Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Taj hp ima nizerazrednu kameru ,a ne znam zbog cega su to uradili.

Sent from mTalk

Hajde ljudi ko koristi mt:s da mi kaze koji apn mu je aktivan za LTE (tj. za sve tipove mreze)..? Nisam blesav, namestao sam ovo vise puta na raznim telefonima, ali sad kako god da namestim, ne radi mi bas dobro...

Aham, sad vidim da je kolega nedavno vec pitao oko istog problema... Nista, kontaktiracu mt:s.

Izvinjavam se za dupli post, proslo je sat vremena pa ne mogu edit.

EDIT:

Bolje da ih nisam zvao. Nisu u mogucnosti da mi posalju poruku, a NEMOGUCE je naterati ovo ***** usrano da radi! Sta god da ukucam, internet mi ne radi. Molim za pomoc da ne bih posle 12h zazalio sto sam prelazio na WM.

Poslednja izmena:
ja sam imao isti problem kada sam stavio novu 065 nece pa nece i dalje je tako ali kada stavim staru 64 sve radi ja stvarno nzm sta je u pitanju...

Pa karticu koju koristim godinama i radi u svim telefonima sigurno necu menjati.

Gledam sad SIM podesavanja, imam dva neka profila mreze: MTS i Telekom Srbija. po defaultu mi je bio odabran MTS. Kako je kod vas, koji imate Mobilnu Traumu Srbije..?

Ja na 1520 imam 064 broj i 4g radi bez problema. Sad sam nesto pogledao u podesavanjima i vidim da je sve na automatici. Nigde nista nije upisano. WP8.1

Ne znam... Probao sam sad taj drugi profil, Telekom Srbija, i koliko vidim na njemu ne hvata 4G, ali isprobacu jos kad izadjem na pauzu, ovde je signal ocaj (mada imam utisak da je na 950 XL losiji nego na Motoroli koju sam do juce koristio).

Najgore je sto je automatiku na tom prvom, MTS profilu, radila ok jutros. Ili sam ja istripovao... Ne znam, nervozan sam, kad se smirim, mozda bolje malo sagledam celu situaciju.

EDIT:

Hmm, izgleda je proradilo... Samo odjednom, na tom Telekom Srbija profilu se pojavio LTE signal (slab, ali za sad ne puca) i stanje se malo normalizovalo. Javicu ako opet neki problemi isplivaju.

Poslednja izmena:
Da nije ona sa spaljenim ekranom iz izloga?

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Nije ta leteca. :D

Nije ni spaljena. :D

Od jednog lika iz NS je, sa kojim imam zajednickih poznanika, tako da je "proveren", stara 2, 3 meseca - oko 225e je ispalo (platio u dinarima, pa smo zaokruzili).

ja nikako da nabavim jesnu. poludeo narod, nabijaju im cene u tri lepe. sta su sad svi zapeli za 950?

Prilicno je jasno: brutalan telefon za male pare, cija samo kamera vredi te cene. Kome problematican sistem na smeta i zna da se izbori sa njim - ovo je haos ponuda.

Da nisam imao problema sa restartom na primerku koji sam uzeo, i ja bi kevi ostavio L950. Za tu cifru stvarno dobro radi telefon, kome ne treba nista dalje od standardnog, a dobra kamera i extra prijatan ekran.
Ne smem rizikovati sa novim primerkom, vidim da uopste nije redak slucaj restarta (da li zbog baterija ili ne, ne znam).

A da su se zaleteli ljudi za WP, stvarno jesu.... ne da cujem cesto melodiju WP telefona u proslasku, u busu, itd. u zadnje vreme. Dejan ih reklamira izgleda :D

Jel nasumicni restart pogadja samo 950 ili je to slucaj i sa 950XL?

edit

Sad videh da je problematicna i 950XL. Kolike su sanse da nova baterija iz zvanicnog servisa resi taj problem?

Poslednja izmena:
Ja na mojoj L950 nikad nisam imao nasumične restarte.
Restart nakon soft. firm. update-a u zakazano vreme jesam.

