Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

NEO GEO

Aj sad ti malo meni da pomognes, sta si uradio za graficku karticu pa imas tako dobar skor sa 9800GT?

EFI string, Graphic Enabler, neki kext, navedi tacnu metodu da vidim da da resim ovo moje 8800GT.

Neogeo ima 9800GT ? Daj ocu ja da probam taj kext :)

Neogeo ima 9800GT ? Daj ocu ja da probam taj kext :)

- Vratio sam 8800 GT ;)

NEO GEO

Aj sad ti malo meni da pomognes, sta si uradio za graficku karticu pa imas tako dobar skor sa 9800GT?

EFI string, Graphic Enabler, neki kext, navedi tacnu metodu da vidim da da resim ovo moje 8800GT.

- Vratio sam 8800 GT i samo nju vozim a nisam dodao ama bas nikakav string ama bas nista, ni kext NI STA. Tako je od kada sam ga instalirao. Nemam podatke o grafici osim da je nVidia, x16 pcie, pise da nedostaje rom ...
Potrefilo se izgleda. Znaci nakon instalacije SLa je ovako iz prve. Sistem se probudio nakon instalcije sa svim mogucnostima i potencijalom grafe. Nista nisam cackao a taman sam mislio da udarim neki EFI ili slicno da bi mi uredno pisalo koja je grafa u pitanju, koji ROM itd...

Hocu da ti pomognem ali ne znam kako i jako mi je zao zbog toga?
Mogu jedino da ti posaljem BIOS ROM od ove moje Palit-ke pa da ga uflesujes kod sebe???

Jedino ako EFI Loader prilikom instalacije nije ucinio svoje a zajedno sa njime i DSDT.aml bas za ovu moju plocu (mozda lupetam ali ne znam sta bi drugo bilo). Prilikom instalacije koristio sam EFI Loader 10.6 a posle sam taj loader ubacio na HDD na kom je instaliran SL (nakon instalacije naravno)... Da nije to u pitanju???

Evo scrren shota koji ovako izgleda odmah nakon instalacije: Screen shot 2010-03-27 at 06.49.10.png.

Jedino sto sam primetio da me zeza je PS2.kext. SL mi nekada vidi a nekada ne ovu moju PS2 tastaturu...?!

Poslednja izmena:
Proveri u apple.com.boot.plist da li imas Graphic Enabler ubacen.

A sto se tice PS2 kexta, samo odradi mu repair permisions i sredice se. Isto je i mene zezalo.

Proveri u apple.com.boot.plist da li imas Graphic Enabler ubacen.

A sto se tice PS2 kexta, samo odradi mu repair permisions i sredice se. Isto je i mene zezalo.

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>

Ima koliko vidimo... Verovatno je to odradio EFI 10.6? jer ja nista nisam prckao oko toga.
Instalirao sam, posle tvog PS2.kexa, neki vodoops2.kext i u stvari me je on extra zezao. Sada sam vratio tvoje kextove za PS2 i radi extra (sa permissions repair naravno).

Da li bi mogla pomoc oko instalacije Snow Leoparda na mojoj konfi? Sta mi je sve potrebno?
Da napomenem da moja ploca ima nForce 650i chipset i Realtek ALC888 audio. A da, tastatura mi je PS2, a mis USB.
I da li sve moze da prodje bez patchovanja biosa?

Poslednja izmena:
Da li bi mogla pomoc oko instalacije Snow Leoparda na mojoj konfi? Sta mi je sve potrebno?
Da napomenem da moja ploca ima nForce 650i chipset i Realtek ALC888 audio. A da, tastatura mi je PS2, a mis USB.
I da li sve moze da prodje bez patchovanja biosa?

Potrebno je da odes na tonymacx86... blogspot ili forum i da zatrazis da ti odrade DSDT.aml specifican za tvoju mobo ako uopste mogu jer SL radi samo sa Intel chipsetovima koliko ja znam tako da se nemoj nadati previse!!!
Ako uspeju da ti odrade javi se za dalje!

pozz

Ima koliko vidimo... Verovatno je to odradio EFI 10.6? jer ja nista nisam prckao oko toga.
Instalirao sam, posle tvog PS2.kexa, neki vodoops2.kext i u stvari me je on extra zezao. Sada sam vratio tvoje kextove za PS2 i radi extra (sa permissions repair naravno).

Nije mi jasno kako ti onako dobro radi OpenGL, meni nece da mrdne od 120fps u Xbenchu, a kad probam da pokrenem igru npr, (Tiberium wars) cisto da testiram, samo crn ekran a cuje se zvuk... Definitivno nesto ne valja.

Mozda je i dsdt ko ce ga znati.

Poslednja izmena:
Ma nema nishta dok ne predjemo na Mac Pro, ja skupljam kesh :d

Ako mi naprave DSDT, tako mogu da instaliram retail MacOS X? Da li za to sluzi?

Ako mi naprave DSDT, tako mogu da instaliram retail MacOS X? Da li za to sluzi?

Sluzi, ali postoji jos jedna jako bitna stavka Mislim da nF cipset ne podrzava AHCI mod koji je potreban da bi to sve radilo od pocetka a posle moze da se promeni...

