neke probleme?

Čitao sam na Meizu Fans da telefoni sa 4.1.7I ne mogu da imaju A verzije. Izgleda da je to tačno čim tebi neće da radi.
Je l' si imao neku TCCM nalepnicu na kutiji? Kažu da telefoni čiji je distributer firma TCCM ne mogu imati ni jedan drugi softver osim I verzije. :(

Što se temperature tiče, nisam imao nekih problema. Malopre sam instalirao Fruit Ninja-u čisto da vidim kako rade igre i nakon 15-20 minuta je počeo malo da se greje, ali ništa nenormalno. Više mi se grejao Note 2 sa Fruit Ninja-om. Što pitaš?

Da, imam TCCM nalepnicu znaci nista od ta posla, a za temperature pitam onako, palio sam malo neke benchmarke pa sam osetio mlaku temperaturu a cuo sam da imaju manjih problema sa toplotom, pa cisto da vidim kako se drugima ponasa, oko 40C posle benchmarka su mi bile temp, a u glavnom ladan ko spricer (inace ne igram igrice na telefonima)

Probaj downgrade na 4.0.4i pa onda na A verziju softvera.

Hvala na odgovoru još samo jedno pitanje kada se radi update softvera jer mora da se klikne i opcija za brisanje svega koja je ponuđena da bi update bio uspešan?

I da li mozda da čekam da mi telefon sam ponudi update? Izvinite na dosadni pitanjima nov sam sa flyme OS :)

OTA update trenutno ne radi za evropske Meizu telefone (koje distribuira TCCM), tako da mogu samo ručno da se update-uju.
Nije neophodno da se uradi brisanje svega, ali onda mogu da se jave neki problemi, tako da je uvek preporučljivo očistiti telefon o istom trošku.

Digo sam ga na 4.2.5A, nisam dobio google apps, i imao sam brdo kineskih sra*nja, al dobro sljaka za sad, videcu kad prodje malo vise vremena dal se isplati ostati il da se vracam na I verziju

Znači pali downgrade na 4.0.4I, pa onda instalacija A verzije?

Da, tako sam uradio, za sad pored nedostatka google app mana je mozda vibration feedback na home dugmetu, ume 1 u 10 slucajeva da ne odreaguje

play store se lako instalir, skini google instaler za mx4 sa meizu store-a i instaliraj.

Ma instalirao sam, nije bila frka, cisto sam napomenuo da znaju i ostali
Nego ako bih se vracao na 4.2.2.2I, jel moguce uopste?

Znaci 4.04I pa 4.2.2I
Smor, al ok, vraticu se na I verziju nekako mi je sigurnija od ovih A

Hvala na odg:) da li mozda neko ima informaciju kada će biti OTA update da se pomerim sa ovog 4.1.7 I, na kutiji i ja imam TCCM nalepnicu...

Rekao je neko da nema OTA updejt za internacionalne verzije, vec moras manuelno da instaliras

Ima update za int. verzije samo nema ota za vašu TCCM verziju. Vladone imaš opciju izmeni poruku nemoj da pišeš ovako za redom.

Thx za informacije ,smor je sto nema za nas TMMC:( pretpostvljam da moram rucno da prvo spustim na 4.0.4I pa dalje...ili da cekam ko zna dokle za update...

Thx za informacije podrska foruma je super:) smor je sto nema za nas TMMC:( pretpostvljam da moram rucno da prvo spustim na 4.0.4I pa dalje...ili da cekam ko zna dokle za update...

Hvala Iwantchitzz uspesno update-ovan software,pretpostavljam da je ovo poslednja verzija softwera za I...:)

Zahvali članovima koji su meni prethodno objasnili kako se šta radi. :)

Nema neka Power Save opcija sem one za procesor? I koja je aplikacija dobra za to

Moze neko da mi pomogne oko rutovanja, skontao sam kako se ukljucuje root, tj open system privileges, ali sta se dalje desava? Sta da instaliram i to

Čim izabereš "Open System Privileges" onda si ga rutovao. :)
Proguglaj za "Flyme Superuser" zbog boljih permisija pošto stock ume da zeza.

ne znam, ja koristim onu Francusku 4.2.2.2I i sve radi bez greske, mnogo bolje nego Telenorov.

Vrh Dno