Šta je novo?

Mafia II

Ma nije igra toliko losa po prici, sklonimo sad na stranu sto mi igra secka, ali zasto nema free ride mod. Trebali su da ubace onaj fazon u GTA... dodjes ispred kuce/zgrade/kafane gde treba da radis za coveka nesto (neko slovo na mapi) i obavljas misiju. A ako neces, samo prodjes pored i briga te.

Ovaj nacin u Mafiji II smara. Sta ako ja jednostavno necu da idem da obavljam posao. Znate ono kad je Vito ostao kod onog lika u stanu, vito se budi, zvoni telefon, i ja ostavio igru i otisao da se javim na pravi telefon :D. Vracam se posle 5 minuta, u igri telefon i dalje zvoni (znate ono kad vas keva trazi, "zasto nisi dosao kuci sinoc" :D). Jednostavno nema smisla...

Meni i u punoj verziji zatamnjena opcija za controller setup...:zgran: Jeli neko uspeo da poveze Joypad?

Ja koristim od PS3-ojke sa MotionJoy driverima (pošto vidiam da ga imaš i ti, to ti je najbolje rešenje). Kad se instaliraju driveri, samo u tool-u treba štiklirati "xbox 360 controller emulator", pa "enable" dole, pošto Mafija dozvoljava samo x360 kontroler da se koristi. I sve radi savršeno, čak i L2/R2 trigeri rade analogno, pa je vožnja sa doziranjem gasa i kočnice milina.

http://www.motioninjoy.com/help

Poslednja izmena:
Hahaha... mada, ako izadje Free-Ride ili Free-Roam DLC sa puno sporednih misija, mozda igra i postane GOTY!!! :)

Možeš da izabereš bilo koji chapter gde se počinje vožnjom i vozikaš do mile volje.

Kada voziš 40, i staješ na semafore i stop znakove, vrlo lako upoznaš grad i bez Free-Ride. Jurcanje samo kada to misija zahteva :)

Prešao sam sad igru i nisam toliko oduševljen kao što sam bio sa prvim delom. Samo nekoliko jaw-dropping momenata je bilo... A inače, stalno mi je igra krešovala, non-stop, a najgore što posle toga moram da restartujem komp. Šta god radio, 5 različitih drajvera sam promenio, overklokovao grafiku, otvarao kućište, stavljao klimu da hladi na 16C :)D)... Ništa nije pomagalo. Malo malo, pa restart. A onda sam, ni sam ne znam zašto, kloknuo procesor na 3.6GHz i sve je radilo kao podmazano, 2 sata nije ni štucnulo. Eto, možda nekom pomogne.

meni je igrica prva liga,prica mi je super,sve djeluje kao neki film,i sve je povezano,a ne ko na gta imas tri imbecila koja ti daju zadatke kokni onog kokni one itd cisto eto dosadno nam....
igra je stvarno super i graficki i po prici i svemu ja sam odusevljen,odavno nisam uzivao u igri ovoliko koliko slusajuci dijaloge one dvojice kako laprdaju :D extra :D e druga je stvar sto vecina drka na gta pa ne zna ni za sta drugo (aj da je dobra igra pa ajd :D )

eto jedino nebi bilo lose da je malo duza,da su stavili vise misija ali nema veze kratko ali slatko,jedna od retkih odlicnih igara

Poslednja izmena:
Pa ako si pratio komentare pretezno se zale ljudi da je gora u odnosu na staru Mafia-u.

Ja je igram cim zavrsim Stalker-a. Do tad necu da komentarisem.... :)

Meni glatko radi na 1920x1080 sve u full-u (AA 2x, sve ostalo max sa ukljucenom fizikom). U zadnje vreme desava da igra pukne jednostavno pukne. Sve dok nisam izasao iz zatvora je je bilo ok, ali chapter cim izadjem iz zatvora mi pravi problem. Da li se to jos nekom desava?

Kad ulazi u zatvor sa leve strane su neki kinezi i svi su ISTI sa druge strane crnci cini mi se da imaju dve razlicite vrste. :d

Nije valjda da ni full verzija na podrzava Logi volane i upotrebu vsie analognih kontrolera? Npr. volana i joypada, joysticka i takve kombinacije?

To ce joj biti veliki minus u mojoj knjizi. Sada ne mogu da probam, kuci imam znacajne gradj. radove pa mi je desktop rasklopljen jos 7 dana.

Sada sam je zavrsio...

