Pozdrav svima,
Kupio sam mašinu za sušenje veša pre par meseci i informacije koje sam ovde na forumu su mi puno značile.
Pre ove kupovine nisam znao puno toga o ovoj temi forum je mi je pomogao, tako da hvala svima na podeljenim informacijama.
Okačiću ovde par reči, čisto da podelim ponešto i ja, možda nekom pomogne.
Odlučio sam se za mašinu sa toplotnom pumpom, i dimenzije su odlučivale koji ću model izabrati a i mesto mašine: u kuhinji.
U vezi sa toplotnom pumpom glavna tema mi je bila filtriranje vazduha koji kruži i suši veš i koliko se "lint" zadržava na isparivaču.
Od modela koje sam pogledao svi su (bilo skuplji ili jeftiniji) osim Bosch imali isti sistem filtriranja: dva filtera sa gustom mrežicom na preklapanje koji se postavljaju jedan u drugi i stoje u prostoru ispred bubnja u prolazu koji vodi vazduh do isparivača.
Bosch je imao dodatni filter koji izgleda kao "tvrđi sunđer sa krupnijim komorama" ako tako mogu da da opišem, koji se nalazi iza donjih vrata a ispred isparivača.
Meni se učinilo (a možda je greška u pitanju) da po položaju i gustoći tog Bosch sunđera dodatna filtracija sunđerom nije onoliko velika kolika je bila razlika u ceni ove mašine, pa sam se odlučio za drugi proizvod.
Mašina radi odlično ovih par meseci. Usisavamo oba filtera posle svakog sušenja, isto i isparivač, a imam i neku mekanu četku kojom očistim isparivač između rebara koliko može "da se dohvati". Razdvajamo veš po tipu jer se dešavalo, recimo, da majice i peškire moramo dva puta jer peškiri ostanu po malo mokri. Sada idu samo majice npr., ili samo peškiri i to je to. Više / manje koristimo 1-2 programa (žena je upućena u te tajne) tako da ni mašine sa velikim brojem opcija nisu bile neophodan izbor.
Toliko od mene i pozdrav.