Zavrsio sam svoj prvi prelazak igre posle 70 sati i evo sta mogu da kazem iskreno o tome sta mi se svidelo, a sta ne:
Sta je dobro:
- napokon Mass Effect ima planete koje realno imaju velike mape gde sve svasta desava
- Likovi su dobri kada ih upoznate blize i pogotovo kada prodjete njihove "misije lojalnosti"
- Ima jako mnogo misija razlicite tezine i duzine
- sistem borbe je dinamican, dodavanje jet pack-a je veoma dobra stvar
- mozete da pravite kombinacije svojih weapon, biotic i technical mogucnosti, sto znaci da mozete da se prilagodite neprijateljima
- voznja Nomada je veoma dobra, ima smisla istrazivati za njega upgrade-ove
- ima smisla raditi crafting zato sto mozete dobiti interesantna oruzija
- planete izgledaju odlicno
Sta je lose:
- mene je najvise razocarao main quest - ocekivao sam nesto kao u Mass Effect 1, na kraju nista posebno...
- glavni zloca je previse slab kada se poredi sa Reapers ili tako necim
- mnogo stvari nije objasnjeno na kraju igre i to su ostavili za nastavke (pretpostavljam)
- u pocetku je lepo leteti u svemiru i gledati animacije preleta od jedne planete do druge, ali pred kraj bas krece da smara
- animacije likova nisu katastrofalne sve vreme, ali u nekim momentima zaista krenes da se pitas gde je gledao Quality Assurance?!?
- vidi se da je mnogo misija napravljeno da bi jednostavno produzilo igru, tj. u njima nema niceg specijalnog ili interesantnog vec je samo - idi na ovu planetu, pokupi ovu stvar i odnesi je na drugu planetu (izgubi na to 15-20 minuta zbog preleta u svemiru koji ne moze da se propusti).
Ako bi ocenjivao igru, posle prvog igranja, dao bih joj 7/10 i to uglavnom zbog toga sto su se trudili da naprave novi svet i novu galaktiku. Likovi i setting su dobri, ali bi sve ostalo moglo da bude mnogo bolje. Nadam se da ce nauciti nesto iz ove igre i napraviti Mass Effect: Andromeda 2 kako treba.