Mare
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 815
Kada sam i shta sam to lupio i shto nisi reagovao?
Ima dosta toga recimo (pronacices vec): GF3 nema EMBM, dok a GF2 ima softverski, MOHAA ima EMBM pa ako se ukljci radi sporo na GTS Ultra zbog softverskog EMBM (???). G200 ima FSAA (!!!).... itd.
Korishcenje 32-bita za obradu 16-bitnih tekstura daje vecu preciznost i bolji/lepshi krajnji rezultat.
To je OK, a da li iko sa TNT2 igra u 32 bita? Pri tome mislim na 1024/32/32 texture.
Pogledaj testove i videces da tek od GF DDR moze da se ima 60 fps, izuzetak je MX 420 i overklokovani MX, a ove stare karte, TNT2, G400 nemaju dovoljno snage.
Pojam GPU-a nema nikakve veze sa 2D-om, a brzina memorije je u danashnje vreme irelevantna za 2D performanse. Kao shto rekoh glupo je uopshe prichati o nekakvoj 2D brzini jer to odavno nije neshto shto kochi performanse sistema, a razlika izmedju danas najbrze i najsporije karte u 2D-u je neprimetna. NVidia ima losh 2D engine i to nisam ja izmislio niti to kazem iz nekakve pakosti ili zluradosti vec navodim kao chinjenichno stanje. To je toliko dobro poznata stvar da negiranjem toga samo potkopavash sebe.
GPU kao graphic processor unit, jest da je GF 256 prvi GPU, ali i ovi ostali se mogu slobodno nazvati GPU.
Pokazi mi neki b-mark u 2D!
Losiji video od konkurencije na NV jeste ali ipak vrlo upotrebljiv.
Na "wide screenu"? Toliko o tvom poznavanju stvari. Koji to "wide screen" ima aspect ratio 2.66? Pa i bioskopsko platno je uzze?
Vrlo brzo sam se ispravio, naravno da je to za dual head odnosno za 2 monitora, mada ko zna?
Vidim da odavno pratish forum pa me bash zanima shto si se registrovao tek pre dva meseca. Da te nisu vec jednom izbacili?
Bas odavno, jos odkad je bio plavo belo zuti.
Jel se seca neko prvih voodoo 5 drajvera koje smo stavljali na voodoo 3? Max je bio tu cini mi se u to vreme.
Nikad me nisu izbacivali niti imali razloga!!
Registrovao tek pre dva meseca, opet, jer je puko forum pre nekog vremena.