Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Evo opet mene. Imam problem s instalaciom meka treba mi plist konfiguracioni fajl za moju plocu kolko sam ukapirao to mi pravi problem. Pre instalacije mi to trazi da bi krenula instalacija. apple.boot.config.plist not found tako nesto odprilike pise.

Jutros pao snezic :d na moj komp!!!

Proradio SL iz prve (naravno malo muke i truda se ne racuna)!
Zahvaljujuci nesebicnoj pomoći clanova foruma (da ih ne imenujem, znaju oni) sve je proradili valjano i po PSu. PS/2.kext odradio posao extra i za sada necu morati da kupujem USB tastaturu. SL mi prepoznaje CPU kao 2 Cores-4 Threads ;) i normalno butuje sto kod obicnog Lea nisam mogao (iskljucivo sa cpus=1). Po difoltu radi QE/CI mada mi ne prepoznaje ROM graficke ali sredicu i to.
Moj prvi utisak je da radi i brze i bolje od Lea kog jos uvek imam na svojoj makini. Sada mi paralelno rade WIN7, iPC 10.5.6 i SL Retail.
Izvrtecu neke testove tipa OCL, OGL i dr. pa krecem na 10.6.2 Combo Update (samo se plasim da tu ne za....m nesto) ali nista zato. Napravicu, pre svega, bekap! :)

javljam sta se desava (mozda nekoga zainteresuje) i pozz svima!

Evo malo X-Bencha (dok skidam 10.6.2 Combo Update) a bice i GeekBencha (evo odmah i OVDE )... Disk na kom se nalazi SL je genericki SATA1 (ili ti SATA150) i zato su opale njegove performanse...
Screen shot 2010-03-24 at 4.15.32 AM.png, Screen shot 2010-03-24 at 4.43.17 AM.png.

bravo covek, napokon si uspeo!

Evo da napisem par redova u vezi 10.6.2 update-a.

Skinuo sam 10.6.2 Combo Update i instalirao ga.
Posle toga sam pokrenuo MultyBeast 0.99 i instalirao MultyBeast 10.6.2 Unsupported package koji na SLa nasljepa 10.2 modded kernel (koji podrzava i3 cpu) i ostale sistemske fajlove vezane za i3 podrsku...

Nakon prvog restarta mukla tisina i prvo sto sam primetio je resetovan BIOS na kompu. Vratim BIOSu podesavanja, ucitam iPC Leo i prekopiram na SL boot.plist i DSDT.aml od moje ploce. Nakon toga izmenim (za svaki slucaj) apple.com.boot.plist fajl tako sto u Kernel Flags vratim cpus=1 -v i -f. Snimim to, restartujem komp i pokrenem SLa. Nakon nekoliko Verbose stanki podize se SL :) medjutim podigne se Desktop i pomera se strelica misa ali nista vise od toga. Ostavio sam ga tako 10tak minuta i kada sam se vratio, gle cuda, sve radi kako valja osim PS/s.kext-a. Restartujem ga ponovo, odem u Leo i odatle instaliram VoodooPS2.kext na SLa, restartujem opet i podignem SLa bez po muke koji normalno radi sa 10.6.2 Updateom. U samom SLu odradim kext Permissions Repair i Disk Repair, vratim com.apple boot.plist (ili kako vec) na staro, restartujem komp i .
Sada sve radi EXTRA normalno :D.
Na brzinu sam probao GeekBench i on mi je dao oko 7xxx poena pod 10.6.2 Updateom u odnosu na 10.6.0 koji mi je dao 6xxx poena (neznatna razlika ali je preslo na 7xxx :D) . Okacicu slikicu kada dodjem kuci.
Sada cekam 10.6.3 Combo Update koji ce doneti genericku podrsku za i3 cpu tako da ce mi tada raditi Vanilla_Kernel (valjda) ;).

pozz

Poslednja izmena:
Sad pošto imaš funkcionišuću hackintosh, red je da nam se pohvališ u showroom temi,)

Na foru sto SnowLeopard ima problema sa grafikom ili samo na hackihtoshu nisam pametan.

