Šta je novo?

Master Card akcija

Da li je neko probao na temu u dinarima da plati da li to prolazi?

Danas bio u Maxiju, redovno platio telefonom i plaćanje se ne vidi u walletu. U aplikaciji banke skinut novac. OTP. Neko imao sličan slučaj?

Da, i kod mene isto samo što je Lidl u pitanju. Danas oko 13h platio a još uvek se ne vidi u walletu iako se sledeća kupovina u Maxiju uredno vidi.
Da li će to biti problem, da idem da se još malo istrošim😊

Pogledajte @scouser @Pera-kojot dole u odeljku "Kartice" pa izaberite karticu kojom ste platili.
Tu je navedena transakcija.
Takodje ako odete na "Racuni" pa izaberete odgovarajuci racun, i tu je navedena transakcija.
Jedino je nema na "Pocetnoj" iz nekog razloga.

Je l' pričate o  Pay ili Google Pay? Meni na  Pay danas kasne transakcije sa prikazivanjem par sati ali na kraju se ipak uredno pojave. MC Gold kreditna u Intesi

Pogledajte @scouser @Pera-kojot dole u odeljku "Kartice" pa izaberite karticu kojom ste platili.
Takodje ako odete na "Racuni" pa izaberete odgovarajuci racun, i tu je navedena transakcija.
Vidi se u oba odeljka transakcija. Kad odem na detalje piše samo cifra, ništa više. Valjda je to dovoljno.
Više me nervira što se ne vidi u walletu.

Izvini, ali ja ne vidim te opcije koje pominješ; "kartice" i "računi"😕
Jel to u walletu (i gde) ili misliš na app banke??

Ja sam video to na app banke.

Je l' pričate o  Pay ili Google Pay? Meni na  Pay danas kasne transakcije sa prikazivanjem par sati ali na kraju se ipak uredno pojave. MC Gold kreditna u Intesi
Ah, ja sam pricao za OTP aplikaciju.
Kartice su u Google Walletu. Na obicnoj MC nema iznosa za danasnju kupovinu, ali na MC Gold ima. :unsure:

Vidi se u oba odeljka transakcija. Kad odem na detalje piše samo cifra, ništa više. Valjda je to dovoljno.
Više me nervira što se ne vidi u walletu.
Da, i kod mene nema detalja samo cifra. Da stvar bude cudnija, kod mene se jedna MC OTP banke ne vidi, druga vidi...

Izvini, ali ja ne vidim te opcije koje pominješ; "kartice" i "računi"😕
Jel to u walletu (i gde) ili misliš na app banke??
Da, za OTP app su te opcije.

Da li je neko probao na temu u dinarima da plati da li to prolazi?
Ne bi prošlo jer je primalac u inostranstvu.

Mora uzivo na POS terminalu mobilnim telefonom. :rolleyes:
Ne mora, potrebno je da se plaćanje izvrši u Srbiji putem mobilnog novčanika karticama izdatih od strane banaka koje učestvuju u kampanji. Npr. na sajtovima gde je procesor plaćanja Raiffeisen banka može da se plati Google/Apple Pay-om te bi to ušlo u akciju. Tako da je @snorki11 postavio skroz korektno pitanje.

Inače i meni su danas kasnile transakcije oko 30 minuta sa prikazivanjem u Apple Wallet-u ali su se na kraju sve uredno pojavile.

Ali koji je to sajt koji će te odvesti na plaćanje putem Apple pay-a a da nije poneki inostrani? Jedino što znam otkako znam za online kupovinu je Mastercard 3D secure i verifikacija od strane banke, što je opet najobičnije online plaćanje. Nemoj da zameriš, ali možda ne bi bilo loše da navedeš konkretan primer ako već pominješ. Ne mora da to bude reklama, ali ne znam nijedan srpski sajt gde može da se ostvari pogodnost plaćanjem koje oni traže i samim tim učestvuje u akciji. Ograđujem se na iOS uređaje jer Google wallet nemam i ne koristim

Svi sajtovi koji koriste Raiffeisen banku za procesiranje plaćanja kao što sam i napisao iznad. Da li sad mogu da ti nabrojim neke sajtove iz glave koji koriste Raiffeisen banku za primanje kartica, najiskrenije ne mogu.

1732061241330.png

Ne mora, potrebno je da se plaćanje izvrši u Srbiji putem mobilnog novčanika karticama izdatih od strane banaka koje učestvuju u kampanji. Npr. na sajtovima gde je procesor plaćanja Raiffeisen banka može da se plati Google/Apple Pay-om te bi to ušlo u akciju.
Da li si dobio povrat za ovakvu kupovinu na sajtu?

Svi sajtovi koji koriste Raiffeisen banku za procesiranje plaćanja kao što sam i napisao iznad. Da li sad mogu da ti nabrojim neke sajtove iz glave koji koriste Raiffeisen banku za primanje kartica, najiskrenije ne mogu.

