Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Da da, znamo za te događaje, ali je malo previše za entuzijaste, fokusirano na viši segment. Ja sam više u fazonu imam četiri različita switcha, stavim u tastaturu svakog pomalo pa donesem da ljudi lupaju. :)

drugacije switchevi zvuce u drugacijim tastaturama, kako kuciste tako i plate :)

Pa da ali ako je svrha da ih uporediš, onda ista ima smisla. Još bolje ako ima više.

Uzeo sam ovaj low profile shine-trough set baš da probam, deluje dobro, oko 12$ kroz coinse izašao:
Pogledajte prilog 467961
Pretpostavljam da je ovo razlog što su ljudi kukali ovde na south facing led na Auli F75...
Svakako se vidi ali moglo bi biti bolje 🤷🏻‍♂️

Prilozi

• IMG_3255.jpeg
    IMG_3255.jpeg
    262.6 KB · Pregleda: 135
  • IMG_3256.jpeg
    IMG_3256.jpeg
    123.8 KB · Pregleda: 106
  • IMG_3257.jpeg
    IMG_3257.jpeg
    295.1 KB · Pregleda: 84
  • IMG_3258.jpeg
    IMG_3258.jpeg
    220.8 KB · Pregleda: 121
Ovo se super vidi... Ja sam uzeo womier kapice one od tamno ljubičaste do svetlo ljubičaste za AK820 Pro, ič se ne vidi na max.

Takvi su gradijenti, i ovo moje supruge se jedva nazire.

Odlično se vidi. Najbezveznija stvar je kada stave RGB a ne stave see through caps jer je fuj i gejmerski. U tom slučaju nisu morali ni RGB uopšte da stavljaju.

Pretpostavljam da je ovo razlog što su ljudi kukali ovde na south facing led na Auli F75...
Svakako se vidi ali moglo bi biti bolje 🤷🏻‍♂️
Meni stigle i bela i crna Aula sa north facing ledovima. Nikad srećniji sam 🤗 Jesu li kapice nakačene na reapere na slici ili su low profile switchevi?

Одавде сам наручио, оволико сам је и платио, око 26долара, узео сам тамну са обојеним капицама, coconut. Провидна је и она, са стране више вуче на зелено некако.
meni ovde pise 6,646.45 rsd :(

Meni stigle i bela i crna Aula sa north facing ledovima. Nikad srećniji sam 🤗 Jesu li kapice nakačene na reapere na slici ili su low profile switchevi?
Na druge MX stye, odnosno regularne switch-eve
U pitanju su kapice koje su napravljene da se koriste sa regilarnim switchevima, ne sa low profile 😀

Ae, podseti me prethodni post.
Ko ima AK820 Pro primetice mozda da cak i kada se ugase svetiljke u meniju na tastaturi ili u okviru softvera na kompu, svetiljke i dalje ostaju blago blago upaljene.
Ako neko naleti na neki nacin da se potpuno zagase, bio bih zahvalan na obavestenju.

Ja očekujem da bude raznih dogodovština s ovim Ajazz i Aula tastaturama koje su dumpovali na Temu, pogotovo što je lutrija za PCB očigledna. Koliko para toliko muzike.

Provjerio sam kod supruge, skoro je nevidljivo svjetlo, toliko da se nosim mišlju da je možda od ekrana pa se prenosi kroz slojeve ispod PCBa?

Ja da se pohvalim konačno novom tastaturom.
Genesis Thor 404, ANSI, crna sa gateron brown switchevima. Na moju žalost, niko ne uvozi ISO modele.
Kako mi je cilj što tiša TKL tastatura (TKL 87 tastera), zbog neke skalamerije koju imam stalno na stolu (joystick i throttle za flight sim) - uzeo sam brown switcheve i za sada sam zaista prezadovoljan. Nije bučna toliko pa neću odmah menjati svičeve.
Razmišljao sam o Outemu Silent Peach svičevima, i to će verovatno biti opcija za zamenu, ali za sada nije neophodno.

Tastatura deluje čvrsto, nema nekih krckanja i sličnog. Mislim da je sasvim korekna za ono što je meni potrebno.

Ukoliko želite slike iste mogu da ih postavim kada odem kući.

Svačije iskustvo znači, i što se tiče izgleda i korišćenja. Neko će možda tražiti pomoć vezano za baš taj hardver.

Durock Silent T1 Shrimp stigli i zaista su odlični 😍
Za nijansu su mi ipak teški ali sam svakako sa njima baš iz tog razloga poručio od Durock-a i duže(20mm) springove od 58g pa sam ih ubacio. Definitivno se oseti razlika i prijatnije je za kucanje.
Malo glasniji od Outemu Cream Yellow ali nisu toliko mushy i više mi se dopadaju generalno u ovoj ublaženoj 58g varijanti.
Neki tasteri imaju leaf ping ali se da rešiti podmazivanjem leaf-a sa malo 105...
Takođe, zbog providnog housing-a, osvetljenje je nešto jače nego sa Cream Yellow ali zbog same boje housing-a, belo pozadinsko osvetljenje je postalo cyan 😂
Imam i 110x Durock-ovih gold plated springova od 55g, regularne veličine(16mm) koji su mi višak pa ako nekome možda treba, neka se javi u PM.

Da se pohvalim da je i meni stigla bela Aula north. Za 1700 dinara koliko me je na kraju izašla, žao mi samo što još 5 nisam poručio.

Moja i dalje čeka kurira, sad će mjesec dana kako sam poručio... Stigla mi je pošiljka koju sam poručio 11 dana poslije Aule. :D

Durock Silent T1 Shrimp stigli i zaista su odlični 😍
Za nijansu su mi ipak teški ali sam svakako sa njima baš iz tog razloga poručio od Durock-a i duže(20mm) springove od 58g pa sam ih ubacio. Definitivno se oseti razlika i prijatnije je za kucanje.
Malo glasniji od Outemu Cream Yellow ali nisu toliko mushy i više mi se dopadaju generalno u ovoj ublaženoj 58g varijanti.
Neki tasteri imaju leaf ping ali se da rešiti podmazivanjem leaf-a sa malo 105...
Takođe, zbog providnog housing-a, osvetljenje je nešto jače nego sa Cream Yellow ali zbog same boje housing-a, belo pozadinsko osvetljenje je postalo cyan 😂
Imam i 110x Durock-ovih gold plated springova od 55g, regularne veličine(16mm) koji su mi višak pa ako nekome možda treba, neka se javi u PM.
Mislim da bi ti TTC Silent Bluish White onda baš pasovali jer su lakši od Durocka ali već si bio naručio ove pa ih nisam pomenuo... :)
Zamena opruga je definitivno dobar potez.

Ја сам наручио ТТЦ froзен силент в2 39г, требало би да стигну после Нове године.

Dobio sam cijenu koju nisam mogao da odbijem za Deathstalker V2 Pro (u pola cijene bukvano, nova), kontroverzna tastatatura što bi se reklo. Vidjećemo, po netu sam nailazio brdo komentara gdje tastatura ima užasnu wireless konekciju, što je najjače i meni se diskonektovala/konektovala u loopu čim sam je spojio, ali čim sam dongle prebacio u USB 2.0 funkcioniše sve bez problema već par sati. Za kucanje je malo čudna, trebaće navike na low profile, za sada se ne navikavam da spustim ruke, navikao na wrist rest od prethodne Razer Type Ultra pa osjećam da me već malo boli prednji dio šake jer je u neprirodnom položaju. :) Onda klik ne znam sa čime bih uporedio, neki hrapavi klik, mada se nisam do sada susretao sa ovim njihovim purple switchevima (interesantno, hotswap su). U početku sam vrtio glavom, sad posle par sati mi se već sviđa, navikao sam se, definitivno drugačiji zvuk od svega što sam probao do sada.

Baterija već sad vidim da neće biti dobra kao na Type Ultra ali dobro, to me i ne čudi zbog RGB osvjetljenja.

Prilozi

• 20241211_182903.jpg
    20241211_182903.jpg
    163 KB · Pregleda: 57
  • 20241211_182914.jpg
    20241211_182914.jpg
    161.5 KB · Pregleda: 48
  • 20241211_182934.jpg
    20241211_182934.jpg
    114.6 KB · Pregleda: 49
  • 20241211_182946.jpg
    20241211_182946.jpg
    127.5 KB · Pregleda: 54
I za low profile treba podmetac za zglobove, samo tanji.

kako kome

ako je tastatura visoka do nekih 20mm meni je skroz ok

Imam pitanje, da li postoji opcija zamene ovih high profil tastera za low? Ili treba cela low profil tastatura da se kupi.

naravno da postoji, samo zavisi od tastature. ako je pcb hotswap sa standardnim socketima za cherry switcheve moze. moze i ako je zalemljen cherry switch ali onda ti treba lemilica da odlemis stare i zalemis nove low profile switcheve.
zavisi i kakav je plate.
kod custom mehanickih najcesce nije problem, kod ovih gotovih fabrickih sve zavisi od modela do modela i proizvodjaca

A znaci mora i switch da bude drugaciji. Ma mislila sam za ovu moju redragon, nesto mi postalo glomazno.

Nazad
Vrh Dno