Šta je novo?

Mass Effect 3

Igra mi je ok, za sada, ali mi ovaj status iz dvojke nesto ne stima... Imao sam ih nekoliko a izgleda da sam sacuvao jedino ovaj eksperimentalni koji sam odigrao malo bezveze. Tako se ja odjavljujem iz trojke do daljnjeg i vracam na dvojku da je odigram propisno sa svim DLC-ovima. Inace, odvalio bih jednom dobrom motkom onoga ko je smisljao ove menije, podmenije i sheme u delu za nadogradnju oruzija... Ovo je vrhunac neinventivnosti i neintuitivnosti. Em sto izgubis vreme dok skontas kako radi, em sto sam se par puta presao i poneo vise nego sto mi treba jer su ga totalno idijostki koncipirali, a pri tom nam nisu cak ostavili mogucnost da u bilo kom trenutku to mozemo da popravimo, pa onda jos pride placas penale u borbi zbog opterecenosti. Ocekivao sam de ce posle onog besomucnog kopanja u dvojci, nesto malo pismenije da urade po tom pitanju, al avaj... nista od toga.. a i malo mi je nejasno zbog cega to uopste diraju kad je sve to ionako bilo ok napravljeno i taman kako treba jos u prvom delu. Misilim sta reci... taman se naviknes na jedan sistem i interfejs i onda te oni odvale sa novim jos gorim i glupljim od predhodnog.

Inace koliko mogu da primetim, AA malo cudno radi ovde. Cak i kada je aktiviran, odaje prilicno choppy efekat... Raklo bi se da nesto tu ne fercera kako treba... Spars grid samplovanje je kao ok, ali je slika dosta mutnjikava a frejmrejting osakacen u dobroj meri... bah...

Poslednja izmena:
Kako da uvezem karakter? Kada udjem u igru, onaj prozor u 'Import ME2 character' je prazan. Jel treba nesto manuelno da iskopiram ili sta?

Mislim da moras ad imas Documents\BioWare\Mass Effect 2\Save. Ako ti je igra instalirana onda ne znam do cega je.

ja sam igrao keca i dvojku kao john i kao jane i oba karaktera mi je ponudio da uvezem, tako da ne znam šta je kod tebe problem osim da možda nisi prešao igru :)

sta reci,kakva igra.Odavno me nije neka igra privukla kao ova,cut scene vrh a za Tuchanku je reakcija bila waaauuu .Mislim da je najigra poslednjih pet godina i ako ce biti onih kojima se jednostavno ne svidja..sto je normalno.Kao sto neko rece ajd da zavrse drugi pa da komentarisemo kraj :happy:

pazite sad ovo, ja sam prvo preorderovao na amazonu pa otkazao, pa na zavviju pa otkazao, i onda opet na amazonu i opet otkazao kad sam skontao za cdkeysdiscount. međutim danas mi stigla dva koda od amazona za dve besplatne igre (ME1, dead space 1, dragon age origins i mirrors edge ponuđene) zbog ta dva preordera a razlog je taj što su ljudi imali velikih problema sa instalacijom ME3 koji je skinut preko njihovog download servisa.

@vladimirdowla Napokon avatar, a kolega ? :D

Upravo zavrsih solo mec protiv Cerberusa na bronze sa lvl 19 Vanguardom, i ceo mec je bio sasvim ok osim 10-og talasa gde sam morao da ubijem 4 mete za XX sekundi a prva dosao Atlas (inace ceo mec sam igrao bez raketi i revive pack-a). Bukvalno sam ga ubio u poslednjoj sekudni jer je dosao sa dva engineera (oba postavili turrete), fantom, i jos par troopera pa je trebalo srediti pre atlasa. Osim toga standardno vaguard charge+nova izivljavanje uvek prolazi. :D

Poslednja izmena:
Rambo style. Svaka cast. Ja sam sa ortakom u beti presao silver uz malo poteskoca, ali ne previse. Nisam pokusavao sam da predjem bilo koju.

BTW, uspeo sam da resim problem sa bindovanjem T dugmeta. AutoHotKey je odradio posao. Probao sam i autoit koji preferiram, ali nisam uspeo. AHK skripta od 4 reda pokrece me3.exe, invertuje T i P (iako je dovoljan remap T u P) i moze da se pauzira na Pause/Break. Radi reda sam i konvertovao u .exe i stavio ME3 ikonu da ne strci na desktopu.

Jel si koristio Coalesced editor? Vidim sad ima jedan a nije bilo nista pre par dana.

http://wenchy.net/me3-coalesced-utility/

Inace na originu mi je nick cobanin_boban pa ako te zanima a nadjem se online.

EDIT:

Probao sa toggleflycam komandom, radi kao u ME2, navali narode. :)

(Izgleda da ima neki bug sa toggleflycam kad uleti u geometriju, jer onda izgubi kontrolu misem, moracu jos da testiram)

Prilozi

• coalesced.jpg
    coalesced.jpg
    252.8 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
hehe, odmah se javljaju ljudi i pitaju kako da edituju fajl i otkljucaju sve. Editovacu na piratskoj verziji da se igram, ali na originu necu da ne protumace kao cheat mod i banuju me.

Dodao sam te

Tacno a i onda nije ni zabavno igrati, verovatno postoji jos koja zastita za MP, ali je ovo vise za single player kome treba kao veci FOV itd.

Evo upravo i ja zavrsih i sto se tice utiska samo bih citirao komentar jednog lika sa yt.
"ME3 was a fantastic game if we forget the last 10 minutes." ;)

Ljudi jel' grafika i animacija uopsteno djubre ili je do ripa koji sam ja skinuo???

