Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

kako bi se sim stavio u stariji laptop kao wwan;
APN isti.
Da li iz nekog razloga ne bi radilo zato sto nije telefon, ruter.

Poslednja izmena:
Bosna je u pitanju, i naša MTS i Mtel cg, povezani na mtel RS, obe ispod 10 Mbs. Na momente naguram i preko, ali vrlo često ispod 10.

Probaj u telefonu koji podrzava agregaciju. Ja sam sada uzeo mtel Bosansku da imam net. Ali ne daje agregaciju. Ali mtel CG daje agregaciju bez problema isto Bosna sve. Poslao bih ti print screen ali trenutno sam u rupi gde B20 ima -103 dB signal pa ne mogu da demonstriram agregaciju

S25 bi trebalo da ima dobru antenu a agregaciju podržava. Moj savet ti je da odes i do tavana i istestiras na svim tackama sa telefonom gde god nađeš da radi najbolje stavis ruter tu. Najlakse je uzeti neki extrnder. Asus ja delim wifi 5 na wifi 6, 5, i 4. Kod drugara dam radio. Meni je telefon sto izvlači preko 100Mbps A8 iz 2018. Tako da modem ne mora da ti bude skup. Stavis tako neki telefon na tavan prebacis na 5GHz i neki extender koji podrzava makar 5GHz. To je nešto praktično sto bi radilo. Asus ima i Asus wrt pa tu možeš da budzis još podešavanja. Mada Asus jako lepo radi sa standardnim softwareom.
Jedina mana kod extrndera da nece nekad da pokupi automatski ip wifi pa moras static ip da uneses i Default gateway. Malo dodaje kompleksnost procesu. Ali drugaru radi vec mesecima.

Poslednja izmena:
ovo su sve korisne informacije. kod mene je izgleda jos nesto problem. verovatno preopterecenje BS. na telefonu imam HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE (3CA) Cat12 600/150 Mbps. huawei mate 20lite. u toku dana ide nekad i do 35mb ali oko 19-20h padne na ispod 3mb i onda je neupotrebljiv. da li moze da se nesto podesi u APN podesavanjima? proxi ili nesto drugo?

Nazad
Vrh Dno