Izasao zvanican Snow Leopard 10.6.3 Update. U toku dana skidam 10.6.3 Combo Update i kada dodjem sa posla krecem u pokusaj apdejtovanja svog SLa 10.6.2... Ko prezivi neka prica :d:d:d.

Evo LINKA za 10.6.3 Combo i ISPRAVKA... Combo je za one koji rade Update sa 10.6.0 na 10.6.3.
Ko radi Update sa 10.6.2 potreban je Delta 10.6.3 i evo Delta LINKA.

Poslednja izmena:
Ti si bash nestrpljiv i imash vishka vremena :) Izgubicesh samo pola dana ako ti se sistem zakuca, a dobre su shanse da se to desi :)

Ti si bash nestrpljiv i imash vishka vremena :) Izgubicesh samo pola dana ako ti se sistem zakuca, a dobre su shanse da se to desi :)

Od necega se mora umreti :d:d:d

Pa meni se SL posle apdejta na 10.6.2 zakucao ali sam ga za nepun minut sredio. Sve dok imam Leoparda koji valjano radi, ne bojim se da se SL nece podici posle apdejta a koliko sam shvatio 10.6.3 donosi zvanicnu podrsku za i3 procesore (ili sam pogresno protumacio to, neka me neko demantuje!).???

Poslednja izmena:
Koliko sam ja pročitao po forumima, do sada, niko nije imao ozbiljnih problema posle update-a. Ko ima ploču sa ALC888, sigurno mu neće raditi zvuk posle update-a, ali već ima fix i za to.

http://tonymacx86.blogspot.com/2010/03/mac-os-x-1063-update.html

Pre update-a obavezno ukloniti SleepEnabler kext, ko ga koristi i to je izgleda sve. Za sada...

Ja ću sačekati još bar nedelju dana da se sve slegne.

Koliko sam ja pročitao po forumima, do sada, niko nije imao ozbiljnih problema posle update-a. Ko ima ploču sa ALC888, sigurno mu neće raditi zvuk posle update-a, ali već ima fix i za to.

http://tonymacx86.blogspot.com/2010/03/mac-os-x-1063-update.html

Pre update-a obavezno ukloniti SleepEnabler kext, ko ga koristi i to je izgleda sve. Za sada...

Ja ću sačekati još bar nedelju dana da se sve slegne.

Moja ploha ima 889 sound koji bi trebalo da radi by default ali me plaši kernel. Da li da ostane vanilla ili da .... Ma, uostalom videćemo kada se Lesi vrati kući :d.

Ja da sam na tvom mestu ništa ne bih dirao. Bar za sada... E sada ako te baš svrbi ili imaš viška vremena :)

Poslednja izmena:
Pa pustite coveka, taman mi da znamo sta ce da se desi :D

Ja uradio update na Macbooku, i radi :d

Ja uradio update na Macbooku, i radi :d

Ma ima da proradi i kod mene samo tako. Ako neće milom, onda silom :crash:.

Ta, javiću se ja sa 10.6.3 (valjda, držite mi palčeve ko hoće). Iskreno se nadam dobrim rezultatima.

Negooo, reci te vi meni da li se prilikom apdejta brlja po DSDT.aml-u i boot.plist ili šta već???

Poslednja izmena:
Nema potrebe, tj bar ja nisam nikad do sad.

Ja cu danas da probam instalaciju SL-a na mojoj masini iz potpisa. Sta mislite kolike su mi sanse?
iPC 10.5.6. radi ok sa sve zvkom i full grafikom, ali na zalost - samo 1 core.

Poslednja izmena:
NEO GEO

Upravo sam kupio 8600GT, ubacio je umesto 6600 i provrteo Xbench. Rezultat sa 6600 je bio negde oko 200 za OpenGL, a sada je oko 100fps. Znači duplo manje, ali zato Expose i ostale animacije neuporedivo bolje rade sada. Tako da mislim da taj test uopšte nije neko merilo. Poslednja verzija Xbench-a je izašla još 2006 i sigurno ne pokazuje ono što treba da pokazuje. Ako ti ne trzucka Expose i ostale animacije i ako sistem nigde ne štucaka onda je sve to OK. Xbench je pravljen za 10.4 Tiger, a to beše davno :)

E sada zašto nekome daje bolji skor... Ne bih znao...

Ja cu danas da probam instalaciju SL-a na mojoj masini iz potpisa. Sta mislite kolike su mi sanse?
iPC 10.5.6. radi ok sa sve zvkom i full grafikom, ali na zalost - samo 1 core.

Trebalo bi sve da radi ali moras pronaci odgovarajucu install metodu!!!
Meni sa onog tonymac bloga nijedan ibootCD nije hteo da sljaka vec samo USB metoda i to iz prve!!!

pozz

:p:p:p:p:p

Evo, javljam se sa SL-a 10.6.3 !!!!!!

Sve radi savrseno normalno posle 1minutnog drnd.... Extra, PONOVO RADI BIOSKOP!

Screen shot 2010-03-30 at 17.55.56.png

:smoke::smoke::smoke::smoke::smoke:

Ajmo sada svi na 10.6.3 komotno!!!

Poslednja izmena:
Evo, malo, da se nadovezem Xbench testa: Screen shot 2010-03-30 at 18.27.02.png.

Nazad
Vrh Dno