Šta je novo?

Mehanicke Tastature

@vatrogasac53
Drugo vreme bilo, kvalitetnije pravili stvari. :D

Šalu na stranu, kao što napisaše iznad, zavisi koliko je čist pbt a i koliko ti se maste ruke.

i kakav je znoj :)

Ima izraz za to, elitisti. Eto do skora je PBT double shot keycap bio najbolja stvar na svetu, ali tada Kinezi još nisu imali masovnu proizvodnju pa je koštalo boga oca i samim tim bilo nešto najbolje. A kada su Kinezi te keycapove počeli stavljati na tastature od 50 dolara, odjednom ne valja :)
Još kad bi kineski PBT bio isti k’a japanski đe bi nam kraj bio :) Gore je jurodivi rekao da ga mešaju sa ABS pa ti meri postotak PBT na takvim kapicama. Kao pozlata na “zlatnom” lancu.

Negde sam čuo da je % ABS plastike u takvoj mešavini mali, ne sećam se tačne cifre ali mislim da jednocifreni ili ispod 15%. Doduše, to zavisi od onog ko ih pravi...
I jedan i drugi materijal imaju svoje prednost i i mane, ne znači da je jedan gori od drugog. Sve zavisi šta hoćeš da postigneš...

Ma samo PEEK, ostalo ne priznajem kao premijum plastiku...
Mislim šalimo se malo ali nije se šaliti sa Topre fanbojima koji pljuju po svemu ostalom sa tastaturom koja je na tržište izašla 2016. godine...
I da skupa je jer je niche i nema masovne proizvodnje tog tipa tastatura, ne zato što je najbolja :)

"Hajde da membransku tastaturu podvalimo kao mehaničku jer su joj federi na membrani malo tvrđi od drugih membranskih", taj rad...? ;)

Ma samo PEEK, ostalo ne priznajem kao premijum plastiku...
Mislim šalimo se malo ali nije se šaliti sa Topre fanbojima koji pljuju po svemu ostalom sa tastaturom koja je na tržište izašla 2016. godine...
I da skupa je jer je niche i nema masovne proizvodnje tog tipa tastatura, ne zato što je najbolja :)
PEEK je za proleterijat.
Crni PEEK je za gospodu ;).
Ultem nije rdjav isto. U crnoj varijanti isto superiorniji.

Ima "Topre" varijanti koje nisu uzasno skupe kao Realforce.
Niz ima trenutno neku gejmersku 8K varijantu koja ima istu funkciju kao tastature sa Hall Effect mehanickim prekidacima za npr. 150-ak eur + mozda 15-20 eur za isporuku. Cini mi se da je cak i gasket mount.
Iz mog skromnog ugla deluje mi kao bolja investicija nego Realforce zbog sigurno boljih stabilizatora i kompatibilnosti sa regularnim (cherry stem) kapicama.

Za Niz sam video komentare da su zvuk i osećaj loši, kao i novije Realforce generacije. Navodno je najbolje iskopati Realforce prve generacije i povaditi im tastere jer su kvalitetniji od potonjih.
Ne znam, lično i ne smatram Topre mehaničkim već membranskim ali to je već nešto što je za debatu i mnogo puta prežvakavano, heh...

Slucajno juce tumaram Alijem i iskoci mi ova za 12,29e sa besplatnim shippingom :D

Uzeo sam crno-sivu sa crvenim switchevima, posto mi se plava ne slaze ni uz sta :D

Pogledajte prilog 449478

dalje je po toj ceni ovde :
Ovako po slikama ne deluje lose za ono sto meni treba, a za 1500 din ne mogu ni da se zalim iskreno :D

Stigao moj kinez i na prvu loptu sam prezadovoljan, jos samo da probam da li radi 😂

Tasteri su mi malo vise clicky od ovog prethodnog i manjeg kineza, a stabilizatori mi deluju vise smooth pogotovu na spacebaru na manjoj.

Dobija se i set tastera u crvenoj boji, par switcheva gratis i alat za vadjenje.

Taman je toliko veca za ove tastere koji su mi falili, i ima podesavanje nagiba.
20240723_113807.jpg

Prilozi

• 20240723_113357.jpg
    20240723_113357.jpg
    232.4 KB · Pregleda: 25
  • 20240723_113417.jpg
    20240723_113417.jpg
    148.9 KB · Pregleda: 21
  • 20240723_113241.jpg
    20240723_113241.jpg
    253.3 KB · Pregleda: 21
  • 20240723_113520.jpg
    20240723_113520.jpg
    247.4 KB · Pregleda: 27
Na linku koji si dao je skoro 28e.

Znam, i meni je sada tako. U trenutku kada sam slao ovde je bila jeftinija..

Screenshot_20240723_204820_AliExpress.jpg

Narucih i ja nihov ak820 pro za 40-ak EUR.
40% koju koristim je super za kucanje, ali za igranje.....muka nazalost.
Nadam se samo da ce baterija pristojno da drzi bez popaljenih svetiljki.
Za Niz sam video komentare da su zvuk i osećaj loši, kao i novije Realforce generacije. Navodno je najbolje iskopati Realforce prve generacije i povaditi im tastere jer su kvalitetniji od potonjih.
Ne znam, lično i ne smatram Topre mehaničkim već membranskim ali to je već nešto što je za debatu i mnogo puta prežvakavano, heh...
Au, starost i guma ne idu zajedno. Znam da i kod obicnih membranskih tastatura gumene membrane propadaju vremenom, cak iako se ne koriste. Topre bi trebalo da je ista varijanta, samo sto je sistem pritiskanja membrane drugaciji.
Ebay je uvek tu za radoznale i hrabre.

Mogao bi da napomene da ima novog sponzora, Aliexpress. Nije to sramota :)
Nevezano za njega i Yunzii, ja sam verovatno jedini lik u univerzumu kome ne odgovara VIA softver....

Mislim da se na početku videa pominje da je sponzorisan video, bar sam to primetio dok sam gledao na telefonu.
Začudilo me je da je prihvatio baš to sponzorstvo. Mada, što da ne, ne škodi predah od skupih art projekata i CNC demoa koji igrom slučaja imaju tastaturu na sebi.

Crni Sajmon će da ga ga izuje, doduše :D
Pogotovo što se baš primećuje da se svim silama trudio da prikaže ovog Kineza u što pozitivnijem svetlu iako je u pitanju konfekcijska kineska tastatura prosečne izrade...

Ja sam konačno za MacBook za Clamshell Mode poručio NuPhy Air 96 V2. :) Imam nameru da za Mac Mini pazarim Lofree Flow 100, pa ću da vidim koja mi se više dopada sveukupno, a znajući koji sam paćenik verovatno će obe ostati, jer su i jedna i druga odlične. Ako nekog bude interesovao NuPhy da pazari takođe, javiću utiske :)

Ja sam konačno za MacBook za Clamshell Mode poručio NuPhy Air 96 V2. :) Imam nameru da za Mac Mini pazarim Lofree Flow 100, pa ću da vidim koja mi se više dopada sveukupno, a znajući koji sam paćenik verovatno će obe ostati, jer su i jedna i druga odlične. Ako nekog bude interesovao NuPhy da pazari takođe, javiću utiske :)
Gde si narucio?

Stigao moj kinez i na prvu loptu sam prezadovoljan, jos samo da probam da li radi 😂

Tasteri su mi malo vise clicky od ovog prethodnog i manjeg kineza, a stabilizatori mi deluju vise smooth pogotovu na spacebaru na manjoj.

Dobija se i set tastera u crvenoj boji, par switcheva gratis i alat za vadjenje.

Taman je toliko veca za ove tastere koji su mi falili, i ima podesavanje nagiba.
Pogledajte prilog 451344
Odlicnu cenu si dobio za :)

A ta gore iznad jeftina, imam jedno 3 komada za rezervu medjutim prva je crkla posle 3 meseca. Jednostavno prestala da radi bez ikakvih znakova da ce da ode.

Videcemo druge dve koliko ce da izdrze.

Odlicnu cenu si dobio za :)

A ta gore iznad jeftina, imam jedno 3 komada za rezervu medjutim prva je crkla posle 3 meseca. Jednostavno prestala da radi bez ikakvih znakova da ce da ode.

Videcemo druge dve koliko ce da izdrze.

Meni je ova mala radila od februara kao primarna non stop, nego mi je mnogo smetalo to sto nemam F i Home/End tastere i mnogo sam se "sporije" kretao kroz kod.. Sa ovom bi trebalo da sve bude super

Interesantno. Ali to ne znaci i dobro.

@muki85

Orginal je, ne brini. Samo meni moja stigla pokrivljena, pa proveri to. Inace flippy feet na toj tastaturi verovatno najslabija tacka.

Interesantno. Ali to ne znaci i dobro.

@muki85

Orginal je, ne brini. Samo meni moja stigla pokrivljena, pa proveri to. Inace flippy feet na toj tastaturi verovatno najslabija tacka.
Ma ne brinem :) Video sam da je se u review-ovima neko zalio da je bila losije upakovana, pa da su od tada promenili packaging :) Nadam se da neću ja baš biti maler da dođe do nekih problema :)

Ma ne brinem :) Video sam da je se u review-ovima neko zalio da je bila losije upakovana, pa da su od tada promenili packaging :) Nadam se da neću ja baš biti maler da dođe do nekih problema :)
Packaging je takav da prolazi carinu bez dažbina. Ali je takođe i takav da se može pokriviti u transportu...

Nazad
Vrh Dno