Šta je novo?

Mehanicke Tastature

sorry, kucao poruku na poslu, Sonnet je 75%, Mode Loop je TKL

Mode je sigurno jer je in stock, samo racunaj da je shipping dhl express, pa ces imati troskove spedicije, pored cene tastature i carine

Neo80 nije bas instock, vise rade u batches pa treba uhvatiti kada je to (ali je dosta jeftiniji od Mode)

trenutno je preorder za februar, ima na MonacoKeys

This is a preorder.
Current Preorder Round: Round 5 until December 3rd, 2024
Expected Delivery: February 2025

Ima preorder za Neo80 i na Keygemu (verovatno povoljnije no Monaco) ali ne znam kada je isporuka.
Jedna od prednosti Neo tastatura je što hotswap PCB ima iste layout opcije kao i solder, uključujući ISO, što je retkost...obično je podrška za layoute na hotswap PCB-jevima vrlo ograničena, tipa split Backspace i levi Shift, 7u Spacebar, nekad ni toliko a malo koja od tih custom tastatura nudi odvojeni ISO PCB, mahom ISO možeš naći samo na solder varijanti.

Poslednja izmena:
Aula F75 deset dana ide do aerodroma. :D Je li nečija otišla dalje ili su moju zaboravili?

Meni stigla crna pre par dana, sad čekam i belu :D

Moja je 12 dana išla do aerodroma... Konačno je sletela. Još da prođe carinu i eto je. U međuvremenu mi stigla dva paketa koja su naručena nakon tastature :)

Da ne davimo više temu - mojoj je dosadilo i otišla je na brod. :D
1732621343050.png

IMG_20241127_074610.jpgIMG_20241127_074653.jpg

Стигло све са алија и темуа.

Ajazz ak820 Pro /
Мени супер легла, звук и осећај куцања таман како треба, не прија ми једино спејс звук, али за оних 20 евра је и више него одлична. Чини ми се да у бежичном режиму екран остаје онај основни, неки гифови и остале ствари могу само преко кабла, штета. Исто би било лепо да је плоча испод капица црне боје, да не провејава бела боја.

Leobog k21 /
Фин додатак, навикавам се да је део са бројевима са леве стране. Највећа мана ми је што брзо упада у sleep, па када хоћу да откуцам број, тај први служи само да пробуди тастатуру, па често остајем кратак. Ваља се навићи и на то. Још само да пробам неким ацетоном да уклоним ознаке из првог реда горе, пошто немам адекватне капице на том делу.

А капице су са алија:
Тамно зелене, на дневном светлу одличне, чим се мало замрачи постају црне. Узео бих обичне ове зелене али немају нумерички део.

Pogledajte prilog 468606Pogledajte prilog 468607

Стигло све са алија и темуа.

Ajazz ak820 Pro /
Мени супер легла, звук и осећај куцања таман како треба, не прија ми једино спејс звук, али за оних 20 евра је и више него одлична. Чини ми се да у бежичном режиму екран остаје онај основни, неки гифови и остале ствари могу само преко кабла, штета. Исто би било лепо да је плоча испод капица црне боје, да не провејава бела боја.

Leobog k21 /
Фин додатак, навикавам се да је део са бројевима са леве стране. Највећа мана ми је што брзо упада у sleep, па када хоћу да откуцам број, тај први служи само да пробуди тастатуру, па често остајем кратак. Ваља се навићи и на то. Још само да пробам неким ацетоном да уклоним ознаке из првог реда горе, пошто немам адекватне капице на том делу.

А капице су са алија:
Тамно зелене, на дневном светлу одличне, чим се мало замрачи постају црне. Узео бих обичне ове зелене али немају нумерички део
Koliko love? Nadjoh na AE takav numpad barebone za 25$ i Epomaker za 35$ prebuild. Lomim se koji da naručim

Koliko love? Nadjoh na AE takav numpad barebone za 25$ i Epomaker za 35$ prebuild. Lomim se koji da naručim

Одавде сам наручио, оволико сам је и платио, око 26долара, узео сам тамну са обојеним капицама, coconut. Провидна је и она, са стране више вуче на зелено некако.

Одавде сам наручио, оволико сам је и платио, око 26долара, узео сам тамну са обојеним капицама, coconut. Провидна је и она, са стране више вуче на зелено некако.
Ekstra, bolje mi je tu sa switcehvima i kapicama da uzmem, nego golu. Nek se nadju ☺️ Hvala

Ja sam na Temu video neke kineske tastature sa okruglim tasterima i moram da priznam da mi se jako dopada kako izgledaju.

A ja porucila Akko Fairy Silent Switches, ubise me ovi plavi.

Ja sam probao Akko Silent Penguin koji su taktilni ali mi nisu ništa specijalno, šta više, dosta slični Outemu Lime.
Dosta spring ping-a i scratch-a tako da podmazivanje je bilo preporučljivo.
Otišli na oglase.
Ne kažem da su loši ali bez velike prednosti u odnosu na Outemu koja bi opravdala veću cenu.
Pakovanje je stvarno za pohvalu.
Ipak su mi za sada bolji Cream Yellow od Outemu-a, dok ne stignu Durock...

Stigle konačno tastature. Led je south na obe. Odlične su i bas je dobar osecaj kucanja na njima. Za nijansu bolji na F75, mada je Ajazz baš brutalna sa displejom. Treba se odlučiti koju prvo koristiti :)
Od momenta poručivanja(10.11) do preuzimanja prošlo ravno 20 dana.
Vredelo je čekati s obzirom da su me obe koštale ukupno 5000 rsd - neki back bonus za sledecu kupovinu 2500= 2500 rsd :)

Ja sam zaboravio bio za taj back bonus, pa sam uzeo i Aulu iako imam AK820 Pro... Tako da me izašla 400 dinara :)

Prilozi

• IMG_0448.jpeg
    IMG_0448.jpeg
    144.7 KB · Pregleda: 40
Meni na Auli jedino keycapovi deluju nekako jeftino ali svakako je to najmanji problem promeniti.
Još jedna mala zamerka koja je bila i sa GMK67: kada je tastatura u sleepu, rotiranje knob-a ne može da je probudi nego mora pritisak bilo kog tastera.
Kada se uzme cena u obzir i šta se sve dobija, zamerke padaju u vodu ali eto, čisto da napomenem.

Na Aliju su trenutno povoljni Gateron Milky Yellow Pro i Akko V3 Pro switchevi u Bundle Deals sekciji.
Gateron je 8e za 35 komada, Akko su 10-11e za 45 kom. Ako se naruči 3 artikla (mislim da se svako pakovanje od 35/45 komada računa kao jedan), shipping je besplatan...

I Akko V3 Cream Purple Pro su jeftini, 19e za 90 komada uz free shipping, u Super Deals sekciji.

Poslednja izmena:
Neki akko znaju i manje od 9-10$ da budu kroz coins, sa besplatnom postarinom za jedno pakovanje.
Gateron yellow ima kod nas u V*P hausu po korektnim cenama, a na Aliju treba da se uzimaju Gateron Smoothie. Meni sto se linearnih nema dalje od njih. :)

Gateron je Smoothie udavio u mazivu, očekuj da počnu da brljave kroz 6-12 meseci kad taj mrs potone na dno... ;)

Je l to pričaš iz iskustva ili čitaš komentare po jutjubu?
Koristio sam ih od maja do pre mesec dana. Nisu baš svi jednaki što se podmazivanja tiče ali su i dalje jedni od najboljih switcheva koje sam probao (od 30-40), a meni makar najbolji linearni.
Nikakva gnjecavost o kojoj pričaš niti bilo šta od previše masti... Uz to, stem wobble je praktično nepostojeći.

Iskoristiš credit back akciju na prethodnim kupovinama i onda kredit iskoristiš kasnije. Ja sam dobio povraćaj u dvije kupovine od 1760 rsd, pa sam kupio folije za ekran i futrolu za iPad za 1720, tj. nisam morao ništa da platim jer je free shipping.

Je l to pričaš iz iskustva ili čitaš komentare po jutjubu?
Koristio sam ih od maja do pre mesec dana. Nisu baš svi jednaki što se podmazivanja tiče ali su i dalje jedni od najboljih switcheva koje sam probao (od 30-40), a meni makar najbolji linearni.
Nikakva gnjecavost o kojoj pričaš niti bilo šta od previše masti... Uz to, stem wobble je praktično nepostojeći.
Imam ih. Otvorio sam 10-ak komada jer sam osetio da nemaju svi isti feel i podmazivanje je bilo neujednačeno, negde ok negde previše...neujednačen lubing je stara Gateronova boljka.
Da su glatki, jesu...i glasni, za one koji to vole.
Lično, od Gaterona preferiram Milky Yellow Pro...oni i obični G Pro 3.0 su verovatno najbolje što je Gateron izbacio pod svojim imenom, po meni.

Ma dobro, sto ljudi, sto ćudi.
Meni Milky Yellow Pro i KTT Kang White uopšte nisu odgovarali, a mnogi ih hvale kao jeftinije a dobre linearne. G Pro 3.0 nisam probao.

switchevi su totalno personal. dzaba uopste savetovati ljudima, mora se probati, evo ja vozim vec skoro godinu dana gateron cream sodas, meni je ovo savrseno, ali sada da drugima savetujem, glupo mi. tako mozes probati sve switcheve, a za to treba pravo bogatstvo :D

Zato vrijedi napraviti i otići na meetup pa svi donesu šta imaju. Ja sam i dalje probao ukupno samo dva različita switcha uživo. :)

Zato vrijedi napraviti i otići na meetup pa svi donesu šta imaju. Ja sam i dalje probao ukupno samo dva različita switcha uživo. :)
Već 2god se jednom godišnje u Bg-u održava meetup ljubitelja mehaničkih tastatura/switch-eva/keycap-ova. Počelo je skromno ali sad već lepo ide. Ima na YT priloga o tome.

E sad meetup-ovi u privatnoj režiji to može i češće da se organizuje.

Znam ljude koji su se skupljali s vremena na vreme po kafićima i donosili svoje periferije i retro stvarčice.

Nazad
Vrh Dno