Jel nasumicni restart pogadja samo 950 ili je to slucaj i sa 950XL?
edit
Sad videh da je problematicna i 950XL. Kolike su sanse da nova baterija iz zvanicnog servisa resi taj problem?
Ja tipujem da je do baterija, da li do same baterije, ili do kontakta, donno. Mislim, nagadjam da je do baterije, ali da postoji kao problem za deo L950/XL, postoji.

Baterija 99%. Nisu kontakti nego iz nekog razloga kad baterija pocne da slabi ispod odredjenog procenta napunjenosti pocinje da se restartuje telefon pri potpuno nasumicnim radnjama. Bilo i kod mene, uzeo novu bateriju, restart nisam video ever since.

Znas ti onu foru kako je Rokfeler (valjda bese on) u stvari zaradio na berzi? Nije mu bilo bitno da li ce ici dole/gore, bitno je (kao i danas..) da zna pre ostalih, i pravi se da je obratno :) A ostali vide gde ide Veliki Mujo, pa i oni :)

Sumnjam da ce ta prica moci da se primeni na W10M. :D

Ali da sistem ima nekih zaista lepih resenja - ima. I moze se lepo skockati da radi onima kojima app nisu od kljucne vaznosti.

Kakva su iskustva sa Viberom na ovom telefonu? Kod mene užasno mnogo troši bateriju. Npr. noću za samo ~5h skine 20-25%.
Bez njega baterija baš ok traje.

Kod mene je Viber oznacen da uvijek radi u backgroundu, aplikacija skoro pa da ne utice na battery life, evo u zadnja 24 sata pokazuje potrosnju <1%. Koristim je sigurno bar 1 sat dnevno. Kod mene je uvijek najveci potrosac edge, mTalk, Photos, Camera...

Poslednja izmena:
Kako to mislis "oznacen da uvijek radi u backgroundu"..?

Pitam jer mi je baterija prilicno slaba, ne znam sta bi mogao biti glavni uzrok, WA i Viber su mi najveci potrosaci, a koristim ih kao i na Androidu sto sam (bez ikakvog ogranicavanja).

Video ima godinu i po dana... I pretpostavljam da su ga svi ovde videli. :D

Znas ti onu foru kako je Rokfeler (valjda bese on) u stvari zaradio na berzi? Nije mu bilo bitno da li ce ici dole/gore, bitno je (kao i danas..) da zna pre ostalih, i pravi se da je obratno :) A ostali vide gde ide Veliki Mujo, pa i oni :)

To je Nathan Mayer Rothschild, ili barem legenda o njemu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nathan_Mayer_Rothschild

Elem, meni danas-sutra stiže nova baterija iz Kine pa javljam kako stvari stoje. Trenutno je nepodnošljivo, imam i po 10 restarta ili gašenja u toku dana.

Sent from mTalk

baš da vidimo iz prve ruke da li je baterija uzrok restarta

Elem, meni danas-sutra stiže nova baterija iz Kine pa javljam kako stvari stoje. Trenutno je nepodnošljivo, imam i po 10 restarta ili gašenja u toku dana.

Ako se to dešava, recimo kad te neko pozove ili ti pozivaš ili primaš SMS ili kucaš USSD, u biti kad ostvaruješ vezu sa baznom stanicom, onda je to, verovatno to.

Nema pravila. Surfovanje, muvanje po aplikacijama, restarti se dešavaju kad je telefon u standby režimu i kad ne radim ništa, itd.
Nekad se desi da zablokira i počne da vibrira kao šašav ili da se sam od sebe ugasi i da neće da se upali. Jedini lek je da rasklapam telefon, vadim bateriju i vraćam je nazad.
Dešavalo se da se restartuje ili ugasi kad me neko zove ili primim SMS ali 99% sam ubeđen da je do baterije.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Btw aj da odradimo jedan eksperiment: Restartujte telefone i gledajte koliko im treba vremena da se povežu na WiFi. Meni trebaju minuti, jedino što mogu da uradim da ubrzam proces je da povučem na dole Action Center i tad počne sa se povezuje. Ovako traje kao gladna godina.

Sent from mTalk

Vrh Dno