Šta je novo?

Mass Effect 2

Moguce je da izadje pre filma, ali sto se tice pocetka 2011.-te ne verujem da je to bas realno. Kada sam citao intervju o koricenju ZBrush-a u dvojci, na kraju je i nakratno pomenuta trojka. Nema konkretnog datuma, ali posto je ovo negde iz marta-aprila nisam steako utisak da je vec poceo rad na trojci, a za ovakav obim igre treba mnogo vremena. Ovde su pomenuli da ce prvo da se fokusiraju na DLC-ove, a da je radnja za trojku jos u razradi.

Zanimljivo-ja sam negde prilikom pojavljivanja 2ke proćitao da su scenario i radnja za ME3 već napisani,i da bi se zbog želje funova trebalo doći što pre do završetka projekta.
Mislio sam isto da se radnja filma tek razrađuje-tj.da li je pre ili posle 3jke priča...
Ili su to bile dezinformacije ili je ovo ogromni zaokret u politici firme(tj da su videli da mogu da zarade dobro na DLCima)....

Bilo kako bilo,kad pređem ME3 prestajem sa video igricama XD

Poslednja izmena:
Skoro naletih na jedan veoma kvalitetan i maštovit crtež/wallpaper. E sad da li je ovako ispod ili nešto totalno drugčije ostaje nam da vidimo. Ako nam ikada i pokažu.:)

5b1m37.jpg

Od svih koje sam video, meni se ovaj wall najvise dopao.

Prilozi

• Citadel.JPG
    Citadel.JPG
    188.6 KB · Pregleda: 101
не бих рекао да Тали изгледа као на слици. у игри, очи им светле (бар се тако наслућује, испод маске), а и стопала су им... чудна. ово је сувише human-like.

е сад, имам једно питање, молим да се одговори са што мањим спојлером, тј да ли не :D

да ли ћу добити wrex-a назад у екипу, ил да активирам оног супер-крогана?

Skoro naletih na jedan veoma kvalitetan i maštovit crtež/wallpaper. E sad da li je ovako ispod ili nešto totalno drugčije ostaje nam da vidimo. Ako nam ikada i pokažu.:)

5b1m37.jpg

Pokazaće u ME3 90 posto :)
Ja iskreno ne bih imao ništa protiv da je ovako nešto XD
Ali ne znam što se svi uhvate na ljubičastu-svi ostali quarijani nemaju ljubičastu boju unutar kacige.Možda je u pitanju neka tehnologija ili klima unutar odela-ipak su preosetljivi na sve i svašta XD
Ja se bojim da Tali stavim u squad za misiju-da mi ne rikne od pre'lade XD

malo su izmenili meni u dvojci, izgleda lepše.
ja evo moram da priznam svoju veliku grešku, počeo sam keca da igram treći put (prva dva puta mi je nekako brzo dosadio pa sam odustao) i sad kad sam ušao u štos sa oružjem, onim nadogradnjama za njega, omni gelovima i ostalim *****rijama moram da priznam da je igra toliko dobra da je to strašno. sa dvojkom sam počeo znajući većinu priče iz keca ali naspram dvojke kec je EPIC a dvojka je samo savršena :D. naravno sad nakupljam paragorn pa ću da importujem u dvojku i da je spičim još jednom, pošto hoću da kresnem Mirandu ali i da mi Jack ostane lojalna, da ne moram u onoj svađi da biram koja mi se više sviđa (a to je miranda :D ).

koliko ukupno dosadasnji dlc-ovi donose vremena za igranje...instalirao bih ponovo ubacio sacuvani save i odigrao dlc-ove posle kraja igre ali ako je to sat - dva onda se ne bih matretirao sa instalacijom...

pa tako nešto.
nego što se tiče menija u igri, nakon što sam stavio update izbacio mi malo izmenjen meni gde je u pozadini ona scena kad piše press any key, kao centar one galaksije, a sad nakon DLC-a mi vratio na onaj regularni. jel to neki bug ili šta?

Odigraj obavezno dvojku posle importa lika iz keca detaljno. Ima užasno mnogo detalja koji dodaju šmek, a vezani su za ono što si radio u prvom delu :)

pa tako nešto.
nego što se tiče menija u igri, nakon što sam stavio update izbacio mi malo izmenjen meni gde je u pozadini ona scena kad piše press any key, kao centar one galaksije, a sad nakon DLC-a mi vratio na onaj regularni. jel to neki bug ili šta?

Prva stvar koju ti DLC instalira je 1.01 pach. Instaliraj ponove 1.02

где могу да нађем муницију за shotgun :trust:
95 посто времена сам приморан да пуцам из пиштоља...
убацивање муниције, уместо overheat ми се уопште не свиђа :(

koliko ukupno dosadasnji dlc-ovi donose vremena za igranje...instalirao bih ponovo ubacio sacuvani save i odigrao dlc-ove posle kraja igre ali ako je to sat - dva onda se ne bih matretirao sa instalacijom...

Većina DLC-ova su oklopi i oružja, postoje dva nova lika i par misija vezanih za njih i još dve dodatne misije, od kojih je ovaj poslednji DLC zaista sjajan, i priča i atmosfera.

Ista ti je za sva oruzja osim za heavy ammo, znaci ako pokupis jedan klip dobijas istovremeno za assault, gun, shotgun i sniper.

Zapravo nije ubacivanje municije, već izbacivanje hotplug-ova koji apsorbuju termalnu energiju koju oružje proizvodi, mada je efektivno identično sa šaržerima sa municijom. Jeftin štos da održe kontinuitet mehanike oružja sa prvim delom, a da streamline-uju napucavanje :p

Meni je jako retko nestajalo "municije" jer protivnici seju one hotplug-ove čim ti zatrebaju, mada je naravno potrebno nekada se prešaltati na drugo oružje privremeno.

где могу да нађем муницију за shotgun :trust:
95 посто времена сам приморан да пуцам из пиштоља...

Ako nemaš municije za shotku,a imaš za pištolj,onda imaš neki žešći bug.
Meni je malo realnije (ako se može reći za ME da je realan) da se menja municija, onako sa overheat je mnogo lakše,dok ovde možeš i da zagineš na casual :)

биће да је главни проблем што шотка може да држи само 15 метака, па сам ја био у трипу да ми се муниција не пуни, кад покупим heatsink, добијем око 2 метка... премало
уосталом, ако су универзални, зашто не могу да пребацим heatsink из пиштоља? или, што не могу да пуцам ако их имам 0? требало би да могу да опалим пар пута и да се онда пушка прегреје, као у кецу, ако је већ прихваћен концепт прегревања и heatsink као заштите, а не као муниције која се троши.
глупост!

биће да је главни проблем што шотка може да држи само 15 метака, па сам ја био у трипу да ми се муниција не пуни, кад покупим heatsink, добијем око 2 метка... премало
уосталом, ако су универзални, зашто не могу да пребацим heatsink из пиштоља? или, што не могу да пуцам ако их имам 0? требало би да могу да опалим пар пута и да се онда пушка прегреје, као у кецу, ако је већ прихваћен концепт прегревања и heatsink као заштите, а не као муниције која се троши.
глупост!

Ma u isto vreme ti se sa jednim šaržerom što pokupiš,napune sva oružja.Da još ima i overheata bilo bi baš teško.Tj. morao bi da koristiš unity svakih 5 sekundi,a ne bi imao medpack ili šta već za revive...

A jel u stvarnom životu možeš ad pucaš iz puške ako imaš 0 metaka :wall:

Aj da ima neki hamer ili neki weapon ko u UT ili FO3 za koji nema municije,no ti nađe da se puca kad nema metaka XD

A jel u stvarnom životu možeš ad pucaš iz puške ako imaš 0 metaka :wall:

као што је Dandy рекао

Zapravo nije ubacivanje municije, već izbacivanje hotplug-ova koji apsorbuju termalnu energiju koju oružje proizvodi, mada je efektivno identično sa šaržerima sa municijom

што ће рећи да оружје само по себи има бесконачно муниције али би се прегрејало да нема hotplug-ова.
зашто не бих могао да пуцам ако немам ниједан hotplug? прегреје се, сачекам да се о'лади и то је то :)

Pa ajd' da probamo da ih opravdamo :p
Kada imaš 0 hotplug-ova, znači da to oružje ne može da radi jer nema šta da apsorbuje tu ogromnu termalnu energiju koja se oslobađa, tj. istopilo bi ti se u ruci posle prvog pucnja :D

Inače, htedoh da odigram ponovo ME2 da bih video sve DLC-ove koji su izašli u međuvremenu, pa sam se smorio jer sam shvatio da default lik ima mnogo drugačiju osnovnu postavku priče od onoga kako sam igrao prvi deo, a nisam hteo opet da vodim ženskog lika sa kojim sam prošli put prošao ME1 > МЕ2... tako da počeh ponovo prvi deo :p
Pitanje je doduše kada ću ga završiti jerbo nemam sada vremena za igranje, al' eto, taman možda do tada izbace još neki DLC ;)

In Mass Effect 2, the weaponry system has been changed to incorporate the use of thermal clips. Thermal clips hold a store of disposable heat sinks universal to all small arms. Instead of waiting for an overheated weapon to cool down, the spent heat-sink can simply be ejected while the clip feeds in a new one. This allows for a greater sustained rate of fire and more numerous impacts on targets down range.

The HUD element in the lower left corner shows how many shots are left in your weapons thermal clip. The bar below the number is the progress towards expending your current heat sink.

Note: In Mass Effect 2, the player can manually "reload" a thermal clip at any time, or Shepard will automatically do so when the current clip becomes unusable. They can be obtained from fallen enemies or scattered around the environment.

http://masseffect.wikia.com/wiki/Thermal_Clips#Mass_Effect_2

mene zanima zašto nemam u startu onaj machine gun, pištolj mi žešće ide na q. baš sam pazio kojeg ću da izaberem od ponuđenih, mislim da sam uzeo da bude vanguard da ima svo oružje ali i poneke moći.

Mislim da samo soldier može da koristi assault rifle.

ma mogu i ostali ali tek kad dođeš na brod collector-a i nađeš oružje. ah dobro.
obrnuću obe igre još jednom ali ću ovaj put biti renegade :D oću da mi se oči sjaje ko na onim screen shotovima što iskaču po netu

Evo da ti pravim malo zazubice. :D

sheph.jpg

A sto se tice oruzja, iskopao sam moj save sa vanguardom posto sam sve obrnuo; mozes da vidis da ima submachine gun od te grupe, ali ne i assault rifle. Mada moram da priznam da je assault rifle odlicna, kada sam igrao sa Soldier na insanity assault rifle + adrenaline rush = win.
I neke druge klase koliko vidim mogu da koriste assault rifles, samo sto je kod Vanguarda SMG kao zamena. Ova Locust je najbilza njima, a dobijas je uz misiju od Kasumi, tako odradi taj kvest odmah na startu.

Prilozi

• wep.JPG
    wep.JPG
    149.6 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
vanguard + charge + shotgun = deadly combo :)
ја играм са овом класом, и добра је, само ме ограничава мањак муниције. додуше углавном ни не могу да користим шотку, јер се напуцавам из заклона и даљине.

I meni je to najbolja kombinacija za izivljavanje, a i sam vanguard mi je omiljena klasa, ali ipak do odredjenog nivoa tezine. Na insanity charge vec postaje beskoristan jer svi neprijatelji imaju barem armor i moze lako da se zagine. Naravno stvari poput pull i shockwave uvek dobro dodju, ali i za to prvo mora da se skine armor. Za max difficulty mi je soldier nekako najvise legao.

Nazad
Vrh Dno