Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Kakva su iskustva sa Candy sušilicama?
Konkretno me interesuje ovaj model:

Ako susalica ne susi, ne puni posudu a greje se to znaci da je zapusena? Pre dva vikenda osuslia ves ali prosli i ovaj kako je ves ubacen tako je izvuen posle 7h susenja

Jel izbaci bar nešto vode u posudu?

Ako je toplotna pumpa 99% zapušena

to ide postepeno verovatno je i ranije dugo sušila samo niste obraćali pažnju

kaze keva vrlo malo izbaci, od novembra je koriste, ona se zalila na nju da duze susi od moje ali sam mislio da je zbog 600 obrtaja njene masine
kazu zagreje hodnik, reko caletu da uzme i da joj opere ispod bubnja one resetke.
Ovo je mašina
Nešto razmišljam ako ona greje a ne suši onda lagano može da se i zapali ako je zapušena
Kako su je zapušili ne znam jer po 2 mašine za vikend suše
1000024393.jpg

Odgovor na tvoje pitanje leži u "600 obrtaja" mašine za pranje.
U tom vešu,recimo peškirima,ostaje preko 70 % vlage,možda i 80%.
Na 5 kg suvih peškira,posle pranje imaš 8.5-9kg vlažnih peškira.
Može,ali sušilice nisu predvidjene da suše veš koji izlazi ispod 1000 obrtaja.
Rezultat je produženo vreme sušenja.
Još ako je sa grejačem,ona pojede sebe kroz cenu struje za godinu dana.
Ne bi trebala da se zapali,ima zaštitu od pregrevanja.
Bar je moja bivša gorenje imala.
Nek otvore prozor,kad suši.

sestra proslog vikenda njen ves na 1200 prala i kaze nakon vadjenja iz susare , ves bio vlazan kao i kada ga ubacila u istu
Kada je pocela da je koristi keva, ona posada posle susenja je znala da bude puna do vrha vodom, kod moje se ta posuda napuni posle dva pa i tri susenja. Kaze da pusta duplu centrigfugu ali poznavajuci kevu ona dosipuje vodu u masinu da joj ves bolje mirise, kada masina primi omeksivac ona je povrati da jos malo okrene, dosipa vodu da ves pliva u omeksivac
Kaze juce pustila caletovo radno odelo u 20h, susara zavrsila oko 02 i ves bio vlazan
DO proslog vikenda nisu znali da uopste dole ispod onog prvog filtera ima jos jedan koji nisu cistili, kaze mi otac on bio pun, kada je danas pogledao one resetke(dal je to izmenjivac sta je vec)kaze deluje da je cist , verujem da je nazad kao sto s ei pisalo u ovoj temi prasina
Meni se desi da ves u boji perem na 400 ili 600 , nase i decje stvari i ako ne pustim zadnju centrifugu na 1000/1200 pa cak i 1400 da joj treba boga mi mnogo dugo da ga osusi

Ja centrifugu uvek podesim na 600 obrtaja i sušilica gorenje sa tp veš uvek osuši za manje od 3 sata, sušilica stara tri godine.

Pozdrav svima,
imam Beko susaru BM3T40230W za 10kg vesa i nakon 6 meseci koriscenja je poceo ves da smrdi. Smrad dolazi iz onog donjeg dela iza resetkica. Tu nemam taj dodatni filter nazalost, imam samo ona 2 gore. Ta dva gornja redovno cistim posle svakog susenja, a ove restkice dole cistim sa usisivacem i malo duzom cetkicom od one koja je dosla uz masinu na 2-3 nedelje, uvek se po malo skupi vlakana. Masina susi oko 5 puta nedeljno.Verovatno ipak previse vlakana udje unutra pa se ubudja ili sta vec, ali ovo je strasno da se vec usmrdelo nakon 6 meseci. Prskala sam unutra alkoholno sirce, susila peskir potopljen u sirce i to je malo poboljsalo situaciju, da li neko zna sta bih jos mogla da uradim?

Takodje, pokusala bih da tu dole uglavim filter za neku drugu Beko masinu samo ne znam sta ce ga drzati, do onih vrata ispred ima dosta mesta, imam utisak da ce padati filter ako ga nekako ne poduprem, jel ima neko da mi kaze kako je to uspesno resio?

Ovako je zaprljano nakon 2 nedelje otprilike.

Prilozi

• PXL_20260331_092534812.jpg
    PXL_20260331_092534812.jpg
    271.8 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Nadji filtere na Temu za taj model mašine, kupi 3-4 komada i ako treba stavi sva tei ili cetiri Kako bi ih barem vrata od kondenzatora držala. Ja sam za moju Electrolux tako uradio, i ona nema tu filter tako da sam ubacio 3 komada tako da ih sada drži onaj filter u vratima. Ipak bolje išta nego ništa ali radibposao dosta, sve što prodje glavni filter u vratima dosta se zadrži na tim filterima što prodje kroz taj u vratima.

Nadji filtere na Temu za taj model mašine, kupi 3-4 komada i ako treba stavi sva tei ili cetiri Kako bi ih barem vrata od kondenzatora držala. Ja sam za moju Electrolux tako uradio, i ona nema tu filter tako da sam ubacio 3 komada tako da ih sada drži onaj filter u vratima. Ipak bolje išta nego ništa ali radibposao dosta, sve što prodje glavni filter u vratima dosta se zadrži na tim filterima što prodje kroz taj u vratima.
Ovo sam i ja uradio ali sam anrucio filtere
stavio sam ovaj

i ovaj

pre toga oprao vodom pod pritiskom resetke

Hvala vam na odgovorima.
Ne bude previse zaguseno sa tako vise filtera jedan pored drugog? Nesto bih se plasila nekog zacepljenja i pozara da taj prostor dole zatrpam skroz 🤔

Vece emsec dana testiram i nisam primetio da masina ima problema u radu
susimo vikendom minimum 2 i preko endelje jos minimum 3 do 4 masine

Mašina za pranje je 6 kg. I napunimo je pamučnim belim vešom, sušilica je 7 kg. I to pa najbrže osuši, više se muči kada je šareni mešani veš. Nemam nameru da cepim veš na 1000+ obrtaja.

Mašina za pranje je 6 kg. I napunimo je pamučnim belim vešom, sušilica je 7 kg. I to pa najbrže osuši, više se muči kada je šareni mešani veš. Nemam nameru da cepim veš na 1000+ obrtaja.
Možda da zameniš veš mašinu?
Ja baš nosim istu garderobu jako dugo, toliko dugo da to i moju ženu nervira. Nisam primetio da 1200 do 1400 obrtaja pravi bilo kakav problem sa cepanjem veša. Više sušara uništava veš.

Eh, pa centrifuga je ista kod svake mašine, vrti u smeru kazaljke na satu i tako. Posebno su osetljive stvari sa postavom.

Ако центрифуга цепа веш не ваља или машина, или веш.

Bice ipak da je do masine...
ne vidim na koji nacin centrifugalna sila moze da cepa ves

Da bi se ves cepao potrebno je trenje, a to je najcesce guma na vratima

Uopšte ne obraćam pažnju, osuši sve. Pojma nemam na koliko je centrifuga, verovatno ne preko 800. Usko grlo je jedino filter.

@Oswajac da li je filter potpuno čist?
cisti su filteri, medjutim otac nije cistio one resetke vodom, posto masina greje znaci da nije kompresor vrisnuo, moguce da je zapusena pumpa za vodu ili je ona riknula ako je pokupa nesto iz odela(to je malo verovatno zbog filtera), moguce da je nastradala od opterecenja, dva majstora sam zvao i oba kada su culi na 600 obrtaja centrifuga da je to veliko opterecenje za masinu. U pocetku znam da je majka pricala da posle svakog susenja posuda za vodu bude puna, mislim da ta posuda kada je puna ima preko 3l vode

Da vidite vi kako izgleda ves pogotovo peskiri kada majka dosipa vodu da joj bolje mirise, ostavi da odstoji pola sata do sat i onda pusti centrifugu, ves natopljen ali mirise

Није свако за савремену технику. И после нам на јутјуб приказују уређаје које су такви користили.

Odoh danas do mojih, iznesem mašinu, krenem da perem izmenjivač i krenu da izlaze crni opiljci, kaže otac to je od njegovih radnih pantalona
Uzmem skinem pumpu za vodu, ona leži u crnom mulju. sve operem, vratim ,rasturim nazad pleh, pogledam sa stran mašina nije prljava, malo ouduvam. sklopim.
Napunim kadicu u kojoj je pumpa, ukljucim pumpa izbaci vodu.
Uzmem dva peškira napimim vodom i pustim suši.Posle pola sata masina hladna.
Pošto se vreć smračilo odem kući, posle pola sata zovem oca kaže mlaka je i ima malo vode.
ChatGtp kaže da probam nekoliko ciklusa supenja možda i proradi ako nije iscurio freon.
Našo nekog majstora on kaže 120e zamena komrrsora a mašina plaćena 180

Preporuka za “krstenu” masinu i da moze lako da se ocisti sa prednje strane ? Prva koja je najjeftinija a da je ok, ne treba nista fensi

Nazad
Vrh Dno