Voleo bih bas da vidim rezultate nekog sa pravim Mac-om pa da uporedimo.

Poslednja izmena:
A kako vam radi Expose i ostale animacije na 8800/9800? Kod mene hoće nekad da malo secne, ništa strašno, ali se ipak primeti. Mada mi se to dešavalo i na mom MacBook-u i to čini mi se češće nego ovde, a primetio sam i na iMac-ovima i na MacMini mašinama da se to dešava. Znači kada je otvoreno nekoliko programa i kada treba da prikaže 10-ak prozora kada pritisnem F9 (All Windows), vidi se da ne ide baš glatko. Ne uvek, ali dešava se.

Meni sve od tih animacija leti, a imam losh rezultat na papiru :)

Tu je ochigledno neki problem sa kompatibilnoshcu drajvera i kartica koje nisu sa Mac firmwareom.

Svejedno moram da kupim drugu grafičku jer ova 6600 nije moja, pozajmio sam je od drugara čisto da isprobam kako radi OS X i da li može da radi na mojoj mašini. Pokušaću da nabavim 8800GT izvađenu iz MacPro-a, a ako to ne uspem onda uzimam GT 120 isto iz MacPro-a. Valjda će ove "originalne" da rade bez problema.

Pa trebalo bi da rade bolje :)

Ne stigoh da okacim GeekBench sa 10.6.2 ali imam drugi problem pa Vas molim da mi neko ko je vican tome pomogne!

Naime, imam 2 HDDa. Na prvom od 640GB se nalaze win7 i Leo a na drugom od 80GB se nalazi SL.
Za sada imam instaliran EasyBCD 1.72 koji je lepo pokupio sisteme za loader ali samo sa jednog (640GB) diska. Kada pokrenem makinu, nakon POSTa podigne se loader gde me lepo pita win7 ili Mac i izaberem sta mi treba, ali to vazi samo za 1 HDD.
Kako ili pomocu cega da odradim da mi (neki) loader vidi odnosno ponudi da mogu da butujem i sa dika od 80GB na kom je SL???

nadam se da sam dobro formulisao pitanje?

unapred hvala na pomoci!

Nadam se da ti je disk na koji si installed SL podesen kao boot disk u BIOS-u, ako je tako, onda bi Chameleon boot loader trebalo da preuzme na sebe boot sistema i videce oba HDD-a.

Nadam se da ti je disk na koji si installed SL podesen kao boot disk u BIOS-u, ako je tako, onda bi Chameleon boot loader trebalo da preuzme na sebe boot sistema i videce oba HDD-a.

Upravo sam, malo čas, namestio iz EasyBCDa da mi doda novu opciju u Loaderu kao freeBSD (pa sam posle promenio ime u SL) i ukazao mu da se to što želim nalazi na posebom hdd-u tj. njegovoj particiji, i proradilo je (mada mi se ne sviđa način na koji radi, ali bitno je da radi)!!!

thx

Poslednja izmena:
vazno da radi:)

Ja ti ne bih savetovao da menjas makinu:) Ne znam za P43, vidi na insanelymac, da je P45 i po mogucstvu Gigabyte, ne bi bilo frke.

Mašina iz potpisa radi extra već 2 meseca. Nemam apsolutno nikakvih problema. Instalacija je bila smešno jednostavna, a ako ti bude trebala pomoć javi se.

P43 radi super

Mašina iz potpisa radi extra već 2 meseca. Nemam apsolutno nikakvih problema. Instalacija je bila smešno jednostavna, a ako ti bude trebala pomoć javi se.

P43 radi super

- Pitam ovo jer sam prethodno imao ASUSa P43TD PRO i sa njom ni makac, momentalno KernelPanic kako god postavio sisitem...

Ja ti ne bih savetovao da menjas makinu:) Ne znam za P43, vidi na insanelymac, da je P45 i po mogucstvu Gigabyte, ne bi bilo frke.

- Nemam neki izbor, ili P43 i E6300 45nm ili P45 Intel DP45SG i E6750... Treba mi lova i zato moram da trampim ovu moju makinu :S::S::S:

Videćemo .....

Eto ja mogu da ti potvrdim da moja MB radi bez problema, a jeftina je. Uzmi Gigabyte P43 ili P45, rade 100%!

Evo da napisem par redova u vezi 10.6.2 update-a.

Skinuo sam 10.6.2 Combo Update i instalirao ga.
Posle toga sam pokrenuo MultyBeast 0.99 i instalirao MultyBeast 10.6.2 Unsupported package koji na SLa nasljepa 10.2 modded kernel (koji podrzava i3 cpu) i ostale sistemske fajlove vezane za i3 podrsku...

Nakon prvog restarta mukla tisina i prvo sto sam primetio je resetovan BIOS na kompu. Vratim BIOSu podesavanja, ucitam iPC Leo i prekopiram na SL boot.plist i DSDT.aml od moje ploce. Nakon toga izmenim (za svaki slucaj) apple.com.boot.plist fajl tako sto u Kernel Flags vratim cpus=1 -v i -f. Snimim to, restartujem komp i pokrenem SLa. Nakon nekoliko Verbose stanki podize se SL :) medjutim podigne se Desktop i pomera se strelica misa ali nista vise od toga. Ostavio sam ga tako 10tak minuta i kada sam se vratio, gle cuda, sve radi kako valja osim PS/s.kext-a. Restartujem ga ponovo, odem u Leo i odatle instaliram VoodooPS2.kext na SLa, restartujem opet i podignem SLa bez po muke koji normalno radi sa 10.6.2 Updateom. U samom SLu odradim kext Permissions Repair i Disk Repair, vratim com.apple boot.plist (ili kako vec) na staro, restartujem komp i .
Sada sve radi EXTRA normalno :D.
Na brzinu sam probao GeekBench i on mi je dao oko 7xxx poena pod 10.6.2 Updateom u odnosu na 10.6.0 koji mi je dao 6xxx poena (neznatna razlika ali je preslo na 7xxx :D) . Okacicu slikicu kada dodjem kuci.
Sada cekam 10.6.3 Combo Update koji ce doneti genericku podrsku za i3 cpu tako da ce mi tada raditi Vanilla_Kernel (valjda) ;).

pozz
Cekaj, instalirao si SL Retail na i3? Kako citam na netu, veoma su male sanse da 10.6.3 podrzi i3!

Cekaj, instalirao si SL Retail na i3? Kako citam na netu, veoma su male sanse da 10.6.3 podrzi i3!

Nemam pojma, zaista. Ja sam pročitao suprotno, ko zna... Nebitno je u ostalom, meni radi!

Baš je u pitanju Retail Snow Leopard 10.6.0 DVD i instalcija je prošla extra glatko (naravno preko odgovarajućeg loadera i isključivo USB metodom). Posle sam instalirao zvaničan 10.6.2 Combo Update i nisam obratio pažnju na neke detalje pa sam morao da repariram par fajlova u glavnom sve šljaka extra!
Za svaki slučaj sam uradio .dmg particije HDDa na kojoj je SL i time se obezbedio od eventualnih krahova sistema...

Bitan je chipset (kao sto je vise puta receno), ne CPU. Radice bilo koji CPU ako je chipset podrzan.

Bitan je chipset (kao sto je vise puta receno), ne CPU. Radice bilo koji CPU ako je chipset podrzan.

Imam jedno trivijalno pitanje.
Pod iPC-om 10.5.6 moj čipset, P55 a još manje cpu, zasigurno nije podržan ali sam ga instalirao iz 1ve ali bukvalno iz prve i sve je proradilo momentalno???

Imam jedno trivijalno pitanje.
Pod iPC-om 10.5.6 moj čipset, P55 a još manje cpu, zasigurno nije podržan ali sam ga instalirao iz 1ve ali bukvalno iz prve i sve je proradilo momentalno???

intel je u pitanju, u vecini slucjeva radi.

Vrh Dno