Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Koliko je meni poznato, svi eBanking klijenti ti rade samo pod Windblows-om zbog ActiveX kontrola i IE neophodnosti, tako da ti je sam čitač najmanji problem...

tako sam i pretpostavljao jer na instalacionom cd-u od banke stoji instalacija ie-6.

Ima li neko iskustva sa i945G integrisanim plocama ?

GMA950 koja ti je u 945g čipu ti je podržana od strane Leopard-a i Tiger-a, a uglavnom se mogu naći svi drajveri za LAN, audio i ostalo...

Tnx, dovoljno mi je. Probacu.
Imam jednu masinu koja sluzi kao m.medijalna:
GA - 945GZM-S2
E2160
2x1GB
PATA Baracuda 320
Ati 1650
SB 4.1 ( SPDIF out mi je bitan )
TV Kword 878A
Monitor LG 204WT

pa nesto razmisljam da experimentisem.

Poslednja izmena:
Koliko me sjećanje služi, radiće ti bilo koja distribucija...

GMA950 koja ti je u 945g čipu ti je podržana od strane Leopard-a i Tiger-a, a uglavnom se mogu naći svi drajveri za LAN, audio i ostalo...

Osim glupavog wireless-a ako imaš iw3945 ili 4xxx seriju!

castor je napisao(la):
Koliko me sjećanje služi, radiće ti bilo koja distribucija...

Ali PATA kontroler može na nekim distribucijama da ga koči ... :(

Molm vas ljudi za pomoc.
Instalirao sam na laptopu MSI E600 Kalyway_10.5.2 medjutim nece sistem da se podigne,stoji ona siva pozadina sa jabukom i nista vise.
Sta dalje??????:mad::mad::mad:

Poslije nekoliko instalacija Leoparda da i ja napišem svoja iskustva:
Poslija flata koji je OK radio stavio sam Kalyway 10.5.1 i instalacija je OK prolazila ali nikako nije htio da se pokrene sistem. Onda sam pronašao ovaj tekst http://apple2pc.blogspot.com/2008/03/bios-options-for-hackintosh.html
i kad sam odradio kao što piše sve je proradilo OK. Poslije toga sam odradio update na 10.5.2 po ovome http://apple2pc.blogspot.com/2008/02/how-to-update-hackintosh-1051-to-1052.html i opet je OK. Zatim sam stavio updateove koje mi je sistem sam našao i neki graphical update ili nešto sl. mi je zenuo rezolucije, imao sam samo 1024x768 i nikako nijesam mogao da dobijem ostale. Onda sam ponovo reinstalirao sys i opet je sve bilo ok dok ja nijesam pokušao da instaliram missing sync. E sad, da li mi je on nešto zeznuo ili nešto drugo, ne znam, ali imao sam plavi ekran i kursor i ni makac. Opet reinstalacija ali ovaj put bezuspješno. Dođe skoro do kraja i onda kaže da ne može da se instalira sistem. Probao sam desetine puta, ali bezuspješno. Na kraju sam skinuo kalyway 10.5.2 i (zasad) je OK. Mašina je Asus barebone P3PH4C i C2D 4400, pravljena baš za Hackintosh. Za kraj jedna molba: može li neko da okači desktop sa iz Kalywaya 10.5.1 koji se instalira po defaultu (neka kugla sa munjama), jako mi se sviđa.

Poslednja izmena:
Instalio sam prvo iATKOS v1.0 i radio je, ali posto nisam napravio dobor bootloader, nije hteo da butuje kako treba.
Reinstalirao sam jos 7-8 puta (naravno, bootloader sam dobro podesio) i svaki put pocne da ucitava i izabaci onaj prozorcic da restartujem comp.
Skinuo sami Kalyway (10.5.1) i isto se desava sa njim.
Sad skidam Kaly 10.5.2 da probam i sa njim.

Ima li neko ideju u cemu moze biti problem?

Posto drajvere za 5920g za ethernet necu skoro docekati, hteo bih da kupim usb ehternet adapter, medjutim, ovo nigde kod nas nisam uspeo da nadjem po iole razumnoj ceni.
Da li neko moze da mi pomogne?

Instalio sam prvo iATKOS v1.0 i radio je, ali posto nisam napravio dobor bootloader, nije hteo da butuje kako treba.
Reinstalirao sam jos 7-8 puta (naravno, bootloader sam dobro podesio) i svaki put pocne da ucitava i izabaci onaj prozorcic da restartujem comp.
Skinuo sami Kalyway (10.5.1) i isto se desava sa njim.
Sad skidam Kaly 10.5.2 da probam i sa njim.

Ima li neko ideju u cemu moze biti problem?

A jesi li ti probao da izbrišeš taj bootloader? Ili full format harda?

A jesi li ti probao da izbrišeš taj bootloader? Ili full format harda?

Obrisem? Hm.. Pa formatirao sam taj hard svaki put kad sam instalirao novu verziju (erase i partition).

Da li je moguce da ploca nije podrzana (kako mi je neki ortaka rekao) ili je problem u necem drugom?

Pojavio se Leo4All v3, ja ga jos nisam probao. Ako ga neko proba neka javi.

Probao Leo4All V3 i radi na masini iz potpisa (izbacena 9600GT ubacen 8600GT).
Sve radi, jedino integrisana mrezna zeza. Prvo nije radila posle instalacije. Kada sam je disejblovao u biosu i ubacio IBM mreznu u PCI mreza je radila odlicno. Posle toga izvadjena IBM mrezna i enejblovana mrezna s maticne ploce proradila je integrusa ali zabada sistem cim povucem veci protok od 100kB/s.
Zbunjen sam ovim ponasanjem, jer je integrisana mrezna radila odlicno i bez zabadanja kada nije bio instaliran drajver za graficku.

Evo ja sam sada pustio da se skida pa javljam kada probam :)

Ja nisam uspeo da instaliram leo4allv3 jer mi stalno izbacuje still waiting for root device.
Posto imam sata hard,probao sam da ubacim ata ali mi i dalje izbacuje doticnu poruku.:(

Poslednja izmena:
Early testing results...

Ja sam probao Leo4All v3 na mašini iz potpisa i utisci su slijedeći - radi OK, dolazi nešto preinstaliranog softvera, za moju mašinu ne prepoznaje FSB/CPU/RAM klokove (kaže da je 200/1800/400 umjesto 300/2700/250), x700 sa drajverom od x1600 daje software support za efekte, Quartz Extreme nije podržan (probaću sutra sa drugim drajverima), prepoznate su obadvije mrežne karte (nV/Marvell), audio kaže da nema u mašini, ali SPDIF radi. Da bi radili PS/2 portovi, mora da se koristi "-f" switch na startu.

Od paketa sam uzeo samo ono što mi je trebalo za hardver. Sistem je instaliran na 2,5" SATA HDD Fujitsu 60GB i radi solidno. Pokušao sam sa instalacijom na RAID, ali me mrzilo da čekam provjeru diskova, pa sam ipak instalirao na ovog mališu.

Treba probati još druge kernel-e, ACPI kext-ove i drajvere da se pogodi sa hardverom sve. Ako to sve prođe kako treba, onda će da ovo ide za primarni sistem, a u VMWare-u će da bidne ubogi Gnjindowz. :d:d:d:d:d

Konačno nešto da radi na mojoj mašini, a dosad sam probao sa sve i jednim build-om i verzijom...

Ja nisam uspeo da instaliram leo4allv3 jer mi stalno izbacuje still waiting for root device.
Posto imam sata hard,probao sam da ubacim ata ali mi i dalje izbacuje doticnu poruku.:(

Prebaci sata discove u AHCI mod...

Ja probao taj novi leo4All v3 i nisam uspeo da ga podignem. Instalacija prodje glatko, ali posle nema nista ...
Vratio se opet na Zephiroth-a 10.5.2 ... radi savrseno, i instalira se bez ikakvih podesavanja u BIOS-u, kako na PATA tako i na SATA diskove.

U biosu imam dve opcije,AHCI i LINUX AHCI.
Isprobao sam obe ali mi i dalje izbacuje isto.

Ako nece ni instalacija da se podigne probaj sa SATA DVD-RW-om... Prelistaj moje poruke na prethodnim stranama....

Upravo skidam kalyway 10.5.2 (prvi put da skidam leoparda, na tiger mi nije radio zvuk i lan).
Imam 945PL plocu, Ge Force7300 graficku i wireless koji ide preko LAN-a. Da li znate sta ce mi raditi, a sta ne? Hvala.

Ja sam probao na sličnoj konfiguraciji i radilo je bez problema.

Nego ni meni neće Leo4Allv3 ... mada moram priznati da se nisam mnogo trudio ...

nisam citao par proteklih stranica pa oprostite ako ponavljam pitanje.

sigurno ste culi za psystar konfu koju prodaje istoimena firma, da li neko ima slicnu konfiguraciju i da li je probao ne-krekovanog leoparda, tj nako cistog na takvom kompu..
u pitanju je gigabajtova ploca ...

Psystar prodaje Hackintosh-e...

Essentially, these boxes are PC hardware set up to run an unmodified OS X Leopard kernel.

Ja sam pročitao da je pravi mac os u pitanju a ne hack pa sada koliko je to tačno to nemam pojma ...

jesi li siguran ?

Ja sam viđao na svim njihovim slikama lepe kutije Mac OS X ... u svakom slučaju koliko mi je poznato mac os ne sme da se instalira na "ne-appleov" hardver, a hackintosh je valjda neka vrsta "pirata" sama po sebi tako da ne znam baš koliko je to sve "legalno" ...

Na nekom sajtu sam video da se tip hvali kako mu je stigla ta jedna mašina koju je poručio i da radi super .. tako da stvar funkcioniše ... (za sada)

Nazad
Vrh Dno