Šta je novo?

Meizu m2 note

da li si pokusao da kupis tel. preko webshopa ? mozda ces se manje nervirati....

Pa, valjda je isto to, razgovarao sam sa devojkama koje to rade u Telenoru. Znači, 3. novembra mi je rekla da je sve u redu, samo da proveri da li na stanju ima telefona i da nisu, možda, rezervisani, jer po njenoj evidenciji na kompjuteru imaju 4 telefona. 4. novembra me zove i JASNO KAŽE da imaju telefon, da će biti poslat i da će stići za 2-3 dana. Kada sam, zvao po drugi put, posle nedelju dana su mi rekli da je "došlo do zastoja" oko nabavke aparata (što mi je ona rekla da imaju na stanju???), ali da su dobili nove količine i da će stići za dva-tri dana. I od toga prođe nedelju dana. Sutra.
Uopšte mi nije jasno zašto me lažu?? Kažite lepo "nema" i čitav problem rešen.

@nasty
Direktori su im i dalje stranci,naravno ne svi. Norvezani ,pakistanci itd itd.. Problem je sto su i oni pokupili kulturu i navike zemlje u kojoj posluju :)

Vala, kako sporo rade, kao da su im direktori sve sami crnogorci. :D

Eto, posle 14 dana konačno i ja dobih ovaj telefon. Umesto kineskog imam nešto Telenor bloatware-a, ali to nije strašno. Iskreno, kao nezahtevan korisnik, ja sam oduševljen sa svime, osim sa IOS-olikim Flyme-om. Ne volim kad mi se vidžeti i aplikacije šire po ekranima, uvek sam imao tri ekrana sa par vidžeta i desetak ikonica i to mi je bilo dovoljno. Nažalost, Flyme je neprijateljski nastrojen prema NOVA launcher-u koji "puca" posle nekoliko minuta i sve se vraća na Flyme, a iako u podešavanjima stoji da je NOVA default launcher, Flyme se ne da i "izlazi napolje".
Nego, imam jedno pitanje. Vidim da mi je Flyme verzija 4.5.3i, a na Flyme sajtu stoji da je poslednja verzija 4.5.4.1i. Ukoliko bih to update-ovao ručno (prebacivanje na telefon zip fajla, pokretanje iz documents) da li bih time obrisao ove Telenorove aplikacije i popio gomilu kineskih bloatware-a??

Stavi Apex, radi odlično... Posle update-a nisam dobio ni jednu novu kinesku aplikaciju tako da samo napred ;-)

Hvala, APEX radi bez greške, update-ovao Flyme na 4.5.4.1i (ne znam zašto, jer mrzim ove IOSolike sisteme i sve proklete ikonice trpam u foldere, koje, takođe, mrzim na telefonu) i odagnao moj najveći strah u vezi ovog telefona - da će zvuk biti slab u slušalicama. Čak i na mojim buđola bubicama koje sam dobio davno uz HTC Wildfire S umalo nisam ogluveo kada sam odvrnuo do daske. Takođe, svi vidžeti i aplikacije koje koristim bez trunke problema rade i na Flyme i na Apex-u, tako da nisam imao probleme kao neki.
Ukratko, vredelo je čekati...

Da li uz apex rade gestures, double tap to wake I ostalo?

update-ovao Flyme na 4.5.4.1i ?

Recite mi da li postoji negde na telefonu da se proveri postojanje novog update-a? Malo pogledao po telefonu, ali ne mogu da nađem nešto slično kao kod drugih telefona. Ovako ispada, da jedino moram da stalno proveravam zvaničnu stranicu, koju danas slučajno pogledao zbog NastyB-jevog posta i video da od 9.11. postoji novi update

Recite mi da li postoji negde na telefonu da se proveri postojanje novog update-a? Malo pogledao po telefonu, ali ne mogu da nađem nešto slično kao kod drugih telefona. Ovako ispada, da jedino moram da stalno proveravam zvaničnu stranicu, koju danas slučajno pogledao zbog NastyB-jevog posta i video da od 9.11. postoji novi update
Treba da imas plavu ikonicu koja se zove upgrade i tamo proveravas.

Kod mene je provera update-a u folderu Tools pa Upgrade

Ne radi auto update kod telefona kupljenih kod nas. Moraš sam da proveravaš povremeno.

Treba da imas plavu ikonicu koja se zove upgrade i tamo proveravas.

Hvala, našao.

Ne radi auto update kod telefona kupljenih kod nas. Moraš sam da proveravaš povremeno.
E ovo mogu samo da potvrdim, bez obzira na postojanje 4.5.4.1I prikazuje mi da je moj 4.5.4 najnoviji softver.

Instalirao sad na telefonu apex, ali nisam baš našao double tap gesture. Da li to postoji uopšte u Apexu?
Šta da radim kad već dve godine koristim genuine double tap na LG G2 :)

Inače, kao što rekoh, Meizu ne koristim ja, ali svaki put kad ga uzmem da čačkam malo, prosto sam oduševljen kako lepo i fluidno radi. Malo me nervirao izgled flyme ikonica i to što je na svim ekranima direktan pristup aplikacijama, jer volim da imam preglednije ekrane, ali evo sa Apexom je to rešeno. Ako mi daju malo vremena, verovatno ću istestirati i nova launcher da ga proverim kako radi. Nisam instalirao možda godinu-godinu i po ni jedan Launcher :)
Za sada nisam menjao nešto posebno aplikacije, osim dialera, i mogu da kažem da ExDialer radi bez problema i kako treba, ali kontakti ExDialera, aplikacija koja ide zajedno sa njim ne funkcioniše uopšte. Doduše nije strašno jer iz dialera može lako da se nađe kontakt koji treba i da se pogleda, kao i pretraživanje svih kontakata. Ionako uvek koristim dialer za traženje kontakta, ali me smorilo kada se za app kontakti pojavila zemenska ikonica androida, stoji mi na ekranu i ničemu ne služi. Ako se ukloni, odmah deinstalira i sam dialer.

instaliraj sa stora screen off and lock apikaciju i namesti u apex-u da se pokrece na dupli "tap" i problem resen ;)
sa ekrana skini tu ikonu na remove (drzis malo duze i remove, inace ima i opcija uninstal)...
za to ti treba apex pro ali uvek se lako nadje narodna verzija...

Samo da javi da nisam resio problem contacts related drain baterije,trosi ko pravi a i kontakti mi se dosta sporije pokazuju,kad zovem i kad me zovu treba mu preko pet sekundi da prikaze ime,ne znam kako da resim ali me jako zivcira,probao da ucitam sa googla kontakte pa onda probao da ucitam fajl sa kontaktima,obrni okreni isto radi,toliko me nervira da razmisljam o prodaji,najosnovnija funkcija a radi mi najgore...

Što ne probaš ex dialer? Ne znam da li će to rešiti problem, ali mi je to prva aplikacija na svakom telefonu koja je Must have

Samo da javi da nisam resio problem contacts related drain baterije,trosi ko pravi a i kontakti mi se dosta sporije pokazuju,kad zovem i kad me zovu treba mu preko pet sekundi da prikaze ime,ne znam kako da resim ali me jako zivcira,probao da ucitam sa googla kontakte pa onda probao da ucitam fajl sa kontaktima,obrni okreni isto radi,toliko me nervira da razmisljam o prodaji,najosnovnija funkcija a radi mi najgore...
И ја сам имао проблем са трошењем батерије али се само од себе решило, а што се тиче приказивања контакта, такође и код мене је показивало тек после 5 секунди име контакта. То сам решио тако што сам штиклирао у контактима да врши ауто синхронизацију са гугл контактима, мада мислим да може да се реши и ако се дода за сваки контакт +381 али то нисам пробао.

Pa da i meni se prvi put samo resilo i onda sam odradio update na noviju verziju i opet zeza,pusticu jos par dana pa cu videti,koja je tebi verzija softvera?

I moj tel (kupljen u mts) je imao bag sa kontaktima.. Posle instalacije Flyme 4.5.4.1i ništa se nije promenilo, potpuno isti problem koji ti opisuješ. Pokušao sam sa Ex dialer, koji je uspeva da vrši brzu pretragu kontakata, ali prilikom poziva i dalje se otvara fabrički meni za poziv, pa sam ga deinstalirao..
Juče ujutru sam se odlučio za Factory reset i rešio problem, evo već skoro 48h, sve radi bez greške - znači pretraga kontakata je brza i nema potrošnje baterije.
Znači instalirati Flyme 4.5.4.1i, a onda Factory reset. Napominjem, da na telefonu nije vršen root, tako da, prilikom instalacije nove verzije softvera, nisam koristio opciju brisanja svih podataka na telefonu, a sve prema uputstvu sa sa zvaničnog sajta.

Poslednja izmena:
Meni je rootan telefon i stavio sam poslednju I verziju,cim se skloni iz battery contacts related znacu da nemam drain i da ce kontakti da rade normalno,udjem da posaljem sms i kucam ime koje znam da imam cekam po deset,petnaest sekundi,poludim dodje mi da slomim telefon.

Meni je rootan telefon i stavio sam poslednju I verziju,cim se skloni iz battery contacts related znacu da nemam drain i da ce kontakti da rade normalno,udjem da posaljem sms i kucam ime koje znam da imam cekam po deset,petnaest sekundi,poludim dodje mi da slomim telefon.
Da, sve je isto i kod mene bilo. Trošenje baterije takodje.
Sve nakon instalacija update.
Za sada problem rešen, nadam se da će tako i ostati.

Kako si uvezao kontakte i da li ti sinhronizacija i dalje radi?meni je samo namesten google za gmail i to je to,kontakte sam uvezao i fajla

Obrisani su mi od ranije svi kontakti sa Google naloga, tako da sam kontakte uvezao iz fajla.

Samo da javim da od jutros se sve samopoprlavilo,sinoc pred spavanje sam stavio telefon u power saving mod i ugasio ga na jedno minut,upalio ga tako i stavio na punjeje preko noci i kad sam ustao ujutru stavio na balanced mod i radi sve normalno kao sto i treba.

Nešto ste vas dvojica iščačkali i imate taj problem, morao bi svako da ima taj problem ko ima ovaj telefon. Takodje iscimao sam druga da vidi i on nema taj problem tako da... Full wipe, totalka, generalna, kako god, pa sve lepo iz početka, polako i mora sve na mesto da legne.

To popravilo se samo od sebe ne postoji, isto kao samo od sebe da se pokvari. Uvek utiče faktor neki, 99% čovek.

Druze stavio sa tri puta nov softver sa kompletnim brisanjem i to mi se desilo svaki put tako da ocigledno ni to nije resenje,meni,sad radi ok a videcemo dokle ce.

Imao sam i ja problem, i na kitketu, i na lolipopu, i nemam pojma kako se rešio. Brisao sam i zaustavljao sve Contacts related aplikacije, ali je samo u jednom momentu prestalo da se dešava. Predstavu nemam zbog čega.

Skontao sam upravo da kad drzim home dugme nece da se zakljuca a ne mogu da nadjem u podesavanjima gde se podesava,da li neko zna mozda?

Settings -> Accessibility

Pa "Hold the home key"

Vrh Dno