Šta je novo?

Maxthon @ ZoNi.Web!

hehe... pa, to se i radi... aktuelne alfa verzije gotovo iskljucivo se baziraju na ispravkama bugova (ili "bugove" - ja vecinu prijavljenih gresaka nikada nisam primetio...)

to je i jedan od razloga cestog izbacivanja novih buildova, sa malom promenom oznake...

u svakom slucaju, sve sto smatrate da je bug, javite ovde (ili na Maxthon forum), a ja cu to preneti onima "gore" ;)

ZoNi je napisao(la):
heh... nisam uopste video ovaj post do sada...

objasnjenje je jednostavno: MyIE2 je iz raznih razloga morao da promeni ime (da ne bi bilo problema sa M$om, zato sto je neki lik registrovao ime MyIE3, da bi se iz imena proizvoda izbacio broj... ovo poslednje sam i ja non-stop trazio :) )

Dakle, Maxthon je samo nova verzija MyIE2; nije to nikakv novi proizvod, na kome je 'pocet rad".... jednostavno, bio je MyIE2 0.9x, a MyIE2 1.0 je nazvan Maxthon 1.0 ;)

Sad mi je vec malo jasnije, evo skidoh i Maxton-a, MyIE2 je kao imao neki sigurnosni propust... :wave:

Skupih juche hrabrost da (ponovo) probam MyIE2 (istina, sada pod drugim imenom), i pored sve dobre volje odustadoh posle jednog dana koriscenja... UZASNO JE SPORO! :wall: Glupi IE engine...
Na kraju sam se vratio na chistu Mozillu (1.7.3), koja radi ko zmaj i otvara Bench daleko brzhe...

dodat je novi plugin (mnogo je njih smaralo za jednim takvim pluginom):

EasyFinder 2.02 (COM verzija) - Veoma zgodna traka za pretragu otvorene web-strane. Autor: Jun Huang.
(u principu, pomalo podseca na traku za pretragu kod FireFoxa...)

ako nekom to treba (moram da priznam da nije lose, mada sam mislio da mi se nece svideti ;) ), moguc je d/l sa mog sajta (oko 45kB)

Prilozi

• easyfinder-com.gif
    easyfinder-com.gif
    3.9 KB · Pregleda: 74
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Skupih juche hrabrost da (ponovo) probam MyIE2 (istina, sada pod drugim imenom), i pored sve dobre volje odustadoh posle jednog dana koriscenja... UZASNO JE SPORO! :wall: Glupi IE engine...
Na kraju sam se vratio na chistu Mozillu (1.7.3), koja radi ko zmaj i otvara Bench daleko brzhe...

Ovde moram samo da prokomentarisem pojam brzine: koristim ForeFox (Mozillu) vec dosta iz prostog razloga sto mi na dialup-u brze ucitava strane tj. pre sam video sadrzaj koji mi treba nego sa IE. Medjuti, kada je u pitanju prikaz vec ucitane strane tu je IE ipak brzi, ko ne veruje neka proba warp2search.net, postoje one dve reklame (na vrhu i sa leve strane) koje kvare osecaj glatkog skrolovanja. Slicno se desava na nekim stranama gde ima puno slika, kada se natrci na neku vecu, skrol zastuca.Predpostavljam da je ovo bug posto sam video na mozillazine slicne simptome koji su oznaceni kao bug.

Poslednja izmena:
Zoni, jel' Mahthon stvarno podrzava Gecko engine? Cemu sluzi ona opcija "File-New Tab-Use Gecko Engine"?

ZoNi, zanima me zašto su kod prevoda uvek, pri izboru veličine ikone koju nameštam prilikom prilagođavanja traka, zamenjena mesta velikih i malih ikona. Kad izaberem prikaz malih ikona pokazuju mi se velike i obrnuto. To nije neka greda, ali čisto me zanima.

Mickey Mouse je napisao(la):
p.s. Čini mi se da sam već negde to napomenuo, ali bi mi jako značilo kada bi mogao da dok sejviram jednu stranicu, surfujem na drugoj, trećoj...! To bi bila jedina zamerka.
Ima li nade?

Mickey Mouse je napisao(la):
za pravo resenje, na zalost, nema mnogo nade...

medjutim, evo jednog malog "workaround"-a: pre nego sto snimis stranu, klikni dugme "Offline rad" u statusbaru (prvo dugme s leve strane), pa onda snimaj... to bi trebalo da pomogne delimicno...

ajd...

Zoni, primetio sam i više puta mi se to desilo, da kada želim nešto da napišem, npr. na forumu, diskonektujem se, napišem što sam hteo, konektujem se da to pošaljem i tada mi se desi da mi se Maxthon zatvori, a zatim mi ponudi da ponovo otvori stranicu koju mi je prekinuo. Pokušao sam da preventivno koristim Copy-Paste opciju, ali posle toga, ono što sam kopirao jednostavno nemam na spisku kada pokušam da to nalepim. Da li si upoznat sa tim, verovatno, bagom? Napominjem da se to ne dešava redovno, ali dosta često.

To se desava i meni i to sa svim verzijama. Sta vise, kad se opet konektujem, a, Maxthon je vec otvoren, ponekad se desi da uopste i ne reaguje, vec moram da ga gasim iz Taskmaneger-a. Problem sam resio tako sto sam uplatio ADSL, pa sam non-stop online :) .

Pa da nismo nas dvojica ludi? :D Salim se naravno, ja sam mislio da je to samo kod mene problem, ali se desavalo i na sveze instaliranom OS-u, a vidim i kod Dabra. Desava se i sa ADSL-om, ako se diskonektujem pa se opet konektujem. Ranije mi je to bilo toliko iritirajuce, da sam hteo da se "skinem" sa Maxthon-a :) .

Evo da se i ja javim da imam trip od vremenski NEDEFINISANOG pucanja doticnog Maxthon-a. :(

Nemojte da zaboravite da je Maxton još uvek u eksperimentalnoj fazi... Nije to full verzija internet browsera kao Internet Explorer SP1, Mozilla Firefox, Opera...

e zoni kako da podesim da mi koristi proxy za samo jedan sajt?
dodam proxy server a tamo u deo bypass adresses begining with da ukucam domen sajta ili shta?

koristis myie2 i maxthon toliko dugo i nikad nisi ni bacio pogled na proxy deo u maxthon options ;)

pa npr ako hoce budes anoniman kada pristuaps nekom sajtu mozes da upotrebis neki anonimni proxy evo primera http://www.aliveproxy.com/

Jeste, barem po meni, najbolji brovser ali se non stop blokira (ver 1,1,067), naročito kada ga minimalizujem ili kada pređem u neki drugi program dok je Maxton u pozadini. Interesantno je da skoro uvek blokira kada kada imam otvorenih više stranica Benchmark foruma. Napominjem da ostali softver i brovseri rade normalno. OPSYS XP SP2 a isto se ponaša i bez SP.
Ima li leka i kakva su vaša iskustva.

Sačekaću jer sam i sa prethodnom verzijom imao iste probleme dok je npr. MyIE 2 radio normalno.

skinuo, radi cool, samo nikako da se naviknem na njega jer ceo zivot koristom Operu :)

Nazad
Vrh Dno