Šta je novo?

Megaupload sajt zatvoren!

Pustaju ga na slobodu uz kauciju, ocigledno i sami postaju svesni da nemaju valjan pravni nacin da ga isporuce u USA. Sve je ovo velika farsa i drago mi je da mu u principu ne mogu nista.

Poslednja izmena:
Kakav je ovaj letitbit server, brzina je 50KB, a ako se instalira njihov addon, udvostrucuje se. Da li je neko instalirao, malo se plasim tih ruskih sajtova.

Wupload se popravio. Ostali su captcha kodovi, ali je brzina maksimalna za free korisnike, tj. kod mene na 4 Mbit je maksimalno iskorišćen link.
Drugi je Shargle, juče probah dva URL i oba su išla punom brzinom.

Da samo kažem Turbobit se neverovatno popravio. Danas je brzina bila 300 kB/s a povremeno i 500 kB/s dok je sada skočio na 1,3 MB/s. A već sam digao ruke od njega. :D

Jel bese na ovu temu kacimo i domace reakcije? Evo najnovije:
Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković izjavio je večeras da je uhapšena jedna osoba osumnjičena da je član hakerske grupe Anonimusi Srbije koja je poslednjih dana oborila nekoliko sajtova državnih organa.
Stamenković je agenciji Beta rekao da je nakon obaranja sajtova državnih organa, u saradnji Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal i Odeljenja policije za tu oblast identifikovan član grupe Anonimusi Srbija.

"Došlo je do pretresa stanova i prostorija na određenim adresama i do hapšenja jedne osobe. Tokom pretresa nađeni su obimni dokazi koji ukazuju kako na odgovornost te osobe tako i na postojanje krivičnog dela", precizirao je Stamenković.

On je kazao da je postupak u toku, da se očekuje saslušanje osumnjičenog u policiji i da će tužilaštvo predložiti zadržavanje uhapšenog do sprovođenja kod istražnog sudije.
"Reč je, na osnovu dosadašnjih podataka i saznanja, o krivičnom delu računarska sabotaža za koju je zaprećena kazna do pet godina zatvora", naveo je Stamenković.

Tužilac za visokotehnološki kriminal je ocenio da je - u poređenju sa akcijama protiv Anonimusa u svetu - današnja akcija rekordna po brzini reakcije i otkrivanja grupe ili dela grupe koji pripada Anonimusima.
Anonimusi Srbije oborili su jutros sajt Ministarstva pravde i ostavili poruku kojom su pozvali na građanski bunt. Prethodnih dana oborili su stranice nekih muzičkih produkcija.
Izvor

Naravno, glavne metode domaceg odeljenja za "visokotehnoloski" kriminal su vrlo sofisticirane i high-tech: "Došlo je do pretresa stanova i prostorija na određenim adresama..."

Iliti ljubomoran klinac iz komšiluka je dojavio da mu je drugar pokušao da ispadne "šmeker"...

Elem, malo zbilje sad - ne bi ste poverovali ljudi kad bi ste znali koliko naši "organi gonjenja" većinom ne rade ništa, već mahom zarađuju plate primajući dojave od raznih "informanata" (a Bogu hvala, naš narod je oduvek pokazivao sklonost ka potkazivanju)

već mahom zarađuju plate primajući dojave od raznih "informanata" (a Bogu hvala, naš narod je oduvek pokazivao sklonost ka potkazivanju)

Lepo je to Dusan Kovacevic pokazao u "Azdaji " - Svi se sami potkazuju, u takvoj sredini se zivi desetinama godina, sta desetinama, stotinama.

"Pre napada na sajtove prvo je proveravao da li imaju neke od propusta i slabosti, poput SQL inekcije, Local Fail Inclusion, Remote Fail Inclusion, Remote command execution, PHP code evaluation, information disclosure i druge, a zatim je te slabosti u izradi i održavanju
određenog internet sajta koristio i po utvrđenju tih propusta pristupao bazama podataka sajtova da bi preuzeo korisnička imena i šifre administratora sajta, što mu je omogućavalo kompletnu kontrolu nad host-akaunt-om", objasnila je policija.

