Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Da, već neko vrijeme su svi ti na Choice dostupni.

Ljudi, koju mehanicku bezicnu tastaturu sa alija preporucujete, da ne prelazi 50e zbog carine :)
Zanimljive su mi one sa oled ekrančićem :) :ROFLMAO:

Pretpostavljam da si video ovu Attack Shark?

Nisam upoznat sa brendom i funkcijama displeja, a od tih brendova srednje klase posedujem Motospeed full layout i ck61 (obe plavi switch) i Royal Kludge rk84 75% sa braon switchevima koja mi je daily driver. Verujem da ima bolje ali sam i ovim zadovoljan.

Prilozi

• Screenshot_2024-06-30-19-28-29-954_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2024-06-30-19-28-29-954_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    113.3 KB · Pregleda: 95
Pretpostavljam da si video ovu Attack Shark?

Nisam upoznat sa brendom i funkcijama displeja, a od tih brendova srednje klase posedujem Motospeed full layout i ck61 (obe plavi switch) i Royal Kludge rk84 75% sa braon switchevima koja mi je daily driver. Verujem da ima bolje ali sam i ovim zadovoljan.
M87 pro se zove ta koju sam video..
Ali joj je poštarina 30e..

Prilozi

• Screenshot_2024-06-30-22-20-31-36_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    Screenshot_2024-06-30-22-20-31-36_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 84
@Matija00 Meni ova deluje jako zanimljivo:
Machenike K500W
Trenutno je 43e sa besplatnom poštarinom i deluje dosta solidno. Neko ju je čak i pomenuo u temi ali niko nije izneo neke utiske.
Na YT ima par recenzija koje je hvale, ali danas svako sebi dozvoljava da pravi recenzije na YT pa to treba uzeti sa dozom rezerve.
Ja sam takođe laik pa i moj post uzmi sa ogromnom dozom rezerve. :)

Ako je neko probao ili ima neki bolji predlog u istom formatu i cenovnoj kategoriji molim vas recite, i meni bi dosta značila informacija.

@Matija00 Meni ova deluje jako zanimljivo:
Machenike K500W
Trenutno je 43e sa besplatnom poštarinom i deluje dosta solidno. Neko ju je čak i pomenuo u temi ali niko nije izneo neke utiske.
Na YT ima par recenzija koje je hvale, ali danas svako sebi dozvoljava da pravi recenzije na YT pa to treba uzeti sa dozom rezerve.
Ja sam takođe laik pa i moj post uzmi sa ogromnom dozom rezerve. :)

Ako je neko probao ili ima neki bolji predlog u istom formatu i cenovnoj kategoriji molim vas recite, i meni bi dosta značila informacija.
Meni izgleda njesra :)
Može i neka sa metalnom bazom,
pa da dokupim svičeve i dugmiće..

Novi mentalni projekat 😀 Lilly58 Pro

Prilozi

• IMG_0823.jpeg
    IMG_0823.jpeg
    834.6 KB · Pregleda: 61

Možda i bi kada bi imao 500 evra da odvojim za tastaturu, možda u nekom drugom životu :D Da nije propao IT možda, ovako teško, vrlo teško...

Eh da dobio sam i anime stikere, neka anime devojčica na njima, izgleda ko neka lija.
Takođe sam našao i manu, ja nahvalio kvalitet izrade, kad ono nije ravna, naginje na levo, izdignuta desna strana i malo je krivo kućište kada se gleda spreda.
Valjda je to do Aliexpress ponude, verovatno da sam kupio negde drugo po punoj ceni ne bi bilo ovih problema, eh ti Kinezi :)

Ovo:

Najravnija je kada su postavljene srednje, kraće nogice ali ni tada ne stoji potpuno ravno. Bez nogica i sa velikim nogicama se ozbiljno klati kada se pritisne na jednu stranu ali ne smeta toliko pri kucanju.

Kaže se nju fi, piše na plastičnom pokrivaču :)

Uzmi i ispravi je rucno, koliko moze da se deformise.

Elem zna li neko šta uzet sa alija
- do 50e zbog carine ?

Ima li neki valjan predlog ?😀

Uzmi i ispravi je rucno, koliko moze da se deformise.
Probao sam, ali deluje da nisam dovoljno zapeo jer nije ni mrdnula.
Verovatno su poslali tastaturu u mint stanju pa se u transportu malo pokrivila jer nije bio debeli sloj bubble wrapa oko nje, zato je i prošla carinu bez dinara dažbina.
Sve ima svoje :)

Iskreno, plašim se ako budem krenuo da ispravljam kao sivonja da ću pokvariti spoj između alu gornjeg dela i polikarbonata sa donje strane.
Elem zna li neko šta uzet sa alija
- do 50e zbog carine ?

Ima li neki valjan predlog ?😀
Skupi još love, uzmi nešto pristojno, nemoj bacati pare na plastični Aliexpress krš.
Recimo Womier SK70 ili SK75 su fine tastature ali su pre 100 evra nego li 50 evra.
Ja sam na SK71 iliti AL71 platio carinu, ali me je sve zajedno izašlo 90 evra jer sama tastatura je zbog kupona bila 65 evra.

Ako ćeš da dokupljuješ tj. buildaš od nule možeš probati Lucky 65, pisali smo o tome na prethodnim stranama.

Poslednja izmena:
Probao sam, ali deluje da nisam dovoljno zapeo jer nije ni mrdnula.
Verovatno su poslali tastaturu u mint stanju pa se u transportu malo pokrivila jer nije bio debeli sloj bubble wrapa oko nje, zato je i prošla carinu bez dinara dažbina.
Sve ima svoje :)

Iskreno, plašim se ako budem krenuo da ispravljam kao sivonja da ću pokvariti spoj između alu gornjeg dela i polikarbonata sa donje strane.

Skupi još love, uzmi nešto pristojno, nemoj bacati pare na plastični Aliexpress krš.
Recimo Womier SK70 ili SK75 su fine tastature ali su pre 100 evra nego li 50 evra.
Ja sam na SK71 iliti AL71 platio carinu, ali me je sve zajedno izašlo 90 evra jer sama tastatura je zbog kupona bila 65 evra.

Ako ćeš da dokupljuješ tj. buildaš od nule možeš probati Lucky 65, pisali smo o tome na prethodnim stranama.
Imaju i GMK81 and GMK87 kad se builduje od nule.. bili su skoro na popustu 35e čini mi se ? :)

Elem kad sam poslednji put bio na ovim forumima pre više godina, mehaničke nisu bile ovako popularne, nismo ni obraćali pažnju dal mi je malo bolji ovaj zvukić i osećaj, ili onaj tamo ... samo cepaj .. ja sam i dalje ostao u tom dobu 😆
Sad vidim prave domaci jutjuberi klipove "anatomija mehanickih tastatura" i slicno.. sve je daleko otislo... ali ja nisam preterano zainteresovan, meni je i dalje primaran komp tj hardver, pa onda miš za fps pucačinu i sluške.. :)

Nego eto da uzmem neki bestbuy do 50e, da pitam da se ne *****em.. ova trenutno koju imam sa blue svičevima je previše bučna.. kontao sam neku sa red svič uzet.. toliko znam o tome :LOL:

Poslednja izmena:
Svakako će da bude bolja od te sa plavim switchevima, a ne mora nužno da znači ni da će neka aluminijumska više da ti se sviđa.
Ako hoćeš od nule, juri gmk67/81/87, ako hoćeš gotovu, Ajazz ak820 pro.

Nemam GMK87 tastature, ali ono što sam gledao po youtube, slab je kvalitet tih kućišta i mogući su problemi sa wireless performansama, ako ti je to bitno. Jeftino je s razlogom :) Lucky 65 isto deluje kao alu varijanta tih modela sa svim manama... ove Womier/Yunzii su best buy jer su ipak kvalitetnije u svakom smislu od GMK87 i Lucky 65.

Ja sam probao red svič, meni to bezveze, ja preferiram sa grbom. Inače Gateron red je verovatno najbezveznija varijanta koju možeš uzeti, mnogi linear svičevi su boljeg kvaliteta.
Ti blue svičevi su verovatno deo neke Redragon mehaničke, na to su osuđeni oni što kupuju po domaćih radnjama...

Imaju i GMK81 and GMK87 kad se builduje od nule.. bili su skoro na popustu 35e čini mi se ? :)

Elem kad sam poslednji put bio na ovim forumima pre više godina, mehaničke nisu bile ovako popularne, nismo ni obraćali pažnju dal mi je malo bolji ovaj zvukić i osećaj, ili onaj tamo ... samo cepaj .. ja sam i dalje ostao u tom dobu 😆
Sad vidim prave domaci jutjuberi klipove "anatomija mehanickih tastatura" i slicno.. sve je daleko otislo... ali ja nisam preterano zainteresovan, meni je i dalje primaran komp tj hardver, pa onda miš za fps pucačinu i sluške.. :)

Nego eto da uzmem neki bestbuy do 50e, da pitam da se ne *****em.. ova trenutno koju imam sa blue svičevima je previše bučna.. kontao sam neku sa red svič uzet.. toliko znam o tome :LOL:

Možeš za nekih 60 evra da nađeš i Irok NA87, valjda najjeftiniju tastaturu sa magnetnim svičevima, a ako ti je gejming prioritet, magnetni svičevi su najbrži, usput su i tiši od mehaničkih.

