Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

• Začetnik teme Začetnik teme gx-x
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mrsh ti :d za fo3 su modovi only hope 🙁
Word.
a ima li ovde uopste unique itema, armora oruzja i tako to 🙂
Nope!
jel dosao neko do 60. lvla? sta bre toliko ima da se budzi :] meni sada glavni skillovi skoro na maxu...
To za lvl60 je jos jedan bu!!$1t nacin za povecanje replay value igre. Mozes da ga dostignes tek u drugom prelasku, pod uslovom da si prvi put zavrsio igru sa bar lvl50 i na taj nacin otkljucao achievement koji ti daje +10% na sav stecen exp, uzas. Pri tom, kao sto si lepo primetio, nema nikakvog realnog motiva da se uopste trudis da zakucas lvl60.

a shto ovde da se trudish da budzhish lika kad nemozhesh da se shepurish online 😛

Zavrsih 🙂
Fenomenalna igra.Ima te mane, ali ipak je igra za pamcenje...Prica je jasna "kao dan", fenomenalno ispricana i rezirana.
Da su malo "rasirili" sporedne kvestove i napravili ih raznovrsnijim i sa vise sporedne price, ovo bi bio epic samo takav...No dobro.Nista nije savrseno.

ja sam tu pred zavrshnim chinom al me mrzi da igram 😀

ja sam tu pred zavrshnim chinom al me mrzi da igram 😀

Pred Ilos misijom?
Odigraj, ima tu svega...Taj deo igre mi se bas svideo.Bitke, pa malo neizvesnosti, pa opet akcija...bas filmski 🙂 Souvereign hebe kevu kako je dobro uradjen.

Zavrsih i ja igru. Dobra, pitka i nedovoljno komplikovana 🙂

Ovaj thread je jos ziv :-devil-: ? Ja igru zavrsio 2x pre desetak dana uninstall-irao i vec je zaboravio :d
Od mene samo toliko, ni ne zasluzuje vise...

Poslednja izmena:
Ljudi kako da izadjem iz vozila i udjem u peak 15?Dosao sam do onih vrata ona se sama otvaraja a ja jadan zarobljen izmedju ona cetri tocka.Da podsetim to se nalazi u Norveria-i.

Pritisnes taster "Q" (w/o quotes), stim da vidi da moras imati dovoljno slobodnog mesta okolo Mako-a da bi mogao da izadjes.

I svrati pre toga do neke grupe naucnika koji su u nekom podzemnom prolazu (koji km pre tih vrata).

Pred Ilos misijom?
Odigraj, ima tu svega...Taj deo igre mi se bas svideo.Bitke, pa malo neizvesnosti, pa opet akcija...bas filmski 🙂 Souvereign hebe kevu kako je dobro uradjen.

zavrshio sam sinoc (meh, boleo me zub pa kad vec propushtam party da otarasim ovo :d)

Ilos je fantastichan, bash je uhvacena mega atmosfera... steta sto sam nekako u zurbi proleteo kroz tu misiju mada nema sta tu toliko mnogo i da se radi 😉 prichica je poprilichno dobra, *** ako je razrade fino drugi deo ima potencijala dobrog...

finito, uninstall 🙂

Meni se zaglupi kad negde na Noveriji nabasam na M.Benenziu (zaboravih joj ime). Ne zakuca se igra, ali mogu samo da gledam šta se dešava ne i da učestvujem... Probao nekoliko puta i svaki put isto. Do tog dela je sve radilo kako treba. Lokacija je Secret Labs

Dobra Ash, sunce joj njeno... :d :d :d 😛

Ovo je part 1.

Prilozi

• MassEffect 2008-07-02 03-42-43-20.webp
    MassEffect 2008-07-02 03-42-43-20.webp
    35.1 KB · Pregleda: 178
  • MassEffect 2008-07-02 03-56-34-60 copy.webp
    MassEffect 2008-07-02 03-56-34-60 copy.webp
    28.5 KB · Pregleda: 133
  • MassEffect 2008-07-02 03-56-40-21.webp
    MassEffect 2008-07-02 03-56-40-21.webp
    21.6 KB · Pregleda: 106
  • MassEffect 2008-07-02 03-43-38-26.webp
    MassEffect 2008-07-02 03-43-38-26.webp
    16.4 KB · Pregleda: 105
  • MassEffect 2008-07-02 03-43-41-87.webp
    MassEffect 2008-07-02 03-43-41-87.webp
    26.8 KB · Pregleda: 117
Evo ga i part 2. :d

Prilozi

• Untitled-1.webp
    Untitled-1.webp
    22.2 KB · Pregleda: 169
  • MassEffect 2008-07-02 03-56-52-40.webp
    MassEffect 2008-07-02 03-56-52-40.webp
    22.6 KB · Pregleda: 192
  • MassEffect 2008-07-02 03-43-48-32.webp
    MassEffect 2008-07-02 03-43-48-32.webp
    36.6 KB · Pregleda: 124
Većina ljudi odgleda scenu na YouTube pa posle instalirao igru. 🙂

Većina ljudi odgleda scenu na YouTube pa posle instalirao igru. 🙂

Nisam hteo da gledam bilo sta vezano za igru dok nisam sam uzeo da je igram, da ne bih sebi pokvario iznenadjenja i mozda nacuo neki spoiler. Ash sam zgotivio od starta, pa je onda logicno da se "romance" plot ovako zavrsio... :d Salu na stranu, upravo sam presao igru, i voleo bih da podelim neka moja misljenja sa vama....

SPOILER WARNING: KO NIJE PRESAO IGRU, NEK NE CITA DALJE OD OVOG PASUSA 🙂
.
.
.
Ok, upravo sam presao novog Bioware-ovog pulena, i kao i sa svim ostalim njihovim naslovima, ostavio je debeo utisak na mene. mada na cudan nacin, moram da priznam... Koliko mi se prica i neke stvari u igri neverovatno dopadaju, toliko sam se i razocarao kod nekih delova. Anyway, da krenemo od pozitivnih osobina:

Grafika je fantasticna, Unreal 3 engine radi svoj posao. 😀 Mimika i pokreti na licu su izvanredno odradjeni, tacno se vidi kad neki NPC iskazuje odredjenu emociju. Glasovna gluma je jako dobra, sto je i uobicajeno sa Bioware-ovim igrama. Dizajn levela je interesantan, mozda pomalo mracan za moj ukus, no dobro, svakako drugaciji. RPG element u igri je zaista sveden na minimum, makar kad je akcija u pitanju, ali to ne mora da znaci nista lose, naprotiv... Izvodjenje iz treceg lica, sa opcijom za cover veoma slicnom kao u Gears Of War, plus izvanredan "fighting" interfejs na space, s kojim se sa lakocom izdaju naredbe i rasporedjuju jedinice. Izbor armora i oruzja mi se, takodje svidja, bas kao i opcija - nema municije, ali je zato tu overload. 😀 Sve u svemu, dosta novina, kad se porede predhodni Bioware-ovi naslovi. Prica je izvanredna (to se i ocekivalo), likovi koje vodite su upecatljivi i interesantni, i prosto imas osecaj da su "od krvi i mesa". :d Dijalozi su dobri; glumci su jako solidno odradili posao, muziku i zvuk, nema potrebe da komentarisem, uradjeni su na nivou i u skladu sa visokim budzetom igre. Ono sto mi se posebno svidelo je cinjenica da tokom storyline-a, niste uvek u situaciji da donosite apsolutne (crno-bele) odluke, vec cete se cesto suocavati sa izborom loseg i jos goreg. To poprilicno dodaje na celokupnoj atmosferi i dubini price.

E sad, da predjem na lose strane igre:

Ne znam za vas, ali meni su side misije na onim planetama bile izrazito dosadne. Upravljanje mako-m je katastrofalno, a predeli na planetama su isprazni, jednolicni i monotoni. Jako je mali broj side-questova koji se prelamaju sa main storyline-om; vecina njih se svodi na - "idi na onu planetu i pobi to i to..." Uz ovako snaznu i efektnu glavnu pricu, mogli su da se dosta vise potrude oko side questova, jel ovako zaista stvaraju nepotreban i suvisan element u igri. U KOTOR-u je ovo neuporedivo bolje odradjeno. Kad smo vec kod KOTOR-a, treba se setiti odlicnog sistema odnosa sa tvojom ekipom iz dvojke - na osnovu tvojih stavova i izbora u toku igre, neki pratioci cete omrznuti, a neki izuzetno zgotiviti. To u ME nepostoji... Kao posledicu dosadnih side questova, pomenuo bih i relativno kratko vreme prelaska igre, za jedan ovako snazan RPG. Ja sam je presao za nekih 27 sati soldinog igranja na 48 levelu. Za kraj, moja najveca zamerka Mass Effectu su - Asari.... Cinjenica je da kod insekata postoje neke vrste koje su mono-gender, medjutim u slucaju sisara koji po konstituciji neverovatno podseca na coveka, to moze da se nazove samo jednim imenom - hermafrodit! Ne treba mnogo lupati glavom o zid, da bi se shvatilo da je ovo debilan pokusaj Bioware-a da udje pod kozu yebenoj gay zajednici i njihovom lobiju, koji je, nazalost, sve jaci i jaci... Secam se da su nesto slicno pokusali i sa KOTOR-om, ali su normalni i pametni momci iz Lucas Arta striktno rekli - "nista od toga", tako da je cela zamisao pala u vodu. Nazalost, plan su ostvarili sa ME-om. Bez uvrede, ali svi oni koji su "furali" romasu sa Liarom, ili nisu sigurni u sopstvenu seksulanost, ili na taj nacin, kroz navodno "zezanje" potenciraju neku svoju skrivenu perverziju... Pa sama Liara je rekla: "I'm not precisely a woman"... Bljak! :vomit:
Da ne razvlacim dalje, zakljucak je - Mass Effect je zaista odlicna igra, ali je KOTOR mnoooooogo bolji. 😀 Prica je svakako jedan od glavnih aduta igre, a posto je ovo tek prvi deo od trilogije, moracemo da sacekamo i ostala dva, da bi mogli da ocenjujemo sve overall. 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Ok, imam najsveziji lekcic, sve je to lepo. Nego, koji forecware je najbolji za igru za stariske 8800 karte?

Još jedan problem. Najnoviji lek nezavisnih i malih kuvara, kada sletim na prvu planetu i pustim jurnal na O igra zablokira. Help?

Izasao prvi patch i prvi Download Content, aka nova avantura 🙂

Update 1.01

* added some infrastructure support for additional downloadable content
* updated the image of the Batarian race in the codex
* fixed an issue where the center channel for hardware audio wouldn't play correctly sometimes
* fixed an issue where the hardware mouse pointer would disappear when first selected
* fixed an issue where Shepard did not auto-crouch when entering cover in some places
* fixed a tool-tip indicating a game restart is needed before enabling hardware or software audio if the option was changed
* fixed an issue where ambient conversation would not be heard from rear speakers sometimes
* fixed a text string to make it clearer on how to exit a vehicle
* fixed a text string so the tool top for dragging the map is clearer in French languages builds

Mass Effect Configuration Utility

* fixed a crash running on certain multi-core AMD systems
* fixed an issue where video RAM was not being reported properly on certain cards

Fully optimized for the PC, “Bring Down the Sky” is the first in a series of planned downloadable content that will further expand the Mass Effect story and universe. It includes a new uncharted world that introduces the deadly Batarian alien race, approximately 90 minutes of new gameplay and an original soundtrack.

The storyline for the new content begins as Batarian extremists have hijacked a mobile asteroid station in the Asgard system, setting it on a collision course with the nearby colony world of Terra Nova. Only Commander Shepard can save the millions of innocent civilians before the asteroid completes its deadly descent.

DLC Installation Instructions

1. Log in to the BioWare Community (register for a free BioWare Community Account or Login to your account now)
2. Register Your Mass Effect (PC) CD Key and get a Mass Effect: Bring Down the Sky CD Key for free!
* Once you are logged in, register your Mass Effect (PC) CD Key on this CD Key Page. (login required)
* Your Mass Effect : Bring Down the Sky CD Key will be listed once your key is registered.
3. Download and Run the Installer
* Run the downloaded file to install the new content.
* Enter your Mass Effect: Bring Down the Sky CD Key when asked by the installer.
* You can always access this CD Key from your Mass Effect CD Key page. (login required)

http://www.worthplaying.com/article.php?sid=54257
http://www.worthdownloading.com/game.php?gid=1602

Prevara , nanu im!!! Posteno im sudite pa da ih streljamo! :smash: :d

Jedna od najboljih igara koja je u poslednje vreme izasla na PC.

Jedna od najboljih igara koja je u poslednje vreme izasla na PC.

Mnogi se nece sloziti sa tom konstatacijom sto na ovom forumu sto na drugim. A opet mnogo je i onih koji ce to potvrditi.
Sve u svemu ja mislim da je u nedostatku kvalitetnijih naslova Mass Effect je uspeo da uzme svoj deo kolaca kao jedna prosecna igra overhype-ovana od strane EA i kriticara naklonjenih njima. I samim tim ponela titulu "najbolja"

Igra je jako igriva i to je najbitnije. A to dal ju je EA ishajpovao, za uživanje uopšte nije važno.

Zahtevno ce biti u smislu da ce igra zahtevati Windows Vistu .
Tacnije nece raditi na starijim operativnim sistemima

i ja da se malo bacim na kritiku ME-a:
sto, bre, nisu sredili najveci ERROR od svih: "Cannot save at this time" - i tako doveka!!!!!!!!
necu ja da igru uvezbavam, nego da uzivam! ubilo me u pojam to sto ne moze da se snima kad ocu! A OCU! i osim toga, i druge igre su bile i zanimljive i teske, pa i opet su dali save kad oces - ako oces. ovo je smejurija... da opisujem igru u nekom casopisu - ovo je U STARTU -20 bodova u startu!!! sta ako nemam 45min vezano da se posigram? (a toliko mi treba prosecno od sejv gejma - do sejv gejma) !!! u igri se uziva - a ne uvezbava se... nek kaze ko sta hoce

Ti baš nemaš iskustva sa konzolaškim igrama. Budi srećan što nisu ostali na savegame point-ima.

Nazad
Vrh Dno