Na samom pocetku igre je bezveze, ako nisi dalje isao prvo predji taj pocetni deo pa onda daj ponovo sud.

Hvala i dobro da si mi reko jer evo upravo je malo falilo da je obrisem!

Ovo na početku je aspolutno djubre kako deluje i izgleda igra.

Vidim po netu dosta kukanja na kraj, al' meni je u principu on ok. Ono što mi smeta je deo neposredno pre kraja, gde su propuštene mnoge prilike da igra bude zaista epska.
Elem. Meni najviše smeta kod celog tog segmenta pred kraj to što je onako usput pomenuto da je Citadela zauzeta od strane Reapera i da su je premestili iznad Zemlje. Mislim WTF??
Šta se desilo sa milionima stanovnika Citadele? Kako su je bre premestili?
Drugo... uopšte mi nije bilo jasno zašto dovraga treba da se probijamo ka onom zraku koji se emituje sa površine. Nigde to nije objašnjeno ili sam ja propustio. Bio sam zapravo ubeđen da je to neki shield emitor kao u Star Wars ep VI i da treba da ga roknemo da bi moglo da se landuje na Citadelu. Iznenadih se kada me je teleportovao gore.
Treće... Illusive Man razrešenje je ultimativni let-down. On tu kao nešto palamudi, ja se kao grčim i koprcam i onda ga roknem... i to je to. Blah...
Četvrto... ona silna cimanja da bi navukao dovoljno snage za flotu deluju kao potpuno nepotrebna. Osim što se usput pomenu flote koje učestvuju u napadu i što vidiš glavne likove pred kraj, uopšte nemam utisak da sam nešto bitno uticao na poslednju bitku ako sam mrdnuo od one "minimum" linije. Negde pri sredini igre sam se čak ponadao da će biti neki kvazi-strateški deo, gde možeš da upravljaš snagama na galaktičkoj mapi i napadaš reapere, oslobađaš sektore i slično... ali ćorak :/

Slazem se.

Aj da se kladimo u pare da ce napad na Citadel od strane Reapera da bude neki od buducih DLC-ova :) Apsolutno se slazem sa tvojim konstatacijama osim dela oko beam-a sa Zemlje jer je objasnjeno da on sluzi za trasport ljudi sa planete na Citadel (Anderson je to objasnio Shepardu pre nego sto je sleteo na Zemlju). Ono sto donekle mogu da shvatim oko Illusive Man-a je to da su ipak hteli da ga ostave kao "intelektualnog" lika u igri pa je takav poslednji okrsaj ok. Mislim, bilo je realno da posle toliko pucnjave po Shepardu on ipak na kraju i primi koji metak :D
Suprotno tome, taj fail oko sakupljanja flote i nemanja apsolutno NIKAKVOG uticaja na poslednji okrsaj je neoprostivo. Nisam mogao da verujem da nisu ponovili onaj bitan momenat iz dugog dela gde si morao dobro da razmislis koga ces da izaberes u timu i kako da rasporedis snage. A imali su savrsen momenat da ubace ozbiljne moralne, emotivne i strateske detalje. Potpuna steta...
Dodao bih takodje da je generalno ignorisanje Proteanca u toku cele igre jos jedan jak minus.

Pitanje:
koliko ima do kraja posle one misije gde KaiLeng "pobedi" i uzme artifakt?

jafa-zerc
Do kraja imas jos dosta da "gulis" :)

Na samom pocetku igre je bezveze, ako nisi dalje isao prvo predji taj pocetni deo pa onda daj ponovo sud.

U pravu si bio, cim se predje taj uvodni deo, posle je grafika prilicno dobra, na visokom nivou s obzirom da je DX9, steta sto nisu upotrebili DX11, da ubace tesselaciju i jos neke efekte.

Zavrsio.
Kod mene se Illusive man sam roknuo,ali ono sto mene buni jeste ono sto sledi posle toga.Sve mi je jasno do trenutka kad zavrsim pricu sa klincem i treba da krenem napred. On mi je kroz razgovor rekao da postoje 3 solucije. Kako da odaberem?Ja sam isao napred,onda sledi cutscene kako Joker pokusava da pobegne,ne uspeva,zatim vidim srusenu Normandiju negde,u dzungli ...Cini mi se da je izvrsena sinteza organicsa i syntethicsa po izgledu Jokera i Liare. Jel to jedini moguci kraj,sinteza?Ako je bitno,bio sam 58lvl,sa oko 3200 effective military strenght.

****m ti tapatalk kada u latest izlists i sve iz spoilera!!!!!

Zavrsio.
Kod mene se Illusive man sam roknuo,ali ono sto mene buni jeste ono sto sledi posle toga.Sve mi je jasno do trenutka kad zavrsim pricu sa klincem i treba da krenem napred. On mi je kroz razgovor rekao da postoje 3 solucije. Kako da odaberem?Ja sam isao napred,onda sledi cutscene kako Joker pokusava da pobegne,ne uspeva,zatim vidim srusenu Normandiju negde,u dzungli ...Cini mi se da je izvrsena sinteza organicsa i syntethicsa po izgledu Jokera i Liare. Jel to jedini moguci kraj,sinteza?Ako je bitno,bio sam 58lvl,sa oko 3200 effective military strenght.

Imas puteve i levo i desno, nisam ni ja video pa sam isao samo pravo, u svakom slucaju svi krajevi su maltene isti vidi na youtube, bas bzvz...

Nazad
Vrh Dno