Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Proci ce mu sa nvinject 512 ali ce imati samo soft render. Da bi imao hardware accelerated mora da instalira modovane drivere sa helperb7 imam i ja istu grafiku.

Prilozi

• PreviewScreenSnapz001.jpg
    PreviewScreenSnapz001.jpg
    331.3 KB · Pregleda: 76
Hvala momci na odgovorima, mada imam jedan veći problem trenutno
nakon što pocne bootati sa DVD-a, malo zatim se PC resetuje :(
Ne znam dali je imao neko sličnih iskustava.
Naveo sam listu hardwera koji imam pod moja mašina.

Poslednja izmena:
^Bez optičkih drajvova, tastature, miša, monitora, napajanja i kućišta, sumnjam da bi i XP mogao na toj mašini da radi. :)

Ok. Šala naravno.

Da li si podešavao BIOS? Takođe, da li si proverio kakva je situacija sa tvojim komponentama na mac-wiki sajtu (osxproject)?

^Bez optičkih drajvova, tastature, miša, monitora, napajanja i kućišta, sumnjam da bi i XP mogao na toj mašini da radi. :)

Ok. Šala naravno.

Da li si podešavao BIOS? Takođe, da li si proverio kakva je situacija sa tvojim komponentama na mac-wiki sajtu (osxproject)?

Hvala na informaciji nisam znao za ovaj sajt osxproject,
izgleda da je do mog hardwera.

instalirao iatkos 10.5.5 na hp 550
mucim se sa drajverima
treba mi grafika, muzika i mreza.
ako neko ima nek mi javi na pm
samo bez varijanti idi na macinsanily forum.
Tamo je sve puno pacenika koji su se muchili i namestili drajvere da rade i sad se samo hvale. Ako nekom trazim drajver samo sto mi ne kaze sad se ti je8i i muchi, necu da ti dam.

HP 550 bi trebao da ima integrisanu Intel GMA950 grafiku. Probaj sa tim paketom, trebalo bi da radi. U krajnjoj liniji probaj da instaliraš i Tiger verziju, pa vidi da li će i kako da radi...

A što se IM-a tiče, vjeruj mi da se može naći sve što ti treba... Koliko je meni poznato, niko sa HP 550 se nije ovdje na forumu javio i tražio pomoć oko drajvera.

Ako ti je taj HP sa X3100 grafikom, cijenim da će ti onda više leći iPC 10.5.6...

Ljudi, da li ima neka dobra dusa iz BGa da mi sreze, ako ima:

iPC OSx86 Live/Install Combo DVD

Moze da se vidimo danas. Jedino ova verzija mi ostala da probam.

Ljudi pomagajte...

poslednjih dana sam imao dosta vremena, pa sam reiso da se malo poigram sa ovim... skinuo sam mac OS Leopard, narezao ga na DVD DL, potom sam skinuo boot 132 i krenuo da pratim uputstvo koje kaze sledece

1. Ubaciti disk sa narezanim BOOT 132 ai sacekati da se on pokrene
2. kada se on pokrene, ubaciti MAC instalacioni disk i pritisnuti ENTER

po zavrsetku drugog koraka bi instalacija trebala da krene, medjutim nista se ne desava... zna li neko u cemu je problem?
A da li si skinuo Boot 132 upravo za tvoju plocu?
Potrazi po netu Munky boot 132 i Superhai metod za pravljenje sopstvenog boot diska za retail Leo.
Inace, meni Retail 10.5.6 radi savrseno, bolje nego distribucije :D;)

Poslednja izmena:
@Doktor:
Imamo skoro identicnu konfiguraciju samo ti imas tog @#$ ATI-a a ja imam NVidiu. Instalirao sam iPC 10.5.6 i upgrejdovao ga na 10.5.7 bez nekih vecih problema.

Pre svega, ako imas windoze na masini u device manageru popisi PCI VEN i DEV informacije za sve bitnije kartice (hardware id's u osobinama uredjaja):
- graficka
- zvucna (ovde proveri koji je chip u pitanju)
- mrezna (ovde proveri koji je chip u pitanju)

Zasto je bitan ovak korak.. u spisku custom drivera za OSX neces naci uredjaj po iimenu ver po chipsetu koji koristi. Npr.. ako ukucas u google oznaku PCI DEV VEN za svoju kartu dobices koji chipset koristi. U mom slucaju za zvucnu je pisalo PCI 0883, sto me je navelo da izaberem ALC883 driver.

Dakle.. gurnes iPC DVD, restartujes masinu.. i trebalo bi da pocne da se bootoje sa DVD-a..
Kada dodje do installera, idi u Utilities i particionisi disk ili ako vec imas slobodnu particiju onda nista. Prilikom particionisanja klikni na options i zaberi MRB oblik particione tabele. Nikako nemoj GPT jer sistem posle nece da se bootuje. Izabranu particiju formatiraj u MacOS HFS Journaled sistem.

Vrati se u installer, izaberi disk/particiju i dole klikni na Customize. Sad dolazi najbitniji deo. Uzmi papir na kome si zapisao uredjaje i idi redom po spisku. iz neke grupe drivera smes da izaberes samo one koje imas. Ako izaberes nesto suvisno, nece se bootovati.
Dakle.. za chipset ICHx. Ja sam ubacio i Marvell driver za IDE.
Grafika.. neki ATI neznam koji, nisam ni otvatao ovu granu. Ja sam izabrao NVdarwin sa 512 MB za moj 8800GT.
Zvuk.. kod mene je ALC883. Nisam stavljao apple HDA
mrezna... pronadji po chipu koja ti driver treba. Kod mene je Alanitc (ili tako nekako).

Ako imas USB misa i PS/2 tastaturu onda idi na PS/2 fixes i izaberi fix za tastaturu. NEMOJ da stavljas fix za misa. Ja imam PS/2 tataturu i USB misa i izabrao sam samo fix za tastaturu.

Stavi sve aplikacije koje idu uz ovaj DVD. Nemoj da dodajes custom kernele i boot loadere.

Kada prodje instalacija ugasi komp, upali ga, izvadi DVD (drugacije neces moci da ga izvadis) i kada krene boot imas 5 sec da pritisnes neki taster. Budi brz i stisni neki taster i onda ukucaj -f i enter. Sistem bi trebalo da se podigne i predje na drugu fazu gde unosis svoje ime, i jos ponesto. Na kraju bi trebalo da imas OS X 10.5.6 koji radi.

Proveri da li radi mreza, zvuk, da li grafika brljavi ili ne.

Ako sve radi startuj OSX86 Tools (ima ga u Applications) i napravi backup extenzija. Zatrebace ti kad tad. Ovaj alat ces cesto koristiti kada budes menjao extenzije pa treba da obrises extension cache i sredis prava pristupa (extension permissions).

Update na 10.5.7:
Ja sam pustio update sa Apple-a.. preko Software Update. Bio sam u fazonu ako-prodje-prodje... i proslo je... samo mi je updater pokvario wireless i audio drivere.
Wireless driver sam vratio iz bekapa extenzija, a audio driver sam ponovo instalirao sa DVD-a (u mom slucaju paket ALC883), i sve je proradilo.

Update na 10.5.7:
Ja sam pustio update sa Apple-a.. preko Software Update. Bio sam u fazonu ako-prodje-prodje... i proslo je... samo mi je updater pokvario wireless i audio drivere.
Wireless driver sam vratio iz bekapa extenzija, a audio driver sam ponovo instalirao sa DVD-a (u mom slucaju paket ALC883), i sve je proradilo.

Hvala yooyo, ovo ću da probam kod kuće na test mašini. Patio sam se, ali nije prolazilo. Skinuo sam juče i iDeneb .7 combo update, pa ću i sa njime da probam...

Jel ovo kompatibilno sa AMD X2 i jel ima drajvera za starije nvidije (7600GT) da ne gubim vreme ako ne moze :)

kod mene radi preko wmvare-a 10.5.8. AMDx2 + ATi780G...tek instalirano, samo jos da proverim sta je sa zvucnom... :)

LOL, Hackintosh zajednica je toliko daleko otišla da sad razvija OS X nezavisno od Applea. Apple je tek stigao do 10.5.7, a ovi već na 10.5.8 :D

kako oni mogu 10.5.8 da izbace ako ga apple još nije izbacio?

kad pokusam da izvucem info ode na restart...ali zato kad load-ujem image izbaci 10.4.8 :D
koliko vidim, svima se cinio kao fake...ali niko nije konkretno potvrdio :p

isprobacu i neke druge verzije...samo da nadjem vremena :)

Ljudi pomagajte :(
Vec dva dana se ubijam da dignem Leopard,probao sam i verziju 105.2 i 10.5.4 na Toshiba A210 (AMD),procitao milion objasnjenja i gledao klipove na YT-u i nema sanse.
Sa verzijom 10.5.2 mi zablokira jos na pocetku gde pocne da ucitava kod reda IOAPIC: Version 0x21 vectors 0:23
Sa verzijom 10.5.4 stignem do sivog ekrana sa apple znakom i to je kraj.
Pomagajte !

Zaboravih da kazem,predpostavljam da je bitno,inace koristim Windows 7 i pokusao sam da uradim dual boot.

Poslednja izmena:
To sto koristis W7 kao primarni OS ne bi trebalo da ima nikakve veze sa problemom sa Leopardom.
Moguce da je problem kod tvog AMD, tako da prilikom instalacije moras da ispostujes i pravilno odaberes sve sto ti kaze vezano za to. Neki distroi jednostavno nece da rade sa AMD procesorima, tako da treba i to da uzmes u obzir.
Probaj da skines iPC 10.5.6 pa vidi kakva je situacija sa njim, posto on radi sa AMD-om.

Posto sam laik za Mac,skidam trenutno iPC 10.5.6 Leopard Hackintosh AMD,jel to taj?

Instalirao sam Retail 10.5.6 na racunar i funcionise bez problema osim jedno sleep funkcije i gasenja racunara. Kada ode u sleep mod nemoguce ga je vratiti, a kada ga gasim po nekad to odradi bez problema, ali uglavnom zaglavi.

A da ploca je Asus P5K...

Ima li neke pomoci?

Isto se desava i kod mene. Kad ode da spava nemozes ga probuditi. Takodje dodaje/oduzima 2 sata kada uradim predjem iz windowsa u mac os x.
Pokusao sam sa raznim kernel patchevima ali bez uspeha.

2 copycat:
Tebi je vjerovatno problem na relaciji sa kernelom...

2 yooyo:
Imaš onaj DSDT patch koji, koliko se ja sjećam, radi baš na poništavanju prebacivanja sata prilikom dual-boot-a...

Ja inače ne koristim ni sleep ni dual-boot, tako da osim ovoga vam ni ne mogu nešto previše pomoći...

Instalirao sam Retail 10.5.6 na racunar i funcionise bez problema osim jedno sleep funkcije i gasenja racunara. Kada ode u sleep mod nemoguce ga je vratiti, a kada ga gasim po nekad to odradi bez problema, ali uglavnom zaglavi.

A da ploca je Asus P5K...

Ima li neke pomoci?

Ima :)

Resenje se zove Gigabyte P35 Control Center. Radi na svim P35 plocama, ali kapiram da radi i na svim ostalim intel cipsetovima. (meni npr radi na mojoj P31)

http://www.mediafire.com/?joenopneut2

Tu moze da se resi problem sa PS2 tastaturom, Sleep-om i Shutdown-om.

Poslednja izmena:
Vrh Dno