Šta je novo?

Meizu m2 note

Pozdrav, danas sam uzeo telefon i odmah sam naisao na problem. Probacu brzinski prelistati temu za rjesenjem, ali posto nemam toliko vremena, napisacu.

Kineski firmver je i ja iako stavim system privileges na open i tamo u opcijama stavim sve aplikacije tipa supersu i busybox na "allow", ja i dalje nemam pristup rootu, znaci kad udjem u aplikacije fino pise da nije rootvan.

Mozda je neki krnji root,samo za neke aplikacije...vidim da jedan terminal pokaze jedno,drugi drugo..

I es eksplorer ima rut premisiju,sad testirah

Poslednja izmena:
A verzija je. Skinuo sam flyme sa sajta ovaj update i sad se trenutno update-uje iz recovery-a. Valjda ce raditi.

Da li sad da mijenjam ovo sa A na I verziju. Citao sam nesto, ali nije mi opet jasno sta je bolje u mom slucaju.

I izvinjavam se sto postavljam ovako glupa pitanja, ali tek sam uzeo telefon, a u skripcu sam sa vremenom da googlam i citam sve redom.

Poslednja izmena:
Cekaj to je ona generic...sto nisi I(international)..tu svi imamo.

Hajde vas dvojica, što postujete na XDA temi, utisci o Flyme 5...

Evo da se javim, proslo je dosta dana od kad sam ga resetovao kompletno i od pocetka sam bez xposeda... Izgleda da mi je bas on pravio probleme, iako sam mislio da je to nemoguce... Telefon radi normalno, zezao je samo sa novim viberom (reseno vracanjem prosle verzije)...

Bas me cudi ovo za xposed, na svim telefonima do sad mi je radio perfektno... Jos uvek ne mogu da se pomirim sa tim da ne mogu da ga koristim, stvarno mi treba ko leba... :D Ali moze se nekako,navikavam se...

JEDINI problem koji za sad ne znam kako da resim je stock dialer... Ne moze se zameniti nekim drugim,uvek poziva preko stock-a... Ne vide se slova na njemu zbog promenjenog dpi-a, a apk nikako ne umem uspesno da editujem da bih sredio to... Tj uspeo sam, uz pomoc nekog lika sa XDA, ali nece da se pokrene, ne radi... ni moja ni njegova verzija... nemam pojma sto...

I jos nesto sto me nervira a voleo bih da resim su ikonice notifikacija...sve su iste...a od onog lika sa xda sto je pravio modifikovan system-ui ili sta vec...nema izgleda nista :D

I skoro se neko zalio na skakajuce glave na fb messenger, verzija 49 nema tih problema, tako da, vratite se na nju.

Uh da znam tog ko je smislio xposed,noge bi mu polomio.

sto bre? :D

meni se svidja zbog nekih sitnica,nikad nisam koristio za neke ekstremne izmene... ali eto, da menjam longpress i slicno na dugmicima, da zamenim dpi za neku aplikaciju... eventualno pomerim sat, promenim neku ikonicu...
ne znam samo kako toliko ljudi koristi i ne zali se, a samo kod mene krene da zabada posle nekoliko dana ceo telefon (mislim na m2note korisnike sa xda)...

Nikako mi ne lezi.Svaki put, kad sam pokusao da ga koristim, neki problem, i na kraju brikovanje, pa onda vracanje u zivot...namerno se urotio protiv mene, nema drugog objasnjenja.[emoji1]

Nikako mi ne lezi.Svaki put, kad sam pokusao da ga koristim, neki problem, i na kraju brikovanje, pa onda vracanje u zivot...namerno se urotio protiv mene, nema drugog objasnjenja.[emoji1]

ja bas suprotno, nikad nisam imao problem sa instalacijom i koriscenjem, uvek radio bez problema... cak i sada na m2 note, instalirao se iz prve i sredio aplikacije za 5-10 minuta, a mnogi pominju visecasovna cekanja, resetovanje, zezanje.... E posle 5 dana sto je krenuo telefon da zabada, to ne znam sto :D :D

Okrenuo se i protiv tebe.it has mind of it's own.[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Ooo postovanje koleginice sa p6, i vi na meizu presli?[emoji4]

Baterija za noc spadne za 3%.

Ili jednostavno iskljucis tu opciju i sve radi savrseno. :D Nije samo to problem, bio je problem i kad krene da se kuca pa se sve pomeri na gore, slika se vidi do pola. :smash:
Koristio sam bez glave, ali mi je prakticnije sa, *** :-D
Kod ove verzije se ne pomera gore, radi normalno. Tj desi se nekad da se pomeri, ali u vecini slucajeva je ok.

Inace,juce mi se ucinilo da sam brzo potrosio bateriju, od ujutru do uvece... Pogledam SOT, kad ono 6 sati :-D

E koliki vam je Android OS i System,tj koliki postotak zauzimaju?

uploadfromtaptalk1453221705639.jpguploadfromtaptalk1453221714301.jpg

Nekad i manje, ovo mi je veeovatno i najbolji rezultat na dva dana. Sinhronizacija i lokacija uvek ukljucebi. Osvetljenje na max auto.

I kod mene je 18%.
Ok...znaci to je prosek koliko vidim, oko 15-20% za OS...na neksusu mi je 3%(os)-2%(sys).

Pisala sam ranije da meni baterija ne drzi toliko dugo. Elem, problem je i bio sto sam cackala stalno telefon. Sad, nakon 10 sati koriscenja imam 60% baterije. Gura polako, mozda nekad i izgura 2 dana. :D

Pisala sam ranije da meni baterija ne drzi toliko dugo. Elem, problem je i bio sto sam cackala stalno telefon. Sad, nakon 10 sati koriscenja imam 60% baterije. Gura polako, mozda nekad i izgura 2 dana. :D

ne gledaj nikad koliko ti ukupno drzi,nego koliko imas screen on time. Ja sam ga recimo ispraznio za 17ak sati, ali 6 sati SoT.... Moze on da ti izdrzi i 3 dana,ako ti ekran bude ukljucen sat i po - dva :D
Inace, wifi i mobilni net ne gasim NIKAD, uvek radi jedno ili drugo... uvek su popaljene sve aplikacije koje bacaju notifikacije (fb,viber,insta,dva maila, itd itd). Tu ga ne stedim nikad, to mu je posao i tome ce da sluzi, ljudi koji gase to radi ustede baterije (ili cisto bezveze) mi nisu jasni... :)

Poslednja izmena:
Dobro, to je relativno, svako razlicito koristi fon...ali imas tweakove, kojima mozes da sredis neke stvari, isto kao sto je imalo i na huaweiju-idi na security(besmislena aplikacija, ali ima dve krstene stvari koje necemu vrede) , klikni na power, pa na dnu imas cetiri kockice, klikni na to i odstikliraj sve sto ne zelis da ti radi u pozadini, tj sto ti ne treba, dok je fon u standby-u.Takodje i u permissions(isti postupak) odstikliraj sve sto ne zelis da se automatski pokrece ili sto ne zelis da ti salje notifikacije.

Meni je wi-fi uvek ukljucen i pozadinske aplikacije takodje, sve je ukljuceno i sve stavljeno na allow sto se tice notifikacija (za app koje mi trebaju preko dana) . Sto ti kazes, necu na tome da ga stedim.

Screen (battery used bu app29%) od toga time on 3h 23m a na 57% je. Znaci, sljaka. :D

@Sale, sve sam to vec odradila. Stavila sam da radi samo ono sto mi treba pozadinski. :)

Poslednja izmena:
Da li jos nekome radi lose navigacija tj. da se gubi gps signal? here maps je navigacija.

Meni cesto nece da locira nesto, a ukljucen je GPS...
Inace, za noc je baterija spala 13% moracu da nadjem uzrok. :whip:

Jel vam radi better battery stats? Meni stalno prijavljuje neku gresku i sve nestane sa liste... Prvi put kad sam otvorio,izabrao sam da instalira kao system app.

Jel si restartovao telefon?

Meni cesto nece da locira nesto, a ukljucen je GPS...
Inace, za noc je baterija spala 13% moracu da nadjem uzrok. :whip:
I meni spadne ako vozim celu noc :d
Evo moji battery stats..
SE1Zz9iUU

S60118-210654.jpg

Haha, ma bio je na stolu, iskljuceno sve kad ono -13% odeee...
Da se i ja pohvalim, pregurala je baterija jedan dan, i par sati. :D
Meni ekran uvek vuče oki 23% ne znam što.

Nazad
Vrh Dno