magick je napisao(la):
Šta da prekinem? Niko te ne tera da čitaš ako ti se nešto ne sviđa. Ako misliš drugačije postoji i kulturniji način da se to kaže, u suprotnom ODBI!
Odakle da odbijem ? (P.S. nisi se pravilno ni izrazio

) Ti pises neke besmislice u stilu "oni prave samo ultra stvari" i kad ti neko navede istinski krsh onda sledi :
magick je napisao(la):
G550 je krnja verzija G800 čipa. Kada su procenili da za takav proizvod nije dobar trenutak i da je konkurencija prejaka, jednostavno su prešli na plan B, osakatili T&L jedinicu i prodali ga kao odličnu 2D kartu. G550 je prvo, ako ne i jedino, Dual DVI rešenje na tržištu, koje ima izuzetno primamljivu cenu i odličnu drajversku podršku.
Prodali je kao 2d kartu ? Cudno...ja sam mislio da tamo pise 3d

A usput onako kostala je (i kosta) papreno a bila sporija cak i od G450...i to sa sve implementiranim i poluimplementiranim funkcijama...
magick je napisao(la):
U svakom slučaju ta karta je pronašla svoje kupce iako onaj HeadCasting trip niko ne koristi.
Pazi, Shuttle, PC chips, Canyon pa i EI Nish

imaju svoje kupce. Ja ne rangiram proizvod po tome ima li on svoje kupce niti to znaci da je proizvod a priori dobar. To bi znacilo npr. da je Asus najgori jer ga najmanje ljudi kupuje a da PC Chips rula na trzistu a stvari su, kao sto znamo, malko drugacije
magick je napisao(la):
Šta bi ti, da je brži i jeftiniji od svega ostalog, a uz to da ima matroxoliki 2D i besprekorne drajvere? I tata bi sine.

Da će biti čudo, biće. Da će da pocepa GF4 i ostalu bratiju, 'oće. Da će da košta, 'oće i to.
Da, ja hocu da kartica koja kosta ubij Boze ima i besprekornu sliku i besprekorne drajvere, i onako usput ono sto nisi naveo, odlican 3d

Mozda ces naci da su mi kriterijumi malko cudni

ali pretpostavljam da ce se vecina ljudi ovde sloziti sa mnom...
Uostalom sacekajmo da taj Matrox izadje...i ja bih voleo da to bude odlicna karta ali tolika pompa i groteskne specifikacije meni mirisu upravo na ono sto si i sam rekao : Izbacice TnL, osakatiti chip, stavice mu DVI i sl. podrsku sa starih Matrox kartica i reci ce kako su imali strava proizvod koji bi sve rasturio ali su se ipak odlucili za ovaj slabiji

I za kraj, ako ti mislis da je sve u 2d-u i drajverima ja ti se divim. Tim pre sto ni konkurencija u tom pogledu, a pogotovo u drajverima, ne zaostaje bas preterano...Ali u drugim stvarima ispunjava neuporedivo vise nego Matrox.
Doduse, ti si na Intelu

pa dozvoljavam mogucnost da mi ostali nismo u stanju da spoznamo fantasticne performanse Matrox kartica...