Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

al sam ja netalentovan za ove konzolaske igre...

<SPOILER>

vozam onaj bugi po neistrazenoj planeti, trazim doktoricu, cerku od one matriarch (na pocetku sam fakticki |))

ne mogu da ubijem ogromnog crva koji me samo uroka.. repair mi odradi jednom - dvaput, ali me ovaj ipak rokne...

inace kako se med gelovi nabavljaju?

gde najbolje ici na pocetku igre? naravno mislim tu kad sam postao spectra pa treba da biram gde cu nna cuvenom galaxy mapu...

</SPOILER>

Ides prvo po doktorku. Ne znam kako nisi uspeo crva da skokas. Sa daljine raketama i laserima i gad pada. Ja sam nasao doktorku, malopre.:smoke:

Poznata vitalna farmaceutska kuca je izdala novi lek, pretpostavljam da ispravlja sve probleme i negativne efekte po pacijenta. Jos nisam stigao da doziram svojeg ;)

Zaključili smo već da ne ispravlja probleme sa overheatom oružja (što doduše i nije njihov posao, jer je to problem do igre), tako da se treba držati iND-ovog leka koji datira od 06.06.

Ne vredi da pazis posto se oruzje pregreje samo, odjednom i dog ne pucas...

To se desava kad ti protivnici bace "Sabotage" i to je u redu, problem je u tome sto tako ostane do save/loada :mad:

Mnogo dobra igra.
Šmek kotor-a, napucavanje slično gears of war
Baš mi je legla

sa vitalnim lekom nemam problema sa overheatom, bio je jednom posle zamene recepta, posle se nije vise javljao. Medjutim, desilo mi se dva puta da sam ispao van "mape", jednom na citadelu (ostao spolja ispred prozora od kazina u fluksu) i jednom na nekoj planeti (NPC me rokno throw-om i ja propao kroz pod i ispao ispod mape). Ovo mi se nije ranije desavalo :) (a vec sam obrnuo igru jednom)

Poslednja izmena:
Ja počeh novu igru sa vitalnim i baš sam namerno u prvoj borbi opalio rafal i zakucao trajni overheat...
Vraćam se na provereni ind lekić.

sa vitalnim lekom nemam problema sa overheatom, bio je jednom posle zamene recepta, posle se nije vise javljao. Medjutim, desilo mi se dva puta da sam ispao van "mape", jednom na citadelu (ostao spolja ispred prozora od kazina u fluksu) i jednom na nekoj planeti (NPC me rokno throw-om i ja propao kroz pod i ispao ispod mape). Ovo mi se nije ranije desavalo :) (a vec sam obrnuo igru jednom)

Ovo mi zvuci kao problem nevezan za medikament. Pacijent ocigledno boluje i od problema (psiholoskih) koje samo roditelj moze da resi :p

Sto se tice PO, nas poznati strucnjak iz ove oblasti has done it again, odnosno moze se naci poboljsana verzija vitalnog leka koji po svemu sudeci neutralise PO poremecaj kod pacijenta.

Pacijent je očigledno psihički nestabilan od rođenja i, po mojoj proceni, boluje od edipovog sindroma.
Ovo samo roditelji mogu rešiti pravilnim tretmanom. :d

Pojavila su se privremena rešenja, da li će biti efikasna do konačnog izlečenja-videćemo.

Pacijent je očigledno psihički nestabilan od rođenja i, po mojoj proceni, boluje od edipovog sindroma.
Ovo samo roditelji mogu rešiti pravilnim tretmanom. :d

Pojavila su se privremena rešenja, da li će biti efikasna do konačnog izlečenja-videćemo.

Tacno je da su problemi psiholoske prirode, a uzrok za dovodjenje pacijenta u to stanje je preteran zastitnicki odnos roditelja prema njemu. Od preteranog osecaja bezbednosti pacijent pocinje da ispoljava simptome u drugim oblastima, sto roditelji zbog svoje opsesije nisu primetili :p

инсталирао, покренуо и први утисак је да ми се не свиђа... али детаљнију анализу морам дати након што одиграм мало, надам се да ме неће убити предрасуде које сам остварио до сад.

/off Je li... ti i colt ste blizanci, a?

Ja počeh novu igru sa vitalnim i baš sam namerno u prvoj borbi opalio rafal i zakucao trajni overheat...
Vraćam se na provereni ind lekić.

save/load par puta dok se ne oporavi od prethodnog leka, posto, kao sto sam autor prethodnog leka rece "pacijent je svestan da mu se podvaljuje lek na silu ali ga mi dodatno hranimo medikamentima kako bi ga smirili i preusmerili njegov bes".
Uostalom, vitalni se brze ucitavaju i malo brze alt-tabuju (iako i dalje treba bar 10 sec)..Nem pojma ni sam sta je bolje. Kao sto rekoh, overheat problem je nesta posle par load/save i par sati igranja.
:wave:

Ja ne primetih ama baš nikakvu brzinsku razliku sa vitalnim lekićem.

Presao igru, kakav corny ending, a sve ostalo mi se manje vise svidelo.

Toliko sam se iznervirao da sam morao da opalim jedan Star Control 2, ko nije igrao, neka proba ili umre :)

Poslednja izmena:
aj rokajte spoilere, ne zbog mene vec zbog drugih. Ja sam u fazonu da ne necu da skeniram keepere jer znam ko su :D

aj rokajte spoilere, ne zbog mene vec zbog drugih. Ja sam u fazonu da ne necu da skeniram keepere jer znam ko su :D

Hehe, isti sam ja trip imao nakon zavrsetka, koliko mi se cini, nakon zavrsenog skeniranja dobijes bonus xp i kesha i to bi bilo to, mozda gresim.

ne gresis ali oni i dalje nemaju pojma.....nemaju pojma koja se tajna krije...sta su keeperi... :p

/off Je li... ti i colt ste blizanci, a?

ја овај аватар држим одкако сам на форуму, игром случаја гајимо исте симпатије према дотичној лепотици :) те стога и слични аватари /офф

Inace, ko god oce da igra masni efekat sa AA pod XP-om samo treba da skine nHancer i stavi AA+HDR oblivion kompatibilnost i forsira AA po zelji. Znam da su ATI karte bolje, ali eto, za nas skromne nvidia korisnike moze i AA u masnom efektu :p

Pozdrav Nedjo ! :wave:

Inace, ko god oce da igra masni efekat sa AA pod XP-om samo treba da skine nHancer i stavi AA+HDR oblivion kompatibilnost i forsira AA po zelji. Znam da su ATI karte bolje, ali eto, za nas skromne nvidia korisnike moze i AA u masnom efektu :p

Pozdrav Nedjo ! :wave:

Hvala na infou. :)

Nego, nisam bas detaljno pratio temu, ali cini mi se po par postova koje sam procitao da Nvidijine kartice nemaju bas neki zavidan frame rate, pa me interesuje koliko je to zaista "malo"?

ko ti je to reko ? Radi sve savrseno, to samo na grafikonima odredjenih sajtova nvidia ima losh fps. Ja evo drugi put obrcem igru sa 2xAA i nemam problema, na par mesta na citadelu padne na 30fps zbog AA, a ti sa svojom kartom sigurno neces imati takav problem. Bez AA - igra je svuda med i mleko glatka...

Ja ne primetih ama baš nikakvu brzinsku razliku sa vitalnim lekićem.
Pa kad imaš dual-kor i mnogo rama :)

Da li neko igra sa jednojezgarnim procesorom i 1 GB memorije, i da li primećuje razliku oko potrošnje memorije i brzine sa vitalnim i ind lekom?

Probao na Sempronu LE-1150 (2.0 GHz), 1 GB DDR2 i 7600GS 256 MB, što bi trebalo da je zvanična granica minimum requirementsa, i radi sasvim lepo u 1024x768 medium sa iND-om. Tako da je praktično svejedno šta koristite.

ko ti je to reko ? Radi sve savrseno, to samo na grafikonima odredjenih sajtova nvidia ima losh fps. Ja evo drugi put obrcem igru sa 2xAA i nemam problema, na par mesta na citadelu padne na 30fps zbog AA, a ti sa svojom kartom sigurno neces imati takav problem. Bez AA - igra je svuda med i mleko glatka...

Hvala na super informaciji Gx-x. :) Tek sad se radujem igranju. Doduse, morace malo da saceka, jel mi ispitni rok ne da mira... :(

Napravio sam samo jedan previd, a to je da ti imas GTS 320MB, kad sam pisao taj post mislio sam da imas GTS 512. Radice ti sve ok, ne znam jedino za AA, mislim da ce to biti malo cupavo na nekim mestima...

Ajd okej za AA, to i moze da se forsira kako tako pa i da proradi, al bukvalno se prepolovi fps, al shta je sa SOFT SHADOWS?!? Kako njih "forsirati"?
Znachi kako stvari stoje ladno su napravili navlakushu, kao neke senke koje liche na soft ali nemaju veze sa soft senkama! Sve mi je okej al te senke jedino stvarno su odvratne.. Najbolje se vidi izbliza kad pochnu da se baguju neshto po facama u toku dijaloga sa nekim..
Ima li ikakva linija kojom se mogu istweakovati te senke da budu mekane??
Ono shadowfilterradius=2 kad se povecava ne pomaze, samo se rashire ali ostanu tachkaste, debilno mnogo... :trust:

Napravio sam samo jedan previd, a to je da ti imas GTS 320MB, kad sam pisao taj post mislio sam da imas GTS 512. Radice ti sve ok, ne znam jedino za AA, mislim da ce to biti malo cupavo na nekim mestima...

U tom slucaju 1024X768 ce da vadi situaciju. :d Moj GTS polako, ali sigurno ulazi u godine, to je cinjenica; i u skorije vreme bi mogao da bude zamenjen. 9800GTX mi se ne kupuje, cekam da vidim sta ce da ATI uradi sa 4870, koji se jedini postavlja kao neka realna kupovina, ako se ispostavi tacno da ce nove Nvidie GTX 260 i 280 biti 400+ evra...

U tom slucaju 1024X768 ce da vadi situaciju. :d Moj GTS polako, ali sigurno ulazi u godine, to je cinjenica; i u skorije vreme bi mogao da bude zamenjen. 9800GTX mi se ne kupuje, cekam da vidim sta ce da ATI uradi sa 4870, koji se jedini postavlja kao neka realna kupovina, ako se ispostavi tacno da ce nove Nvidie GTX 260 i 280 biti 400+ evra...

Daj covjece opusti se, imas silu od makine! Mozces ti to tjerati ko od sale-sta bi rekao tek za moju makinu, pa opet se igram... Kako tako ali opet odradi 30fps-a.;)

Vrh Dno