Šta je novo?

Mehanicke Tastature

narucio sam dve aule i pre neki dan su mi stigle. jedna je north druga south, obe bele.

ak820 zicana je north, ak820 pro south
Nisam znao da je ak820 žičana north. To ću da apim, ako ova što mi stigne bude south.

A zamisli tek to ludilo, naručiš isti dan istu tastaturu, recimo poručiš odvojeno dva seta kapica računajući na south ili north nebitno i stigne različito svetlo 😂😂

Stigle Ajazz AK820 Pro i Aula F75.
Definitivno mi se više dopada Aula i nju ću ostaviti sebi.
Pala je i mala kastomizacija, originalni keycapovi mi nisu nešto.
Led je south...

Prilozi

• IMG_3107.jpeg
    IMG_3107.jpeg
    134.7 KB · Pregleda: 84
Led je south...
Nadam se da će meni stići north, inače leti kroz prozor 😂

Off topic: Koliko si čekao isporuku? Prvi put sam nešto naručio sa Temua, tracking je bulja, pa da znam okvirno.

Meni je tracking na Temu savršen, i što je bitnije istinit. Moja pošiljka je putovala tačno dvije nedjelje, i svaki korak praćenja u aplikaciji je bio tačan i pravovremen.

Stigla mi 820 Pro, moram reći da sam oduševljen, mnogo lepše zvuči nego redragon koji sam platio skoro 8k, a ovo 2300...

U pitanju je Redragon Draconic k530 Pro RGB.
Sa kojim switshevima? Izgleda sam ja jedini ovdje koji se zeznuo pa uzeo sa flying fish :)
Sjutra, preksjutra i ja očekujem isporuku nego čuh da su lošiji dosta od gift switcheva...

Nadam se da će meni stići north, inače leti kroz prozor 😂

Off topic: Koliko si čekao isporuku? Prvi put sam nešto naručio sa Temua, tracking je bulja, pa da znam okvirno.
Meni su i Aula i Ajazz south 🫠
03. novembra poručeno, 18. ubscili u paketomat
Obe tastature su za taj novac više nego odlične...

Led je south...
Може мало поређење што је боља аула, звук, квалитет израде?

Sa kojim switshevima? Izgleda sam ja jedini ovdje koji se zeznuo pa uzeo sa flying fish :)
Sjutra, preksjutra i ja očekujem isporuku nego čuh da su lošiji dosta od gift switcheva...
Iskreno pojma nemam pošto sam je probao malo jedno pola sata i upakovano nazad. :) Treba da mi dodje novi sto, podloga neka itd pa ću sve da upakujem i da je koristim. Naručio sam i silent switcheve dodatno, pa cu videti kako će biti.

Може мало поређење што је боља аула, звук, квалитет израде?
Sviða mi se Aula više jer mi deluje da je malo više kvalitetniji proizvod, teža je takoðe.
Out of the box zvuk mi je bolji na Auli, što je verovatno do switcheva.
Ekran na Ajazz je kul stvar, samo ne znam koliko bih to koristio.
Ajaz ima teži za okretanje i taktilniji knob.
Obe su vrhunske i obe bih koristio bez problema samo ako biram izmedju dve, onda bih pre Aulu.
Jedina mana joj je što je panja otvoriti je, mada možda i nije s obzirom da možda i neće biti potrebe da se otvara.

Stigla i meni danas Aula. Onako na prvu definitivno bolja plastika od ajazz, i sveukupno deluje malo više premium. Dok je ak820 kompaktnija.
Ovi Greywood v3 na njoj su ok, mada ja više volim neke lakše linearne, verovatno mi se zbog toga više sviđaju flying fish od gift I Greywood.
Gift su I najtvrdji i imaju nekako pogresivan hod, tj osetno su teži pri kraju hoda nego na početku.

Obe su odlične, ali ako nešto ostavljam za sebe, biće ajazz sa gateron Smoothie ili nekim taktilnim switchevima.

Onda mi je drago što sam uzeo bijelu, doći će s Reaperima. Imam gomilu Greywood V4, ne treba mi još trojki bez veze.

E da north LED je

1732029565302.png

Vidim ima samo bela na akciji na Temu i da je poručim garant bi bila south...

Stigla i meni Ajazz AK820 PRO, preezadovoljan, baš iznad mojih očekivanja. I flying fish switchevi su mi skroz odmah legli, možda zato što sam već par godina na razer yellow koji su još i brži, ovi mi legli taman. Ne vjerujem šta ugrabismo za 19 EUR :)

Kome treba link za software koji radi, da ne luta kao ja - https://easyupload.io/pyyuo8

Je l ti radi sa tim softwareom podešavanje tastature preko wifi?

Kod mene nije hteo da promeni podešavanja, samo preko USB-a, tek kad sam skinuo V1.2 proradilo i wireless - V1.2 Download

Pa ne ali prebacim na USB dok ispodešavam i samo vratim na wireless, zapamti postavke. Ali odlično ako postoji i novija verzija, bez cimanja

Je l ti radi sa tim softwareom podešavanje tastature preko wifi?

Kod mene nije hteo da promeni podešavanja, samo preko USB-a, tek kad sam skinuo V1.2 proradilo i wireless - V1.2 Download
Pa ne ali prebacim na USB dok ispodešavam i samo vratim na wireless, zapamti postavke. Ali odlično ako postoji i novija verzija, bez cimanja
Ima verzija koja radi bas to, ali nije sa epomaker nego je bas sa ajazz sajta za drajvere/softver. Sad cu da pogledam.

Ovaj bi trebalo da sljaka

Ovu imam instaliranu. Samo uzmite u obzir da obrisete epomaker verziju, da vam obe ne bi bile instalirane.

Aj procitaj moju poruku do kraja :ROFLMAO:

Može biti, meni stoji zaglavljeno in transit to airport warehouse već 5. dana 😂😂
Ja naručio baš dosta stvari uz obe tastature i podele mi pošiljku na dva dela. U prvom delu neke gluposti i silent switchevi, a u drugoj samo dve tastature. Prvu pošiljku evo danas preuzeo Aks i očekujem dostavu, a tastature zaglavljene na Order Shipped od 11.11 uz neku poruku za delay zbog problema sa transportom (air courier experiencing delays ), al kao stići će sigurno do isteka roka 17. Decembra 🙄

Meni se bas svidja ajazz 820 pro, jedina mana je sto fali receiver, bilo bi zgodnije da se tastatura puni a i bio bi blize tastaturi.

@Arox Kako fali risiver? Trebalo bi da je sa donje strane.

1732136004187.png

Ja naručio baš dosta stvari uz obe tastature i podele mi pošiljku na dva dela. U prvom delu neke gluposti i silent switchevi, a u drugoj samo dve tastature. Prvu pošiljku evo danas preuzeo Aks i očekujem dostavu, a tastature zaglavljene na Order Shipped od 11.11 uz neku poruku za delay zbog problema sa transportom (air courier experiencing delays ), al kao stići će sigurno do isteka roka 17. Decembra 🙄
I meni stoji ta poruka već 7 dana, a baš sam se ponadao da ću brže da dobijem, da čačnem malo hvaljenu Aulu, da vidim valja li šta 😊 Poručio sam crnu i belu, da povećam šansu da jedna barem bude north facing, ako mi se svidi da nabacim shine through kapice i zadržim.

Da da, evo i moja Aula stoji na putu za aerodrom već danima.

Nazad
Vrh Dno