Šta je novo?

Mafia II

Ne znam sto pljujete igru da je kratka kratka je u pm misleci da je teska i odabrao sam normal za tezinu igre ali mnogo je lagana i na normal :-DDDDD to je moj minus + cudno mi je da je samo 6 gb
a na sajtu M2 pise 10 gb ;-)

Cela igra za jedan momenat? Ne bih rekao...

Pa eto, imamo različite poglede. Meni bi se čak i više dopalo da se možda na ovome igra završila, sa malo drugačijom pričom. Sve u svemu, igru (naročito ovu) igram da bih dobio neki osećaj kao kod nekog filma.

Ali istina je da je daleko od savršenstva, ne verujem da ću je ponovo igrati, svakako ne ove godine. Možda kada bi postojao free ride mod.
Voleo bih da izadje dlc sa misijom gde ideš da spaseš Joe-a.
Prekratka je igra, a i prilično laka. Nije bilo momenta da mi nestane municije. Voleo bih da ima više delova gde se ide na stealth pristup. Ima izuzetno mnogo zamerki. Npr. koji će mi djavo tuning auta, kad nemam gde da ga iskoristim.

Možda previše krvoprolića, a skoro cela priča se odigrava dan za danom, meni je to previše neverovatno. Drugo, juri te policija ti stigneš na odredište gde te vodi misija i sve je super, zaboravili su da si obio kola, opljačkao dve radnje, ubip 7-8 pešaka...

Dobre stvari koje sam primetio su pre svega jako lepa atmosfera u igri, muzika za 10, sitnice kao što su pričanje o video igrama, daljinskom... Žena koja ne pušta muža napolje, sve to služi da igra dobije jako lep šmek, ali je podbacila na onom "gejmerskom" delu.

Meni apsolutno nije krivo što sam je odigrao, i preporučujem svakom ljubitelju prvog dela da je odigra!

Ali vidis li ti koji je to fail? Za najbolji momenat igre uzimas onaj kojim je ona povezana sa kecom???

Ali ne smemo zaboraviti da nas dobra vecina ne znamo da napisemo ni red koda za igre tako da treba i Pacman-a da cenimo i da mu se klanjamo,ipak treba ceniti ulozen rad,a Mafia 2 je ulozila ni sam ne mogu da zamislim koliki trud na detaljima okruzenja...za to skidam kapu...

Bravo slazem se! ,)

Ovo je cist prosek od igre, prehajpovan svim onim fantasticnim trejelerima od kojih pola nisu zavrsili u igri u ranije prikazanom obliku ili uopste. Igra je prekratka, da nije vestacki produzena potrebom da vozis do kuce svaki put posle misije, bila bi jos kraca. Da moze da se koristi taxi kao u gta 4 presao bih je za manje od dva sata.
Radnja je plitka karakteri su uzasno stereotipni i jednodimenzionalni, sto gta koristi na mnogo efektniji nacin da kreira satiru jacu od south parka prekrcanu detaljima i mogucnostima. Vita je jalov i neubedljiv lik, koji na misice resava probleme sa bajkerima i hard core gangsterima, sto deluje neubedljivo smesno i plitko ako se uzme u obzir da fanovi mafije pretenduju da je porede sa kumom. Glavni lik u igri o mafiji ima sve osobine anima heroja, tanan, lepuskast i neunistiv - cosa nostra za sve pare. Ako ga uporedimo sa karakterima Kejna i Linca (jos jedan razocaravajuci nastavak) ovaj mucenuk je harizmatican ko marko zivic. Sa Niko Belicem ne zasluzuje ni da se uporedi. Dosadna i repetativna radnja npr. bacanje cigareta iz kamiona, repetativno silazenje na boks u zatvoru, nerazradjena prica (uglavnom nisam razumeo sta motivise likove na postupke i izbore koje prave tokom igre) i kraj koji po antiklimaksu moze da se uporedi sa krajem Sopranos-a cine ovo teskim prosekom. Dobra grafika i jos bolja muzika prosecno napucavanje i to je to. Nazalast i najgori Gta 4 izdanak Lost and Damned je za ovog Vujicu izdajnika kumova - The Godfather.

Evo covek je sve lepo rekao, bravo. Slazem se sa svime bukvalno ovo sve i meni smeta...

Na kraju se vidi da ce se radnja nastaviti. Mislim da su namerno stavili tako kratko da bi mogli posle da dopunjuju DLC-ovima i tako mlate jos malo para...nisu oni glupi, ne, ne...:trust:

Ali jesu pohlepni... I to puno...

Tačno je to, ali baš zbog tog momenta (i još nekih), ja ovu igru ne mogu da smatram za fail. Da nije ni toga, pričice, atmosfere... Onda bi bila ispodprosečna igra, ovako mi je malo iznad proseka. A opet ću pre nju igrati nego neku drugu koja je dobila istu ocenu kao i ona ili čak i višu. Evo jedne analogije: Partizan ubi sad Zvezdu u svim sportovima (osim ženske odbojke), ali ljudi još uvek navijaju za Zvezdu i pričaju kako je bila prvak Evrope (poštujem!).

Au presao sam, kraj ne da je glup nego, misija kratka i laka, zavrsi se za 15 min.... Pa trebalo je jos bar ovoliko da bude da se igra da bi igra licila na nesto, ovo najblaze receno izgleda nedovrseno sto se price tice....

Poslednja izmena:
Au presao sam, kraj ne da je glup nego, misija kratka i lajka, zavrsi se za 15 min.... Toliko je prica plitka da je to neverovatno, pa trebal oej jos bar ovolijko da bude da se igra da bi igra licila na nesto, ovo najblaze receno izgleda nedovrseno....
Pa nedovrseno verovatno zbog nastavka.;)

Pogled u igri je pregledan u pičku materinu. Pozicija gledanja je kao da sam piratov papagaj na ramenu, ali kasnim pola koraka iza glavnog lika, pa mi njegova glava dodatno zaklanja vidik.

Na hard bolje da ne igraš: primiš 3 metka ili 1 sačmaru i padaš, a protivnike natrpaš celim šaržerom i još se teturaju i u padu te gadjaju medju obrve. Udjem da opljačkam j.ebenu radnju, dobijem mizernih 150 dolara i po metak od 6 likova koji dežuraju okolo, a gadjaju kao SWAT snajperi. Usput se pojavljuje murija, koje ima više nego civila, za circa 3 sekunde od kako izvučem oružje u radnji. Mora da je gradonačelnik kadar JUL iz 90...

Igra je monotona, šablonska, fali sloboda istraživanja i nelinearnost i sporedne, kraće misije. Da sam izabrao easy težinu, sad bih završio i Burnout Paradise. Džabe lepa grafika, kad je posle sat vremena ne primećuješ. Obavezna vožnja od A do B postaje kletva posle toliko puta. 75% vremena igre je u video scenama i vožnji. Da bar ima jedan drive-by u celoj igri, nego nijedan. Grad nisam ni upoznao, sem 2 ustaljene rute. Maločas sam prošao pored katedrale po prvi put, a igram Chapter 14. Sad ću da završim igru i obrišem je.

Zaboravih, kad ubacim DLC, uopšte ne radi glavna priča, ni snimljena pozicija, ni započeta nova. Igra samo izleti na desktop.

Poslednja izmena:
Tačno je to, ali baš zbog tog momenta (i još nekih), ja ovu igru ne mogu da smatram za fail. Da nije ni toga, pričice, atmosfere... Onda bi bila ispodprosečna igra, ovako mi je malo iznad proseka. A opet ću pre nju igrati nego neku drugu koja je dobila istu ocenu kao i ona ili čak i višu. Evo jedne analogije: Partizan ubi sad Zvezdu u svim sportovima (osim ženske odbojke), ali ljudi još uvek navijaju za Zvezdu i pričaju kako je bila prvak Evrope (poštujem!).

Ukradoh ovo sa konzolnog podforuma:

1qsf2r.jpg

:d

Zaboravih, kad ubacim DLC, uopšte ne radi glavna priča, ni snimljena pozicija, ni započeta nova. Igra samo izleti na desktop.

Ako mislis na dlc-ove sa prethodne strane, rade svi provereno. Treba ti scenski lekfiks. ;)

Verovatno, ali nemam nameru da ga primenjujem dok ne završim priču, da nenadano ne izgubim snimljene pozicije.

Ja zapeo kod Chaptera 12 (nisam siguran). Misija u onioj luci (kad pomazem radnicima) - zove se "Kill Derek I Steve". Pobijem one napolju i kad udjem u skladiste oni me odma razbucaju !!! Sta da radim ?

Poslednja izmena:
Da se zaklonis iza neke kutije i pucas :d
I da ne ostajes previse na jednom mestu, jer te Derek stalno roka molotovima.

Ja zapeo kod Chaptera 12 (nisam siguran). Misija u onioj luci (kad pomazem radnicima) - zove se "Kill Derek I Steve". Pobijem one napolju i kad udjem u skladiste oni me odma razbucaju !!! Sta da radim ?

Koristi zaklon i ako imas neku pusku koaj je dobra na daljinu pa poskidaj one gore, i menjaj poziciju jer gadjaju koktelima pa mogu lako da te ubiju.

@Bata

Chim uletish unutra pravac stub/kutija sa leve strane kod stepenica. Ne mogu ti nista, hmh... uglavnom. U 99% sluchajeva pogadjaju taj stub i vatra ne dopire do tebe.

PO meni ova igra niej losa kao neki kratkometrazni film jer je bar sto neko rece 75% igre u cutscene-u.Igram je na hard i veoma je laka.Voznja na simulation je smejurija,vozis onaj kozak 150mph i uleces u krivinu po ledu ko po sinama...Sto se tice detalja ima perverzija detalja ali i nekih propusta tipa ona JO-ova devojka je na svakom cosku,a nekad i vise njih jedna do druge (naravno mislim na 3d model koji je identican) pa ispada da ima mnogo sestri blizanaca:D a i Vitova sekana ima istu facu ko Jo-ova devojka reko bih.Grafika sve na max je ok.ALi sto rekose ljudi previse kratka igra ako se izostave cutscene-ovi i obavezna voznja/spavanje/zdranje nakon svake izvrsene misije u istom stanu/krevetu/kafani.Sve u svemu meni se svidja igra ali mafija1 i godfather igre su mi bile bolje rekao bi bolja prica i sto neko rece svi koji vole mafiju tog doba vole cosa nostra stil a ne ciscenje klozeta, dok pandur pisa ti pored glave i tabanje po zatvorima da se ne bi tabao neki drugi lik,i umesto da napredujes ka mestu Don-a ti stalno izigravas zrtveno jagnje za JO-a/njegove pajtose(veze)

Poslednja izmena:
DownLoadable Content

10h za celu igru na hard...stvarno prekratko - a dosta vremena sam proveo vozikajući se po gradu. Većina misija su lake, a posebno me je razočaralo što policija ne predstavlja nikakav problem - pobiješ gomilu policije promeniš auto i odelo i to je to niko te više ne juri... Sama igra je veštački produžena dodavanjem nepotrebnog putovanja do kuće na kraju svake misije. Generalno vrlo "mlako". :(
Stvari koje su me oduševile: Odlična muzika, gomila detalja i sporednih NPC događaja, dobro skinut "šmek" 50-tih, čuvena misijija "Mr. S. sends regards" :D a bio mi je poznat Joe od početka... :)
Što se kraja tiče...mehhhh...očigledno su planirali da mlate pare sa DLC-ovima.

Moja ocena 6/10 - na mišiće i nostalgiju...a da ne pričamo o generalnom nedostatku dobrih igara u zadnjih par godina.

Poslednja izmena:
A zasto ja napredujem u familiji kupujem vilu sa dvoristem u elitnom delu grada a Dzo i dalje zivi u onom cumezu od stana u zgradi? :d

jel zna neko resenje za problem kad se izadje iz igre gamma je jako mala?

jel zna neko resenje za problem kad se izadje iz igre gamma je jako mala?

Desni klik na mafia 2 ikonicu -> properties -> compatibility -> strikiraj Disable desktop composition. Meni je ovo pomoglo na windows 7 :)

Izasao je free ride mod,ja sam probao i radi!Neznam dali je to zvanicno ili nije i cemu on uopste sluzi!Ne znam dali ima nekih zadataka ili se samo tako vozis!Ima opcija da moze da se menja vreme(kisa,sneg,suncano)!Stavio bih link,ali ne znam dali smem!

Vrh Dno