Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ne vidi ti hard disk. Probaj da uključiš/isključiš AHCI, prebaciš u IDE mod... Mada, ATI ploča - no much luck...

kako ne vidi?ja imam dva hard diska...kako da upalim/izgasim to?

A jesi ti pročitao ili barem prelistao onu temu Leopard na PC-u?

Particija na koju instaliraš mora biti aktivna i primarna,Prije butanjA sa DVD-ja otkači drugi disk.To možeš uraditi sa Acronisovim programom Disk Direktor v10.

POZDRAV.

instalirao sam sve radi savrseno samo nemam driver za network...moze li pomoc?ja imam:
Atheros L1 Gigabit Ethernet 101001000 Base-T Controller

Uspeo sam da namestim da ne zakucava pri mountovanju dmg-ova ... stvar je u jednom kextu (verovatno ga ima i pri samoj instalaciji iPCa).. u pitanju je "seatbelt.kext"

dakle on se namontira i onda pre resetovanja u terminalu treba da se obriše kext keš:

Kod:
sudo rm -R /System/Library/Extensions.mkext

potom pri ponovnom podizanju se podigne pomoću

Kod:
-v -f

na insainlymac forumu kaže da bi valjalo i da se uradi "restore permissions":

dakle iz terminala:

Kod:
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions && chown -R root:wheel /System/Library/Extensions

i

Kod:
diskutil repairpermissions /

naravno pri nekim komandama (odnosno svim ovim gde ima "sudo" tražiće terminal da se unese šifra - pri unosu šifre nije kao na win-u, odnosno ne vide se nikakve zvezdice, tačkice ili bilo šta drugo ... dakle samo se kuca šifra i lupi se enter ..)

ako je sve ovo bilo već napisano izvinjavam se ...

odo da se igram ! :wave: :type:

Potreban driver

Leopard mi radi savrseno jedino sto nemam driver za network a ja imam:
Atheros L1 Gigabit Ethernet 101001000 Base-T Controller

nadjoh jedan driver koji napokon radi,tj u jednom dijelu-mac mi ga je pronasao kao network al onda imam sledeci problem-nece da me konektuje jer mi pise "cable network is unpluged" a moj kabal je ukljucen?i na windowsu kad mi je ubacen kabal on svijetli pozadi na kucistu a na macu ne svijetli iako je ubacen....moze neka pomoc?

Poslednja izmena:
nadjoh jedan driver koji napokon radi,tj u jednom dijelu-mac mi ga je pronasao kao network al onda imam sledeci problem-nece da me konektuje jer mi pise "cable network is unpluged" a moj kabal je ukljucen?i na windowsu kad mi je ubacen kabal on svijetli pozadi na kucistu a na macu ne svijetli iako je ubacen....moze neka pomoc?

bilo je priče o ovome na nekoliko mesta, kod računara sa dual bootom treba windows podesiti da prilikom gašenja ne isključuje mrežnu karticu.

Kako da ubacim kext na DVD?
Imam TransMac i MacImage ali ne ide... Sa TransMac otvorim ISO ali ne znam kako da iz Win-a prebacim u ISO, a sa MacImage uspem da prebacim ali javi nekakav error :S

^^
Batalio sam to :)

Da li je neko podesavao PPPoE na Leopardu? Jer nikako da podesim lepo, modem sam uspesno osposobio (usb adsl modem) ali PPPoE kad kreiram nece da se konektuje, vrti connecting i onda izbaci error.

Poslednja izmena od urednika:
^^
Batalio sam to :)

Da li je neko podesavao PPPoE na Leopardu? Jer nikako da podesim lepo, modem sam uspesno osposobio (usb adsl modem) ali PPPoE kad kreiram nece da se konektuje, vrti connecting i onda izbaci error.

Meni pppoe radi savršeno samo ja imam mac pa možda tu postoji cakica mada pre bi rekao da taj modem nije lepo podržan ...

Evo kako sam podesio:
http://img245.imageshack.us/img245/6008/picture2m.png i ovo se desi posle 1min. vrtenja connecting:
picture3xwx.png

Inace modem je iz potpisa, isti chipset kao sagem 800, podesim u Eagle monitoru PPPoE LLC i stavim VPI/VCI 8/35...

Zašto ideš preko Eagle-a?

Pa kad sam njega instalirao tek je onda modem proradio, do tada samo su sve 3 LED na modemu bile ukljucene i to je to.

Poslednja izmena:
mogu vam reci da sam prezadovoljan mac-om na mom kompu(imam jos xp i win 7)...stvarno je nekako vise za biznis bas kako meni treba:)

A sto brate dva kompjutera jedan na drugom. Skini tog Maca za tog drugog, pa stavi jednog pored drugog.

Vidis kako losa terminologija stvara sum u komunikaciji?

Ljudi pomagajte...

poslednjih dana sam imao dosta vremena, pa sam reiso da se malo poigram sa ovim... skinuo sam mac OS Leopard, narezao ga na DVD DL, potom sam skinuo boot 132 i krenuo da pratim uputstvo koje kaze sledece

1. Ubaciti disk sa narezanim BOOT 132 ai sacekati da se on pokrene
2. kada se on pokrene, ubaciti MAC instalacioni disk i pritisnuti ENTER

po zavrsetku drugog koraka bi instalacija trebala da krene, medjutim nista se ne desava... zna li neko u cemu je problem?

Trebao si da skines neku distribuciju a ne eto tako neki mac.

Skines iPC 10.5.6 (on moze i na obican dvd da stane) i ondak lepo instaliras :)

Inace na koju masinu pokusavas da instaliras? Nije valjda ta sa potpisa?

Ljudi pomagajte...

poslednjih dana sam imao dosta vremena, pa sam reiso da se malo poigram sa ovim... skinuo sam mac OS Leopard, narezao ga na DVD DL, potom sam skinuo boot 132 i krenuo da pratim uputstvo koje kaze sledece

1. Ubaciti disk sa narezanim BOOT 132 ai sacekati da se on pokrene
2. kada se on pokrene, ubaciti MAC instalacioni disk i pritisnuti ENTER

po zavrsetku drugog koraka bi instalacija trebala da krene, medjutim nista se ne desava... zna li neko u cemu je problem?

Samo dobro pročitaj hw specs za MacOS i nema problema. Meni se čini da ti mašina je tu negde, na granici upotrebljivosti.
Koju distribuciju si pokušao da instaliraš?

nije bila u pitanju masina iz potpisa, ta je otisla u penziju ne davno.. sad sam promenio konfiguraciju...

anyway verzije sam vam poslao na PM posto bi bilo zabranjeno da kachim linkove

Budžio Kalivej na PC (HP nc2400, sve Intel unutra), više puta u poslednje 2 sedmice, i smorio se (radi, pa se smrzne, ili radi, pa ne radi, i tako u krug). Onda sam na istoj mašini probao kombinaciju Ubuntua 9.04, dodao mu Mac look (liči do bola! ko hoće da proba ima uputstvo za Ubuntu 8.10 ali radi savršeno i na 9.04: http://maketecheasier.com/turn-your-ubuntu-intrepid-into-mac-osx-leopard/2009/01/08 ).

I kako se završilo igranje? Predvidljivo: danas popodne mi stiže MacBook. (A onda počinje sve iz početka, samo obrnuto: Win na OS X-u, Linux na OS-xu...) :)

Kolike su vam brzine pisanja i citanja na hard disku? Kod mene nikako da predje 20mb/s kada kopiram sa jedne particije na drugu na istom disku (sata disk) sto je bar 1/2 (u najgorem slucaju) od onoga sto bi trebalo da bude. Sa i na USB je isto tako (u visti ide 30mb/s bez problema). Instalirao sam ICHx patch prilikom instalacije (iDeneb 1.4). Masina iz potpisa. Cime tacno testirati brzinu hard diska? Kako resiti ovaj problemcic sa brzinom?

Poslednja izmena:
Da li moze OS X da se digne u VirtualBox-u? Sve mi se cini da ne moze :)

Asus p5gc mx 1333
2gb rama
cpu e4400 (valjda)
sata hdd 40gb
ide optika
mrezna neka alyed telesin valjda.
gpu: palit 8400gs 256mb
distro: iPC 10.5.6

instal ko od shale.
instalirao drivere za graficku i za audio, sve radi sjajno sem front row-a.

kasnije cu probati jos po nesto

Laicko pitanje :)

Kupio sam HP 6735s. Jel moze neki kvazi MacOS x na ovo?

Ako moze koja je procedura i kako vam radi?

iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final Pitanje

Planiram da instaliram iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final na PC
imam Nvidia GeForce 9500GT (512MB DDR3) grafičku karticu.
Interesuje me koji drajver da odaberem sa liste. U atachmentu sam postavio sliku.
Izvinjavam se na mom njubizmu, ali ovo mi je prvi dodir sa MAC OS-om.
lista.PNG

Nazad
Vrh Dno