- Učlanjen(a)
- 29.11.2006
- Poena
- 440
^Zašto si me citirao?
^Zašto si me citirao?
Najzad je izasao VirtualBox koji omogucava pokretanje Leoparda na mojoj mashini
Jedino sto sam za sada primjetio je nedostatak zvuka, vjerovatno problem sa drajverima.
I šta može da se instalira? Hack ili R verzija?
Drugar koji je install iDeneb mi malopre rece da mu nista nije zezao particije, videcemo sutra javljam sta sam uradio.
Pozdrav!
Skinuh iPC 10.5.6.
Instalacija krene odlicno, boot-uje kako treba, napravim particiju, instalacija proveri dvd, sve prodje kako treba, obavesti me da je instalacija uspesna i da ce se restartovati i onda restartuje, krene u boot sa harda i zabode...jedna horizontalna linija i jedna debela vertikalna i to je to. Probao sam vise mogucnosti sa kekstovima i uvek isto....
Cisto za info, masina je Tecra A9, cipset je mobile 965, intel gma x3100 grafika, 2gb rama, intel 82566MC mreza, wifi 4965AGN, core 2 duo T7500 2,2GHz, ide controler ICH8, zvuk ALC262....
Nemam kesa za novi hard, a i pravo da vam kazem ne kupuje mi se. E sad pokusao sam da instaliram iDeneb 10.5.6, normalno sve bootujem namestim BIOS samo mi se pojavi onaj no smoking sign, pretrazivao sam ovde po ovoj temi i zakljucio da to ne mogu nikako da fix-ujem, naravno otisao sam i u onaj drugi mod i stalno izbacuje Still waiting for root device. Sada sam poceo da skidam iDeneb 10.5.8, da li negde gresim ?
Pozdrav!
Koliko sam te skontao ti nisi uspeo da podignes iDeneb do sada?
Sa tom verzijom 10.5.8 tek neces uspeti, jer ona ima koliko se secam manje fixeva i drajvera od 10.5.6 verzije.
Moja preporuka je uvek iPC.
To ti je i ovako najbolja verzija Mac OS X-a u toj 10.5 verziji za PC
Pošto Kernel možeš da ubodeš iz prve, a možda budeš morao da igraš LOTO da bi pronašao dobitnu kombinaciju, ja ti preporučujem da pokušaš sa netkas SpeedStep 9.2.0.Cisto za info, masina je Tecra A9, cipset je mobile 965, intel gma x3100 grafika, 2gb rama, intel 82566MC mreza, wifi 4965AGN, core 2 duo T7500 2,2GHz, ide controler ICH8, zvuk ALC262....
Pročitaj
Pošto Kernel možeš da ubodeš iz prve, a možda budeš morao da igraš LOTO da bi pronašao dobitnu kombinaciju, ja ti preporučujem da pokušaš sa netkas SpeedStep 9.2.0.
Za grafiku štikliraj Intel GMAX3100.
Pride, štikliraj:
ICHx: SATA Drivers
ALC 262
Intel 82566MM/DC - možda neće raditi
Intel PROSet/Wireless 9465
Ostale stvari po izboru.![]()
Ništa iPC ne instalira osim ako nije štiklirano. Nema automatskog instaliranja drajvera. To što je tebi proradilo, znači da su upalili orginalni drajveri.![]()
Nemanja, upravo probao, sa istim nemilim krajem...
Možda se tebi zalomilo.Pa lepo ako je tako, samo po mojoj nekoj proceni to znaci da bi i ovde trebalo da prorade!
Ako hoćeš da brišeš ceo hard za tu instalaciju onda je taj redosled onako kako i treba ići. A ako nećeš da brišeš sve sa harda onda ti nije ni važan redosled, ali pretpostavljam da si ti namerio ono prvo, jer se retail OS X (kolko znam) ne može instalirati na postojeći hard takav kakav je, to može samo hakovana distribucija (ti oćeš boot-132).
Nema na čemu.Nemanja, pre svega hvala ti kao najrodjenijem, a ondak...
Ja ne znam šta je staro i šta su linije preko ekrana (izvini, ne mogu da pratim i debagujem tuđe instalacije), tako da bi bilo zgodno da opišeš problem. Pretpostavljam da ti je opet "pukla" instalacija.Uspeo sam da bootujem isto kao i onaj tip sa linka koji si mi dao. Uklonio sam sve AppleIntel delove i boot mi je odradio u 1024x768 i bez prepoznavanja grafike. Posle instalacije preradjenih kext-ova sa linka, sve se vratilo na staro (linije preko ekrana).
Znači uspeo si da instaliraš? Pazi, ja podrazumevam da imaš normalan MacOS X i njegovo funkcionalno okruženje i programe. Da ne bude zabune, jer neko instalaciju smatra i puko kopiranje podataka.Prosao mi je instal sa vanila kernelom.
Skini Combo update 10.5.8 i probaj. Više ti znači da skineš čitav update fajl nego da to radiš preko neta kroz System Update.Moje pitanje je da li mogu zbog toga direktno iz OS-a da update-ujem na 10.5.8 sa apple site-a i da li bi onda trebao da prepozna grafiku X3100. Posto na linku koji si mi dao imaju 10.5.1, pa instaliraju combo update na 10.5.3, a na iPC-u je 10.5.6 po default-u, pa nisam isao na update, vec sam samo ispratio uputstvo za instalaciju kext-ova koji bi trebalo da valjaju, ali nisu, iz nekog razloga.
To je Mac svet.I jos jedno pitanje i to glupost pitanje verovatno...Da li mogu da maximiziram prozore do full screen-a u OSX-u, frustrira me onaj luft sa strane![]()
Jeste, bolje je. Ja, šta više, smatram da je to mandatory ako razmišljaš u nekom dugoročnijem smislu i u smislu da se ne plašiš šta će ti biti sa drugim OSom i podacima zbog čestih reinstallova dok "ne upali".P.S Kad sam vec ovde da pitam i ovo ako nije problem... Da li je bolje da dokupim josh jedan hard pa da ja to lepo instaliram na dva odvojena harda i kako bih onda regulisao boot-ovanje Win-a i Mac OS X-a?
Možda se tebi zalomilo.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari