Šta je novo?

Mass Effect 3

Malo sam napimpovao najbolji War ASSet, da se nadje za svaki slucaj:D

Ojth2.jpg

Pitanje:

Sad mi se na mapi galaksije pojavljuju Reaperi, ali bez sistema, i mogu se "selektovati" ali ne moze jump...? Jel to i kod vas tako?

Poslednja izmena:
Ja sam odradio sve moguće i imam 6830 TMS, pre Cerberus baze. kako si uspeo 12155 nije mi jasno

Zapravo je 7155 :) Takodje pre cerberus baze. Ovo je malo editovanja coalesced.bin fajla na racun Mirande
Definitivno je nemoguce dostici 10k igrajuci single, ili ce se neko cudo desiti u medjuvremenu lol

Drago mi je da su kada je reč o ovom vizuelnom delu sredili kontrast na koji su se svi žalili u dvojci i možda ponajviše to što su popravili svetlo, izgled materijala i desaturirali kolorit. Daleko prirodnoje izgledaju naročito ove urbane mape sada...

http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/10084349&lf=8

I don't think Bioware is out of touch with their customers though I agree with an earlier poster that right now they are assessing their options. Nor do I think that everyone speaking up for them at the moment is a "yes man" or shill. That said:

I don't for a moment think there are any other endings, this was a hallucination, etc. Bioware/EA is letting these speculations go on for two reasons. First, they are letting people vent. Secondly, they are weighing options.

Years ago, I worked for a PR damage control team and everything right now is going by the book. First, re-affirm and ignore (also known as doubling down), then try and define the detractors in the mainstream with things like "this is all a big mistunderstand", etc. while remaining civil in the hopes the detractors go rabid. Meanwhile go dark and use countermeasures through third part sources to prop up your position and brand the outcry as driven by hacks, haters or a minority trying to wear out the detractors on these outlets or "shock troops" while protecting the corporate core. Next, offer something distracting (notice SWTOR is free this upcoming weekend) known as the "faux olive branch"/ask the angry people to explain their concerns (without agreeing to commit to a compromise), buy more add time (definitely going on right now), and hope it dies down. If the pressure is still on, determine the economic viability of 1) ignoring the outcry and banking on the fickle nature of consumers to get over it or 2) determining if we can make money off of fixing it.

If it is any consolation, the decision whether or not there is a fix DLC, etc, won't be made by the writers so illusions to things they wanted to convey don't matter much atm (to wit: the leads comments yesterday). I suspect he's been called in and politely told by the PR guys to not do that again. This is now a corporate problem, not an artistic struggle with fans. Somewhere in the EA bunker, attorneys, PR guys, writers and brass are sharing numbers b/c in the end this will come down to hard currency.

As one who despises the endings, I'm hoping the suits tell the visionaries that the customers are loud enough and numerous enough to swollow their pride and get them out of this storm. For those that love them, I readily accept your position and respectfully disagree.

Obrnuo.
Ne znam sto se podigla onolika frka oko zavrsetaka...meni se nekako logicno zavrsila prica:) I meni bi solidno objasnjenje za Reapere i ovaj haos...

EPIC.

Moj zavrsetak:

Samoubio sam Illusive Mana, i odabrao dosledno unistenje Reaper-a, i Shep LIVES :)

Poslednja izmena:
Pa mislim da se najvise frke podiglo zbog redinesa koji moras da budzis kroz multiplejer da bi mogao da dobijes bolji kraj.

Da, to je glupost nevidjena, mada meni vise smetaju

... rupe u prici kod zavrsetaka, ima o tome na IGN bas fino popisano, a i onolike odluke u igri i na kraju se svelo na "3 puta" sto me podsetilo na DeusEX HR i onu glupost sa 3 ili 4 dugmeta na kraju :S:
Ovako sam unistio i Geth a verovatno i EDI ... which sucks.

S te strane rage je apsolutno opravdan. Ali mi je ok objasnjenje za Reapere...

Da, i ovo -

Ne znam da li je to postala moda neka, ali opet fali closure , makar tekstualni kakav je bio u DA:O...mada ovako sa unistenim mass relejima kapiram da su svi u celoj galaksiji shebani i da ce suncev sitem biti krcat kroganima:d

Poslednja izmena:
Meni je osnovni zaplet sa riperima pomalo budalast. Nadam se da ce do kraja da se objasni zasto oni rade to sto rade, jer je ovo do sada bilo nezadovoljavajuce.

Trebalo bi procitati text na tu temu, koji pomalo ubija car uzivljavanja u "kvalitetnu" naraciju ME univerzuma. Nakon svega, ja drzim da jeste kvalitetnija od vecine drugih igara, ili se bar vise trudi, ali zamerke stoje.

http://tap-repeatedly.com/2010/01/negative-effects/

Ja sam nekako vise "na ovoj strani" - tj nadam se da ima neke pozadine iza ponudjenih izbora, ovo objasnjenje iz linka dole mi deluje odlicno, POD USLOVOM da ni ovde ne vazi ono "najjednostavnije objasnjenje je obicno uvek istinito", tj da je Biware zas*o...stvarno ima nekih cudnih stvari koje upadaju u oci u poslednjoj deonici i koje ne mogu da povezem sa ostatkom igre. Nadam se da ima nesto iza toga svega a ne (uobicajena) stvar koja se desila mnogo cemu (zavrsetku serije Lost recimo) tj da je sve otislo dodjavola kad 100 producenata ima razlicite ideje a para mora da se zaradi i proizvod sto pre izbaci na trziste.

Linak - http://jcwigriff.com/2012/03/16/mass-effect-3-ending-potentially-most-impressive-in-gaming-history/

Po meni, jedino moguce objasnjenje za clusterfuck na kraju i eventualni "prozor" za cupanje price.

Ovo za Reapere, meni ne smeta, i ne trazim 100% objasnjenje njihovih namera ( vise puta se pominjalo da mi jednostavno ne mozemo razumeti reapere i to je to...cak je nekoliko puta jasno sugerisano i to mi je cool. Kad razgovaram sa takvom formom zivota i treba da se osetim kao pas koji gleda u e=mc2 ) Jednostavno, oni dovode red u galaksiju koja je ocigledno tor ovaca (ovo sam vec pominjao u ME ili ME2 temi) kojima treba povremeno "proredjivanje". Ko je iza Reapera? Ja licno ne bi rekao da je catalyst jer mi je sve posle onog momenta kad me spicio zrak tragicno, bez smisla i za zaborav ...
Ali ne mogu da se otmem utisku da su izbori na kraju "neobicno" postavljeni kao paragon, renegade i neutral, a da mi je paragon u startu bio cudan jer je to bio Illusive man-ov san. No likey... a Anderson da bude u "crvenom" tj renegade zavrsetku ... hm

I WANT TO BELIEVE da je kraj samo posledica indoktrinacije i da ako smo odabrali RENEGADE opciju na kraju i preziveli, mozemo ocekivati pravo razresenje...i da je ovo zapravo bio jbno GENIJALAN zavrsetak ... wishful thinking ...

Poslednja izmena:

Celo vece se bakcem oko zavrsetka...:D
Video koji sumira ono sto sam pomenuo gore...dakle zavrsetak je ili *****ski clusterfuck ili genijalni mindfuck ...

Tek sam danas provailo da ovo ima, ali dodali su stvari poput tech i biotic explosion. Npr, za biotic explosion se pogodi sa npr. warp zatim neki power poput throw, pull i slicno. Mnogo dobar nacin za ubijanje pogotovo armored neprijatelja poput atlasa, banshija, brutea. Pored onog pogodjenog ubija i sve u krugu oko njega, najslicine kao shock kombo u UT-u koje igrao, samo jos veci krug zahvata.

http://masseffect.wikia.com/wiki/Biotic_Explosions

Pa to je osnovna taktika u MP. Warp je po meni prilicno slab, ali zato kada ga iskombinujes sa throw... Asari adept i drel adept su bas jaki zbog ovoga. Meni se drell pogotovo svidja. Ima solidan malee, brz je nevidjeno, pull+reave moze da skine slabije neprijatelje i da ojadi jace. Sam reave skida shield i barijeru. Pola vremena i ne moras da koristis oruzje. Pogotovo ako imas dobre saigrace. Tek ako imas phalanx ili carnifex sa onim weight upgrade pa dobijas 200% bonus, pull se recharge i pre nego sto pogodi neprijatelja.

Naleteo sam na jedan užasan opis, na žalost znam tog klinca, pa, jel može neko da mi kaže šta misli o ovom raspadu nazvanom opis jedne ovakve igre :) naravno ako nekoga ne mrzi, ali ne bi trebalo s'obzirom da je dug jedno 25 reda.

http://www.pcigre.com/content/view/14104/79/

^^Mogu ovi iz Biowarea da lupetaju koliko oce, za mene je to jedini moguci zavrsetak i tacka :)
To sam namirisao u toku igre kad mi je onaj klinac poceo da soli pamet (jelte ja sam masina koja salje druge masine da vas trebe kako vi ne bi napravili masine koje ce da vas trebe??? Umesto mene??? well, FUCKYOU little asshole) pa sam stao i krenuo da razmisljam W-T-F je ovo jedno 10 minuta lol:d I odabrao "najgori" kraj a to je "sasvim slucajno" jedini kraj gde Shepard zapravo ostaje dosledan misiji i prezivi.
Indoktrinacija je pocela u The Arrival kad su ga uhvatili, nastavila se prilaskom Reapera zemlji sa pojavom decaka i zatim finale u tih 10 minuta na kraju gde Harbinger pokusava da ga navede na pogresan izbor. Ja kao paragon da izaberem Illusion Man-ovu opciju? Hell no. Onaj sinergy mi je bio "privlacan" i tu sam zamalo i otisao, al reko cekaj...jel sam ovde dosao da trebim reapere ili da budem hipik:d

dakle, Shep je preziveo tj izbegao indoktrinaciju i moze da se ocekuje ocigledan ishod - trebljenje reapera i ende .

@wahad: opis je prazan i samo je niz pohvalnih konstatacija...na stranu sto se ne slazem sa vecinom pohvala i redosledom kvaliteta u trilogiji...nema ni rec kritike...Onaj Angry Joe je pokrio skoro sve, onako kako bi i trebalo da se uradi recenzija igre:)

Poslednja izmena:
Vidis, mene je taj decak *****ao zbog ****nog EA koji je svaku igru pretvarao u klasicne holivudske secerleme. Uopste mi nije palo na pamet da on mozda ima neko drugo znacenje u igri. Sav haos na kraju igre nakon sto Sheparda pogodi Harbenger mi je prosto bio ... logicno nelogican pa nisam primetio par stvari koje realno mogu da ti nagoveste da nesto nije bas na mestu. Ono dvoumljenje Illusive Man-a mi je bilo nekako prirodno posto sam ga u toku igre navodio u dijalozima da preispita svoje poteze. Na kraju sam izabrao sinergiju jer prosto verujem da je to sledeci korak u nasoj evoluciji.
Drugo, cela prica oko tih mind-fuck poteza Reapera mi je malo ... cudna. Oni imaju prakticno nezaustavljivu armiju i dovoljno je samo da krenu u invaziju. Cemu zaposedanje bitnih figura raznih zivotnih vrsti? Manipulacije i politicke igre? ...

To sa indoktrinacijom vaznih figura je samo sraf u masineriji, ne treba mu pridavati veci znacaj...OSIM kad se uzme u obzir da Crucible nijedna civilizacija nije uspela da dovrsi zbog odredjene grupe koja je htela da se bori sa reaperima na jelte drugaciji nacin (aka vodja im je bio indoktriniran u startu i zeli da reapere kontrolise/da saradjuje s njima/da se miri s njima/da se ujedini tj sinergija i slicno) i svi su doziveli propast. Iznova i iznova. Dakle, narod galaksije ( :d) je uvek imao realnu sansu da se izbori sa reaperima, ali ovi su redovno koristili zastitni mehanizam tj pojedince da to sprece.

Poslednja izmena:
To što su izbacili ono imbecilno kopanje mogu samo da pozdravim i kažem hvala bogu... Što se hackinga tiče mogli su da ostave ali da ga svedu na minimum ili barem na neku normalu u zvaisnosti od situacije.

A što se tiče telefona, heh.. danas sve manje više ima tendenciju da pređe na mobilne ili barem padove. Takav je trend, šta da se radi...

Izbacivanje imbecilnog kopanja je samo jedan u nizu trendova da svi u svakoj igri sve otkriju. Replay value u svakoj narednoj iteraciji opada. ***. ono je bilo mučno ali samo za strpljive mazge, sad svi sve mogu, vratiš se na 3/4 igre nešto promeniš i dobiješ potpuno drugačiji kraj i sl. Nema onog više kao u BG; FO serijalima da napraviš izbor u prvoj desetini igre i da te to prati do samog kraja.

To sa indoktrinacijom vaznih figura je samo sraf u masineriji, ne treba mu pridavati veci znacaj...OSIM kad se uzme u obzir da Crucible nijedna civilizacija nije uspela da dovrsi zbog odredjene grupe koja je htela da se bori sa reaperima na jelte drugaciji nacin (aka vodja im je bio indoktriniran u startu i zeli da reapere kontrolise/da saradjuje s njima/da se miri s njima/da se ujedini tj sinergija i slicno) i svi su doziveli propast. Iznova i iznova. Dakle, narod galaksije ( :d) je uvek imao realnu sansu da se izbori sa reaperima, ali ovi su redovno koristili zastitni mehanizam tj pojedince da to sprece.

Da, to ima logike.
Glavna fora za "provaljivanje" kraja jeste upravo onaj momenat kada na kratko vidimo N7 armor i udisaj. Telo je u nekim rusevinama. WTF? To jedino moze da znaci da je Shepard u stvari sve vreme u Londonu.

Bas tako...:)

@nex

ma opis je užasan, zakačili su na sajt i brukaju se...

Aliii... ako je to sve tako, kako se onda uopste desilo paljenje Citadela? Ako je sve vreme Shepard u Londonu, kako je startovao eksploziju? Ako sam sve dobro razumeo, nakon sto te pogodi beam padas u nesvest i krece tripovanje :) Kako se onda fizicki desava da napravis bilo koji izbor?

***. ne znam da li sam ikad ovoliko spoilera kucao :D

E, tu je kvaka :)

Izbori koji su ti ponudjeni su samo fajt sa indoktrinacijom. I nista vise od toga. Ako se uspesno izboris, budis se u Londonu gde si i bio sve vreme i nastavljas fajt tj vodis raju do konacne pobede :) Kako ce vec to Citadela+Crucible da odrade, ili cemo videti u nastavku ili jednostavno pusti mastu na volju.

Poslednja izmena:
Da, ali
Cemu onda bezanje Normandije? I tu ima taj interesantan detalj da nakon crash-landeing-a iz broda izlaze oni saborci koje si izabrao da te prate u Londonu. Takodje, ona sekvenca na kraju kada starac kaze "one more story", gledamo planetu na kojoj se Normandija srusila.
Mozda je nakon fatalnog pogotka ustvari krece bezanija od Reapera? Sto bi donekle objasnilo bezanje Normandije kroz mass relay i saborce u poslednjoj sceni.

Jok...po meni, ti sinematici su tu tek da pokazu kakav-takav closure i naznaku moguceg ishoda ... I totalni besmisao istih treba da nam nagovesti da .... "tooo nije istina" :d
Releji ne mogu eksplodirati na kraju, to bi znacilo unistenje bezbroj sistema a i naseg, sve flote su ostale ovde, ako neko i prezivi eksplozije releja onda ce ubrzo biti zatrpan kroganima, gde je to pa odleteo Joker a pre toga pokupio ljude koji su bili sa shepom u Londonu...nema nikakvog smisla i sve je prepuno rupetina u prici da je to prosto je-be-no neverovatno za igru koja ima pricu kao jedan od aduta... Inace ne bih rekao da je ista planeta na koju je pala normandija...no nebitno...

TO SE NIJE DESILO:D Shepard se budi u Londonu i to je to...ok, matori kaze da ima jos koja prica da bude ispricana, no problem...

Zanima me romansa sa Ashley...

Zanima me kako da udjem u romansu sa ahsley?
Sada sam zavrsio onu misiju gde oslobadjam Citadel od Cerebrusa i na Normandiji u kapetanovoj kabini imam opciju da pozovem razne likove u kabinu (i koliko kontam tu ih mogu startovati...)... Ali nema opcije za Ashley... Malo sma googlao i video da sa Ashley mogu da imam romansu maltene na pocetku igre, kada se oporavi u bonici... Da li postoji mogucnost da je startujem kasnije u toku igre?

Poslednja izmena:
Vrh Dno