Šta je novo?

Master Card akcija

Izgleda da ono podizanje keša u Maxiu ne prolazi😕.
Je li nekom uspelo?
Ne radi, provjereno. Osim ako debelo ne kasne sa uplatom (mada su neki probali prije mene i koliko znam nisu prijavili da su dobili cashback).

Plaćanje preko platnih institucija (AltaPay, PaySpot, Tenfore i slično) se tretira kao podizanje gotovine sa tuđeg bankomata, odnosno isto tako je i u poštama. Stoga, takva plaćanja ne učestvuju u kešbek akciji.
Uji, mislim da se ne moze generalizovati, bar kada je PaySpot u pitanju... Ne tretiraju se sva prodajna PaySpot mjesta kao ATM (ili cak i ako se tretiraju tako, provizija ne ide uvijek na racun kupca). Npr. za Novi Sad, PaySpot procesor koriste diskont pica Basta, picerija Borsalino, buregdzinica Koliba i mnogi drugi... Ova navedena tri provjereno ucestvuju u cashback akciji, vec sam ostvario povrate nakon kupovine kod njih.

Vi (mi) koji imate vise kartica na istom uredjaju jeste li uvek dobili crvenu nazad? Moja draga se nikada ne seti da plati telefonom/satom, uvek vadi karticu, pa sam mislio da ja to ucinim umesto nje, kad vec imam njenu karticu u wallet-u. Realno odem u nabavku i zatrazim da mi racun podeli na dva placanja (3k+) i prislonim telefonce 2x, to ce da radi? :)

@Qiza - Данас сам имао 4 куповине: 1 од око 3200 преко ОТП-овог Mастеркарда и 3 у укупној вредности од 3050 динара преко Јетелове картице. Битно је само да пре плаћања изабереш коју ћеш картицу користи преко Гугловог ночаника.

Vi (mi) koji imate vise kartica na istom uredjaju jeste li uvek dobili crvenu nazad? Moja draga se nikada ne seti da plati telefonom/satom, uvek vadi karticu, pa sam mislio da ja to ucinim umesto nje, kad vec imam njenu karticu u wallet-u. Realno odem u nabavku i zatrazim da mi racun podeli na dva placanja (3k+) i prislonim telefonce 2x, to ce da radi? :)
Imam tri kartice na istom telefonu i redovno sam dobijao povrat. 😄

Sta za sada znamo da prolazi?

Standarne kupovine i placanja u radnjama
Online kupovine zakazana isporuka utorkom (Maxi/Ideja)
Online kupovine placanje u paket zoni (Ananas i sl.)
Placanje na EPS salterima
Lidl polon kartice (Da li je neko potvrdio ovo?)
Sipanje goriva na pumpama
Placanje SBB, A1 i Yettel racuna

Podizanje kesa u Maxi/Ideja ne funkcionise
Podizanje kesa na NIS pumpama? (Da li smo dobili potvrdu od @M J za ovo?)

Jos neki nacini?

Sta za sada znamo da prolazi?

Standarne kupovine i placanja u radnjama
Online kupovine zakazana isporuka utorkom (Maxi/Ideja)
Online kupovine placanje u paket zoni (Ananas i sl.)
Placanje na EPS salterima
Lidl polon kartice (Da li je neko potvrdio ovo?)
Sipanje goriva na pumpama
Placanje SBB, A1 i Yettel racuna

Podizanje kesa u Maxi/Ideja ne funkcionise
Podizanje kesa na NIS pumpama? (Da li smo dobili potvrdu od @M J za ovo?)

Jos neki nacini?
Potvrđujem lidl kartice a ujedno i dm

Uji, mislim da se ne moze generalizovati, bar kada je PaySpot u pitanju... Ne tretiraju se sva prodajna PaySpot mjesta kao ATM (ili cak i ako se tretiraju tako, provizija ne ide uvijek na racun kupca). Npr. za Novi Sad, PaySpot procesor koriste diskont pica Basta, picerija Borsalino, buregdzinica Koliba i mnogi drugi... Ova navedena tri provjereno ucestvuju u cashback akciji, vec sam ostvario povrate nakon kupovine kod njih.
Verovatno da ima razlike kada se plaća direktno, to ne sporim. U Leskovcu imamo piljaru i mesaru koje koriste LED Pay, ali oni se izgledno bave samo time kao zastupnici za prodajna mesta, tj. nisam se susreo da rade sa menjačnicama i agencijama za registraciju vozila. Svakako, bolje je ne prejudicirati u tim slučajevima i plaćati džbine direktno pružaocima usluga. Kao što sam već ranije spomenuo, tek po prinošenju telefona pos terminalu uključite nfc i neće biti problema.

^ A zašto deljenje računa? Jedino ako se imaju dve različite kartice u walletu.
Inače ne mogu da verujem da vam je problem potrošiti 3000 din u jednom danu. Pa cene su toliko otišle da ja na prste jedne ruke mogu izbrojati dane kada ne potrošim toliko i mnogo više.

@peca89 ne podeli prodavac račun, već naplati različitim sredstvima naplate. Da je jedan artikl, ne može da ti kuca 0,43 stolice u Ikea.
A da klikne 4 kartice po 3.000 je više smor za one što čekaju u redu, nego za samog kasira.

Nekad nemam dovoljno gotovine a imam na kartici ili nemam dovoljno na kartici a imam gotovine trazim da platim iz dva dela, kada mi tako odgovara. Isto tako moze sa dve kartice (mada u praksi to nisam koristio cesto, tek nekoliko puta ako hocu da ostavim nula dinara na racunu u nekoj banci).

Ja planiram slican setup (doduse u Intesi, MasterCard Gold, glavna i dodatna), ali jos nisam isprobao drugu/dodatnu karticu jer nikako da je dodamo u novcanik ljepse polovine (vjerovatno nisam normalan, ali eto:ROFLMAO: ). Bas me zanima kakav ce epilog biti kod tebe, tj. da li ce odraditi povracaj i za dodatnu karticu, pa molim te podijeli ako se desi.
Radi ovo bez problema. Legao povrat u mts banci i za glavnu i za dodatnu karticu.
Mada drugi su takodje potvrdili ovo vec, tako da nisam rekao nista novo :)

15 dana, nista od cashback-a preko Yettel banke.
Evo kukam MasterCard supportu, pa da vidimo

Isto, iako su sve tri transakcije proknjižene kao pos druge banke, leglo je 1000 dinara.

Jel registrovao neko običnu debitnu i kreditnu i dobio povrat na obe?

Jel registrovao neko običnu debitnu i kreditnu i dobio povrat na obe?
Registrovao sam tri debitne na isti mejl i za svaku dobijam povraćaj. Kreditnu ne mogu da izvadim kao paušalac, ali su drugi članovi javljali da bez problema rade. Proveri eventualno deviznu partiju kreditne.

Registrovao sam tri debitne na isti mejl i za svaku dobijam povraćaj. Kreditnu ne mogu da izvadim kao paušalac, ali su drugi članovi javljali da bez problema rade. Proveri eventualno deviznu partiju kreditne.
A zar radi ovaj povraćaj za paušalce? Bilo je reči da ne važi za pravna lica, a paušalci su pravna lica

A zar radi ovaj povraćaj za paušalce? Bilo je reči da ne važi za pravna lica, a paušalci su pravna lica
Ne radi, provereno. Pri pokušaju registracije Rajfajzenove Master biznis kartice izbacuje grešku tipa da je kartica nepodržana ili ne učestvuje u programu.

Dodaš je u wallet i plaćaš kao bilo kojom drugom karticom koja se nalazi u wallet... Ili ja nisam razumeo pitanje :)

Pitanje, znaci moze na isti mail vise kartica i za svaku se dobija kes bek?

Moze, na svaku dobijes cashback, 5x max po kartici tokom trajanja akcije.

• Like
Reagovanja: fiy
UniCredit je ovog puta proknjižio 1000 dinara.

Nazad
Vrh Dno