Mislim bruka. Gotovo za ispod 12 sati... Prica je Meh, kraj je realno bezveze, ne znam da li su mislili da je dramatican ili tragican ili sta vec, meni je njesra... presao 75 posto igre za 11:47... BRUKA bre... Majke mi, tesko da sam mogao vise da budem razocaran... Imali su preko 7, ako ne i 8 godina fore, a dobijemo OVO?!? Bljak... Iskreno - presao sam je samo jer je Mafia, i zato sto graficki nije toliko losa... Ja joj dajem 5.5/10, vise NE zasluzuje... Nije ovo bilo kakva igra... Ovo je MAFIA... Razocaran sam...

Ljudi,smorila me igra zesce...pogotovo chapteri u zatvoru i onaj sa cigarama i kamionom...tu sam pomislio par puta na uninstall,ali rekoh sacekacu,mozda je samo boza chapter...
Sve stoji sto je Korisnik2007 naveo u svom postu,bolje da su radili manje na detaljima a vise na prici i misijama...jeste prelep ambijent,extra detalji,ali po meni to bi trebalo da bude sekundarni prioritet...
Ovo me podseca na ono: tresla se gora,rodio se mis...

Dobro onda koje je bolja igra izašla po vašem mišljenju u zadnje dve-tri godine? Sem Dragon Age, SC2, Torchlight, i Stalker: COP, a i to je kritikovao ko je stigao...

Poslednja izmena:
Koju ocenu bi dali igri da se ne zove Mafia 2 nego Gangsteri na primer? :)

Da se zove gangsteri? 3/10, samo zbog grafike i muzike. prica je standardna filmska, znaci bezveze i bezveze i bezveze...

@rAMA - pa, imamo visoke standarde... Kad ne valja, kazemo da ne valja...;)

@rAMA - pa, imamo visoke standarde... Kad ne valja, kazemo da ne valja...;)

Zato pitam šta vama valja u zadnjih par godina.

Ima dva odgovora, igrate šund igre gde su prve stavke krv i adrenalin koji liptaju na sve strane, tj. jeftin tip zabave, tako da znam koliko je sati. Ili drugi, da vam se više ništa ne dopada, tj. da ste prerasli igranje, a da vas u tome drži samo nostalgija, gde se preuveličavaju igre iz prošlosti, a pri tome da nije problem u novim igrama, već psihološke prirode...

Poslednja izmena:
Pa ti branis sund ili sta? Ja i dalje volim da igram igre, ali sam vecinu igara koje sada izlaze odigrao jos pre, slabije grafike ali slicne price... Ako mi se svidela tada, mozda mi se svidi sada, ali zasto igrati facelift igre? Meni prosto linearne igre nisu zabavne... Sta mi se svidelo... Dragon Age mi je bio dobar... Stalker SOC takodje, Bioshock, Witcher, Assassins Creed I/II i mnoge druge...

Da bi se igra meni svidela treba da ima ili jako dobru pricu/super atmosferu/odlican gejmplej...

Igrao sam i Mass Effect. Super igra...

Igre su kao knjige - svako ima svoj ukus, mada ima nekih slicnosti... Ali neke knjige su, koliko god najavljivane, na kraju djubre koje se nose slavom prethodnika, ili se oslanjaju na mediokritetnu publiku...

Umesto sund igara radije pogledam neki film ili procitam neku knjigu...

Zadju igru koju sam igrao pre MAFIA-e II bila je... Singularity... A pre toga - Bioshock II...

Pomaze i da je revolucionarna u nekom elementu...

Ali ako sve igre postanu sund kao Mafia II, ja cu se posvetiti svojim memoarima o kvalitetnim igrama...

Slazem se da smo prerasli igranje tj neki od nas,evo ja npr igranje dozivljavam iskljucivo kao neko opustanje i hladjenje glave u slobodno vreme i extra mi je da to tako gledam i znam da cu se i sa 70 god pomalo igrati (kada mi unuci budu u skoli :d)
Ovo kazem zato sto ima po meni jako mnogo ljudi koji se skroz uzivljavaju u igre i sve to nekako licno dozivljavaju i ako je igra samo mrvu ispod nekog njihovog ocekivanja to je onda katastrofa.
Ja sam licno zadovoljan sa ovom igrom,ima i nedostataka,ali mnogo vise ok stvari i to je to,ne ulazim u dalje neku besciljnu raspravu jer UKUSI SU RAZLICITI,na svu srecu :D

Zato pitam šta vama valja u zadnjih par godina.

Ima dva odgovora, igrate šund igre gde su prve stavke krv i adrenalin koji liptaju na sve strane, tj. jeftin tip zabave, tako da znam koliko je sati. Ili drugi, da vam se više ništa ne dopada, tj. da ste prerasli igranje, a da vas u tome drži samo nostalgija, gde se preuveličavaju igre iz prošlosti, a pri tome da nije problem u novim igrama, već psihološke prirode...

+1

I da dodam treci, cisto se kaze da je igra krs da bi se ispalo "pametniji", tj. kad ne znas da kritiziras ti kazes da je nesto krs jer tako mislis da sebi nabijas rejting gamera visoke klase. A onda kad treba da navedes realne i objektivne razloge za to? To malo teze...

Ako pricamo o Mafia-i 2 onda ima puno razloga, zar ne? ;)

Inace, ja retko kritikujem igre, jer u zadnje vreme retko i igram igre...kao sto rekoh, nista bas sveze odigrao nisam, na prvoj strani pratim ovu temu i witcher....

Ovo je cist prosek od igre, prehajpovan svim onim fantasticnim trejelerima od kojih pola nisu zavrsili u igri u ranije prikazanom obliku ili uopste. Igra je prekratka, da nije vestacki produzena potrebom da vozis do kuce svaki put posle misije, bila bi jos kraca. Da moze da se koristi taxi kao u gta 4 presao bih je za manje od dva sata.
Radnja je plitka karakteri su uzasno stereotipni i jednodimenzionalni, sto gta koristi na mnogo efektniji nacin da kreira satiru jacu od south parka prekrcanu detaljima i mogucnostima. Vita je jalov i neubedljiv lik, koji na misice resava probleme sa bajkerima i hard core gangsterima, sto deluje neubedljivo smesno i plitko ako se uzme u obzir da fanovi mafije pretenduju da je porede sa kumom. Glavni lik u igri o mafiji ima sve osobine anima heroja, tanan, lepuskast i neunistiv - cosa nostra za sve pare. Ako ga uporedimo sa karakterima Kejna i Linca (jos jedan razocaravajuci nastavak) ovaj mucenuk je harizmatican ko marko zivic. Sa Niko Belicem ne zasluzuje ni da se uporedi. Dosadna i repetativna radnja npr. bacanje cigareta iz kamiona, repetativno silazenje na boks u zatvoru, nerazradjena prica (uglavnom nisam razumeo sta motivise likove na postupke i izbore koje prave tokom igre) i kraj koji po antiklimaksu moze da se uporedi sa krajem Sopranos-a cine ovo teskim prosekom. Dobra grafika i jos bolja muzika prosecno napucavanje i to je to. Nazalast i najgori Gta 4 izdanak Lost and Damned je za ovog Vujicu izdajnika kumova - The Godfather.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Na primer, meni je bilo i više nego drago što sam se mučio oko instalacija, lečenja, glupiranja, kada sam video jedan trenutak.

Mr Salieri sends his regards! Jaw dropping! Očekivao sam da će nekoga da koknu ali ne njega.

Cela igra za jedan momenat? Ne bih rekao...

Igra je dobra. Voznja je malo preforsirana, jer je sve na foru, pokupi jo-a, idi kolima do mesta a (moze i peske verovatno samo sto glavni lik nije kenijac :p ) obracunaj se svima redom, odbaci jo-a/druga clana/zrtvu do kuce/doktora/neoznacenog groba i idi na spavanje. Monotonost malo kvare cutscene koje nisu bas tolik oimpresivne kao sto su bile u prvoj mafiJi.

Voleo bih da je muzika kao u prvom delu. Jos je pamtim. :d

Nazalast i najgori Gta 4 izdanak Lost and Damned je za ovog Vujicu izdajnika kumova - The Godfather.[/QUOTE]

da ali to je gta4, ček da bude mafija 4, pa da vidimo ko je bolji :p

Ne razumem cemu komentari na necije misljenje ili stav i prozivke tipa "pametniji" i sl...svako ima pravo da napise svoji misljenje i stav ovde,ne? Da rascistimo ne osecam se prozvanim niti napadam nekog,kolege smo jel :)

Mislim da smo kao prvo postali razmazeni po pitanju igara,drugo ocekivali smo big bum gledajuci trejlere i prisecajuci se prvog dela i sad filozofiramo :)

Ali ne smemo zaboraviti da nas dobra vecina ne znamo da napisemo ni red koda za igre tako da treba i Pacman-a da cenimo i da mu se klanjamo,ipak treba ceniti ulozen rad,a Mafia 2 je ulozila ni sam ne mogu da zamislim koliki trud na detaljima okruzenja...za to skidam kapu...

Vrh Dno