Šta je novo?

Mass Effect 3

MD5: 5f5d83a0d7d3acd3119cb40246ac3a42
SHA1: 96ea567daf45400c80eab4195af32fe995a50f4d

Sve čisto - link. Takođe i virustotal kaže da nema infekcije, ali je sajt prespor trenutno i ne mogu da pokupim rezultate.

Testirano sa scenskim izdanjem, neraspakovane rar arhive.

edit: koliko sam skontao sa linka kojeg je str4jo ostavio, samo su verzije sa Demonoida ''zaražene''.

Poslednja izmena:
I ja sam skinuo rarovanu ediciju i nemam problema.

Igra SABIJA! (od kad nisam ovo napisao :D ) Jedino bih voleo da su Reaperi malo *******iji protivnici. Ispade da su Cerberus specijalci najveca pretnja univerzumu :D
I da, bez SSAO igra izgleda ravna ko'daska! :) Zalim ATievci ;)

@MAD_MUzzY gde se ukljucuje SSAO?

Pokrenes nvinspector, nadjes ME3, stavis SSAO compatibility na ME1, stavis na quality... Posle u nv kontrol panelu nadjes ME3 u listi programa i proveris da li je profil "ucitan" , stavis jos 16xAF i picis
Igra daleko lepse izgleda, cak i mogu da im oprostim uzasne teksture:)

Sad zavrsio Tuchanku...O-M-G za fajt ...

...Izmedju Mawa i Reapera o_O

Da li se jos nekome cini da je zvuk veoma slabasan i neubedljiv? Jako je mala razlika izmedju tihih i glasnih stvari (probao sam da menjam dynamic range, bez nekog poboljsanja), i bass skoro da ne postoji...

Koristim Creative drajvere na Realtek zvucnoj, pa nisam siguran da li je do toga ili do igre. Mada, vidim da se i drugi zale na ti, i na PC i na konzolama.

Mogu ti reci da je i meni zvuk malo cudan... U nekim delovima kao da nije dobro uradjena sinhronizacija u dijalozima (ne znam kako to da objasnim)...

Edit: Sada sam video negde da kada se stavi na 2.1 ili 2.0 zvuk je ok...

Poslednja izmena:
Stvarno je bolja igra nego što sam očekivao.
Još da vidim kako se završava, pa ću doneti konačni sud.

Hvala @nex999,nisam jos poceo sa igranjem,ali polako prikupljam korisne informacije!:wave:

Pokrenes nvinspector, nadjes ME3, stavis SSAO compatibility na ME1, stavis na quality... Posle u nv kontrol panelu nadjes ME3 u listi programa i proveris da li je profil "ucitan" , stavis jos 16xAF i picis
Igra daleko lepse izgleda, cak i mogu da im oprostim uzasne teksture:)

Sad zavrsio Tuchanku...O-M-G za fajt ...

...Izmedju Mawa i Reapera o_O

1- Disable the ingame AA, it's post proccess AA that blur textures (aka weaker image) but helps redues jaggies but does not eliminate them

2-Use the settings below in Nvidia inspector, it will blow you away if you have never used it before, what it will do is completely remove any jaggies + enhance the image quality

Open nVidia Inspector, and click mass effect 3 profile (it should be already there)

Enter the following settings in Nvidia inspector

Antialiasing Compatibility = 0x080100C5 (Mass Effect, Mass Effect II)
Antialiasing Mode = Override any application settings
Antialiasing Setting = 4xMSAA.
Antialiasing Transparency Multisampling = Enabled
Antialiasing Transparency Supersampling = 4x Supersampling
Anisotropic Filtering Mode = User-defined / Off
Anisotropic Filtering Setting = 16x
Texture Filtering Quality = High Quality.

Sa jednog sajta...

@nex: aj fajt sto je kul al'sto je okruzenje fenomenalno! Ima jos impresivnijih situacija kasnije :) . Bas mi je drago sto okruzenje generalno vise nije onako bledoliko kao u ME2.

Bolje samo da koristi SGSSAA posto je jeftiniji od SSAA a samo jos mora da se LOD Bias stavlja na po -0.5 za svaki koriak (-0.5 za 2x, -1.0 za 4x itd). Evo razlike sa AA (4xMASS i 4xSGSSAA) i bez AA.

Prilozi

• ME AA.jpg
    ME AA.jpg
    591.1 KB · Pregleda: 128
  • ME no AA.jpg
    ME no AA.jpg
    644.7 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
ma jako bitno da li su stepenice iskrzane ili nisu, ovde je bitna samo priča i gameplay.

