Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

nisam citao par proteklih stranica pa oprostite ako ponavljam pitanje.

sigurno ste culi za psystar konfu koju prodaje istoimena firma, da li neko ima slicnu konfiguraciju i da li je probao ne-krekovanog leoparda, tj nako cistog na takvom kompu..
u pitanju je gigabajtova ploca ...

U pitanju je hakovan Leo, procitaj na maticnom sajtu firme :smash:

To je samo emulator EFI-ja na mašini koja ima BIOS. Ništa više...

Ali poenta da može kasnije da se apdejtuje opušteno :)

Poenta u tome kasnije je što u slučaju da moraš da reinstaliraš sistem, možeš samo da kukaš, jer retail DVD OS X-a koji dobiješ ne možeš da upotri.je.biš za to. Dakle, PrC... :d:d:d

Poslednja izmena:
Poenta u tome kasnije je što u slučaju da moraš da reinstaliraš sistem, možeš samo da kukaš, jer retail DVD OS X-a koji dobiješ ne možeš da upotri.je.biš za to. Dakle, PrC... :d:d:d

Za šta da upotrebiš? Što bi taj cd upotrebljavao ako ide Hack verzija na te kompove?

Da upotrije.biš za reinstalaciju sistema, npr. Zato što ti šatro daju instalacionu mediju, ali moraš njih da zoveš i da im još odneseš mašinu da ti odrade instalaciju. U prevodu - platiš 150$ za neupotrebljiv DVD, kako sa stanovišta instalacije sistema, tako i sa stanoviše legalnosti.

A ako ti pitaš mene tako, onda ću i ja da pitam tebe ovako: "Što bi uopšte kupovao mašinu od Psystar-a, kad možeš sam da sklopiš isti takav, a uglavnom i bolji Hackintosh i da ne plaćaš nikome ništa?".

Nije mi jasno zašto mi postavljaš to pitanje ali ajde da odgovorim. Ja sigurno neću kupovati mašinu od njih ali postoje ljudi koji ne znaju da instaliraju ni winamp a ne Hackintosh na PC! Stoga ajde da se bacimo na biznis i da istu privilegiju omogućimo i našim ljudima :)
Šta kažeš Castore? Jel krećemo sa biznisom? 50% 50%? :d

Pa samo sam htio da istaknem činjenicu da se kupovinom te mašine sa instaliranim ishakovanim operativnim sistemom za koji se navodno dobija "legalna" instalacija istog u vidu instalacione medije sa pravim i stvarnim Leopard-om - jednostavno ne pije vodu. Kako ne pije vodu u startu (nije Apple mašina, nije nemodifikovani OS), tako ne pije vodu ni kasnije, u slučaju da mora da se podiže sistem na novo (ne moš' ga instalirati sa dobijene medije, koju "si", vidi *****a, platio 150$)... Samo to je bila poenta mojih postova...

Nego, glede biznisa... Odnos je idealan, samo ima jedan mali problem - teško ćeš ti srbinu objasniti prednosti Mac OS-a, a kamoli da mu sve to zajedno uturiš u kompletu (mašinu i OS) , a onda mu još pride kažeš da NFS na tome neće da radi... :wall: Plus još, kako će srbin da podnese činjenicu da mu najnoviji GTX ne radi sa 100% kapaciteta... :d:d:d:d:d

Eh sada gledaš sitnice i ističeš sve negativne stavove! Daj malo optimizma. Polako, mora od nečega da se počne a ko zna dokle možemo da doguramo. Možda provalimo kako da od PCa stvarno napravimo Mac da ne treba Hackintosh, ili bar do neke granice smanjimo Appleov monopol i da nam neku licencu ili nešto :d

Nego, glede biznisa... Odnos je idealan, samo ima jedan mali problem - teško ćeš ti srbinu objasniti prednosti Mac OS-a, a kamoli da mu sve to zajedno uturiš u kompletu (mašinu i OS) , a onda mu još pride kažeš da NFS na tome neće da radi... :wall: Plus još, kako će srbin da podnese činjenicu da mu najnoviji GTX ne radi sa 100% kapaciteta... :d:d:d:d:d

Pa instalirash mu COD2 i COD4 i nek se zadovolji :)

Ma optimizovan sam ja, bez problema... :d:d:d

E sad mi pade na pamet ...

da li postoji način da se instalira "normalno" Mac OS X na PC ? u teoriji ako sklopim isti hardver (intel platforma) zašto ne može da se instalira ?

(na stranu legalnost i stvari o 3rd party hardware)

Koja je to uopšte mašina ? dakle da li neko zna tačan popis komponenti ?

Dok PC platforma ne zamijeni BIOS sa EFI-jem, nema šanse. Uvijek će trebati EFI emulator. Ono što Mac koristi su dvije stvari - EFI i TPM (trusted platform module). Dio koda koji Finder traži za rad se nalazi u TMP-u i on je enkriptovan. Zato nije moguće ni na najbolje komponente iz PC svijeta instalirati Mac OS X - native.

Barem sam ja tako shvatio cijelu tu priču.

Što se mašine tiče, cijenim da se u Mac Pro mašinama koriste server-grade ploče i Intel Xeon (ranije single- i dual-, a sad quad-core). Sve ostalo je jednostavno isto...

Da li je moguce modifikovati precice na tastaturu? Npr. u Photoshopu precica za transformaciju je CMND+T, a na PCu je CTRL+T. Dakle, meni na Hackintosu ne prepoznaje precicu CTRL+T. Isto je i za sve druge (CTRL+V, C, Ctrl + F itd.) Znaci, da li je moguce to zameniti na sistemskom nivou, a ne svaku precicu pojedinacno? :)

Meni Leo4Allv3 neće da radi sa jednom x3100 grafikom. Da li je neko imao sličnih problema? Probao sam sve moguće varijante u com.apple.Boot.plist fajlu.

Eh sada gledaš sitnice i ističeš sve negativne stavove! Daj malo optimizma. Polako, mora od nečega da se počne a ko zna dokle možemo da doguramo. Možda provalimo kako da od PCa stvarno napravimo Mac da ne treba Hackintosh, ili bar do neke granice smanjimo Appleov monopol i da nam neku licencu ili nešto :d

dada hoce to tako... i mir u svetu:) :)

hteo bih prvi put da isprobam ovaj sistem pa mi treba mala pomoc imam dve particije C:vista D:windows xp e sada bi hteo da napravim jos jednu particiju za Hackintosh da li da je ostavim u NTFS ili da prebacim u FAT32?
Koliki je riyik da cu izgubiti Boot za XP i Vist
Inace skunuo sam KALYWAY 10.5.1.OSx86.iNTEL
Masina je iz potpisa

POsto sam uspesno instal. leoparda moj adsl modem speedtouch 330 nece da radi ( sta god da sam probao ) koji ruter da uzmem od beotela ( ako imaju ) ili koji da kupim ?
da i kako se setuje ruter na mac-u tj. kako se pravi konekcija za net ?

uzmi crypto F360 i preko mrezne kartice prikljuci.nebi trebalo da imas problema....

ako imas Beotelov adsl,odes na Slaviju i kazes da zbog prelaska na Mac OS ti treba taj ruter i dobices.platis nesto oko 900din,vratis prethodni modem i resio si problem.
svaki ruter vezes preko mrezne kartice (ne na usb) i radi bez problema.
naravno vodi racuna koji ruter na kojim centralama radi kako treba,imas ovde na forumu puno price na tu temu.

ako imas Beotelov adsl,odes na Slaviju i kazes da zbog prelaska na Mac OS ti treba taj ruter i dobices.platis nesto oko 900din,vratis prethodni modem i resio si problem.
svaki ruter vezes preko mrezne kartice (ne na usb) i radi bez problema.
naravno vodi racuna koji ruter na kojim centralama radi kako treba,imas ovde na forumu puno price na tu temu.

U pitanju je centrala zvezdara

tp-link 8816

Zvao sam Beotel i nude ovaj model za 900 din., kazu da radi bez problema , sta kazete ?

Ma sve dok nude uzimaj :)
Koji god da povežeš UTP kablom radiće ti, a pošto si napisao samo jedan model onda i nemaš šta da razmišljaš tj da biraš.

ok

:) uzimam pa da vidimo kako ce leopard da radi :)

jos samo da provalim sve na njemu ...:d

KOJI softwer za leopard

Sta preporucujete za leoparda ?

1.MOVIES
2.OFFICE
3.GRAPHICS
4.FOTO
5.SECURITY
6.SYSTEM
7.razno

Vrh Dno