- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,205
Znaci imamo 50k za masinu ali nemamo 500 din za normalan set casa ili 3000 za ikea certifikovani set ... Vazi...
Koji program korisitš, neki brzi?!?Pitanje:
Imam sudo masinu Favorit MS 7000. Od nedavno je krenulo da po zavrsetku pranja,na dno masine ostaje pena i to bas dosta.
Ne znam zbog cega, da li je zapusen filter od vode ili su lose tablete. Koriste se trenutno DM tablete. So ubacujem na nekih 20 pranja, filter za odvod redovno cistim.
Ni mene ne zanima ali ako imas masinu i kupujes tablete/so i koristis posudje iz 1790-te, onda tu nesto jako ne stima u jednacini...To i meni pade na pamet, mada ja ne volim da se bavim tuđim troškovima. Bacio malopre pogled, Ikea Pokal 35 cl čaša košta 70 dinara. Neuništive. Dinera set tanjira 3000 din, isto top za svakodnevno korišćenje, da se ne sekiraš ako neki ispadne, pukne i sl.
Verovatno zavisi od kvaliteta i zamora materijala . Recimo Paraćinske čaše mnogo brže naprsnu od Slovenčkih. Tako je i sa sudovima.Objasni ovo molim te...
Koje (kako) čaše krte, šta se dešava, gde, zasto...?
Ikea posudje je daleko kvalititnije od onog koje ljudi koriste kod nas uglavnom.
Najcesce program za Delikatno pranje od 74 minuta, ponekad i Eko od 165 min.Koji program korisitš, neki brzi?!?
Jako se često dešava da tableta ne stigne da se rastvori u onom prvom pranju, pa ostaci tablete ostanu i rastvore se do kraja u vodi ispiranja.
Ovo je pogotovo moguće u brzim programima, ili ako tableta ne upadne lepo u vodu, ili gde već treba da upadne.
Najbolje je da malo pratiš kako mašina radi, te kada čuješ da ispušta prvu vodu, onu sa daterdžentom, otvori vrata i pogledaj da li je tableta skroz rastvorena.
Pa eto, probaj da ispratiš kada završi sa pranjem, čuje se ispuštanje vode, pa otvori vrata i vidi da nije ostalo tragova tablete.Najcesce program za Delikatno pranje od 74 minuta, ponekad i Eko od 165 min.
I to je jedna velika zabluda da je rucno pranje jeftinije od masinskog.Ako nemam para za osnovni potrosni materijal na kuhinjskom stolu, onda cu kupovati najjeftinije sredstvo za rucno pranje i stedeti svaku kap a ne sudomasine i tablete...
A sto se posudja tice svako domacinstvo uvek ima tu nekog posudja koje nije pogodno za masinu a zgodno je da se koristi.
Pa zar nije logicno da taj yugo trosi vise goriva i vise se kvari od nekog visestruko skupljeg automobila?Nista onda... Sledeci put kada sretnem komsu koji vozi raspalog juga jer nema za bolje, ima da mu kazem da je bolje da kupi novu mazdu jer manje trosi i ekonomicnija je.
Neverovatno kako setate iz krajnosti u krajnost...
Kristal čaše ne bi nikako smele u mašinu za sudove. Jako brzo problede.
Žena jedino ne može da se oprosti od drvenih varjača.
Vinegar is sometimes used as a fabric softener or for getting rid of stains and odors in laundry. But as with dishwashers, it can damage the rubber seals and hoses in some washing machines to the point of causing leaks.
Vinegar is an acid with a pH of around 2.0. It's only one tick up the pH scale from sulfuric acid (which destroys most substances it comes in contact with).
Because it's is a strong acid, vinegar can break down the rubber gaskets and hoses in your dishwasher, eventually causing a costly breakdown. Also, if it mixes with salt, say from bits of food on your dishes, vinegar can discolor metal pans, flatware and mixing bowls.
Sirce ti je najjeftinije i najefikasnije sredstvo za ciscenje bilo cega, i to se posle sjaji ko pasja wudaPa uglavnom na vecini novijih plasticnih posuda pise da li mogu u masinu. Moguce je i da kuhinjsko sirce ne bi stetilo, ali ne vidim neku ustedu u tome. Posto pere svaki dan, na tablete ode 3600din godisnje, struja nek bude 1500-3000 u zavisnosti od koriscenja, na ovu tecnost bi otislo npr. 600-900din godisnje, nema mi neke matematike za ustedu.
Majka mi kaze da je koristila sirce za ciscenje uvek, mada ja sam skeptican i dalje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari