student je napisao(la):
Nemam nameru da ulazim u besmislenu raspravu, ali ti, kako sam kazes, nisi neki igrac i, prema tome, ne znas kako izgleda glatka igra. Nemoj da se ljutis, shvatam ja da je za tvoje potrebe Matrox odlican, ali si uhvatio gamerima da dokazujes (btw, ni ja nisam neki) kako je bolji divan prikaz od frame ratea!
Mala digresija...
Dok sam cekao Atija iz Amerike, imao sam par dana G550 u masini i tada sam "igrao" RTCW. Jedino igrivo je bilo u 640x480 u 16 bita, bez detalja i bilo kakvih *******cija. Valek sa foruma moze da posvedoci da je bilo tako, a moja masina bas i nije najsporija🙂🙂
Pozdrav!
Ovim nikako nisam zeleo da kazem da Matrox ne valja, ali previse strasti unosis ti i poneki u diskusiju, kao da vam je deda ostavio Matrox, 3dfx, NVidiu, Intel, AMD itd. u amanet.
Ne dokazujem ja ovde da je G400 dobar za igranje, a kamo li brži od nekog GF-a. Po 1001. put:
poređenje sa drugim karticama sam uzeo kao pokazatelj da Matrox može da napravi brz 3D čip, što je već i radio. Ako ćemo G400 da poredimo sa nečim onda je to TNT2 i V3 koji su njegova generacija, a ne sa GF3 ili šta ti ja znam. G550 ni u kom slučaju nije za 3D, čakbi se moglo reći da je to najgori čip koji je Matrox ikada napravio. Izgleda da je to samo obris nečega što je trebalo da se zove G800.
Drugo, ti mene sada ubeđuješ da na mojoj kartici ja ne mogu da igram CMR2 na kom sam magistrirao. Ima li to smisla? Šta sad' to znači, da sam ja ćorav ili da lažem? Ako kažem da je 800x600x32 igrivo i da nema štucanja, onda je to tako a ako ne veruješ možeš da svratiš na kaficu čim budem imao vremena da se time pozabavim.
Što se tiče kvaliteta prikaza vs frame rate, to je stvar ukusa i potreba, tj sistema vrednosti. Neću da kažem da je jedno bolje od drugog, ali ću ipak izneti zapažanje da su to dva potpuno različita koncepta i da svaki ima svoje pristalice. Ne vidim zašto bi samo fps igriči imali pravo da se zovu "igračima", pored tolikih strategija, avantura, simulacija vožnje i drugih sportova, koje su mnogo manje zahtevne.
Zaključak: Ako Matrox ponudi karticu po 3D brzini u rangu GF4 Ti 4600 ili brži, po nešto višoj ceni, za koju dobijate niz drugih multimedijalnih mogućnosti u njihovom fazonu ( DH, DVD, .... ), svakako de će biti interesantan jednom delu igračke populacije. Čak i kroz godinu dana, kada druge katice budu davale 50fps više, to će biti sasvim upotrebljiva karta za veliku većinu jer ne zahtevaju sve igre najnoviji hardver.
Vidim da neki imaju veliki problem sa tim što će se Matrox vratiti na 3D scenu i svakako imaju pravo da budu skeptični ali ne i tako maliciozni.