Nemam GMK87 tastature, ali ono što sam gledao po youtube, slab je kvalitet tih kućišta i mogući su problemi sa wireless performansama, ako ti je to bitno. Jeftino je s razlogom :) Lucky 65 isto deluje kao alu varijanta tih modela sa svim manama... ove Womier/Yunzii su best buy jer su ipak kvalitetnije u svakom smislu od GMK87 i Lucky 65.
"Best buy" je ono što zadovoljava kriterijume i potrebe za najmanje para. Nečije potrebe su predivno ukrašeno i obrađeno dno aluminijumske tastature (koju bukvalno nikada neće podići sa stola kad je aktivira) i sedam različitih mountova u pakovanju ("ako zatreba!") ali ako sam išta skapirao za kratko vrijeme u hobiju, to je da ono što je nekome "jeftino" drugom apsolutno završava posao, a ne poklapaju se ni subjektivni doživljaji maltene od osobe do osobe - nisam čak vidio ni konzistentnu definiciju šta je to "thock", "clack" i "click". Evo kucam na GMK67, i od svih stvari koje bih mogao da zamjerim na posljednjem mjestu je to što je plastika. :)

Počinje u hobiju kao u hi-fi da se javlja elitizam i onda ako nemaš alumijinijumsku tastaturu sa vazdušnim ogibljenjem, tvoja nije dobra a nisi svestan toga jer nisi probao. Onda kad iskeširaš 500-1000e, makar i podsvesno sebe ubediš da je to ono što si tražio...

Da se razumemo, sve ove tastature sa razlogom koštaju koliko koštaju, ali cena i materijal kućišta nisu nužno merilo kvaliteta, a još manje subjektivnog osećaja.

@Envoy Od svih ovih Ali varijanti. Jedina koja je kod drugara pravila problem je Galaxy80 na 2.4ghz. Par puta kaze da je izguibla konekciju i zalepi na sekundu neko slovo. Ja je koristio dve nedelje i nisam uspeo da reprodukujem problem.

Inače probao sam u poslednjih par meseci nekoliko Keychron, GMK, Leobog, Epomaker, Akko, Monsgeek, Ajazz, Ciy. Jedina objektivna prednost je podrška za VIA/VIAL, sve drugo je subjektivno.

Ajazz AK820 Pro i Aula F75 su trenutni "bestseleri" od jeftinijih varijanti.
AK820 Pro je izgleda bas dobar za gaming. Dosta dobar odziv u svim modovima (zicni, 2.4G, BT), Aula je malo kompaktnija, ako je nekome to bitno.
Pusti poruku prodavcima da deklarisu nizu cenu od 50 dolara kada salju paket.
Ako spominjes carinu ili dazbine u poruci, AliExpress blokira poruku.

Bila je promo cijena neki dan za F75, $36 na jednoj prodavnici, choice dostava, kombo sa solidnim linearnim switchevima i keycaps, koji sami vrijede tih para. Bude češće ali baš treba da se gleda.

nisam bio... a i jos uvek cekam tastaturu... od septembra prosle godine...
sve imam i nove stabs i switcheve i keycaps stigli... samo jos tastatura...

Ima li negde da se nađu keycaps za Keychron K3 V2 tastaturu, low profile? Prodavnice, kp, aliexpres, svejedno. I koja je oznaka takvih tastera da znam šta da tražim?

Ako imaš low profile svičeve onda moraš da tražiš keycaps za baš taj tip svičeva. Tipa: keycaps for low profile Gateron. Ako sam dobro video, ta Keychron tastatura koristi Gateron i Keychron svičeve, a to je jedno te isto, Keychron svičevi su rebrandirani Gateron.
Ovako nešto ti treba

video sam :)

super je sto se malo siri taj "cancer" iako je sve to jos uvek papreno skupo za nas ovde

Mislim da je malo potrčao s videom, fale stvari, ne bi me čudilo da je typo.

TKD je, ima i u opisu videa link ka proizvodu.
Inače ne verujem da ovaj lik žuri sa izbacivanjem videa, previše je pedantan i njegovi testovi svičeva su mi među najboljim.

Nazad
Vrh Dno