Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

@Vuk Gamer:

ali sa ATI-jem nema AA :p :d (u XP-u)

@DjoleNS:

Moze DELIMICNO da se resi dizanjem velicine rezolucije senki. Imas u my documents/bioware/negde/bioengine.ini , nadji max i min shadow resolution (dva puta se ponavlja i jedno i drugo, izmenjaj one nize u dokumenntu) stavi recimo 256 za min i 2048 za max. Ima i neka fora sa renderom tih senki da se pomere malo tako da se uklone sa faca, a da ostanu na svemu ostalom.

U svakom slucaju to se nasledilo sa xbox-a i nije PC-only feature. meni ne smeta, nije stalno napadno, sta znam.

Poslednja izmena:
mozhe li neko da mi objasni... ima li klasa ili je isto sve... mislim klase kao u Oblivionu (dobro sad ne mislim da ce da bude tu strelac :p)

Što se senki tiče ja sam neleteo na ovo upustvo ali nisam stigao da ga proverim, tako ako je neko zainteresovan neka proveri pa nek javi da li radi.

Senka je napisao(la):
Browse to My Documents>Bioware>Mass Effect>Config and open up BIOEngine.ini

Search for the following line and change it to "False":

DisableHWShadowMaps=True

Hardware Shadow Mapping is what sets the game to calculate shadows using your GPU instead of CPU. By default it's set to use the CPU("True" = Enabled). In my case, it helped since it took some of the load off my CPU which apparently gets hogged a lot by this game. If you're running on single-core with an 8800 then you'll very likely get a noticeable increase since it won't put any real extra strain on your GPU.

mozhe li neko da mi objasni... ima li klasa ili je isto sve... mislim klase kao u Oblivionu (dobro sad ne mislim da ce da bude tu strelac :p)

Kad pocinjes igru odabares da ces novi login i onda te pita redom za "reconstruct data", mozes da budes par klasa vojnika sa razlictim biotickim ili tehnickim sposobnostima, tj tako nazovi mozes da budes u heavy armor-u sa "magijama" za zastitu od damage-a, a mozes da budes u light armor-u sa brdo ofanzivnih "magija", a mozes i nesto u sredini, tipa mozes da koristis sve osim snajpera i heavy armora, a imas i nekih simpa "magija" :)
ah da, mozes da budes i zensko :D (ali ne mozes da budes nista osim human-a)

Hej! Igra radi sasvim lepo na GTS 320 Mb. Ja je preshao u full-u na 1680*1050. Odokativno 30+fps, mozhda i opalim neki shot ako me ne bude mrzelo. :)

Edit: Eto slichica ...

Prilozi

• MassEffect 2008-06-13 23-49-48-34.jpg
    MassEffect 2008-06-13 23-49-48-34.jpg
    120 KB · Pregleda: 86
  • MassEffect 2008-06-13 23-52-24-40.jpg
    MassEffect 2008-06-13 23-52-24-40.jpg
    160.7 KB · Pregleda: 102
  • MassEffect 2008-06-13 23-51-37-15.jpg
    MassEffect 2008-06-13 23-51-37-15.jpg
    176.5 KB · Pregleda: 94
  • MassEffect 2008-06-13 23-51-15-89.jpg
    MassEffect 2008-06-13 23-51-15-89.jpg
    161.7 KB · Pregleda: 133
  • MassEffect 2008-06-13 23-51-29-46.jpg
    MassEffect 2008-06-13 23-51-29-46.jpg
    176.9 KB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
utice li sta kreiranje lika (ona njegova pozadinska pricha) na sam tok igre? ili je to samo kozmetika?

*da, ja se josh nadam da ovde ima malo vise rpg-a :d

"Vi koji ovde ulazite, ostavite svaku nadu ispred" (grub prevod).

Jok. Svaki raskid sa RPGom otprilike nastaje kliktanjem na .exe fajl.

Joj kako smarate sa tim sta je RPG , a sta nije, realno za vas je parce papire i kockice.

pa na tome ce se na kraju i zavrshiti kako je pochelo :D

nocas-kupovina :D valjda ce mi raditi na mom traktorchicu

nocas-kupovina :D valjda ce mi raditi na mom traktorchicu

Radice ti ali poprilicno lose... Na mojoj staroj masini (Barton 2500+, NF2, 1.5GB DDR i 7600GS) vukla se ko puz, u najboljem slucaju imao sam oko 8-9 FPS u najnizoj rezoluciji sa svim detaljima na minimum.

Poslednja izmena:
Imam jedan problem, nalazim se na planeti Noveria, dosao sam so mesta(Peak 15 Section 1) gde treba premostiti odredjeni generator da bih otvorio cini mi se troje vrata. Sidje se u rupu sa liftom i tu se kombinuje sa tim generatorom(imaju tri dela, jedan svetli a ostali su ugaseni)...Ako neko zna resenje, moze li pomoci.

Prebacis sve blokove sa leva na jedan od druga dva.

Imam jedan problem, nalazim se na planeti Noveria, dosao sam so mesta(Peak 15 Section 1) gde treba premostiti odredjeni generator da bih otvorio cini mi se troje vrata. Sidje se u rupu sa liftom i tu se kombinuje sa tim generatorom(imaju tri dela, jedan svetli a ostali su ugaseni)...Ako neko zna resenje, moze li pomoci.

Ovo je tipicna bioware mozgalica, ako si igrao prvi KOTOR sigurno ces znati ako ne...

Treba da prebacis onu kulu sa levog stuba na jedan od dva desna, fazon je u tome sto mozes slagati samo manji disk/blok na veci... recimo prvo prebacis gornji najmanji na desni, pa sledeci veci na srednji, zatim mozes taj najmanji prebaciti na srednji ali ne i obrnuto... razmisljaj u napred i resices problem

Poslednja izmena:
Uradio sam, njako sam se sat vremena danas i sada uspem posle 1 minuta, prebacio blokove na sredinu, ufff. U svakom slucaju pozdrav.

Klasični "Hanojske kule" problem, zamisli da je se radi o betonskim pločama naređanim od najšire ka najužoj uvis, i da šira ne može da stoji na užoj već samo obrnuto...

edit: Preteče me :)

Poslednja izmena:
utice li sta kreiranje lika (ona njegova pozadinska pricha) na sam tok igre? ili je to samo kozmetika?

*da, ja se josh nadam da ovde ima malo vise rpg-a :d

Od RPG-a imas samo inventar. MOzda ako racunas par klasa koje mozes da napravis i da budes zensko, onda ne mozes da karas ni onu alineku asari a ni onu hjumanku. Mozda i mozez hihi, to bi bilo kul, lezbejke :D

OZbiljno, od RPG-a imas isto koliko i u kotor-u - skilovi i to je to.

edit: sto se one premetacine tice, ja sam skontao da postoje par pattern-a i nista vise. ako je prvi core prazan osim skroz donje, i 3-ci core prazan skroz, ne mozes prvu, skroz donju prebaciti na trecu kolonu nikako iako bi trebalo da moze.

Poslednja izmena:
pa pazi kotor je u par momenata imao bash izazovne dijaloge i opcije, to ovde do sada nisam video.,.. ovde su dijalozi na nivou obliviona :d samo u josh kracoj formi...

cudo jedno nisu ubacili mogucnost gej opstenja :) to je sada tako moderno...

trudim se ljudi trudim se ali ne vredi, ova kamera iz treceg lica je ochaj zivi :| samo da je malko vishe udaljenja od glavnog lika....

pa pazi kotor je u par momenata imao bash izazovne dijaloge i opcije, to ovde do sada nisam video.,.. ovde su dijalozi na nivou obliviona :d samo u josh kracoj formi...

cudo jedno nisu ubacili mogucnost gej opstenja :) to je sada tako moderno...

trudim se ljudi trudim se ali ne vredi, ova kamera iz treceg lica je ochaj zivi :| samo da je malko vishe udaljenja od glavnog lika....

imas lezbejsko opstenje ako izaberes zenskog sheparda bilo je po netu jos kad je izlazila za xbox imas masu filmova sa tom scenom ali mislim da moze samo sa usari zenskom mada je ona ustvari dvopolna kao sto znate ako ste pratili pricu:D:D

Na kako bi kod mene radio mass effect, medium? Koja je zahtevnost minimum/max?:)

Na kako bi kod mene radio mass effect, medium? Koja je zahtevnost minimum/max?:)

Radio bi odlicno, na 1024 rezi. Kod mene radi na haj, sve osim motion blura(koji nevolim) reza 1024, od 22, 23 frejma pa nadalje. Malo mi je nepoznanica tvoja grafulja ali ostatak masine je slican kao kod mene.

imas lezbejsko opstenje ako izaberes zenskog sheparda bilo je po netu jos kad je izlazila za xbox imas masu filmova sa tom scenom ali mislim da moze samo sa usari zenskom mada je ona ustvari dvopolna kao sto znate ako ste pratili pricu:D:D

:zgran: :zgran: :zgran:

Dobro je da si mi rekao. Ja cu svakako igrati kao male, ali hvala na informaciji, cisto da znam da izbegavam tog trandzu koliko god budem mogao...

@Vuk Gamer:

ali sa ATI-jem nema AA :p :d (u XP-u)

@DjoleNS:

Moze DELIMICNO da se resi dizanjem velicine rezolucije senki. Imas u my documents/bioware/negde/bioengine.ini , nadji max i min shadow resolution (dva puta se ponavlja i jedno i drugo, izmenjaj one nize u dokumenntu) stavi recimo 256 za min i 2048 za max. Ima i neka fora sa renderom tih senki da se pomere malo tako da se uklone sa faca, a da ostanu na svemu ostalom.

U svakom slucaju to se nasledilo sa xbox-a i nije PC-only feature. meni ne smeta, nije stalno napadno, sta znam.

Hej pa sve sam to provalio i isprobao bre, al nije to to.. Npr ono kad se uklone mi je bzvz reshenje, a shto se tiche menjanja rezolucije senki kod mene se apsolutno ne deshava promena kada menjam vrednosti.. Ne kontam shto. Menjao sam i gore i dole i nishta.. :trust:

OZbiljno, od RPG-a imas isto koliko i u kotor-u - skilovi i to je to.
KOTOR: TSL je, iako prostorno ogranicen, vrrlo RPG. Samo mogucnost koriscenja skillova u razgovoru jako lepo oslikava poentu RPG-a. Na primer, ako si sposoban da popravis hyperdrive bez po muke, logicno je da ces moci i u razgovoru da primetis stvari koje su vezane za tvoju ekspertizu. Igra je inace puna sporednih zadataka koji zahtevaju ovaj ili onaj skill da bi se zavrsili, pa stoga nije dosadno ni uzaludno igrati igru vise puta sa razlicitim likovima. Da ne pominjem odnos sa likovima iz druzine koji im, iako ne savrsen, daje snaznu karakterizaciju(jedino sto je igra izbacena ranije no sto je trabala, pa je bilo nekih nedorecenosti, ali sta ces). Sve u svemu, KOTORII je vrlo ozbiljan RPG upravo u onim aspektima u kojim bi to i trebao da bude.

S druge strane, likovi iz Mass Effect-a su krajnje inertni. Presao sam sa ponovo igru sa Renegade statusom i ma koliko se trudio da budem zao, vrlo malo toga se menjalo po pitanju reakcija Frank Black-a i ostalih. Mada moram da priznam da mi je, bar sto se tice recenica koje Shepard izgovara, bio zanimljiv nacin na koji svoje zle namere, onako diplomatski, zavija u prihvatljivu formu(podseca me na govore nekih nasih velikih patriota:)).

Dobro je da si mi rekao. Ja cu svakako igrati kao male, ali hvala na informaciji, cisto da znam da izbegavam tog trandzu koliko god budem mogao...

Ma nje bre ona trandza, samo je... prilagodljiva :p

Poslednja izmena:
Dobro kad vec ides u detalje mogao si me ispraviti jos malo i pomenuti da u KOTOR-u ima MNOGO vishe skilova, tj attributes, powers, feats :p

Logicno je donekle (i tuzno) sto je mass effect uproscen jos vise od KOTOR-a, ali u sustini sve je i dalje tu, samo u manjoj kolicini. Tvoji saborci ti kroz razgovor na kraju daju dodatne misije, imas te satro biotike (i anti-biotike), ima svega al pomalo.
Prostori u kojima se odvija igra (osim broda) su prilicno suplji i repetitivni, osim virmira i ilosa sve ostalo je onako polu-golotinja. Na svu srecu igra ima svoje druge cari pa preko toga moze da se predje.

Meni u igri najvise smeta sto mi izbor saboraca i nije neki. Pokusao sam u drugom prolazu da ne uzmem Wrex-a ali to prosto nije moguce posto ostali jako brzo zavrsavaju na patosu. Ona asari riba i ona hobo riba mi uopste nisu jasne cemu sluze. Mozda su dobre za do levela 20, ali na levelu 40 nemaju sta da traze posto se protiv par Geth colosusa i geth prime-a namucim i sam pored Wrex-a i recimo Garusa...

PS. U cemu je fora sa HE rounds ? (High explosive rounds, +500%heat +500% weapon force 100cm explosion radius), mislim, stavio sam ih na assault riffle stavio dva frictionless materijala, ok, mogu da pucam al ne kontam da neprijatelji nesto padaju po podu, umiru brze isl. Oni polonus rounds VII (+55% dmg, prevents regen.) su mi 10x bolji, tj trt-mrt i i to je to, a sa ovim pregrejem pusku dok ubijem nekog :S: Da li je mozda potrebno da ih stavim na shotgun ili na nesto sto po default ima veci weapon force ? (cemu uopste to sluzi, pretpostavljam da od toga padaju na zemlju)

ja uospet nisam skontao te municije , meni se to sve slicno ponasa... a wrex-a nisam vodio sa sobom nikad, samo ribe :p

Poslednja izmena:
@gx-x

asari riba sluzi za lezbejstvo i nista vise :d
kvarijanka je dobra za tehniku, al je garrus jednako dobar za to a jos bolji u oruzju (sniper garrus unistava) tako da je malo suvisna :/ a i prica joj je siromasna

Poslednja izmena:
kvorijanka je hobo :d Garrus-a sam vodio u drugom prelazu, master sniper, cak i u bliskim borbama mu nisam skidao snajper iz ruke, ja bacim master lift, dok si reko keks Garus sve poskidao snajpom :D Stavio sam mu dva frictionless materijala i Specter snajper + polonium 55% dmg...Majka je :)

Onog L2 lika sto je sa tobom od pocetka sa vodio prvi put kad sam prelazio, on je ok za lecenje jedino sto je i pored brdo stitova bio stalno na patosu pa sam vise lecio ja sa onom spectre ability nego on sa zeleom :)

Ona riba vojnik mi je bzvz, nista nema od mogucnosti sem onih vojnih :S: A to vec ja radim...do duse sad sam vanguard i nije uopste lose, cak sam nasao neki homo medium armor 60/320/50, bolji nego heavy koji sam imao prvi put :S:

Nazad
Vrh Dno