Šta je novo?

Maxthon @ ZoNi.Web!

pTomic je napisao(la):
Ma trebaju mi one dve strelice, sto se pojavljuju sa desne strane trake sa tabovima. Tu se skroluju tabovi.
Options/Maxthon Options/Tab/Appearance/Allow tabs on multiple lines ?

Instalirao sam poslednju verziju Maxthona (1.1.0039), medjutim, Ad Muncher ne radi sa njim. Nista zivo ne blokira: reklame, pop-upove, itd. Pre toga sam imao MyIE2 0.97.nesto, i radilo je normalno...

Znam da maxthon ima Ad Blocker (kojeg sam odmah iskljucio), ali ja sam navikao na Munchera, lakse mi je tako, pa da mi neko (ZoNi :D ) kaze sta da namestim da bi radilo...

Već dugo koristim Avant (stvar navike) koji ima mnogo sličnosti sa Maxthonom pa ih zato stalno upoređujem. Jedino što zameram Maxthonu je to što mu se u radu sa punim ekranom (koji često koristim) ne vidi "Statusna traka", a druga mana je kad se strelica postavi na favorite u traci menija, on pokrije nekoliko sledećih dugmića i da bi se toga rešio mora se mišem malo kružiti da bi se favoriti uklonili. Ili sam ja možda nešto prevideo? Za sada su to dve jedine zamerke. Kod Avanta je to lepo odrađeno. U svakom slučaju Maxthon je za svaku pohvalu.

Dabar je napisao(la):
Već dugo koristim Avant (stvar navike) koji ima mnogo sličnosti sa Maxthonom pa ih zato stalno upoređujem. Jedino što zameram Maxthonu je to što mu se u radu sa punim ekranom (koji često koristim) ne vidi "Statusna traka", a druga mana je kad se strelica postavi na favorite u traci menija, on pokrije nekoliko sledećih dugmića i da bi se toga rešio mora se mišem malo kružiti da bi se favoriti uklonili. Ili sam ja možda nešto prevideo? Za sada su to dve jedine zamerke. Kod Avanta je to lepo odrađeno. U svakom slučaju Maxthon je za svaku pohvalu.

Ako te dobro razumem, "Status Bar" (vidi sliku) se vidi u radu sa punim ekranom, a sto se ovog drugog tice, toliko je cudno da sigurno kod tebe nesto nije uredu ( ili si bio pijan :D, salim se naravno). Moja preporuka ti je da deinstaliras staru verziju i pri tome mu ne das da zapamti setovanja, a onda skines novu i instaliras. To bi trebalo da resi probelm.

Poslednja izmena:
Evo primera za Favorites i Status Bar u Full Screenu (vidim samo Tab Bar, koristim maternji jezik :) )

Prilozi

• Maxthron Favorites.gif
    Maxthron Favorites.gif
    23.9 KB · Pregleda: 97
  • Status Bar-Full Screen.JPG
    Status Bar-Full Screen.JPG
    27.6 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
ok, malo sam istrazivao, i evo mogucih resenja tvojih "problema":

1. favorites
maxthon-favs.png

2. status bar @ full screen:
- idi u full screen
- kursor pomeri skroz gore, tako da vidis sve toolbarove
- idi na Prikaz > chekiraj Statusna traka

javi jel' pomoglo! :)

ZoNi je napisao(la):
ok, malo sam istrazivao, i evo mogucih resenja tvojih "problema":

1. favorites
maxthon-favs.png

2. status bar @ full screen:
- idi u full screen
- kursor pomeri skroz gore, tako da vidis sve toolbarove
- idi na Prikaz > chekiraj Statusna traka

javi jel' pomoglo! :)
Pomoglo je :banana: . I upravo sam sklonio Avanta i postavio Maxthona za default browser.
Živ bio!

Poslednja izmena:
Ma taj FireFox vibrira :D Pitaj drivera... :)

ZoNi, kako da iskljucim da se tab zatvara kad kliknem dva puta ? Odlazi mi mikroprekidac na mishu, pa umesto da predjem na tab on mi ga zatvori... Nadam se da me zarumes ?

Poz.

Može li se postavii da Google bude glavni pretraživač? Pokušao sam kao kod MyIE2 ali čini mi se da ovde nije tako.

DAN PRVI!
Sviđa mi se, nisam se još privikao ali osećam da ćemo da se zbližimo (misalim na Maxthom). Pogotovu mi se sviđa što ima meni na našem jeziku, jeste da nisam navikao ali kome smeta može da vrati i na KINESKI.

Zoni, zaj**o sam se jednom prilikom i sluchajno kliknuo na never ask again kad me je pitao da li hocu da instaliram active x control i sad nece da mi otvara neke stranice ... :p
Kako da izbrishem to iz maxthon-ovog registry-a ... ipak hocu da instaliram active x .. :D :d ... `ocu da me opet pita ... :p :d

:trust:

:wave:

Ajd` ..

ZoNi je napisao(la):
kakav krstic? ???

u polje ozbaceno zvezdicom unesi http://www.google.com/search?q=%us

to je to!
Na poslu sam video to što si mi napisao, ali kod kuće to vidim samo kao uokviren crveni krstić. Pretpostavljam da sam negde postavio blokadu nečega što mi ne dozvoljava da vidim to što ne vidim, a trebalo bi da vidim :p :D Danas mi idu misli od ruke :whip: :d

Poslednja izmena:
Pitanje za ZoNI-ja:
Kada sam instalirao Maxtohn na kraju me je pitao dali hoću... sada više neznam šta, i ja sam preko toga preleteo i ostavio ''čekirano''. Sada mi je proradio ''crv sumlje'' šta je bilo u pitanju. Ako znaš o čemu se radi reci ako ne instaliraću ponovo pa ću već videti.
I još jedno:
Nemam trenutno vremena da se bakćem oko detaljnih podešavanja, pa zato molim za pomoć. Naime, kada sam otvorio 15-ak strana i kada sam hteo natenane da ih pregledam, diskonektovao sam se sa 'NET-a i Maxthon se ugasio. E tu sam popiz..o. Morao sam da to sve vadim iz History-ja. O čemu se radi?

@ Dabar: hehe

@ Sale: verovatno te Max pitao da li da se instalira u default rezimu ili advanced... nije bitno, mozes to i naknadno da postavis iz Opcija!

a to sto se ugasio... hm... koji Win imas? Da li imas instaliran novi Google toolbar? A, mozda je puk'o onako - hebiga, svaki program pukne ponekad :(

Imam WIN XP SP 2, nemam Google toolbar jer ne volim da imam nikakav dodatan toolbar.
Koko bre misliš PUKO!? Pa ti ga toliko nahvali a sad PUKO!!!

DA TAKO JE I BILO.
Ali što bih se ponovo konektovao kada sam ih već jednom skinuo, a nije hteo da ih učita ''offline'' pa sam zato morao da ih ''vadim'' iz History-a. Ako se ponovi znači da nešto nije uredu sa programom, i mogao bi ti da ''uložiš svoj uticaj'' tomo kod njih da to isprave u sledećoj verziji.
Sve u svemu ostalo je OK.

Vrh Dno