Pogledajte prilog 467410
Povraćaj novca za kupovine obavljene u Srbiji, mobilnim novčanikom, možete dobiti svakog utorka od 00:00 do 23:59 počev od 1. oktobra 2024. do 10. decembra 2024. godine, uključujući oba datuma. Samo kupovine na prodajnom mestu ispunjavaju uslove. Kumulativna vrednost kupovina obavljenih jednom karticom u mobilnom novčaniku u jednom danu treba da bude veća od 3000 dinara kako bi se izvršio povraćaj novca.

Ja ne mislim da širiš dezinformacije niti glumim policajca, ali bih voleo da navedeš primer sajta jer bi svima značilo da možemo da uslov ostvarimo od kuće i da ne jurimo po maksijima i merkatorima, ako je već tako. Gotovo sam siguran, kao što svi baneri i reklame ukazuju, da je potrebno fizički prisloniti telefon na POS

Povraćaj novca za kupovine obavljene u Srbiji, mobilnim novčanikom, možete dobiti svakog utorka od 00:00 do 23:59 počev od 1. oktobra 2024. do 10. decembra 2024. godine, uključujući oba datuma. Samo kupovine na prodajnom mestu ispunjavaju uslove. Kumulativna vrednost kupovina obavljenih jednom karticom u mobilnom novčaniku u jednom danu treba da bude veća od 3000 dinara kako bi se izvršio povraćaj novca.

Ja ne mislim da širiš dezinformacije niti glumim policajca, ali bih voleo da navedeš primer sajta jer bi svima značilo da možemo da uslov ostvarimo od kuće i da ne jurimo po maksijima i merkatorima, ako je već tako. Gotovo sam siguran, kao što svi baneri i reklame ukazuju, da je potrebno fizički prisloniti telefon na POS
Ako se ne varam po definiciji prodajno mesto je i online prodavnica bilo kog tipa. Ako nije tako onda je to moja greška, te se onda izvinjavam. :D

Bilo kako bilo ovo ne menja činjenicu da svi sajtovi koji koriste Raiff za prihvat kartica podržavaju Apple/Google Pay. Tražiš mi neki sajt kao primer, a meni stvarno ne pada na pamet da listam redom domaće sajtove da bih našao neki koji koristi Raiffeisen za prihvatanje kartica (bilo da se i online prodavnice računaju kao prodajno mesto). Setih se igrom slučaja da kada sam plaćao osiguranje pre par meseci da sam ga platio Apple Pay-om (Link. https://www.uniqa.rs/UNIQA/533/Online-kupovina)

Takođe sad kad sam opet detaljnije čitao Q&A imam i odgovor za ono što se dosta ljudi ovde pitalo za podizanje gotovine uz kupovinu:

1732138827809.png
Da li si dobio povrat za ovakvu kupovinu na sajtu?
Taman odgovorom da napomenem, da lično nisam isprobao ovo. Prvi bih bio "žrtveno jagnje" da nađem neki sajt koji koristi Raiff i da mi trebaju stvari sa njega :)

Edit (dopuna): Zašto bi blokirali internet kockanje, ako internet prodajna mesta nisu obuhvaćena akcijom:
1732140210214.png
1732140238955.png

Poslaću im mejl sa pitanjem da baš raščistimo da li je moguće ili ne :D

Poslednja izmena:
Meni nijedan cash back do sad nije vraćen na uni credit a na mts poštanskoj svi redovno. Neko sa sličnim problemom?

Meni nijedan cash back do sad nije vraćen na uni credit a na mts poštanskoj svi redovno. Neko sa sličnim problemom?
Ne bi trebalo, jer su meni vec 3 cashback-a uredno vracena na unicredit, 2 puta po 8.5 evra, a treci put 1000 dinara.

Prvi put učestvujem od ovog utorka, tri kupovine, zbirno preko 3000 din. Banka je dve proknjižila 19.11, jednu 20. 11. Da li će uopšte i odraditi cashback. Aik banka

OTP mi proknjižila sa datumom od utorka, sve ok, a u walletu se uopšte ne vidi plaćanje. Platio telefonom u Maxiju. Neko zna o čemu se radi?

OTP mi proknjižila sa datumom od utorka, sve ok, a u walletu se uopšte ne vidi plaćanje. Platio telefonom u Maxiju. Neko zna o čemu se radi?
Za ovaj utorak su generalno plaćanja u Walletu nevidljiva, ali za banke uredno vidljiva i proknjižena. Ista meta, isto odstojanje i kod mene za Yettel banku, no ne bi trebalo da bude smetnji oko kešbeka.

Nije bitno da li se pojavljuje transakcija u aplikaciji (to ume da kasni poprilično), bitno je da se zadnje cifre kartice sa slipa poklapaju sa ciframa tokenizovane kartice u app, ako je isto onda se svakako računa.

Dodatno neke banke (Yettel, Erste) u opisu transakcije (u mbank ili izvodu) dodaju "GooglePay" kad se plaća mobilnim novčanikom.

Vrh Dno