Šta je novo?

Meizu m2 note

Evo ovako je kod mene,možda se nekome svidi,ja volim što prostije i bez šarenila zato stavljam crnu pozadinu.

S60124-114806[1].jpg S60124-114816[1].jpg

Nova Launcher
HD Widgets
Lipse icons
DPI 420

@Love Hunter - sta si radio telefonu kad ti za 4ipo dana imas skoro 8h SOT-a i jos 15% baterije??? To mi deluje malo neverovatno

Dopunjavao telefon :)

Telefon 4 dana izgura bateriju i skoro 8 sati koriscenja ekrana. Izvini, koristis li telefon ikada ili je poenta da guras bateriju dok izdrzi? :D

Mada sto rekose, moguce je dopunjavanje, ja kad ga dopunim on se ne restartuje od nule nego nastavi da broji. Tako da sam zbog toga dogurala na rekornih dan i 6 sati. :D

@Love Hunter - sta si radio telefonu kad ti za 4ipo dana imas skoro 8h SOT-a i jos 15% baterije??? To mi deluje malo neverovatno
Ne fejsubčim, ne instagramišem, ne tvitujem, ne vajberujem itd :D

Telefon 4 dana izgura bateriju i skoro 8 sati koriscenja ekrana. Izvini, koristis li telefon ikada ili je poenta da guras bateriju dok izdrzi? :D
Kada programiras 12h dnevno nemas bas puno vremena za full upotrebu telefona. Dakle 3G/WiFi su iskljuceni vecinom vremena. Ali mislim da je kljuc u nepostojanju bloatware softvera tipa fb i sl.

Pa za sta tebi sluzi telefon onda?!
Sta god da si radio, ovaj rezultat je nestvaran po meni.

Zar nisam napisao 'sta sam radio'? Nista :D
Ako te bas zanima, prethodni telefon (LG L9) mi je drzao od 4-9 dana. Da, devet dana je bio rekord. Ali dobro, kad nemam fejsbuk :)

Znači napuniš telefon staviš sa strane ako neko nazove u deset dana nazvao je, i to je to :D

Imam malu nedoumicu, razmisljao sam se izmedju Huawei p8 lite ili meizu m2 note. Zena uzela Samsung j5 i iako je ''samsungov plastikaner'' poprilično dobro izgleda da budem iskren a za njene potrebe više nego dobar. Sada moje pitanje za sve vas koji imate više iskustva sa android telefonima, da li je kvalitet izrade m2 note ''na nivou'' procitao sam na više mesta da se boja skida i da deluje poprilično jeftino, zvuk slab i tako dalje. S'druge strane pročitao sam i dobre komentare gde su rekli da sa pazljivom i normalnom upotrebom nema nikakvih problema i da je telefon u tom rangu odličan. Ja nisam zahtevan korisnik, malo poruka, watsapp, net, razgovori po sat do dva dnevno (zbog posla), to bi od prilike bilo to. Potreban mi je telefon koji je pouzdan, kao sto rekoh ne planiram da ga pretrpavam aplikacijama niti da igram igrice. Hvala svima ;)

Pazi, ok su i huawei i meizu..huawei lite sam bas juce cackao, pa malo uporedjivao.Posto sam imao p6 sve mi je manje vise isto, lepo radi, glatko, kamera je ok, baterija tu i tamo.
E sad prednost meizua je ipak dual sim, veci ekran(meni bolji), plus nema soft tastera, pa je ceo ekran upotrebljiv, a resenje sa hardverskim dugmetom odlicno, iako u dimenzijama nije primetno pod rukom, sirina je skoro ista.UI je slican, tj bez app drawera(naravno uvek je tu neki launcer za skinuti), ali oba rade glatko.Da, i jaca je baterija na meizu-u.
Sto se izgleda tice, ne lici mi jeftino uopste, minimalisticki je, potpuno u stilu materijalnog dizajna koji fura i android kao sistem.Huawei je tu "elegantniji".

Imam malu nedoumicu, razmisljao sam se izmedju Huawei p8 lite ili meizu m2 note. Zena uzela Samsung j5 i iako je ''samsungov plastikaner'' poprilično dobro izgleda da budem iskren a za njene potrebe više nego dobar. Sada moje pitanje za sve vas koji imate više iskustva sa android telefonima, da li je kvalitet izrade m2 note ''na nivou'' procitao sam na više mesta da se boja skida i da deluje poprilično jeftino, zvuk slab i tako dalje. S'druge strane pročitao sam i dobre komentare gde su rekli da sa pazljivom i normalnom upotrebom nema nikakvih problema i da je telefon u tom rangu odličan. Ja nisam zahtevan korisnik, malo poruka, watsapp, net, razgovori po sat do dva dnevno (zbog posla), to bi od prilike bilo to. Potreban mi je telefon koji je pouzdan, kao sto rekoh ne planiram da ga pretrpavam aplikacijama niti da igram igrice. Hvala svima ;)

koristio sam J5 nekoliko dana, telefon je ok, brz, lepo radi... ali su stedeli na njemu na nekim, po meni, must have delovima... nema LED za notifikacije,recimo... I nekako je velik,a 5 inca ekran, to mi je nekako bilo najnelogicnije kod njega... Ona lajsna okolo mu izgleda bedno,kao na nekim igrackama (e to ce tek da se guli i da se skida boja). To je moje misljenje, mada ga ljudi podosta hvale, najvise sto je obican/prost telefon... Pa razmisljam,sto onda i ne kosta jos manje... Za te pare,bolji moze da se uzme...
M2 note mi je 3 puta bolji. Kod izrade mu je mana sto malo zvecka kamera, i skripi kada se pritiska pozadi/sa strane... Svakako ga nosim u kejsu, tako da to ni ne primecujem.

Poslednja izmena:
Znači napuniš telefon staviš sa strane ako neko nazove u deset dana nazvao je, i to je to :D
Ne, vec napunim ga do kraja, zatim ga ugasim i stavm u fioku, a na svakih 2h ga palim na minut samo radi provere pristiglih SMS poruka o tome ko me je zvao dok sam bio nedostupan. I onda ih naravno nazovem sa fiksnog telefona, onog na brojcanik... a telefon nazad u fiJoku... :eyebrows:

Get real people, pogasite bloatware i ostalo pa ce vam makar 2 dana trajati baterija. Ne treba tu biti pametan. ,)

Ne, vec napunim ga do kraja, zatim ga ugasim i stavm u fioku, a na svakih 2h ga palim na minut samo radi provere pristiglih SMS poruka o tome ko me je zvao dok sam bio nedostupan. I onda ih naravno nazovem sa fiksnog telefona, onog na brojcanik... a telefon nazad u fiJoku... :eyebrows:

Get real people, pogasite bloatware i ostalo pa ce vam makar 2 dana trajati baterija. Ne treba tu biti pametan. ,)

ako je tebi fb, razni mesindzeri, instagram itd bloatware.... ostalima nije :) tome sluzi telefon,zato je napravljen,tako da ne vidim poentu u gasenju, samo da bih ustedeo sat i po vremena punjenja (i to dok spavam)

meni je inace m2 note idealan sto se tice baterije... od jutra do mraka ga maksimalno koristim... izdrzi bez problema. Zbog toga sam zapostavio xiaomi 10.000 sto sam kupio dok sam imao g2 :D

Poslednja izmena:
Meni dva dana uz jacu upotrebu, 5-6 sati sota(wifi/3g, poziv, vacap, hengauts, dva mejl naloga, to je sto je i ostavljeno u pozadini da radi)..ali jos cackam i testiram.

@Love Hunter garant imas i tablet.[emoji1]

Poslednja izmena:
Meni je glupo uopšte da pričam o bateriji na ovom Meizu jer je najbolja od svih Android telefona koje sam koristio do sad a bilo ih je dosta... Jednostavno je izdržljiva u odnosu na ovaj veliki ekran a nisam mislio da će biti tako baš zbog njega najviše. Od sad samo kineze kupujem :D

Pa te tvoje potrebe moze da potkrepi koji god android telefon. Mislim da bi i na ZTE telefonu tebi baterija drzala 5 dana glat.
Nisam kupila fon da ga gledam. Sve sto u pozadini radi trosi bateriju. Ako je poenta da iskljucim sve da bi mi baterija trajala 4 dana onda umesto cu umesto poruka pisati pisma. :D
Od danas se ne zalim na bateriju, savrsena je! :D

Mozda glupo pitanje, ali ne mogu da se snadjem, gde mu je ovde podesavanje DPI, i drugo kad postavljam pozadine ne stane mi pozadina u originalnoj velicini, odsece mi jedan deo.

Mozda glupo pitanje, ali ne mogu da se snadjem, gde mu je ovde podesavanje DPI, i drugo kad postavljam pozadine ne stane mi pozadina u originalnoj velicini, odsece mi jedan deo.

Da bi menjao DPI, mora da ti je rutovan telefon i da instaliras SuperSU (koji posle otvoris,apdejtuje se sam,restartujes telefon...).
Onda skines Texdroider, i promenis dpi. 480 je fabricki,cini mi se. Ja sam smanjio na 380, nekima je mozda to presitno, meni nije.

Jedini bag koji ce da ti se javi smanjivanjem DPI-a je u Dialeru. Kada pozivas nekog,ili kada neko zove tebe, slova se nece videti (neces znati ko te zove) jer se nalaze na beloj pozadini umesto da su preko slike gore.
Ja sam to resio stavljanjem modifikovanog dialera za 380 dpi, okacio sam pre par stranica. Ako stavis drugi dpi,tebi nece odgovarati. Moze da se edituje opet, ali ja kad odradim to, ne mogu da kompajliram nesto, to mi je zavrsavao neki Ukrajinac.

A pozadinu ti odsece koliko je potrebno da stane na ekran, logicno. Ako hoces da ti se pomera kad svajpujes desktop u stranu, ne znam da li to moze na stock launcheru. Na Novi moze (valjda,nisam probao, imam jedan desktop)

Poslednja izmena:
Bilo koji eksplorer koji ima rut pristup i da ima pristup read i write,udjes u device,pa system folder,pa nadjes build.prop,otvoris nadjes liniju koda sa lcd_density=xxx i promenis i restartujes.

Da,difolt je 480.

Poslednja izmena:
Bilo koji eksplorer koji ima rut pristup i da ima pristup read i write,u build.prop nadjes liniju koda sa lcd_density=xxx i promenis i restartujes.

Da,difolt je 480.

tako moze da se zezne i eto boot-loopa :D
ja se jednom daaavno ispalio, ne vratim permissions na rw-r--r-- i nisam mogao da upalim telefon... sreca, iz twrp cini mi se sam uspeo da editujem fajl ponovo, hvala bogu pa je imao taj file manager u sebi :D

Hvala momci na brzom odgovoru. Ja imam telefon uzet u Telenoru, tako da on sigurno nije rotovan, pa se necu igrati da ne bi nesto pobrljavio.

Hvala momci na brzom odgovoru. Ja imam telefon uzet u Telenoru, tako da on sigurno nije rotovan, pa se necu igrati da ne bi nesto pobrljavio.

Rutujes ga tako sto napravis Flyme nalog u settings. I ukljucis opciju u njemu. Meizu daje tako fabricki rutovano,nemas sta da brines,ne gubi se garancija.
Odradi to,pa onda ono dalje sto sam ti napisao pocev od instaliranja SuperSU sa prodavnice,pa na dalje...

tako moze da se zezne i eto boot-loopa :D
ja se jednom daaavno ispalio, ne vratim permissions na rw-r--r-- i nisam mogao da upalim telefon... sreca, iz twrp cini mi se sam uspeo da editujem fajl ponovo, hvala bogu pa je imao taj file manager u sebi :D
Zato uvek permissions na rw za sve.[emoji4]
Jednom sam na tesli "malo" preterao.onda je krenulo da iskace ono sistem ui error i force close,al izmedju svakog upozorenja sam uspevao nekako da klikcem i doguram do build.propa i vratim na krsteni densiti.[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] ali je laganeze.jer vecina fajl eksporera ima tu opciju,ne moras da se cimas sa sve dodatne aplikacije.

Ispao mi fon i pukao display, narucio sam novi iz kine ali me malo zent da menjam sam posto je zalepjen a i nemam neke trakice posle za lepnje novog. Svratio u neki servis da pitam oni kao nismo nikad otvarali.....jel ima neko preporuku gde bi mogao da odnesem, neko mozda licno iskustvo i sl. ?

Ispao mi fon i pukao display, narucio sam novi iz kine ali me malo zent da menjam sam posto je zalepjen a i nemam neke trakice posle za lepnje novog. Svratio u neki servis da pitam oni kao nismo nikad otvarali.....jel ima neko preporuku gde bi mogao da odnesem, neko mozda licno iskustvo i sl. ?

ako je vec slomljen, menjaj sam, jer ne mozes nista da zeznes dodatno... samo ga pazljivo rasklopi,a posle odvajanje displeja mozes i pajserom, briga te :D

ali me malo zent da menjam sam posto je zalepjen a i nemam neke trakice posle za lepnje novog.

Ako si uzeo komplet LCD sa touch srceen'om a vjerovatno jesi,onda ne brini. Nije zalepljen,samo ta dva šarafa dolje odvrni i posle trzalicom za gitaru ili sa nekom sličnom plastikom dizes lcd. On nije uopste zalepljen nego plastika ima kvačice koje ga drže. Pazi samo kad ga oslobodis iz plastike da ga dizes prvo od dole gde mu je home tipka. LCD je spojen sa dva kabla nešto slično kao i iPhone 3g/3gs sto su imali. Znaci prvo podignes donju stranu gde home tipka,posle moraš odvrnuti isto saraf koji drži jednu pločicu iznad konektora kablova da se ne bi odvojili. I to je to,veruj mi nije teško. Pogotovo sto je LCD već pukao tako da se ne moraš puno brinuti za njega. Jedino pazi na te kablove i da ne podizes gornju stranu. Isto tako novi se ne lepi nego se samo spoji,vratiš pločicu na mesto i sami ga polako prstima stisces da legne u kućište/plastiku. Cuces i sam kad upadne.

Ako je tako onda cu sam. Nego gledao neki tutorial na netu Rus se propisno namucio onda mora samo staklo da je skidao, ludi Rus. Ima samo dva tutoriala na netu rus i italijan, obojica nesto lepe.

Nazad
Vrh Dno