Šta je novo?

Mass Effect: Andromeda

Vi sto igrate kako funkcionisu moći saboraca? Znam da ih ne mozete kontrolisati kako ih onda kombinujete sa svojim moćima? Jel postoji nacin da se barem utice na koju moć će saborac da spamuje (investiranjem poena) ili AI radi kako hoće tj ima moć koju preferira? Ovako je bilo u ranijim delovima sto naravno je izuzetno glupo za gameplay ali je moglo da se iskljuci.

Ne videh da neko na yt igra ko:
https://goo.gl/CFtCRr :d

pa zato moram da pitam.

Poslednja izmena:
Ti ih razvijaš kako želiš, ili lupaš auto level. Kao u prošlim delovima - međutim, kad krene fajt obično nemaš vremena da razmišljaš, samo da fokusiraš saborce na određene protivnike.

Imaš combo primer moći i combo detonator, pa možeš da kombinuješ.

Saborci idu gde hoce i rade sta zele. Mozes pomalo da ih usmeravas po bojnom polju, ali to nije neophodno i ne vidim da ti donosi neku specijalnu takticku prednost (u vidu flankovanja, npr). Combat je vise hektican nego taktican, sto je zrtva potpunog prelaska na realtime combat. Ne mozes direktno da preuzimas kontrolu nad njima i aktiviras njihove moci, vec o tome odlucuje njihov AI na osnovu moci u koje si odabrao da investiras poene. Svaki od njih ima uzi opseg moci koje se dele na aktivne i pasivne, a u zavisnosti od klase, koja je u skladu sa njihovim backgroundom, i leveluju zajedno sa tvojim karakterom. Taj deo sa saborcima mi je generalno dosta slab, cesto i ne primetim njihovo dejstvo, ali u teoriji makar, mozes da pravis neki komplementaran squad, i koristis razne komboe i sinergije.

Dakle najbolje je izabrati tenkove za saborce, ko je jos tenk pored krogana?

Cora i Liam Kosta su soldieri sa nekim close combat specijalnostima, ali dosta zavisi i od toga kako levelujes svog lika. Prakticno svakom saboracu mozes da unapredis defanzivne pasive koji mu daju dosta stita i hp regen.

Zavrsio sam svoj prvi prelazak igre posle 70 sati i evo sta mogu da kazem iskreno o tome sta mi se svidelo, a sta ne:

Sta je dobro:
- napokon Mass Effect ima planete koje realno imaju velike mape gde sve svasta desava
- Likovi su dobri kada ih upoznate blize i pogotovo kada prodjete njihove "misije lojalnosti"
- Ima jako mnogo misija razlicite tezine i duzine
- sistem borbe je dinamican, dodavanje jet pack-a je veoma dobra stvar
- mozete da pravite kombinacije svojih weapon, biotic i technical mogucnosti, sto znaci da mozete da se prilagodite neprijateljima
- voznja Nomada je veoma dobra, ima smisla istrazivati za njega upgrade-ove
- ima smisla raditi crafting zato sto mozete dobiti interesantna oruzija
- planete izgledaju odlicno

Sta je lose:
- mene je najvise razocarao main quest - ocekivao sam nesto kao u Mass Effect 1, na kraju nista posebno...
- glavni zloca je previse slab kada se poredi sa Reapers ili tako necim
- mnogo stvari nije objasnjeno na kraju igre i to su ostavili za nastavke (pretpostavljam)
- u pocetku je lepo leteti u svemiru i gledati animacije preleta od jedne planete do druge, ali pred kraj bas krece da smara
- animacije likova nisu katastrofalne sve vreme, ali u nekim momentima zaista krenes da se pitas gde je gledao Quality Assurance?!?
- vidi se da je mnogo misija napravljeno da bi jednostavno produzilo igru, tj. u njima nema niceg specijalnog ili interesantnog vec je samo - idi na ovu planetu, pokupi ovu stvar i odnesi je na drugu planetu (izgubi na to 15-20 minuta zbog preleta u svemiru koji ne moze da se propusti).

Ako bi ocenjivao igru, posle prvog igranja, dao bih joj 7/10 i to uglavnom zbog toga sto su se trudili da naprave novi svet i novu galaktiku. Likovi i setting su dobri, ali bi sve ostalo moglo da bude mnogo bolje. Nadam se da ce nauciti nesto iz ove igre i napraviti Mass Effect: Andromeda 2 kako treba.

Kad ti SJW ideologija diktira kakva će igra biti. Nije se ovo uopšte videlo iz aviona...

F7qNVMp.jpg

https://techraptor.net/content/report-bioware-outsourced-mass-effect-andromeda-facial-animations

Sent from mTalk

Ozbiljna zavera se nadvila nad ovom igrom.

Ko je uzeo da igra vidi u prvih par sati da se previše bulšita prelilo po YT i netu uopšte, a najglasniji su oni koji igru nisu ni probali. Teška nebuloza.

Ko je uzeo da igra vidi u prvih par sati da se previše bulšita prelilo po YT i netu uopšte, a najglasniji su oni koji igru nisu ni probali. Teška nebuloza.

Slazem se - igra ima probleme, ali da je tako losa kao sto pricaju mnogi na Youtube-u, to definitvno nije.

Nisam igrao i ne planiram uskoro, ali ne vidim zasto se ne bi oplelo po igri zbog gluposti koje su u njoj.
Da se razumemo, nemam uopste sumnju da je igra zabavna i verovatno ce poispravljati vece ******stine, ali cena je standardna za AAA, igra ima mikro transakcije i ko zna koliko ce love da uzme od DLCeva.
Hvala bogu da treba da ih isprozivaju za ociglednu hvatanje krivina u razvoju. Postaje malo klise, ali posle Witcher-a 3 ovo je cak i bezobrazno.

^
+1 hahahah...hahaahah..

Poslednja izmena:
Ja ne znam da li to uopšte neko proba da igra dok ne izađe u prodaju? I šta rade uopšte ti testeri? Da igre izađu malo u probu za besplatno masovno igranje bile bi mlogo bolje u finalnom izdanju. Ja je juče instalrao tu Andromedu ali me nekako strah da probam.:wc:

Pa verovatno je testiranje bilo kratko, osecam da su glavesine bile "pet godina da je radite odmah da ste je zavrsili"

Poslednja izmena:
Ja je juče instalrao tu Andromedu ali me nekako strah da probam
Ni za zivu glavu je nemoj probati,zivot ce ti se drasticno promenuti.Odmah da si je deinstalirao ili jos bolje spali ceo racunar i pobegni negde daleko!:D
Meni je ovo odlicno.Da nisam citao ovde kako se svi zale na animacije lica ne bih ni primetio da nesto nije uredu.Mada meni su sasvim ok!

Ni za zivu glavu je nemoj probati,zivot ce ti se drasticno promenuti.Odmah da si je deinstalirao ili jos bolje spali ceo racunar i pobegni negde daleko!:D
Meni je ovo odlicno.Da nisam citao ovde kako se svi zale na animacije lica ne bih ni primetio da nesto nije uredu.Mada meni su sasvim ok!

Evo sad još sa 1.05 okice lepo izgledaju, a zanimljivo koliko čini izgled likova drugačijim.

^
Slazem se da neke sitnice i detalji mogu da ti daju potpuno drugaciji dozivljaj!Nedavno sam instalirao Fallout 3 i bukvalno sam igrao pola sata bas zbog tih animacija.Prosto mi je kretanje lika toliko "bolo" oci da nisam mogao da nastavim!Zasto?Zato sto sam video pet puta bolje.Andromeda je mogla bolje izgledati u drugom engine-u!Sve je to moglo bolje,ali smo dobili produkt takav kakav je.
Onda se pojavio neki IT obrazovani strucnjak koji je napljuvao igru i povukao masu da isto to uradi!Zalosno je to sto 50% igraca ne razmislja svojom glavom i nema svoje misljenje,nego se misljenje nekog pojedinca prenosi sa foruma na forum.Ne daj boze da razmisljas drugacije nego ostala masa,jer ces na kraju ispasti gluperda koja ne zna sta valja!

Izeba sam se, skinuo sma verziju bez engleskog jezika... Sad teram na nemackom :D Cvajcing. Zna li neko foru gde mogu da skinem engleski jezik? Inace zvucni efekti su dobri, kao i grafika, al optimizacija tanka u fulu...

EDIT: SKinucu drugu verziju igre

Poslednja izmena:
Ovo je već korak u pravom smeru, ona čuvena scena popravljena, ima i blage gestikulacije i grimase na licu, mnogo prirodnije izgleda. Ako nastave da krpe kako treba trebalo bi do jeseni da bude igrivo.

Najbolja stvar je ipak ubačen Skip kod kretanja po sistemu koji istrazujes. Prelepo jeste, ali nakon nekih 10 puta ... ;)

Nazad
Vrh Dno