G.V. je, da bi prikrio svoje delovanje, prilikom kršenja mere zaštite i neovlašćenog pristupa računarima i računarskim mrežama koristio anonimne servise za pristup internetu, poput hotspotwirelesscrap, promena mac adrese mrežne kartice računara, pri tom koristeći nekoliko socks5 ćain konekcija ili VPNiRDP konekcija pristupio zaštićenoj računarskoj mreži, odnosno HOST serveru internet provajdera Eutelnet, Orion, SBB, i Beotel Net ISP

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=09&nav_category=12&nav_id=589263

Jel su ti problemi počeli od kad je zatvoren megaupload :p :D

"Pre napada na sajtove prvo je proveravao da li imaju neke od propusta i slabosti, poput SQL inekcije, Local Fail Inclusion, Remote Fail Inclusion, Remote command execution, PHP code evaluation, information disclosure i druge, a zatim je te slabosti u izradi i održavanju
određenog internet sajta koristio i po utvrđenju tih propusta pristupao bazama podataka sajtova da bi preuzeo korisnička imena i šifre administratora sajta, što mu je omogućavalo kompletnu kontrolu nad host-akaunt-om", objasnila je policija.

G.V. je, da bi prikrio svoje delovanje, prilikom kršenja mere zaštite i neovlašćenog pristupa računarima i računarskim mrežama koristio anonimne servise za pristup internetu, poput hotspotwirelesscrap, promena mac adrese mrežne kartice računara, pri tom koristeći nekoliko socks5 ćain konekcija ili VPNiRDP konekcija pristupio zaštićenoj računarskoj mreži, odnosno HOST serveru inte
Objasnila je policija? Pre ce biti da je on objasnio policiji, njihove metode ne prevazilaze "pretres stanova i prostorija".

Prs'o warez-bb??? :S::S::S: :zgran:

Ma nije, pada on ovako gotovo redovno. Bude online za par sati obično.

edit: budi > bude

Poslednja izmena:
Chill. :)
WBB nema dobar rep kad je u pitanju uptime. Cesto im se desava da su preoptereceni, vrse upgrade etc. Strpite se nekoliko sati/dan da se vrati online ili.. da se nadje u vestima da ih je neko utep'o k'o MU. :)

Edit: pretece me. :)

Ma znam ja to, pratim ih godinama, ali obično imaju 500 internal error, a ako rade nešto sa bazom izbace na svom blogu.

''Pao'' je u proteklih mesec dana mislim 2x (toliko puta mi je bio nedostupan kad sam proveravao). Proverio sam preko www.downforeveryoneorjustme.com da li je to problem do mene ili njih i ustanovio sam da je do njih. Otišao sam na njihov blog i nikakvu vest o padu (downtime-u) nisam našao... tako da sam prestao pratiti njihov blog - nije redovno ažuriran. :)

ualla..... :banana::banana::banana:

Ma opustite se. Ako budu zatvorili wbb okacice i obavestenje da se zna ko je. Mora FBI da se hvali da je nesto uradio.

Da li na rapidshare kada se kupi premijum moze zaista da se skida skoro neogranicenom brzinom?Kako u Srbiji ja da uplatim premijum?

aham :)
Uzeo sam premium 150 dana/ 29.90 eur, i usijao SBB kabl.
Trenutno mi je brzina 6 mbps i skida maksimalnom brzinom. Kuci mi je i IDM ukljucen, po redu idu linkovi za sledecih 50 GB :-devil-:
Inace godima na rapidshareu uvek premium moze da skida bas max brzinom.
Jos pre 4 godine imao sam u inostranstvu 'turbo-telenet' 20MBps,i RS premium je skidao punom brzinom. fajl od 700 MB za oko 3 min.
tako da.. puna preporuka.

Sto se tice uplate - video sam da imaju resellere u srbiji, nekoliko njih.
Ja sam platio paypallom :bottle:

Ja obnovio premium kod netload-a.
Piči download sve u 16.

da

Popravio se Turbobit,danas ceo dan skida u full brzini!

What.cd kao ubedljivo najveci i najkvalitetniji (1.3 mil torrenata), dalje waffles.fm i naravno rutracker.org koji je za sve ali od muzike ima gotovo sve sa what-a...

Nazad
Vrh Dno