Kad probam da startujem igru izadje mi ona standardna grest "Mass Effect 3 has stopped working" sa detaljima:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: MassEffect3.exe
Application Version: 1.0.5427.1
Application Timestamp: 4f28564a
Fault Module Name: MassEffect3.exe
Fault Module Version: 1.0.5427.1
Fault Module Timestamp: 4f28564a
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0001dc63
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Nasao sam na nekom forumu da su ljudi imali isti problem sa demo verzijom i da je pomoglo da promene ime/obrisu atiags.dll. Kada sam mu promenio ime, uspeo sam da udjem normalno u igru, ali s obzirom da u tom trenutku nisam imao vremena da je probam, izasao sam iz igre i vise nikako ne mogu da udjem... Uvek izbacuje gore navedenu gresku. Pokusao sam i da updatujem graficke drivere, da vratim atiags.dll, da ga opet obrisem... Nista vise ne pomaze...
Ima li neko slican problem ili bar savet?

Pitaj atomi-a, on je postao glavni mudrac ovde. Mora da zna u cemu je problem

I 37h gamepleja :)
Uspeo sam skoro sve da odradim samo za poslednju dilemu nisam imao paragon/renegade opciju i ... mnogo sam se smorio :D

Necu nista pisati o kraju, kad ga dovoljno ljudi odigra mozemo da diskutujemo.

Sad kad malo saberem neke glavne utiske vidi se ogroman uticaj Gears of War gameplay-a. U ovom delu mnogo vise nego u drugom. Akcija je starno sjajna i na hard tezini prestavalja valjan izazov. Bas sam nekako hepi :) Sad pauza pa kroz mesec dana jos jedan prelazak sa nekim drugim izborima.

auuuu *** 37 sati, ja sam u dvojci sa svim završenim side i main questovima imao oko 29 sati

Ja 52 sata u dvojci, plus u poslednjoj trećini igre nisam ni skenirao planete, već samo ušao i izašao, kako bih 100 posto istražio svaki sistem...

Nadam se da ću moći da iscedim približnu cifru i iz trećeg dela... ali prvo da poizlaze svi mogući DLC-ovi, patchevi itd... Da igram ko' čovek...

eh da ja sam inače preskakao sve razgovore sa space, jer sam već ranije prešao igru par puta pa manje više znam ko je šta rekao.
sad me zanima nešto drugo, kad sam radio aktivaciju igre sa kodom koji mi je poslao cdkeysdiscount u opisu se spominjao N7 Warfare Pack, ali ga nisam dobio u igri koliko vidim a nisu mi poslali ni ključ da ga aktiviram preko origina?
jel ima neko da je dobio to? naravno pitanje se ne odnosi na pirate

da mislim na to i koliko se sećam svi će to dobiti bilo gde da su preorderovali, osim te sačmare koja je origin ekskluziva. u igri je običan N7 armor a ovo je N7 Defender, vidi se da je nabudženiji. ali mislim da znam zašto nisam dobio to - zato što je release date 9.3 i ja ne bih trebao ni da je igram pre toga :D ... kao

i-qS5c2Xg-X3.jpg

hehe :D

Juce sam zavrsio igru i imam nekoliko krupnih zamerki, slede krupni spojleri:)
1.Krajnje lose objasnjena motivacija glavnog antagoniste na samom kraju igre. Uopste koriscenje deus ex machine kao pripovedackog alata se nikada nije pokazalo kao dobra ideja.
2.Prakticno nema nikakve razlike u odjavnoj animaciji svakog od 3 kraja. Inace ko hoce da vidi sva 3 zavrsetka morace ili rucno da bekapuje autosave, pa da ga vraca, ili ce morati da ponovo odigra poslednju misiju(20+ minuta) sa obzirom da je nemoguce manuelno snimiti poziciju na poslednjoj misiji. Fail.
3.Onako kako je kraj postavljen ja ne vidim neku razliku da li je u war effortu ona skala popunjena skroz do vrha ili je ostvaren samo minimum potrebnih resursa. U drugom delu je bar bilo smrti npcova u zavisnosti od lojalnosti i opremljenosti broda.

Kada odete na onaj war effort, ima dugme da se ode na mapu, da li ta mapa radi nekome? Meni je sve vreme pisalo system offline, je l' to zbog narodne verzije, ili uopste nije implementirano?

Da zakljucim, solidna akciona igra, ali je kao rpg potpuni promasaj. Dve dijaloske opcije does not an rpg make. 7/10.

Mislim da je taj war effort vezan za coop multiplejer.

