Ako ste dali ceo disk za Mac OS X obavezno stavite MBR tip particije... nikako GPT. (ima jedno dugmence Pptions u Disk Utility kada pravite particije).
Dalje... OS X moze da se instalira samo na HFS+ Journaled file sistem. Nemoze na FAT32 ili NTFS.
Ako koristite iPC instalaciju posle zavrsenog prvog kruga prilikom sledeceg reboota obavezno pritisnite neki taster i ukucajte -f. Nemam pojma zasto ali tako pise da treba.
Ako zelite dual boot sa windowsom, otkacite windows HDD, instalirajte OSX, vratite windows HDD i skinite EasyBCD za windows pomocu koga mozete dodati OSX u windows boot meni. Ovo radi samo za vistu ali ima trik da se namesti i u XP-u.
Moguce da nije bas najbolji drajver za grafiku, ali svejedno ima resenje za to.
Program se zove SwichResX i preko njega mozes da dodas custom rezolucije.
http://www.madrau.com/SRX3/html/SRX/DL.shtml
P.S. da li imas hardverski CoreImage i Quartz Extreme?
Izvadi DVD (mozda ces morati da ugasis masinu pa da upalis jer ce DVD ostati zakljucan) pa kad krene da odbrojva onda pritisni neki taster pa onda kucaj -f i enter.
Taj deo diska predvidjen za OSX ostavi neformatiran. Formatiranje ces obaviti iz Disk Utility-a.
Razlog zasto se disk i particije ne vide je veravatno podesavanje SATA kontrolera u BIOSU. Trebalo bi da stoji AHCI. Medjutim ako ovo promenis onda ti Windows verovatno nece raditi.
(provalio sam VirtualBox)
Shto da instaliram, on je tu vec po defaultu
Imam ja Vistu, ali necu za neku glupost da restartujem tamo pa ovamo, mnogo je lakshe da otvorim (provalio sam VirtualBox) u OSXu recimo whereisit katalog. Ako je neko sluchajno nashao bilo kakav konverter za njega, bilo bi dobro
Imam jedno 2000 diskova u njemu, tako da nema shanse to da prekucavam, a converter izgleda da ne postoji uopshte, zona sumraka
Zbog takvih sitnica ne mogu totalno da izbacim win, ali mogu da ga koristim iz maca kad zatreba, bez restarta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari