Šta je novo?

Meizu MX4

Budući da imam nameru da kupim tu futrolu, možeš li mi reći koje su prednosti i koji su nedostaci.....

Jedina mana debljina, i eventualno sto je zadnji deo neka ***** plastika, ali lepo izgleda, prednosti alu okvir, lepo lezi u ruci

Ja mislio na poklopac ledja da mislis :) ne na masku :) i ja sam hteo da uzmem takvu masku ali sam se predomislio bas zbog tog sto uredjaj cini debljim, a kao sto sam i napisao da su se ljudi zalili na pregrevanje uredjaja, jer zbog maske nema dobro hladjenje. Ja sam se odlucio na kupovinu poklopca baterije, imam onaj zlatni, i jedan kozni, originalni poklopac cuvam, ova dva menjam po potrebi. Kozni je prava koza, i bas je odlican, ima se fini osecaj u rukama. mada na oppomartu ima jedan jos lepsi meni http://www.oppomart.com/meizu/mx4/v...me-with-leather-back-cover-for-meizu-mx4.html mada on nije samo poklopac baterije, vec maska. Skuplji je od samog koznok poklopca baterije, ali lepo izgleda :)

Poslednja izmena:
Ovaj sto si okacio link, je u sustini moj case samo umesto zadnjeg dela poklopca ta kozna varijanta, bice uredjaj debeo. I nisam imao nikakvih problema sa pregrevanjem telefona sa maskom

To sam ja rekao u vezi pregrevanja jer sam procitao negde na netu, ne kazem da ima pregrevanja, jer ne neznam. Mada za mene je najelegantnije resenje, kupiti samo poklopac baterije, jer su stvarno jeftini. Ostalo se ne grebe tako lako. Ja nemam nikakvu zastitu i nista nije ogrebano

Napravih ja iPhone od telefona. :D

Kombinacija tema, Flyme Tools-a i nekoliko ručno rađenih ikonica.

Meizu MX4.jpg

Meizu MX4 Home Screen.jpg

Meizu MX4 Notification Panel.jpg

Poslednja izmena:
Баш лепо и елегантно изгледа. :)

Kakvo imam lepo misljenje o Kineskim markama telefona, pogotovo o ovima iz prve klase. Ne znam, do sada nisam nikad morao da koristim usluge nekog servisa za telefon, a moze se reci da sam do sad promenio 100nak mobilnih telefona, pa ne znam koliko dugo treba da se ceka da servis popravi neki telefon ( pitam u vezi servisa, koji popravljaju Samsung, Sony, Lg,... kod nas). Kao sto znate ovde u Fr sam poslao svoj Meizu MX4 na servis, nije bitan razlog, nije bitna cena, bitna je sama ozbiljnost kompanije, a koja prema sudecem uopste nije ozbiljna. Dobio sam odgovor od servisa, ( inace na sajtu servisa se moze pratiti u ko je stadiumu telefon putem imei broja), da su oni kontaktirali Meizu da im posalje softver da bi mogli da urade reflash sistema. To je bilo 22.04, tj to je zadnje stanje na sajtu servisa za moj telefon. Danas sam ih ponovo kontaktirao, i oni kazu da nije moguce ostvariti kontak sa Meizu ovih dana.
Eto zasto kazem da Meizu nije ozbiljna kompanija. podrska je nula.
Sta reci kad sam poslao mejl direktno za Meizu support sve sa videom , sa imei brojem, i opisom o kvaru telefona. Oni mi poslali odgovor sa linkovima gde mogu da skinem firmware i da ga stavim na memoriju telefona i putem recovery da odradim reflash.
Kako da odradim ako nema recovery i ako telefon ne moze da podigne sistem.

Sto se tice te zastite jel postoji neka varijanta tipa kao BodyGuardz za iPhone, iPad, imam na ipadu na obe strane, nanosila se folija gelom i skroz je ok, uredajaj zadrzi oblik i ne-debljinu, jedina mana sto ne stiti toliko od pada, ali uredjaj ne gubi oblik i sl.

Ja koristim kaljeno staklo, za sad sam zadovoljan, a zaštitu ostalog telefona bi mogao da koristiš neku masku, mada su meni lično ružne, jer menjaju izgled telefona.

Odložen za mesec dana valjda.

Kažu oni sa leak verzijom da material dizajna nema u update-u, pregažen Flyme-om. Bilo bi mi lepše kad bi ga bilo...

Poslednja izmena:
26. Maja izlazi beta, a krajem Juna stabilna verzija. Bar po sadašnjem rasporedu, ako ga opet ne izmene. Od Ubuntua ni traga ni glasa.

Izleda da sa ovom promenom hoce da proguraju vise PRO verziju, jer je u pocetku bilo da za mx4 i mx4 pro isto izlazi lolipop

Je li ovde uzimao neko uopšte Pro verziju? Smorio me nešto Oppo, a načekaću se dok S6 edge padne na ~500€.

Ja se sve nadam da ce da najave neki MX5 uskoro :).

Kad bi imao kruzić ispod ekrana umesto pravougaonika kao S2 bilo bi lepše po mom mišljenju.

90% ikonica je iz teme koju sam kupio u Personalize aplikaciji, pa nema načina da ti ih pošaljem. A za one aplikacije koje nisu imale odgovarajuće ikonice sam ručno pravio ikonice da se uklope.
To su 9GAG, Blic, Whatsapp, Tapatalk, Dropbox, Chrome i još par ikonica na drugim ekranima.

Mogu ti poslati te ikonice i par linkova gde možeš skinuti iOS icon pack-ove pa ti kombinuj.

Je l' koristiš Flyme Tools?

Pa ajde sibni mi, bolje ista nego nista, da koristim flyme tools

'Ajde poslaću ti ujutru ikonice i objašnjenje kako da ih primeniš pošto večeras nisam kući, ako nije problem. :)

Preporuka za ove bumper-e sa alija... :) Stigli su za 2 nedelje.
790ba8465df92c2b0def96ae8b7a177d.jpg
980be107738c17540576c8a2f42e8677.jpg
395a52fec218442853c4705c4f4dcb21.jpg

Par pitanja
1.Registrovao sam se na Flyme.cn, system privileges- open , to je root-ovanje telefona, sada moze da se cacka, to radim ako instaliram Flyme Tools to je app predpostavljam koja nije na app storu?
2.Telefon sam kupio na oglasima, nov iz Telenora sa racunom, samo je proveravano da li je sim free, dosao je sa instaliranim 4.2.2.2 I Flymom, da li je to moguce ili ga je neko rucno i updatovao?
3.Baterija posle par punjenja, display skoro uvek bije oko 50% i SOT uglavnom oko 4,5h, da li nesto menjate u podesavanjima vezano za Dynamic blurring, ili screen power saver i sl., znam da hiljadu stvari utice na bateriju samo pitam?
4.Par puta mi se desilo da home dugme ne reaguje bas svaki put recimo 1/10 puta, kad se zadrzim nekoj aplikaciji malo duze cini mi se tada, i jednom mi je kamera zabola sto se resilo restartom,nista strasno mozda ako je neko updatovao a nije koristio clear all data*(1 pitanje)?
5. Da li se cimati instalirati te ''A'' Flymove ili ostati na ovom ''I'', videh da tu nesto prvo treba da se vrati na neki stariji 4.0.2 pa onda skociti na tu A varijantu. Procedura bi bila, skinuti sa neta stariju varijantu, ubaciti na root fona, pokrenuti fon u boot modu sa home dugmetom i +, pokrenuti update.zip i to je to, tu proceduru ponoviti za A varijantu. Kolika je sansa da se brikuje fon, deluje lagano?
6. Sto se tice home dugmeta, ne racunajuci smart touch, da li je moguce samim dugmetom i pokretima levo, desno odradjivati neke funkcije tipa back i sl.?

5.

Par pitanja
1.Registrovao sam se na Flyme.cn, system privileges- open , to je root-ovanje telefona, sada moze da se cacka, to radim ako instaliram Flyme Tools to je app predpostavljam koja nije na app storu?
2.Telefon sam kupio na oglasima, nov iz Telenora sa racunom, samo je proveravano da li je sim free, dosao je sa instaliranim 4.2.2.2 I Flymom, da li je to moguce ili ga je neko rucno i updatovao?
3.Baterija posle par punjenja, display skoro uvek bije oko 50% i SOT uglavnom oko 4,5h, da li nesto menjate u podesavanjima vezano za Dynamic blurring, ili screen power saver i sl., znam da hiljadu stvari utice na bateriju samo pitam?
4.Par puta mi se desilo da home dugme ne reaguje bas svaki put recimo 1/10 puta, kad se zadrzim nekoj aplikaciji malo duze cini mi se tada, i jednom mi je kamera zabola sto se resilo restartom,nista strasno mozda ako je neko updatovao a nije koristio clear all data*(1 pitanje)?
5. Da li se cimati instalirati te ''A'' Flymove ili ostati na ovom ''I'', videh da tu nesto prvo treba da se vrati na neki stariji 4.0.2 pa onda skociti na tu A varijantu. Procedura bi bila, skinuti sa neta stariju varijantu, ubaciti na root fona, pokrenuti fon u boot modu sa home dugmetom i +, pokrenuti update.zip i to je to, tu proceduru ponoviti za A varijantu. Kolika je sansa da se brikuje fon, deluje lagano?
6. Sto se tice home dugmeta, ne racunajuci smart touch, da li je moguce samim dugmetom i pokretima levo, desno odradjivati neke funkcije tipa back i sl.?

5.

1. Da, rutovao si telefon, instaliraj xposed pa na njega nabaci flymetools, on se kao placa skida se sa kineskog appstore-a link ka 1.6.8 to je predzadnja verzija flymetools-a nisam mogao da nadjem link za 1.6.9 ali nema skoro nikakve razlike
2.Najverovatnije je rucno ubacen 4.2.2.2I iako se skoro pojavila oficijelna verzija
3.Sve je na tebi sta oces da koristis od tih podesavanja, SOT je super, tj maximum koji moze sa meizuom iz mog iskustva, u novijim firmware verzijama su ubacili power feature, sa dodacima za power saving i gasenja nekih aplikacija iz pozadine po potrebi
4.Meni se isto to desilo sa home dugmetom, mada sad mi se desi da 1/10 registruje kao 2 klika umesto jednog, nista strasno isto, za kameru ne znam, nikad mi se nije desilo
5.Isplati se A verzija, imas mnogo vise "feature-sa" recimo njihov music stream koji je super, dobijas najbrze updejtove za razliku od I verzije koja dobija samo stabilne i to kasne po mesec dana, da prvo spustis na 4.0.4I i odatle dizes na bilo koji A ili I, samo moras da ides clear user data inace ce da brljavi, procedura je tako sto prebacis na root telefona .zip fajlove znaci mora da bude na root kartice, bez ikakvih foldera i podfoldera, na telefonu odes u aplikaciju documents iz nje kliknes na update.zip prvo 4.0.4I stikliras clear user data i to je to, ne mora da se iz rikoverija nista dize, veoma lako, ne moz da s****s nista, posle isto to da ga dignes na 4.2.8A recimo
6.Home dugme ima funkciju da prevuces od dugmeta na gore to je back funkcija, to je to sto se njega tice,i imas opciju da ga drzis dugo da zakljucas telefon

Poslednja izmena:
Vrh Dno