- Učlanjen(a)
- 10.08.2002
- Poena
- 770
bravo covek, napokon si uspeo!
Evo malo X-Bencha (dok skidam 10.6.2 Combo Update) a bice i GeekBencha (evo odmah i OVDE )... Disk na kom se nalazi SL je genericki SATA1 (ili ti SATA150) i zato su opale njegove performanse...
Pogledajte prilog 59011, Pogledajte prilog 59012.
Drajvere, obrati paznju na njegove rezultate u OpenGL testu sa 8800GT.
E to je vec nesto...
Nadam se da ti je disk na koji si installed SL podesen kao boot disk u BIOS-u, ako je tako, onda bi Chameleon boot loader trebalo da preuzme na sebe boot sistema i videce oba HDD-a.
vazno da radi![]()
Mašina iz potpisa radi extra već 2 meseca. Nemam apsolutno nikakvih problema. Instalacija je bila smešno jednostavna, a ako ti bude trebala pomoć javi se.
P43 radi super
Ja ti ne bih savetovao da menjas makinuNe znam za P43, vidi na insanelymac, da je P45 i po mogucstvu Gigabyte, ne bi bilo frke.
Cekaj, instalirao si SL Retail na i3? Kako citam na netu, veoma su male sanse da 10.6.3 podrzi i3!Evo da napisem par redova u vezi 10.6.2 update-a.
Skinuo sam 10.6.2 Combo Update i instalirao ga.
Posle toga sam pokrenuo MultyBeast 0.99 i instalirao MultyBeast 10.6.2 Unsupported package koji na SLa nasljepa 10.2 modded kernel (koji podrzava i3 cpu) i ostale sistemske fajlove vezane za i3 podrsku...
Nakon prvog restarta mukla tisina i prvo sto sam primetio je resetovan BIOS na kompu. Vratim BIOSu podesavanja, ucitam iPC Leo i prekopiram na SL boot.plist i DSDT.aml od moje ploce. Nakon toga izmenim (za svaki slucaj) apple.com.boot.plist fajl tako sto u Kernel Flags vratim cpus=1 -v i -f. Snimim to, restartujem komp i pokrenem SLa. Nakon nekoliko Verbose stanki podize se SLmedjutim podigne se Desktop i pomera se strelica misa ali nista vise od toga. Ostavio sam ga tako 10tak minuta i kada sam se vratio, gle cuda, sve radi kako valja osim PS/s.kext-a. Restartujem ga ponovo, odem u Leo i odatle instaliram VoodooPS2.kext na SLa, restartujem opet i podignem SLa bez po muke koji normalno radi sa 10.6.2 Updateom. U samom SLu odradim kext Permissions Repair i Disk Repair, vratim com.apple boot.plist (ili kako vec) na staro, restartujem komp i .
Sada sve radi EXTRA normalno.
Na brzinu sam probao GeekBench i on mi je dao oko 7xxx poena pod 10.6.2 Updateom u odnosu na 10.6.0 koji mi je dao 6xxx poena (neznatna razlika ali je preslo na 7xxx) . Okacicu slikicu kada dodjem kuci.
Sada cekam 10.6.3 Combo Update koji ce doneti genericku podrsku za i3 cpu tako da ce mi tada raditi Vanilla_Kernel (valjda).
pozz
Cekaj, instalirao si SL Retail na i3? Kako citam na netu, veoma su male sanse da 10.6.3 podrzi i3!
Cekaj, instalirao si SL Retail na i3? Kako citam na netu, veoma su male sanse da 10.6.3 podrzi i3!
Bitan je chipset (kao sto je vise puta receno), ne CPU. Radice bilo koji CPU ako je chipset podrzan.
Imam jedno trivijalno pitanje.
Pod iPC-om 10.5.6 moj čipset, P55 a još manje cpu, zasigurno nije podržan ali sam ga instalirao iz 1ve ali bukvalno iz prve i sve je proradilo momentalno???
intel je u pitanju, u vecini slucjeva radi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari