Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

A jesi uradio nešto pre update-ovanja? Uklonio neki kext ili nešto slično? ili si samo zviznuo, pa kud puklo da puklo :)

Mislite li da su moji rezultati za grafiku u Xbench-u možda niži nego što bi trebalo? Nešto mi se čini da se ovde ranije pričalo o slabijim rezultatima za grafiku u Xbench-u.
Screen shot 2010-03-30 at 7.31.10PM.png
p.s. Instalirao san 10.6.3 update bez problema

Poslednja izmena:
A jesi uradio nešto pre update-ovanja? Uklonio neki kext ili nešto slično? ili si samo zviznuo, pa kud puklo da puklo :)

Ja sam prosto sljepio Update i . Prethodno sam odradio BackUp sistema za svaki slucaj...

Kazu da treba ukloniti SleepEnabler.kext (ko ga ima) i preinstalirati drugi koji se nalazi na tonymacx86... ili Netkas sajtu. Ja ga nemam pa se nisam ni plasio :d:d:d.

Kod mene skromno...

Prilozi

• Default @ 2.8GHz.jpg
    Default @ 2.8GHz.jpg
    247.7 KB · Pregleda: 48
  • OverClocked @ 3.8GHz.jpg
    OverClocked @ 3.8GHz.jpg
    257 KB · Pregleda: 36
Mislite li da su moji rezultati za grafiku u Xbench-u možda niži nego što bi trebalo? Nešto mi se čini da se ovde ranije pričalo o slabijim rezultatima za grafiku u Xbench-u.
Pogledajte prilog 59222
p.s. Instalirao san 10.6.3 update bez problema

To je to. Napokon grafika radi kako treba.

Posle instaliranja 10.6.3 imam 220fps u xbenchu (pre sam imao 120). Pise isto tamo u opisu update-a da su sredili OpenGL kompatibilnost itd.

P.S. Koga zanima sa 10.6 na 10.6.3 sam update-ovao samo tako sto sam skinuo combo i instalirao, znaci nista diro nisam i sve lepo radi.

Poslednja izmena:

Posle instaliranja 10.6.3 imam 220fps u xbenchu (pre sam imao 120). Pise isto tamo u opisu update-a da su sredili OpenGL kompatibilnost itd.

P.S. Koga zanima sa 10.6 na 10.6.3 sam update-ovao samo tako sto sam skinuo combo i instalirao, znaci nista diro nisam i sve lepo radi.

Bilo je vredno apdejtovati, zar ne???
Bezopasno takodje.
Jos ja postadoh Update Pioneer :d
:wave:

p.s. ja imam neznatno vise fps-a u xbench-u na ogl-u jer mi grafa radi na 650/1625/1900 vrednostima!

Bas i nije neznatno 340fps naspram mojih 220:)

Ja ostvarujem isto oko 120 frames/s, ali posle instalacije 10.6.3, znači ništa se nije promenilo.

Ja ostvarujem isto oko 120 frames/s, ali posle instalacije 10.6.3, znači ništa se nije promenilo.

Ma zaboravi na Xbench! Tu nešto ne radi kako treba. Ja sam imao preko 200fps sa 6600, a ovde ljudi imaju toliko sa 8800. Nisam ni znao da mi Expose secka, dok nisam ubacio 8600GT, sa njom sve radi extra. a ima oko 100fps u Xbench-u.

Skidam 10.6.3... :D

Ma zaboravi na Xbench! Tu nešto ne radi kako treba. Ja sam imao preko 200fps sa 6600, a ovde ljudi imaju toliko sa 8800. Nisam ni znao da mi Expose secka, dok nisam ubacio 8600GT, sa njom sve radi extra. a ima oko 100fps u Xbench-u.

Skidam 10.6.3... :D

Skidaj, skidaj pa javi kako si prošao (ako prođešššššššš) :D:D:D

Šala na stranu. Kada odradiš sve što treba javi utiske posle nekih testova jer kažu da su dosta sredili OGL!!!

pozz

P.S. Obavezno pre svega odradi BackUp SL-a, OBAVEZNO!

BackUp-ovao sam sve što mi je važno od fajlova, ali ceo sistem nisam. Vidim da niko nije imao ozbiljnijih problema, pa valjda neću ni ja. Javljam kako je prošlo za nekih 45 minuta...

BackUp-ovao sam sve što mi je važno od fajlova, ali ceo sistem nisam. Vidim da niko nije imao ozbiljnijih problema, pa valjda neću ni ja. Javljam kako je prošlo za nekih 45 minuta...

Ma neee.
Izričito odradi Image celog sistema. Ne daj Boze da nesto pođe naopako samo vratiš .dmg i na konju si!
Ja imam običnog Leoparda i SLa pa kombinujem.
Uđem u Leoparda, DiskUtility pa odradim UnMount SLa i onda odradim NewImage SLa. Radiće ga 15-20min i super. Napraviće ti xxxxx.dmg i uzivas...
Moj savet. Bolje .dmg nego reinstalacija od 0le (ponavljam ne daj Boze da pođe po zlu)!

Može li neko da mi objasni zašto su mi performanse HDDa ovako niske u XBenchu???

Tako "male" skorove sam uvek imao čak i kada sam imao 10.4 Leoparda i ... Nikao mi ne ide u glavu ZAŠTO???
Za diskove mi prijavljuje da su SATA2 pod Intel 5 kontrolerom...

- Posle 10.6.1 me je dočekao KP - posle nekoliko sati sam rešio problem bez reinstalacije

- Posle 10.6.2 me je opet dočekao KP - problem sam rešio posle 5 minuta Google-ovanja, bez reinstalacije (da sam Google-ao posle 10.6.1 ne bih se patio nekoliko sati :D )

E ajd da vidimo šta će da bude posle 10.6.3 :D

Nisam BackUp-ovao sistem, ali sam se zato juče konsultovao sa Google-om :D

Updatujem pa šta bude...

- Posle 10.6.1 me je dočekao KP - posle nekoliko sati sam rešio problem bez reinstalacije

- Posle 10.6.2 me je opet dočekao KP - problem sam rešio posle 5 minuta Google-ovanja, bez reinstalacije (da sam Google-ao posle 10.6.1 ne bih se patio nekoliko sati :D )

E ajd da vidimo šta će da bude posle 10.6.3 :D

Nisam BackUp-ovao sistem, ali sam se zato juče konsultovao sa Google-om :D

Updatujem pa šta bude...

Javljaj...

Pa bilo je lepo družiti se sa vama... :) :) :)

Prilozi

• Screen shot 2010-03-31 at 11.26.44.png
    Screen shot 2010-03-31 at 11.26.44.png
    33.3 KB · Pregleda: 53
Osim problema sa zvučnom, za koji sam znao i koji sam rešio za 2 minuta, update je prošao bez problema. :D

Mašina je iz potpisa...

Prilozi

• Screen shot 2010-03-31 at 11.53.01.png
    Screen shot 2010-03-31 at 11.53.01.png
    33.5 KB · Pregleda: 52
GeekBench kaže isto što i na 10.6.2, a Xbench je sa oko 100fps skočio na 230fps. Nikakvu razliku u radu sistema ne primetim... Bar za sada... Bitno je da Mac Ž I V !!! :D :D :D :D

Prilozi

• Screen shot 2010-03-31 at 11.57.36.png
    Screen shot 2010-03-31 at 11.57.36.png
    188.2 KB · Pregleda: 31
GeekBench kaže isto što i na 10.6.2, a Xbench je sa oko 100fps skočio na 230fps. Nikakvu razliku u radu sistema ne primetim... Bar za sada... Bitno je da Mac Ž I V !!! :D :D :D :D

Skini CoD4-ModernWarFare2 za MAC (ili tako neki sličan naziv) pa poteraj. Da vidiš kako sve pršti iako je grafa slabašna za windows pojmove!

Prilozi

• Screen shot 2010-03-31 at 12.10.15.png
    Screen shot 2010-03-31 at 12.10.15.png
    59.9 KB · Pregleda: 49
Čini mi se da je sistem malo živahniji posle update-a, a sve što sam testirao radi bez ikakvih problema.

Na koju shemu pravite dmg harda ako je particija sa recimo 600gb?:) Jel moze selektivno kao time machine?

Nazad
Vrh Dno