Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto vidiš, čak se i oni smore :)

Inace, resio sam problem sa zvukom u medjuvremenu. Kupio sam USB zvucnu kartu od 14.99 evra i sad slusam sve u 16 ;)

Samo, Mplayer malo zeza - preskace mi fajlove iz playliste. Koji vi player koristite za video fajlove? (Quicktime me ne interesuje)

Imaš dve glavne fore koje sam provalio, Chroma je player (probaj ga pa ako ti se svidi koristi ga) i postoji Perian koji je kao neki plugin za QuickTime za subtitlove što bi trebalo da ti radi takođe dobro.

Poz ;)

Inace, resio sam problem sa zvukom u medjuvremenu. Kupio sam USB zvucnu kartu od 14.99 evra i sad slusam sve u 16 ;)

Samo, Mplayer malo zeza - preskace mi fajlove iz playliste. Koji vi player koristite za video fajlove? (Quicktime me ne interesuje)

VLC

Ljudi ajde da se otvaraju nove teme a ne sve što je vezano za OSX da se trpa u ovu!!!

Pomozite totalnom OSX86 noob-u :whip::smash:;)
Zelim da instaliram OSX86 kako bih konacno presao sa Logic Audio Platinum 5.5.1 sa PC-ja na Apple Logic Studio:)
Koji OSX86 da instaliram i koju verziju?
Konfiguracija mi je :

Intel Core 2 Duo E2140 OC 2,8 GHz
Gigabyte GA-P31-DS3L
ATI x1300 Powercolor
2 giga rama
Wireless Gigabyte WP-01GT

Vezano za plocu ovu sam nasao na Insanely Mac tako da bi mi i zvuk trebao raditi dok ne prodam EMu 0404 i uzmem neko eksterno resenje (mozda emu 0202 USB)
"Check this two gigabyte boards.
GA-P31-S3L or GA-P31-DS3L

I might be buying one of those. ICH7 (supported), ALC888 (supported), RTL 8111B lan (supported). 1333 FSB, C2d, C2Q..... "

Jos jedno pitanje:

Imam 2 particije.Da li mogu sistemsku da npr formatiram hirensom pa na nju da instaliram OSX86 ili to ide drugacije ?Voleo bih sadrzaj sa druge particije da ostavim :type:

Poslednja izmena:
Za konfiguraciju moraš da proveriš na wikiju ili insanelymacu, a što se tiče particionisanja to odradi tokom instalacije! Sa hirensom možeš da resizuješ tu particiju na kojoj planiraš da ostaviš podatke ali ovu prvu, sistemsku ostavi praznu i kasnije je sa Disk Utilityem formatiraj!

Instalirao sam Tubgirl 10.4.10 na prvu particiju hard diska koji je postavljen kao slave. Master je Pioneer 110D sa koga sam butovao i instalirao sistem. Problem je da mi sistem ne vidi dvd drive, tj registruje ga zajedno sa hdd-om u mac-ovom System profileru u kategoriji ata uredjaja ali nemam shortcut za dvd drive na desktopu niti sistem reaguje kad ubacim dvd ili cd.

Pozdrav!

2 vladoje
To ti na Mac-u (kao i na svakom *nix-u) malo drugačije fercera. Ti ćeš moći uređaju da pristupiš samo kada u njemu imaš neki disk koji na sebi ima sadržaj, tj. podatke. Sve dotle, nema ništa da desktop-u... To je normalno...

Dakle, kada ubaciš neki disk sa podacima, na desktop-u će da ti se pojavi ikonica sa imenom tog diska.

Znam za to, ali nema reakcije kad ubacim dvd ili cd, i to je problem...
Evo sta kaze System profiler:
ATA Bus:

PIONEER DVD-RW DVR-110D:

Model: PIONEER DVD-RW DVR-110D
Revision: 8.22
Detachable Drive: No
Protocol: ATAPI
Unit Number: 0
Socket Type: Internal

Maxtor 6E040L0:

Capacity: 38.29 GB
Model: Maxtor 6E040L0
Revision: NAR61590
Serial Number: E1G9RLTE
Removable Media: No
Detachable Drive: No
BSD Name: disk1
Protocol: ATA
Unit Number: 1
Socket Type: Internal
Low Power Polling: No
OS9 Drivers: No
S.M.A.R.T. status: Verified
Volumes:
Mac:
Capacity: 9.77 GB
Available: 6.22 GB
Writable: Yes
File System: Journaled HFS+
BSD Name: disk1s1
Mount Point: /
Untitled:
Capacity: 28.51 GB
Available: 22.29 GB
Writable: No
File System: NTFS
BSD Name: disk1s5
Mount Point: /Volumes/Untitled 1

U stavci Disk burning pise sledece :

No burning device was found. If you are using an external device please make sure that it is connected and powered properly.

Interesuje me da li bi sistem normalno detektovao sata dvd-rw ako ovaj ne bi mogao da se iskoristi. SATA hard je bio vidljiv i u toku instalacije i sad ga koristim bez problema...

Ovaj, nažalost, neće da ti radi, jer ga sistem ne prepoznaje kao uređaj koji ima recording podršku. Probaj npr. sa 108-icom ili 112icom. Meni 107, a čini mi se i 112 radi...

To je ustvari Asus kojeg sam ja flashovao u Pionner hackovanim firmware....Vidim po forumima da ovaj model zahtjeva flesovanje da bi radio kako treba pod MAC-om a pominje se i neki patchburn....Nisam nesto raspolozen da mjenjam dvd drajv osim ako ne bi uzimao neki koji ima sata interfejs, posto ploca ima samo jedan IDE interfejs. Hvala castore na sugestijama, iskopacu ja vec nesto pa cu postovati da ne bidrugi ljudi imali problem oko iste stvari...

Poz

Napravio sam Pioneer 110D. Koristio sam patchburn i to verziju 4 koja je predvidjena za Tiger a zatim restart racunara. :) iTunes ga odlicno prepoznaje a u System Profileru se sad javlja sledece:

PIONEER DVD-RW DVR-110D:

Firmware Revision: 8.22
Interconnect: ATAPI
Burn Support: Yes (Vendor Supported)
Profile Path: /Library/DiscRecording/DeviceProfiles/PatchBurn-pioneerdvdrwdvr110d.drprofile
Cache: 2000 KB
Reads DVD: Yes
CD-Write: -R, -RW
DVD-Write: -R, -R DL, -RW, +R, +RW, +R DL
Burn Underrun Protection CD: Yes
Burn Underrun Protection DVD: Yes
Write Strategies: CD-TAO, CD-SAO, CD-Raw, DVD-DAO
Media:
Media Type: CD-ROM
Blank: No
Erasable: No
Overwritable: No
Appendable: No

Poz

Za konfiguraciju moraš da proveriš na wikiju ili insanelymacu, a što se tiče particionisanja to odradi tokom instalacije! Sa hirensom možeš da resizuješ tu particiju na kojoj planiraš da ostaviš podatke ali ovu prvu, sistemsku ostavi praznu i kasnije je sa Disk Utilityem formatiraj!
Tnx :)
Reci mi molim te koja je najbolja verzija OSX86?

*** taman sam otkucao tekst i slučajno kliknem na link i sve mi zaboravi... ccc... moraću da tražim neki plugin za to.

Nego najbolja verzija je ona koja radi :p

Šalu na stranu, ja sam najviše koristio Jas 10.4.8 i apdejtovao je na 10.4.9 sa combo updateom i jedini problem koji sam imao sa tom verzijom je to što kada kliknem na system properties automatski me izloguje (nikada nisam otkrio zašto to radi, niti me nešto zanimalo).

Verziju 10.4.10 nikada nisam probao mada nešto mi nije bila ni primamljiva tako da nju nisam ni probao.

Takođe nisam probao ovaj Leopard flat image koji se instalira iz windowsa ali ga svi hvale i kažu da je extra jer ima gomilu drajvera i mnogo hardvera koji niko nije uspevao da natera da radi na Tigeru sada radi. Ništa te ne košta da probaš i njega ti najviše preporučujem ali meni se ne sviđa ideja dual boota ili kako to već funkcioniše.

Takođe sam probao razne uphuck verzije od 1.2i do 1.4i i ni jedna mi nije radila kako treba. Instalira se ali tek onda počne da pravi probleme ili neće uopšte da se instalira drugi put na nekoj mašini. Svi kažu da je mnogo bolji uphuck za AMD mašine ali pošto ja oko sebe uopšte nemam AMD mašine onda ti ne mogu reći kakav je stvarno.

Manje više to je to. Nisam ti pisao za starije verzije tipa 10.4.6 i 10.4.7 jer te valjda one ne zanimaju a i ne vidim potrebu da instaliraš bilo šta ispod 10.4.8!

Toliko od mene. Ako te još nešto zanima, pitaj. Pozdrav i odoh da jurim onaj plugin :p

:wave:

Ej hvala ti mnogo. To me je najvise interesovalo - JAS ili Unphuck a i ciljao sam na 10.4.9 zbog Logica....
Skidam ovaj Leopard flat image:),)

Kao što je već objašnjeno u onoj temi oko Leoparda, za taj flat image moraš da imaš prazan disk, a ne particiju i poslije imaš nešto problema oko povećavanja te particije, jer je lik napravio particiju od 15 ili 16 GB. Čisto da poslije ne bude zabune. Nema dual boot-a, samo je Leopard na jednoj particiji od 15-16 GB...

Takođe, da potvrdim zendraqla, JaS za Intel, a uphuck za AMD-based mašine, odnosno ona koja radi na tvojoj mašini...

Moze neko da objasni cemu sluzi ovo? :
BrazilMac-9a581-Patch
i
PCEFI V8

Ne znam, nisam probao ali bi rekao da je neki patch za Leoparda ili možda čak update na 10.5.1 mada čisto sumnjam ...

Prvo mi liči da je patch za brazilski prevod, a drugo je simulacija EFI-ja na PC-ju...

Može mala pomoć. Hteo bih da instaliram OS X, probao sam neki od 1GB koji je pominjao u ovoj temi Delimir, i još neki Unphuck.
Sve u svemu Jas OS 10.4.8 AMD INtel SSe2 SSe3, mi nije uopšte video SATA HD, a onaj "Delimirov" je video HD, ali kad sam došao do formatiranja particijeod 20 GB, koje sam unapred pripremio za OS X, formatiranje iz instalera za OS X je trajalo u nedogled...Znači nešto ne valja.
To je bilo letos...od tada nisma pratio dešavanja u vezu OS X x86, jer ne mogu da ga instaliram, a mnogo mi se sviđa.:wall:
Da li je došlo do napretka u vezi x86 za AMD? :mad:
Moja konfiguracija je:

Amd Athlon X2 64 6400+
M2N nForce 430
Nvidia 7300GT
Maxtor SATA 250 GB
2 x 1 GB Kingston

Postoji li neki OS X koji bi radio kod mene? :smash:
Hvala puno unapred.

Poslednja izmena:
e ja sam probao 100 verzija os x-a (od 10.4.3 do 10.5) za x86 ali ni jedna mi nije radila :(
imam amd turion 64 (2.2ghz), chipset - nVidia C51MV + MCP51.. zna li kako moze li se ovdje potrjerati os x?

Ja sam juče instalirao hack verziju (Turk team) Leoparda 10.5.1 na AMD PC racunar (nije pisalo pri instalaciji da je za AMD već Intel arhikekturu, ali nije bilo odbijanja)
Instalacija je prošla bez ikakvih problema, sve je proslo normalno i na kraju sa porukom da je Leporad uspešno instaliraj resetuj računar...
Medjutim, posle resetovanja racunara, Mac OS se "ne dize", samo crni ekran i blinkuje crtica (ovakva crtica _ ).
Imali nekog objašnjenja, ili šta bi trebao da uradim pošto nemam iskustva sa Mac-om, ovo je prvi pokusaj i jos na PC racunaru.

Ako je bitno da kažem i ovo: imam jako slab racunar sa ASUS plocom (VIA chipsetom),procesor AMD64 3200+ i grafika Ati 9600XT

Imaš odgovor na ovo pitanje samo potraži!

mi nije uopšte video SATA HD

Problem sa SATA je uglavnom taj sto treba da se stavi "native ide" u biosu, i da se iskljuci AHCI. Ako i dalje ne vidi sata diskove probaj sa drugim portovima. Obicno 0 i 1 rade. Sa vecim diskovima ume ponekad da bude problem i ako nije stavljeno "auto" ili "lba" vec "large" ili sta vec sve ima tamo od opcija.

I overclock moze biti problem. Vec sam na dosta foruma procitao da ljudi imaju problem stabilnosti, kako ide, tako i sata, cim se malo vise overklokuje, dok na istim klokovima windows radi sasvim normalno.
Moj slucaj je da macos ne vidi sata diskove kad je magistrala iznad 240, a u windowsu radi normalno sve do 270 MHz. Na zalost, moja ploca nema nikakve opcije za overclock pa je nemoguce bilo sta namestiti.

Poslednja izmena:
Problem sa SATA je uglavnom taj sto treba da se stavi "native ide" u biosu, i da se iskljuci AHCI. Ako i dalje ne vidi sata diskove probaj sa drugim portovima. Obicno 0 i 1 rade. Sa vecim diskovima ume ponekad da bude problem i ako nije stavljeno "auto" ili "lba" vec "large" ili sta vec sve ima tamo od opcija.

I overclock moze biti problem. Vec sam na dosta foruma procitao da ljudi imaju problem stabilnosti, kako ide, tako i sata, cim se malo vise overklokuje, dok na istim klokovima windows radi sasvim normalno.
Moj slucaj je da macos ne vidi sata diskove kad je magistrala iznad 240, a u windowsu radi normalno sve do 270 MHz. Na zalost, moja ploca nema nikakve opcije za overclock pa je nemoguce bilo sta namestiti.

Sto se tice oc-a to je slucaj i kod mene, Win stabilno radi na 267*12, OS X restartuje na 250, nize vrednosti FSB-a sem defaulta nisam probao. Sad cu da vidim kako radi na 240.

Meni na 300 neće da radi, a vala ni na 200MHz za FSB na nF4Ultra... Na kraju sam odustao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno