Šta je novo?

Mass Effect 2

Mass effect 2 je losiji od prvog dela. Bar meni. Uopste mi se nije svidelo kako su skarabudzili borbu. Ipak za fanove rpg-a to nije to. Vise volim kupovati oruzija i onda ih budziti nego ovako. Ovde igram kao neki regenerisani klon koji igra odmetnika....Prica je i dalje dobra ali sto promenise sistem borebe i sistem :navodjenja: broda? :(

I meni je falio taj deo posto sam prvi put odigrao ME1 neposredno pre igranja dvojke, pogotovo ona navigacija galaksijom iz prvog dela. Mada dosta su mi veci problem predstavljale komande jer sam taman bio navikao na one iz keca, a onda cover, sprint sve na spacebar. Kec mi ima bolji osecaj price; ali barem ono sto je bolje u dvojci je da je svaka N7 misija zasebna, tu je u kecu malo smaralo sto je uvek ista unutrasnost zgrade.

Poslednja izmena:
Ashley je Erica Cerra poznatija kao Jo iz Eureke.
Tali ne bi trebalo uopšte menjati pošto je uloga "pod maskom". Ja bih zadržao fenomenalnu Liz Sroka koja pozajmljuje glas u igri.

A Shepard zna se ko treba da igra.:D
Mark2S.jpg

Kako se ove ovaj lik?

Je l' to onaj iz 2Fast 2 Furios keca? :d

Realno nisam ni presao mass effect 2. Nadam se da ce u 3. delu da isprave gameplay i pretvore ga u nesto normalno. Eto. To sa unutrasnjoscu nije strasno. Ali tek sad pogledah na you tubu radnju na kraju. Ako si paragon prezive svi, a ako nisi izginu. Strasno. Mislim hocu da sam renegade i da prezivim.

Poslednja izmena:
ME 2 Totalno animljiviji mada nemogucnost Equipovanja gear a ko u kecu je LOSE ali Engine je bolji UT 3.5 i Borbe su zanimljivije odradjene ali kraj razocarava nije epski ko u prvom delu i brzo se zavrsi... Ohh.. well 3ka ce da objasni garant.. i Witcher 2 kad izadje :DD

Ako ti je do grafike i engina onda je crysis igra tu. Jeste lepse ali reolad u rpg-u? Ma daj....To smara, to i ubija gameplay. A tek kraj, pa cak i onaj osecaj vaznosti, specter ili kako vec.....To je bio car me1. A ovo mi vise lici aj da skarambudzimo nesto na brzaka ili planiramo previse a realno ne mozemo toliko puno da napravimo za ovako malo vremena....Ali bice i me3 pa cemo videti.

... A tek kraj, pa cak i onaj osecaj vaznosti, specter ili kako vec.....To je bio car me1. A ovo mi vise lici aj da skarambudzimo nesto na brzaka ili planiramo previse a realno ne mozemo toliko puno da napravimo za ovako malo vremena....Ali bice i me3 pa cemo videti.

I meni je kec generalno bolji od dvojke, ali za nastavak ne mozes reci da je "skarambudzen", zato sto je Drew Karpyshyn kompletnu pricu za celu trilogiju napisao pre nego sto je Bioware poceo da pravi igre.

Dvojka deluje "nedovrseno" i manje epic, zato sto... prica ni nije zavrsena. To je samo drugi deo jedne trilogije.

Ja nemam zamerki na drugi deo. Da li je bolji od prvog - nisam siguran, ali mi ništa nije falilo.

Mene smara u dvojci što su smanjili RPG elemente i što mi je nekako slabija generalna atmosfera. U kecu se čovek stvarno uživi ko da spašava galaksiju. I bezveze je što nema vozila, ne računajući DLC. Ali je opet vrh igra i ne mogu da kažem da sam manje uživao nego u kecu.

RPG elementi u smislu price (ok, da budemo precizni razrada i peripetija) su i dalje tu. Osiromasen build likova je jednostavno produkt trzista... klinci ne zele da se mnogo bakcu sa stvarima tipa "a sta ako ovaj poen stavim ovde" i slicno. Po meni, pravi RPG xp treba traziti u igrama tipa Baldur's Gate, Planescape: Torment, Wizardry i sl. Daleko od toga da je ovo losa igra, produkcija i nacin na koji je prica ispricana je vrunska, ali je daloko od pravog RPG-a.

Isto mislim i za Dragon Age - sjajna igra, ali ipak joj fali ono "nesto" ... ne znam, kad sam igrao Baldur's Gate II i Planscape imao sam utisk kao da citam neku extra knjigu, jedva sam cekao da vidim koji ce sledeci "twist" da bude, ovde.... samo cekam da vidim kako ce da se zavrsi.

Poslednja izmena:
Nisam ja ni tražio pravi, što bi ti rekao, xp RPG u kecu, samo mi je taj malo kompleksniji sistem građenja lika nego u dvojci bio prava mera.

24xaa:D
Zanimljivo da igra ima bag sa AA, tj da je u cut scenama fps duplo pa i vise manji nego prilikom igranja. Inace, sasvim ok igriva na ovim podesavanjima ...kul

Prilozi

• MassEffect2_2010_06_05_11_39_33_626.jpg
    MassEffect2_2010_06_05_11_39_33_626.jpg
    429 KB · Pregleda: 36
  • MassEffect2_2010_06_05_11_39_04_066.jpg
    MassEffect2_2010_06_05_11_39_04_066.jpg
    413.7 KB · Pregleda: 37
  • MassEffect2_2010_06_05_11_38_02_725.jpg
    MassEffect2_2010_06_05_11_38_02_725.jpg
    344.7 KB · Pregleda: 41
JA sam prešao ME2 i stvarno je extra igra samo izuzimajući par bagova koji su stvarno umeli da iritiraju.
Čak sam u jednom momentu i prestao da ga igram neke 2 nedelje.
Sve u svemu ok je samo sad čekam trojkiu da vidim u kom će pravcu to da ide.

Lepo.
A sad pitanje- mogu li se Katsumi, Fire-sta-vec-bese, Overlord dodaci igrati posle zavrsetka glavne kampanje?

DLC ima 1.02 giga, damn. :D

Mogu se igrati svi DLC-ovi posle zavrsetka kampanje.

Thx, reko da ne bude fora kao sa Dragon Age i Return to Ostagar :)

Mass Effect 2 Update 1 02

CHANGES:
- Reduced the amount mining time required to acquire all upgrades.
- Fixed an issue where DLC weapon selections would appear blank on the Weapon Loadout screen after removing DLC.
- Fixed an issue where heavy weapon crosshairs sometimes remain on screen after entering a vehicle.
- Fixed an issue where enemies sometimes 'pop-up' onto cover after taking damage.
- Fixed an issue where Grunt's loyalty power sometimes doesn't unlock.
- Fixed an issue where the Squad screen wouldn't update properly after removing the Alternate Appearance Pack #1 DLC.
- Fixed an issue where save games that used DLC while offline could not be loaded.
- Fixed an issue where the active save career would sometimes change after loading saves with unmounted DLC.
- Fixed an issue where the game would sometimes crash during the Jarrahe mission when using Windows 7 (64-bit).
- Fixed an issue where ammo powers activated by a henchman would sometimes overwrite the players active ammo power.
- Fixed an issue where under certain circumstances, spacebar would not activate objects.
- Fixed an issue where Loading saves while DLC is unmounted will change your active career.
- Fixed an issue where the text for some characters in the keybinding GUI would appear as English in foreign language versions of the game.

Hm... što ne volem ovaj novi sistem igara na parčiće.
Ubuduće ću lepo da sačekam jedno godinu dana da poizbacuju sve što imaju nameru da izbace, pa onda lepo odigram u komadu.

Nedostatak keca je bilo to što su se itemi gomilali pa ako ne ides veoma često na menjenje itema nagomila ti se oružja na čekanju koje moraš da pretvoriš u omni gel(kao da zbog praćke koju držiš recikliraš hidroensku bombu);dvojka ima šmeka-samo imam zamerke na borbu(štekanje,štekanje i samo štekanje) i pomalo nelogične razvoje priče (Liara T Soni postaje info broker,a u prvom delu je nerd koji ne zna da poveže dve rečenice npr.)

Iskreno,priča me još uvek (najviše) vuče da igram Mass effect 3,mislim da je možda bolja i od KOTOR-a (moram ovo da kažem iako sam veliki fan STAR WARS-a) i jedva čekam da izađe.

DLC za ME2 ? Po meni,ne može da postoji dovoljno zanimljiv DLC ,samo može da kvari kontinuitet...

Pa ovaj za sada deluje bolje od ostalih, ima malo letenja, pa onda klasicno ciscenje baze itd... Iako ni ja licno ne volim cepkanje vec igru u komadu, ovaj ipak vise vredi od prethodnih.
A sto se tice toga kako je Lara postala info broker, u ME2 je samo nagovesteno, ali procitaj ME Redemption stripove, ima 4 dela od po 20-ak stranica.

Kad već postoji strip,napraviće oni onda igru(e) u kojoj su ovi ostali likovi glavni junaci(pa i Liara)-treba Biowareu para-ili još gore napraviće još jedan MMO (neprežaljeni KOTOR 3 šmrc) XD

I meni je kec generalno bolji od dvojke, ali za nastavak ne mozes reci da je "skarambudzen", zato sto je Drew Karpyshyn kompletnu pricu za celu trilogiju napisao pre nego sto je Bioware poceo da pravi igre.

Dvojka deluje "nedovrseno" i manje epic, zato sto... prica ni nije zavrsena. To je samo drugi deo jedne trilogije.

Upravo tako. Dvojka je predah, tj. zatišije pred buru ,)

Kad se instalira svih sedamnaest DLC-ova :d dvojka je super. Stvarno su jadni sa tim rasparčavanjem igre, al eto, zamislimo da su je izdali sa sve DLC-ovima :)

Moguce je da izadje pre filma, ali sto se tice pocetka 2011.-te ne verujem da je to bas realno. Kada sam citao intervju o koricenju ZBrush-a u dvojci, na kraju je i nakratno pomenuta trojka. Nema konkretnog datuma, ali posto je ovo negde iz marta-aprila nisam steako utisak da je vec poceo rad na trojci, a za ovakav obim igre treba mnogo vremena. Ovde su pomenuli da ce prvo da se fokusiraju na DLC-ove, a da je radnja za trojku jos u razradi.

Q: Now that ME2 is out, are you breathing a sigh of relief or are your noses already to the grindstone on 3?

Jaemus Wurzbach – Lead Character Artist:
While it’s definitely a sigh of relief to be done with ME2, we have our noses back to the grindstone. No rest for the wicked, I guess. We have a fairly good amount of post-release content to get started on and there are a few new things we need to get prototyped before we start up production on ME3.

Q: What are your main goals for 3? Where do you feel you'll have to focus in order to top what you achieved with 2?

Jaemus Wurzbach – Lead Character Artist:
It’s hard to say right now. Until we get the general story bolted down it’s hard to say where to focus our attention. I’m sure the party will be a huge focus, and I’d like to see as big of a jump in quality from 2 to 3 as we made from 1 to 2.

Nazad
Vrh Dno