Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Pa dobro i ovdje na temi su stigle ljudima, nije da je falš. Vidjećemo.

Da li je neko poručivao ovu Glacier Blue Aulu, pošto vidim da je trenutno samo ona dostupna? Postoji li neka razlika sem u boji?

Drugačiji switchevi, dođu s Leobog Reaperima.

Koliko je realno očekivati da se opet pojavi Ajazz AK820 Pro tu do 20-25 EUR ili neki pandan? Uzeo bih ih 10-ak sigurno, svima u firmi zapala za oko... :)
Možda za BF ?

Isprati ovu Aula F75. Trenutno je nema na stanju, ali mislim da obnove lager svakog dana.

ne znam kako ce carina da reaguje na deset tastatura, kao i Temu

ne znam kako ce carina da reaguje na deset tastatura, kao i Temu

Dostava je besplatna za iznos preko 1700 dinara, pa mogu da se uzmu 10 odvojenih paketa. Jos ako svako naruci na svoje ime tek tada niko nece da gleda.

Pa tamo smo i planirali, svako za sebe da poruči. Ispratiću taman Aulu

Postao sam fan silent taktilnih prekidača i super su mi recimo Outemu Silent Cream Yellow ali nekih ~20-30% imaju leaf ping koji me baš nervira i nikako da uspem da to rešim...
Hteo sam iz tog razloga da probam sa drugim/boljim prekidačima i porbao sam Outemu Silent Lime i Akko Silent Penguin ali obe varijante mi se nekako manje dopadaju od Cream Yellow
Znam da se pisalo o Durock-ovim Silent T1 Shimp i videh otprilike da su među boljima ako ne i najbolji pa reko da probam 1732287005092.png
Ne znam koliko je ovo dobar deal, još pogotovo imajući u vidu da koristim Aulu o kojoj se priča pa su ovi prekidači duplo skuplji od cele tastature po toj sumanutoj ceni po kojoj sam je i uzeo ali šta da se radi 😂

pa to je cena dobrih switcheva :)

Postao sam fan silent taktilnih prekidača i super su mi recimo Outemu Silent Cream Yellow ali nekih ~20-30% imaju leaf ping koji me baš nervira i nikako da uspem da to rešim...
Hteo sam iz tog razloga da probam sa drugim/boljim prekidačima i porbao sam Outemu Silent Lime i Akko Silent Penguin ali obe varijante mi se nekako manje dopadaju od Cream Yellow
Znam da se pisalo o Durock-ovim Silent T1 Shimp i videh otprilike da su među boljima ako ne i najbolji pa reko da probam Pogledajte prilog 467836
Ne znam koliko je ovo dobar deal, još pogotovo imajući u vidu da koristim Aulu o kojoj se priča pa su ovi prekidači duplo skuplji od cele tastature po toj sumanutoj ceni po kojoj sam je i uzeo ali šta da se radi 😂
Ja imam Shrimpove...sviđaju mi se, do sada najtaktilniji i najteži silent taktilni koji sam probao. Mada, i dalje poneki ima leaf ping ali manje nego Outemu. I jesu skupi, mada mogu da se nađu na popustu.

Već neko vreme koristim TTC Silent Bluish White i prirasli su mi za srce. Malo lakši i malo manje taktilni od Shrimp ali jako dobri. Tihi, bottom-out nije mnogo mek, solidno glatki (mada sam sam podmazao šačicu koji idu na mod tastere i oseća se razlika). Htedoh da ubacim Shrimp ali ostaću na TTC.
I oni su skupi i treba ih juriti na popustima, doduše...

Valjda mi neće biti previše teški Shrimpovi no ako budu onda znam šta da bude plan B. 😀

Da uzmem TTC Silent Bluish White.
Ovi shimpovi su za oko ~10€ skuplji od TTC trenutno a da li su za toliko bolji ili nisu pitanje je, no valjda će biti dobri. 😁

Screenshot 2024-11-22 234844.png
Je l moguce na ajazz 820 pro staviti ovakve cherry mx red?

Moze bez problema.
Mada 820pro i bez switcheva da stigne, bice bolje nego mx red :)
Mislis da su bolji/kvalitetniji gift switchevi od mx red? Mx red koristim vec skoro 3 godine i za sada sam jako zadovoljan.

Ma to je subjektivna stvar. Meni je malo iskrivljena slika jer sam ih probao uvek na nekim krš tastaturama.
Gift će verovatno da ti budu malo teži, ali ako ćeš da ih menjaš , bolje probaj nešto drugo umesto cherry red.

Ima li Klint Isvud, ili neko drugi neko preporuku za jeftine kapice sa alija za ovu moju tastaturu, malo da promenim.. ?
https://www.aliexpress.com/item/1005006039018417.html pogledaj i ove GMK klonove, ja imam ovaj Monster set, jako sam zadovoljan, za te pare je okej kvalitet i osjećaj.

@mvp84 moja je i dalje na istom statusu, ali dobro je što se kreću stvari polako. Nije ni Temu ažuran, primio sam pošiljku neki dan i skoro dva dana je prošlo dok su oni "proknjižili".

Uzeo sam ovaj low profile shine-trough set baš da probam, deluje dobro, oko 12$ kroz coinse izašao:
1732365346136.png Još ima i na YT "uživo" kako izgleda:
https://www.aliexpress.com/item/1005006039018417.html pogledaj i ove GMK klonove, ja imam ovaj Monster set, jako sam zadovoljan, za te pare je okej kvalitet i osjećaj.
Odlični setovi i generalno SA profil je dosta prijatan za kucanje. Ja imam BOW i ROME varijante i super su jer mogu da se kombinuju.
Mada sam ih uspeo ugrabiti za malo manje kroz coinse tako da vrede svaku paru.
1732365149928.png

Da li neko zna neku aluminijumsku 75% tastaturu sa north facing ledom? Sve što gledam je south, sem nekog Skyloonga. Rainy, Yunzii, Bridge, Akko, Monsgeek, Keychron, Womier, Epomaker sve su south facing. Ne mogu ni barebone da nadjem, pa da sklapam.

Da mi je neko rekao da je muka naći dobru zatvorenu ISO TKL 80% (87 tastera) tastaturu rekao bih mu da je lud!!!
Ima li neko predlog?
Vidim Keychrone, Akko, Genesis 404 Thor (nekako mije favorit ali ga je teško naći)...

Da li možda ima neko drugu preporuku?

nije tesko naci, samo da li si spreman da platis? recimo QK Neo80, Mode Sonnet, vecina custom TKL ima dobre pcb da mozes sa biras hoces li ANSI ili ISO

Nazad
Vrh Dno