Juce sam zavrsio igru i imam nekoliko krupnih zamerki, slede krupni spojleri:)
1.Krajnje lose objasnjena motivacija glavnog antagoniste na samom kraju igre. Uopste koriscenje deus ex machine kao pripovedackog alata se nikada nije pokazalo kao dobra ideja.
2.Prakticno nema nikakve razlike u odjavnoj animaciji svakog od 3 kraja. Inace ko hoce da vidi sva 3 zavrsetka morace ili rucno da bekapuje autosave, pa da ga vraca, ili ce morati da ponovo odigra poslednju misiju(20+ minuta) sa obzirom da je nemoguce manuelno snimiti poziciju na poslednjoj misiji. Fail.
3.Onako kako je kraj postavljen ja ne vidim neku razliku da li je u war effortu ona skala popunjena skroz do vrha ili je ostvaren samo minimum potrebnih resursa. U drugom delu je bar bilo smrti npcova u zavisnosti od lojalnosti i opremljenosti broda.

Kada odete na onaj war effort, ima dugme da se ode na mapu, da li ta mapa radi nekome? Meni je sve vreme pisalo system offline, je l' to zbog narodne verzije, ili uopste nije implementirano?

Da zakljucim, solidna akciona igra, ali je kao rpg potpuni promasaj. Dve dijaloske opcije does not an rpg make. 7/10.

:D Malo kopiramo komentare sa youtube-a? ;)
Uglavnom, i meni je jako krivo to sto nema bar jedne bitne odluke pri kraju igre kao sto je bila ona u drugom delu kada si morao da biras timove, sto je direktno uticalo na ishod kraja. Ja sam iz predustroznosti ispitao svaki sistem do 100% i uradio 90% questova pre nego sto sam krenuo u poslednji okrsaj ali nisam primetio da mi je to nesto mnogo pomoglo. I ne kontam sta je jos trebalo da uradim da bih dosao do 60-og nivoa? Krenuo sam sa 28, mozda je to problem... Mnogo me nervira sto sam imao otkljucane sve paragon/renegade odgovore osim za poslednji dialog u igri.

:D Malo kopiramo komentare sa youtube-a? ;)
Uglavnom, i meni je jako krivo to sto nema bar jedne bitne odluke pri kraju igre kao sto je bila ona u drugom delu kada si morao da biras timove, sto je direktno uticalo na ishod kraja. Ja sam iz predustroznosti ispitao svaki sistem do 100% i uradio 90% questova pre nego sto sam krenuo u poslednji okrsaj ali nisam primetio da mi je to nesto mnogo pomoglo. I ne kontam sta je jos trebalo da uradim da bih dosao do 60-og nivoa? Krenuo sam sa 28, mozda je to problem... Mnogo me nervira sto sam imao otkljucane sve paragon/renegade odgovore osim za poslednji dialog u igri.
Ne znam ni na koji video mislis, to sam sve sam smislio. :D
Inace krenuo sam sa 30. nivoa, sa importovanim likom, i iako sam istrazio sve sisteme, a preskocio sam mozda 2-3 mini side questa, uspeo sam da doguram samo do 58. nivoa. Tako da sasvim sigurno mogu da kazem da se bez nekih buducih dlcova ne moze doci do 60 nivoa u jednom prolasku.

Prilozi

• MassEffect3 2012-03-09 13-40-44-74.jpg
    MassEffect3 2012-03-09 13-40-44-74.jpg
    322.8 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Kraj je stvarno nespretno ispričan sa zbrzanim uvodom u poslednju misiju. Sama ideja za rasplet nije toliko loša, koliko fali tempo naracije i zadovoljavajući rasplet vezan za likove.
Ovako je... mnjeh... sa "kupite DLC-ove!" porukom koja bode oči.
Šteta... highlight igre ispade Tuchanka.

Konacno je dosao dan kada mi u evropi mozemo da pocnemo multiplayer. I tako udjem ja u igru i pocnem da sredjujem podesavanja i shvatim da ne mogu da bindujem dugme T. Problem je sto na konzolama nema text chat-a pa bindovanje te opcije i nije moguce. Umesto da naprave novi set opcija za PC verziju, oni su sve ostavili kako jeste i samo dodali chat na T koje su zakljucali. Demo nije imao opciju za chat pa je T bilo slobodno, ali sada vise nije.

Za mene je ova igra trenutno neigriva. Odbijam da predjem na WASD i default kontrole, a bilo sta drugo zahteva promenu funkcije T. Uzasno mi je krivo jer vidim da se za protivnika u MP, osim Cerberus, mogu izabrati Geth i Reapers sto bih vrlo voleo da vidim. Mogu samo da zamislim kako izgleda Gold challenge sa reaperima.

Ja sam izgleda malo krivo shvatio MP COOP...

realno mislio sam da ce biti nesto slicno borderlands fazonu, odnosno da ces moci SP misije uz pomoc ortaka da igras, kad ono k...

Iskreno ta borba protiv wave-ova neprijatelja je..... boooring, najverovatnije necu ni pokusavati da igram.

Mp zapravo uopste nije los. Mada ne verujem da ce me bas jako dugo drzati.

Nazad
Vrh Dno